واقعیت یا تخیل ییلاق و قشلاق تروریسم

Tayebi

سال 2017 میلادی با نگرانی از تروریسم برای جهانیان آغاز شد و در حرکت است. در حال حاضر بازیگران بین المللی متوجه این مساله شده اند که شاید تروریسم به سراغ آنان نیز برود. از این رو زنگ خطر برای آنها به صدا درآمده و به نوعی وحشت حضور تروریسم احساس می‌شود. نمونه آن ابراز نگرانی کمیسر مبارزه با تروریسم و امور امنیتی کشور چین از گسترش فعالیت‌های تروریستی است. این مقام چینی ابراز داشته که تروریسم بین المللی پس از شکست در عراق و سوریه، به دنبال راهبردهای جدید در مناطقی غیر از خاورمیانه است. آقای پینگ بیان داشته که گروه‌های افراط گرا و تروریسم در حال پذیرش شکست‌های خود هستند و همین مساله سبب شده تا آنان به دنبال ایجاد موقعیت‌های جدید برای انجام فعالیت‌های خود باشند. وی شرایط امروز را حساس و پیچیده توصیف کرده و خطر تروریسم را برای همه دانسته است. این اظهار نظر نشان می‌دهد تروریسم در حال سازماندهی برای حرکت به سمت نقاط دیگر است. به نظر می‌رسد حامیان تروریسم، سفر دوره ای را برای ساختار مخرب تروریسم در نظر گرفته و مناطقی از جهان بایستی چندسالی درگیر این مساله باشند. باید ببینیم این اظهار نظر مقام چینی چه مساله ای را گوشزد می‌کند. برخی کشورهای همسایه چین از جمله پاکستان و افغانستان مدت‌های زیادی درگیر جنگ با تروریسم بوده اند. بنابراین این اتفاق جدیدی نیست و چرا چین در حال حاضر خطر تروریسم را در کنار خود احساس کرده است؟ البته حضور داعش و شکل گیری شاخه‌های تروریستی در برخی کشورهای جنوب شرق از جمله فیلیپین و تایلند به نوعی آماده سازی تروریسم برای ضربه زدن به قدرت‌های بزرگ جنوب شرق آسیا یعنی چین، کره جنوبی و ژاپن است. ما نمی توانیم منکر این مساله شویم که یک قطب بزرگ اقتصاد جهان این سه کشور هستند و طبیعتا غرب و امریکا راهی برای مهار این ها می‌طلبد. از طرفی امریکا براندازی حکومت کره شمالی را فقط از طریق رسوخ تروریسم در این کشور می‌داند بنابراین تروریسم می‌تواند این مسیر را هموار سازد.

تروریسم در خاورمیانه موجب خرابی ها و ویرانی هایی شد اما نهایتا توفیقی نداشت و تروریسم خاورمیانه رو به پایان است و داعش روزهای آخر خود را سپری می‌کند و این نشست‌های صلح سوریه در واقع سهم خواهی کشورهای غربی و امریکا برای بازسازی عراق و سوریه و بهره برداری طولانی مدت است. پروژه ای جدید برای شرکت‌های بزرگ غربی و امریکایی برای حضور در خاورمیانه و کسب منفعت مادی بالا است. از طرفی کلید پروژه تروریسم در جای دیگر که پس از بازسازی در خاورمیانه شرکت‌های بزرگ غربی و امریکا به آن سمت حرکت کنند.

اما روسیاهی باز هم برای ذغال است. عربستان و حامیان عربی تروریسم بازندگان بزرگ این بازی هستند که اعتبار خود را ازدست داده اند و بعد از این بایستی به فکر کسب آبروی رفته باشند. باز هم نمی توانیم اغماض کنیم و نگوئیم که حامیان عرب تروریسم در منطقه باید پاسخگو باشند و قطعا کوتاهی در این قضیه نخواهد بود.

به نظر می‌رسد مسیر حرکتی تروریسم باید مسدود شود و کشورها بایستی نگاهی جامع نگر به مساله تروریسم داشته باشند واین مهم فقط در اثر همکاری‌های منطقه ای و بین المللی میسر است.

دکتر سبحان طیبی، بنیاد هابیلیان


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31