کتاب‌شناسی روابط بنی‌صدر با گروهک منافقین

با توجه به اهمیت تاریخ انقلاب در نخستین سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی که در واقع دوره تثبیت محسوب می شود، نقش فعالان سیاسی و کارشکنان از جمله گروهک منافقین باید مورد بررسی قرار گیرد. بی شک همکاری بنی صدر به عنوان نخستین رئیس جمهوری ایران با منافقین نقش مهمی در وقایع و تحولات این دوره داشته است و یکی از مهم ترین ابزارهایی که می تواند این نقش را برای ما مشخص کند، کتاب هایی هستند که در این خصوص چاپ شده اند.

 

در زیر به تعدادی از این کتاب ها اشاره می شود:

 

امام خمینی و مهار فتنه بنی‌صدر و منافقین

 70147

امام خمینی و مهار فتنه بنی‌صدر و منافقین اثر فاطمه نظری‌کهره است که در ۱۳۹۲ خورشیدی از طرف مرکز اسناد انقلاب اسلامی در پنج فصل کلی به چاپ رسیده است. در این کتاب به بررسی شیوه برخورد امام خمینی(ره) با بنی‌صدر و گروهک منافقین و نحوه مهار فتنه‌انگیزی‌های آنها می‌پردازد. همچنین به چگونگی و علل پیدایش نفاق در جمهوری اسلامی ایران و بررسی ارتباط و اتحاد بنی‌صدر و گروهک منافقین و وجوه اشتراک و بحران‌سازی‌های مشترک آنان پرداخته است و در آخر نیز به جنایات منافقین و بنی‌صدر در ایجاد آشوب و کشتار مردم و مسئولان کشور در دهه ۶۰ خورشیدی اشاره می کند و به بررسی مواضع و شیوه برخورد امام خمینی(ره) در مقابله با توطئه‌ها و فتنه‌انگیزی‌های بنی‌صدر می پردازد.

 

سازمان مجاهدین خلق؛ پیدایی تا فرجام

 14091

یکی از کتاب هایی که در ۱۳۸۵ خورشیدی از طرف موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی در سه جلد به چاپ رسید این کتاب زیر نظر گروهی از پژوهشگران تاریخ معاصر و علوم سیاسی منتشر شد.

 

موضوع این پژوهش بررسی و تبیین مستند تاریخچه، ایدئولوژی، مواضع و عملکرد  گروهک منافقین است. همچنین این کتاب به ارتباط این گروهک با بنی صدر می پردازد.  یکی از موارد اهمیت این کتاب این است که بسیاری از اسناد و تصاویر را برای نخستین بار ارائه می کند و از این لحاظ جز منابع دسته اول و مهم در این زمینه به حساب می آید.

 

غائله چهاردهم اسفند ۱۳۵۹(ظهور و سقوط ضد انقلاب)

 KnsAg590lSKkAQE 534266 1621897118

این کتاب زیر نظر سیدعبدالکریم موسوی‌اردبیلی از طرف جمعی از محققان در ۱۳۷۷ خورشیدی به وسیله انتشارات نجات به چاپ رسید. این کتاب گزارشی است از زمینه، علل و پیامدهای غائله ۱۴ اسفند ۱۳۵۹ خورشیدی، همچنین ماجرای بنی‌صدر و برملاشدن ماهیت ضد انقلابی او را بررسی می کند و به ارتباط بنی صدر با منافقین می پردازد و بر اساس مدارک و پرونده‌های موجود و واقعیات سیاسی تدوین شده و مطالب آن ذیل چهار بخش اصلی تنظیم یافته که در بخش هایی از آن در خصوص ابوالحسن بنی‌صدر و دفتر او و اقدامات وی سخن به میان آورده است.

 

بن بست غرور

 N1tee

این اثر به قلم فاطمه حیدریان و از طرف مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده و در ۶ فصل به بررسی ظهور و سقوط بنی‌صدر پرداخته و در بردارنده زندگی اجتماعی و سیاسی او، چگونگی ارتباط بنی صدر با انقلاب اسلامی،    مسئولیت‌های او پس  از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات دوره ریاست جمهوری بنی‌صدر و اختلافاتش با افراد و نهادهای انقلابی است و در نهایت به عزل و فرار او از کشور می پردازد.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31