گفتگو با خواهر شهید حاجیان مقدم از شهدای هفتم تیر

Shahid Hajimoghadam

به مقدمه‌اي كوتاه از موقعيت علمي و اجتماعي شهيد حاجیان مقدم می پردازیم:

شهید حاجیان مقدم پس از اخذ مدرك كارشناسي در رشته مديريت اقتصاد، در سال 1353 براي ادامه تحصيل در مديريت صنعتي به كشور آمريكا رفت و مدرك كارشناسي ارشد خود را در اين رشته طي سه سال با درجه ممتاز به پايان رسانيد و به دليل صلاحيت بالاي علمي، موفق به اخذ بورسيه دكتري و دعوت از چند دانشگاه معتبر به عنوان عضو هيأت علمي گرديد. ولي از آنجا كه به عنوان يك چهره سياسي مبارز و انقلابي شناخته شده بود و از طرف سازمان CIA تحت تعقيب بود، مخفيانه از طريق مرز مكزيك و با چهره مبدل از آمريكا خارج شد و در سال 1359 به كشور اسلامي بازگشت. پس از مراجعت به ايران به دليل احساس تعهد و علاقمندي كه براي خدمت به نظام جمهوري اسلامي قائل بود فعاليت‌هاي مختلفي را تا زمان شهادت(تيرماه 1360) به انجام رسانيد كه از آن جمله همكاري با ستاد كمك‌رساني به مناطق جنگي، ستاد بسيج اقتصادي، دفتر طرح‌ها و بررسي‌هاي نخست‌ وزيري و وزارت امور خارجه بود.

 

1- شاخص ترین خصوصیت اخلاقی شهید بزرگوار حاجیان مقدم در زندگی شخصی و خانوادگی ایشان که بتواند برای نسل جوان امروز الگو و سرمشق باشد چه بود؟

 

شهیدحاجیان مقدم در زمان شهادت 26سال داشتند ولي به لحاظ شخصيت فكري و رفتاري بسيار فراتر از سن خود مي‌نمود و اين امر يكي به واسطه خصلت‌هاي فردي و خصوصيات ذاتي ايشان بود و ديگري به دليل برخورداري از تربيت صحيح ديني و اخلاقي كه اين دو، پايه شكل‌گيري شخصيت ايشان بود. در دوران نوجواني همواره در پي كسب شناخت، آگاهي و علم‌آموزي بود و نگاه او به زندگي نه يك نگاه سطحي بلكه بسيار عميق و موشكافانه بود. دوران جواني او كه مصادف با حاكميت نظام سياسي فاسد و ضد ديني بود، او آگاهانه راه مبارزه با فساد و بي‌عدالتي را در پيش گرفت و پس از انقلاب اسلامي نيز با تبعيت از رهبري امام خميني(ره) تا سرحد توان براي حفظ و گسترش ارزش‌هاي اسلامي و انساني تلاش نمود.او مانند هر جوان ديگري به خوب زيستن، داشتن آينده‌اي موفق و نيز به تشكيل خانواده مي‌انديشيد و براي رسيدن به آن تلاش مي‌كرد و در اين مسير از آنجايي كه انساني هدفمند بود فقط و فقط رضايت خداوند را ملاك تمامي اعمال و رفتار خود قرار داده بود به گونه‌اي كه در عمر كوتاه ولي پرثمرش به عنوان يك الگو از يك جوان موفق در زندگي فردي و نمونه‌اي در خدمت‌رساني به مردم كشورش بود. آن‌چنان كه خود مي‌گفت:

 

«فرصت كم است و عمر كوتاه و گذران، بايد براي هر لحظه از عمر توشه‌اي براي آخرت برداشت من بهترين عبادت را در مسير الله زيستن و بهترين عمل را خدمت به اين خلق محروم و مستضعف مي‌دانم».

 

2- بزرگترین دغدغه خاطر شهید حاجیان مقدم در مسائل کاری و اجتماعی چه بود و چه چیزی را در رابطه با خدمت به مردم در حوزه کاری خودشان مورد تاکید قرار می دادند؟

 

ايشان با اندوخته پرباري از علم و دانش و تعهد، به مسائل كاري و اجتماعي مي‌پرداخت و در پاسخ به اين سؤال كه چه چيزي را در رابطه با مردم در حوزه كاري اهميت مي‌داد گفته‌ها و دست‌نوشته‌هاي ايشان را مورد اشاره قرار مي‌دهيم:

 

ــ بايد كمك كرد تا دست فرصت‌طلبان و توطئه‌گران از اين انقلاب اسلامي و الهي كوتاه شود و افرادي متعهد و لايق كه پاسدار خون شهيدان باشند، در رأس هر كاري قرار بگيرند.

ــ اين پست‌ها و ميزهايي كه به ما داده‌اند، ميراث خون شهيدان است و آزمايشي براي ما كه هر يك را سنگري براي مبارزه بيشتر با كفر و شيطان بزرگ آمريكا بدانيم.

ــ گام برداشتن در مسير ولايت فقيه، خدمت به امام زمان(عج) است.

ــ اين انقلاب تداومش تنها در خط امام است و بس.

ــ در برابر اين همه الطاف خداوند و اين همه كرامات او كه در اين انقلاب اسلامي نصيبمان گرديد اگر كوچكترين قصور، كوتاهي و سستي كنيم، همه ما در برابر خداوند مسئول هستيم.

 

3- به عقیده شما چگونه می توان آرمان و دستاوردهای شهدای هفتم تیر را زنده نگه داشت و آن را به تسل جوان انتقال داد؟

اين حادثه به آن اندازه اهميت داشت كه حضرت امام(ره) از آن به عنوان انقلاب سوم نام بردند.[انقلاب دوم به تسخير لانه جاسوسي اطلاق گرديد] و آن را به واقعه كربلا و عاشوراي حسيني تشبيه فرمودند و در پيامي كه از ايشان صادر گرديد آمده است:

«ملت ايران در اين فاجعه 72 تن بي‌گناه به عهده شهداي كربلا از دست داد.» و در جايي ديگر از اين پيام آنان را ابرار و نيكاني خطاب كرد كه هدفي جز خدمت به مردم نداشتند.

 

بنابراين انتقال آرمان و دستاوردهاي شهداي هفتم تير به نسل‌هاي بعدي و به ويژه جوانان اين دوره كه از آن ايام فقط نامي را مي‌شناسند مهم است حال آنكه ما شاهد آنيم كه در هر سال در ايام خاص، اين شهدا با معرفي اجمالي و بسيار كلي مورد توجه قرار مي‌گيرند، در حالي كه مصداق «كل يوم عاشورا و كل ارض كربلا» تكليف و رسالت سنگيني را بردوش عالمان و آگاهان قرار مي‌دهد.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31