هلی‌بُرن مجاهدین بدر در قلب منافقین چگونه اتفاق افتاد؟

1398050216041331317958104

درحالی که منافقین فکر می‌کردند ایران بعد از اتمام جنگ تحمیلی دیگر نیرویی ندارد، وقتی نیروهای بدر در قلب منافقین پیاده شدند دشمن غافلگیر شد و درگیری ایجاد شد.

به گزارش پایگاه خبری‌تحلیلی هابیلیان، تیپ بدر از سال 1364 به صورت سازمان یافته و منظم به فرماندهی شهید اسماعیل دقایقی در ایران وارد فاز نظامی شد. با گسترش این تیپ بعدها نامش به سپاه بدر معروف شد.  شهید دقایقی در 28 دیماه 1365 در عملیات کربلای 5 براثر اصابت خمپاره به شهادت رسید. تیپ بدر در آن مقطع زمانی متشکل از دو گروه احرار و مجاهدین می‌شد. احرار متشکل از اسیران عراقی بود که به ماهیت صدام پی برده و مخالف او بودند و علاقه مند به حضور در جبهه حق علیه باطل بودند و مجاهدین نیز افرادی بودند که علیه رژیم بعث مبارزه می‌کردند و اکثر آن‌ها توسط صدام زندانی و بعد از شکنجه‌ به اعدام محکوم می‌شدند. بعد از سرنگونی صدام و در پی آن متلاشی شدن حزب بعث و تشکیل دولت مستقل در عراق افرادی که در سپاه بدر سازماندهی شده بودند، به نام سازمان بدر نقش مهی را در ایجاد امنیت و استقرار حکومت عراق ایفا کردند.

یکی از گروه‌هایی که در پنجم مرداد ماه سال 67 در درگیری با منافقین در تنگه چهار زبر حضور پیدا کرد، رزمندگان لشکر بدر بودند و در این درگیری 105 شهید تقدیم اسلام کردند. رزمندگان بدر در قالب گردان‌های شهید صدر، جعفر طیار و قوات الامام الخمینی راه  منافقین را در مناطق مختلف سد کرده و در پیروزی بزرگ عملیات مرصاد نقش آفرینی کردند.

نشست عملیات مرصاد به روایت مجاهدین عراقی سپاه بدر با حضور سیدرضا قزوینی، معاونت حقوقی و بین‌الملل بنیاد هابیلیان، ابواحمد النداوی، سید ابووارث الحسنی، ابوزهراء العزاوی مجاهدین سپاه بدر و خانواده شهید محمد مجازی با مشارکت بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور) در باشگاه خبرنگاران پویا برگزار شد. بخش اول مشروح این نشست در ادامه می‌آید:

 

انقلاب اسلامی تنها متعلق به ایران نیست

سیدرضا قزوینی، معاونت حقوقی و بین‌الملل بنیاد هابیلیاندر این نشست با اشاره به سابقه 15 ساله فعالیت مرکز مطالعاتی هابیلیان گفت: موضوع تخصصی بنیاد هابیلیان حمایت از خانواده شهدای ترور کشور است. قبل از تشکیل این موسسه فضای سکوتی درباره گروهک‌های تروریستی کشور در نهادها و رسانه‌ها موجود بود و تقریبا هیچ نهادی به این موضوع نمی‌پرداخت. بنیاد هابیلیان این رویه غلط را شکست و یک مرکز مطالعاتی را در سال 84 تأسیس کرد. انجام یک سری اقدامات حقوقی در حوزه جمع آوری اسناد یکی از فعالیت‌های این بنیاد است.

وی افزود: در ابتدای تأسیس ما حتی آمار روشنی از تعداد شهدای ترور هم نداشتیم. اما تیم‌های پژوهشی ما پس از بررسی فراوان آمار 17 هزار شهید ترور را اعلام کردند که حالا این آمار مورد استناد مقامات سیاسی کشور از جمله مقام معظم رهبری قرار گرفته است. بخشی از فعالیت‌های بنیاد هابیلیان درباره «ایران قربانی تروریسم» است. به دنبال آن هستیم که نشان دهیم ایران که همواره مورد هجوم دشمنان بسیاری بوده است و خود بزرگترین قربانی تروریست است. قربانی‌های ترور در ایران به نحو کیفی بسیار هوشمندانه انتخاب شده‌اند. مقامات رده بالای نظام و حتی رئیس جمهور و نخست وزیر در لیست شهردای ترور قرار دارند که نشان دهنده نمونه‌های انتخاب شده گروهک‌ منافقین بوده است.

قزوینی با اشاره به فعالیت‌های بنیاد هابیلیان در بخش بین الملل گفت: در بخش بین الملل بنیاد آمار و اسناد مربوط به 17 هزار شهید ترور را جمع آوری کرده و به احمدشهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل داده‌ایم. پرونده بین‌المللی این شهدا از جانب ما پیگیری می‌شود. با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از رشادت‌های رزمندگان در دوران دفاع مقدس مربوط به سپاه بدر سابق و سازمان بدر کنونی عراق بوده‌است، نیاز است تا توجه ویژه‌ای به این رزمندگان در تاریخ شفاهی عملیات‌های متعدد صورت بگیرد. سپاه بدر شهدای زیادی دارد که خیلی از آن‌ها در همین کشور مدفون هستند و حالا تبدیل به سندی شدند که نشان می‌دهد انقلاب اسلامی تنها متعلق به ایران نبوده و تمام طرفداران امام(ره) از ملت‌های مختلف در این میدان حضور داشته‌اند.

1398050216041382817958104

 

برخی از رزمندگان سپاه بدر به خاطر تشنگی به شهادت رسیدند

ابواحمد النداوی رزمنده سپاه بدر نیز در این نشست با اشاره به تشکیل این نیروها گفت: سپاه بدر در سال 60 تشکیل شد، ابتدا یک گروهان از مهاجرین عراقی در ایران که بیشتر آن‌ها توسط صدام از عراق رانده شده بودند، تشکیل شد. این گروهان، گروهان شهید صدر نام داشت. به غیر از افرادی که اصالت ایرانی باعث اخراجشان از عراق شده بود مهاجرین دیگری هم اوایل انقلاب راهی ایران شدند. کم کم تعداد این مهاجرین زیاد شد و گروهان شهید صدر به گردان تبدیل شده و سپس تیپ 9 بدر به فرماندهی شهید اسماعیل دقایقی تشکیل و در زمان عملیات کربلای 5 به لشکر تبدیل شد.

ابواحمد النداوی افزود: در عملیات‌هایی همچون کربلای 5، کربلای 10 و حلبچه شیعیان عراق به همراه شیعیان برخی کشورهای دیگر هم حضور داشتند. عملیات مرصاد نیز از جمله عملیات‌هایی است که رزمندگان عراقی در آن شرکت کردند. در این عملیات وقتی 25 کیلومتر از کرمانشاه فاصله داشتیم متوجه شدیم که نیروهای منافقین وارد کشور شده‌اند. نیروهای شهید صدر با هلی‌کوپتر کبرا در دل منافقین فرود آمدند. درحالی که منافقین فکر می‌کردند ایران بعد از اتمام جنگ تحمیلی دیگر نیرویی ندارد، وقتی نیروهای بدر در قلب منافقین پیاده شدند دشمن غافلگیر شده و درگیری ایجاد شد. این کار با پیشنهاد و فرماندهی شهید صیاد شیرازی صورت گرفت. منافقین زیادی توسط تیربار و بمباران هلاکت رسیدند. سه روز بعد عملیات تمام شد و ما پیروز میدان شدیم. گردان ما آن سوی خط منافقین سه روز بدون آذوقه و آب آشامیدنی را طی کرد که ایام سختی را برای بسیاری از رزمندگان به جا گذاشت. برخی از رزمندگان عراقی در این مدت به خاطر تشنگی به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به نقش کلیدی رزمندگان سپاه بدر در عملیات مرصاد در هلاکت منافقین به جانفشانی شهدای بدر هم اشاره کرد و از همکاری هوانیروز به فرماندهی شهید صیاد شیرازی با نیروهای بدر روایت کرد. او در ادامه به تعداد شهدای سپاه بدر در عملیات مرصاد اشاره کرد و گفت: در مجموع 105 نفر از سپاه بدر در عملیات مرصاد به شهادت رسیده‌اند که دو تن از آنان بحرینی و یک نفر فرانسوی بودند که این سه نفر نیز از نیروهای سپاه بدر محسوب می‌شدند. در این میان 45 شهید از گردان شهید صدر بودند. 70 نفر از نیروهای این گردان نیز زخمی شدند.

 

برخی از خانواده‌های عراقی تا 3 شهید تقدیم اسلام کرده‌اند

سیدابووارث الحسنی رزمنده سپاه بدر با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی بر مردم عراق گفت: درسال 79 میلادی وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید همزمان با مردم ایران، مردم عراق هم خیلی خوشحال شدند و به همین مناسبت مراسم های جشن مختلفی در مناطق مختلف عراق برگزار کردند. در آن زمان صدام احساس خطر کرد و با تشویق امریکا و اروپا در جهت بررسی به این واقعیت رسیدند که علیه ایران جنگی به راه بیاندازند. وقتی جنگ شروع شد مردم عراق وابسته به جمهوری اسلامی به ایران مهاجرت کرده و به رزمندگان ملحق شدند تا از انقلاب اسلامی دفاع کنند. حتی بعضی از رزمندگان از سوریه و اروپا به ایران آمده و به این نیروها ملحق شدند تا نهایتا چیزی به اسم سپاه 9 بدر تشکیل شد.

وی افزود: در کلیه عملیات‌های میان ایران و عراق این رزمندگان نیز حضور داشتند. همچنین نیروهای قوات الامام الخمینی در بیرون مرزها در عملیات‌های مختلفی حضور داشتند. این نیروها بعد از عملیات برون مرزی به همراه سایر نیروهای بدر در عملیات شاخ شمیران حضور پیدا کردند تا اینکه زمان عملیات مرصاد فرا رسید. البته باید اشاره کنم که 8 سال جنگ تحمیلی اتفاقی بود که شیعیان عراقی با فتوای شرعی به آن وابسته شدند. اینجا مسئله مرز و خاک در میان نبود بلکه مرجعیت شیعه و امام (ره) آنها را به این میدان وابسته کرده بود. اگر به گلزار شهدای قم سری بزنید شهیدانی از بحرین، فرانسه و عراق را می‌بینید که نشان دهنده فرامرز بودن اسلام است.

ابووارث الحسنی در ادامه تصریح کرد: بعضی از خانواده‌های عراقی در دوران جنگ تحمیلی بیش از سه شهید دادند. جانباز عراقی 8 سال دفاع مقدس هم در میان نیروهای بدر بسیار داریم و اما آخرین عملیات جنگ تحمیلی بعد از قبول قطعنامه 598 توسط منافقین سازماندهی شد. در واقع منافقین به خاطر فارسی بودن زبانشان طبق هماهنگی صدام با ابرقدرتهای اروپایی و امریکایی انتخاب شده بودند تا عملیات دیگری در ایران به راه بیاندازند.

این رزمنده سپاه بدر با اشاره به تصور منافقین از فضای ایران گفت: به آنها گفته شده بود بعد از قبول قطعنامه جبهه‌ها خالی شده و نیرویی برای دفاع وجود ندارد. ایران دیگر مهماتی در دست نداشته و آماده صدمه دیدن است. آن‌ها می‌خواستند از این فرصت استفاده کنند و وارد ایران بشوند و تا سرپل ذهاب، کرند غرب و حتی اسلام آباد نیز آمدند و می‌گفتند تا سه روز آینده جشن پیروزی را در میدان آزادی برگزار می‌کنیم. رژیم بعث عراق نیز در جهاتی به آنها کمک کرده و با رساندن مهمات و بمباران مناطق مختلف آنها را یاری دادند.

وی با اشاره به درگیری در منطقه تنگه چهارزبر گفت: منافقین در این تنگه تمرکز کرده و تا روز چهارم درگیری در آنجا ادامه داشت در واقع نیروهای تیپ امام خمینی و گردان موسی بن جعفر(ع) که همه از نیروهای بدر بودند، سدمعبر آنها شده و تعداد زیادی از منافقین را به هلاکت رساندند. چند تویوتا از مهمات آنها را گرفته و باعث تزلزل موقعیتشان شدند. بعد از آن با پیوستن سپاه و ارتش و نیروهای شهید صیادشیرازی در روز 5 مرداد عملیات مرصاد شروع شده و همان روز هم به پایان رسید و تعداد زیادی از منافقین به هلاکت رسیده و ضربه های بسیاری به آنان وارد شد.

  1398050216041351617958105

از منافقین بیشتر از دشمن بعثی بیزار بود

شهید محمد مجازی فرزند عزت اله متولد 1344 در شانجان بود. خانواده مجازی وقتی محمد در 6 ماهگی بود به دلیل وضعیت شغلی پدرش به تهران آمدند. بعد از پیروزی انقلاب وارد بسیج شده و با شروع شدن جنگ تحمیلی مبارزات خود را علیه کفار منافقین ادامه داد. در آزاد سازی خرمشهر مجروح شده و در تمام عملیات‌هایی که در جنگ روی داد شرکت داشت. در عملیات کربلای 5 بر اثر اصابت خمپاره و ترکش مجروح شد و در حالی که جراحتش بهبود نیافته بود به جبهه بازگشت. در سال 1361 به عضویت رسمی سپاه در آمد، 6 سال جانشین گردان حمزه سیدالشهدا علیه السلام در لشگر 27 محمد رسول الله صلوات الله علیه را بر عهده داشت و در اواخر سال 1366 تیپ سوم لشگر را تشکیل داد و فرماندهی محور عملیاتی این تیپ را بر عهده داشت. بعد از پذیرش قطعنامه در درگیری با منافقین در عملیات مرصاد در سن 23 سالگی در اسلام آباد غرب به شهادت رسید.

زهرا مجازی خواهر شهید محمد مجازی فرمانده محور عملیاتی تیپ سوم لشکر 27 محمد رسوالله(ص) با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی برادرش گفت: محمد از دوران کودکی مورد علاقه همه اعضای خانواده بخصوص برای پدر بود. در 19 سالگی ازدواج کرد و یک سال بعد فرزندش میثم به دنیا آمد. از 16 سالگی وارد بسیج شده بود و تحصیل را رها کرده و طبق توصیه امام راحل عازم جبهه شده بود. علی رغم مخالفت مادرم جبهه را رها نمی‌کرد اما بعد از مدتی در کنار رزم به ادامه تحصیل نیز پرداخت. حدود 6 یا 7 سال در جبهه حضور مستمر داشت و در عملیاتهای متعدد شرکت کرده و 4 یا 5 بار مجروح شد.

وی افزود: برادرم همیشه از منافقین بیزار بود و گاهی در مرخصی‌هایش بین اعزام‌ها می‌گفت که تحت تعقیب منافقین است. از منافقین بیشتر از دشمن بعثی بیزار بود و می‌گفت منافقین ضربه خود را از پشت به نیروها وارد می‌کنند در نهایت هم در زمان شهادت از پشت سر توسط منافقین مورد اصابت قرار گرفته و به شهادت رسید.

1398050216041459417958104

خواهر شهید مجازی با اشاره به تحرکات منافقین در دهه 60 گفت: در میان همسایگان و اهالی محل کسانی بودند که در عملیات‌های شوم ترور منافقین مجروح شده و یا به شهادت رسیده بودند و گاهی نامه های تهدیدامیز به همسر و بستگانم می‌فرستادند. قبل از عملیات مرصاد و در زمان قبول قطعنامه 598، محمد هنوز در تهران بود. هرچند او نیز ناراحت پذیرش قطعنامه بود اما مطیع امر ولی فقیه بود و پس از این وقایع راهی جبهه شد. به پادگان دوکوهه رفته بود که سوار هلی کوپتر شده و راهی اسلام آباد غرب شد و همانجا به شهادت رسید. بعضی از دوستانش به او گفته بودند تو دیگر جلو نرو و درگیر نشو اما شهید مجازی در پاسخشان گفته بود دوستان بجنبید که درهای بهشت به زودی بسته می‌شود و به همین دلیل این آخرین باری است که من راهی خط می‌شوم. بعد از گذشت 4 یا 5 روز از این اتفاق پیکرش به تهران بازگشت.

بعد از شهادتش رادیو منافقین اعلام کرده بود که یکی از فرماندهان ایرانی به دست مجاهدین خلق کشته شده است. خبر شهادت او حتی در شبکه های بی بی سی و ضد انقلاب نیز منتشر شد. بعضی از دوستانش روایت کرده‌اند که سوار بر موتور در عملیات مرصاد به همرزمانش می گفت به منافقان رحم نکنید که اینها از اجنبی بدتر هستند. حتی پیش از اعزام به مادرش هم گفته بود که اگر من در جبهه شهید نشوم قطعا منافقین من را از بین می برند.

وی افزود: متون ادبی آثار هنری و خوشنویسی به جامانده از شهید مجازی نشانی از جمع نقیضین در شهدای ما دارد و به خوبی می‌بینیم کسی که روحیه هنری و ادبی لطیفی دارد چطور با استقامت و صلابت فرمانده جنگی است.


جدیدترین مطالب

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان