چرا اردن از منافقین حمایت نمی کند؟

Nafegh 1

آنچه در عالم سیاست اصل به شمار می رود تصمیم گیری کشور ها براساس منافع ملی است. هر عاملی که در روابط بین کشور ها سبب تیرگی و به گونه ای باشد که برخلاف منافع کشور هابه شمار آید قطعا کشور هایی که به دنبال تعامل منطقی با سایرین هستند از آن احتراز خواهند کرد.

حضور چند نماینده مجلس اردن در بزم گروه تروریستی منافقین قطعا از جمله مواردی به شمار می رود که دولت اردن برای حل این مسئله اهتمام جدی خواهد داشت چرا که اگر عکس این عمل کند برخلاف منافع ملی خود گام برداشته است.

در این رابطه می توان به چند نکته اشاره داشت :

1-اینکه چرا سرکردگان منافقین همواره تلاش دارند تا با نمایندگان پارلمان های کشور ها ارتباط برقرار کرده و کمتر به سراغ مقامات رسمی و دیپلمات های آنها می روند به این دلیل است که منافقین به خوبی بر این امر واقفند که مقامات وزارت خارجه کشور ها به دلیل داشتن تعامل با دیگر کشور ها و اطلاعات وسیع بین المللی از ماهیت و سرشت این گروه تروریستی و اقدامات آنها نسبت به ترورهایی که در ایران صورت گرفته و اقدامات بعدی آنهاعلیه مردم عراق و حتی اعضای جدا شده از خود منافقین آگاهی کامل دارند و تحت تاثیر القائات دروغین آنها قرار نمی گیرند. قرار گرفتن نام این گروه تروریستی در لیست وزارت خارجه اکثر کشور های اروپایی و ایالات متحده آمریکا حاکی از این قضیه است، به عنوان مثال در حالی که یک دادگاه انگلیس بر خارج کردن نام این گروه تروریستی از لیست گروههای تروریستی این کشور اصرار دارد اما وزارت امور خارجه انگلس به شدت با این تصمیم دادگاه مخالفت می کند تا جایی که دیوید میلیبند وزیر امور خارجه این کشور با اشاره به اقدامات این فرقه تروریستی، تحرکات اعضای این گروهک را نفرت انگیز خواند و اعلام کرد که با رای دادگاه تجدید نظر لندن نسبت به خروج نام این گروه از لیست گروه های تروریستی مخالف است. این مسئله در رابطه با ایالات متحده نیز صادق است و مخالفت شدید وزارت امور خارجه این کشور با این گروه تروریستی از این امر حکایت دارد.

2- این مسئله اکنون بر بسیاری از کشور ها مبرهن است که گروه تروریستی منافقین یک برگ سوخته است، بنابراین کشور ها تلاش دارند تا تعاملات خود را با این گروه تروریستی به گونه ای تنظیم کنند که متهم به حمایت از این گروه نشوند. این مسئله تا جایی است که ایالات متحده پس از پنج سال نگهداری از این گروه در اردوگاه اشرف زمانی که ارتباط با آنها را خلاف منافع خود دید حاضر به حمایت از آنها نشد، اتحادیه اروپا نیز که پیش از آمریکا و در جریان خودسوزی اعضای این فرقه پس از دستگیری مریم قجر به جرم فعالیت های تروریستی، در برخی از کشور های اروپایی به ماهیت آنها پی برده بود حاضر به قبول آنها به عنوان یک گروه اپوزیسیون دمکراتیک نشد بلکه اقدام به قرار دادن نام آنها در لیست گروههای تروریستی خود کرد.

با توجه به آنچه در بالا ذکر شد می توان به تحلیل این مسئله پرداخت که آیا حضور چند تن از نمایندگان مجلس اردن در بزم این گروه تروریستی می تواند به معنی حمایت دولت اردن از این گروه تروریستی باشد ؟

این مسئله را می توان در دو سطح منطقه ای و بین المللی مورد کنکاش قرار داد .

در سطح منطقه ای، اردنی ها به خوبی از وضعیت این فرقه آگاهند. سران کشور اردن به خوبی به این امر آگاهند که سازمان منافقین عامل بیش از دو سوم از ترور هایی است که پس از انقلاب اسلامی ایران در این کشور صورت گرفته است، پس از جنگ تحمیلی که این فرقه تروریستی از شدت تنفر مردم ایران به عراق فراری شد، در این کشور نیز به حمایت از صدام علیه مردم عراق مرتکب جنایات ضد بشری فراوانی به خصوص علیه کرد هاو شیعیان شد. این شرایط باعث شده است که مردم ایران و عراق به شدت از این گروه تروریستی متنفر باشند و حتی دولت های ایران و عراق نیز در تلاشند تا این گروه تروریستی را به دلیل جنایاتش در این دو کشور به پای میز محاکمه بکشانند. با توجه به این موارد هر گونه نزدیکی دولت اردن به این گروه تروریستی به معنی قرار گرفتن در مقابل دولت های ایران و عراق به شمار می رود، از سویی دیگر به دلیل موقعیت ویژه جمهوری اسلامی ایران در منطقه به عنوان یک قدرت منطقه ای، اردنی ها با ملاحظات رئالیستی هرگز حاضر نخواهند شد با نزدیکی به یک گروه ورشکسته سیاسی موجبات بی اعتمادی جمهوری اسلامی ایران به خود را فراهم سازند.همچنین سفر اخیر سران اردن و عراق به کشور های هم و تلاش در بازگشایی سفارتخانه های خود هر گونه شائبه تیرگی روابط این دو کشور را از بین برد و بی شک اردنی ها حاضر نخواهند شد با حمایت از گروه تروریستی که جنایات گسترده ای را در عراق مرتکب شده است، روابط خوبی را که با این کشور ایجاد کرده را خدشه دار سازد.

در سطح بین المللی اما وضعیت فرقه رجوی بهتر از سطح منطقه ای نیست. قرار داشتن نام این گروه تروریستی در لیست گروه های تروریستی ایالات متحده آمریکا، کشور های عضو اتحادیه اروپا، کانادا و بسیاری از کشو رهای دیگر باعث شده است که وجهه بین المللی این گروهک به شدت مخدوش باشد. از طرفی دیگر دو تن از سرکردگان این گروه تروریستی در لیست سیاه پلیس بین الملل(اینترپل) قرار دارند، و همه کشور ها ملزم هستند تا در صورت مشاهده آنها را به پلیس بین الملل تحویل دهند. با توجه به این موارد بی شک دولت اردن به عنوان عضوی از جامعه بین الملل که متعهد به بسیاری از میثاق های بین المللی است حاضر نخواهد شد با حمایت از این گروه ترورستی که پرونده ای سیاه نزد چهانیان دارد، وجهه بین المللی خود را به خطر اندازد .


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان