نسل ِ خواستن و توانستن

Parcham

برای آنها که سالهای سال تلاش دارند موفقیت های ملت ایران را کوچک جلوه دهند و این پیروزی ها را کم رنگ و بی ارزش معرفی کنند هیچ چیز بیشتر از آنکه در رسانه های بین المللی از موفقیت ایران آگاهی یابند دردناک نیست ، همانها که در دوران پیروزی انقلاب اسلامی با نفاق تلاش داشتند نیات شوم خود را پنهان کنند و در دوران جنگ تحمیلی منافقانه به آغوش صدام خزیدند تا برای عدم استقلال ، آزادی پیشرفت ملت ایران همه گونه در خدمت صدام ، آمریکا و اهداف استکبار باشند . آنها با جاسوسی برای دشمنان این آب و خاک و با مشارکت مستقیم در جنگ با ملت ایران به دنبال ناکام گذاشتن اهداف و تلاش های یک ملت بودند ، ملتی که الفبای آزادی را به خوبی یاد گرفته بود ، درس زیستن بدون ننگ و نام را با بهترین نمرات به پایان رسانده بود . ملت ایران هشت سال در مقابل دشمنان و جیره خواران آنها مقاومت کرد و از هیچ میدان جنگی نهراسید . دیروز میدان دفاع از آب و خاک این سرزمین بود و امروز میدان پیروزی در عرصه های علم و دانش و کارآمدی . دیروز و در دوران ستم شاهی ملت ایران بسیاری از احتیاجات خود را از طریق بیگانگان تامین می کرد و امروز در عرصه های علمی حیرت دنیا را برانگیخته است . و البته همانها که از دیروز تا امروز کلکسیونی از خیانتها را در کارنامه ی خود رقم زده اند امروزهمچنان محتاج دست بیگانگان هستند تا مواجب جاسوسی خود را بگیرند و روزگار بگذرانند و می بینیم که در آوارگی و واماندگی کامل به سر می برند .

نمود این پیروزی ها در نشریات و خبرگزاری های دنیا قابل دیدن است. این نمونه ، از " بولتن جهانی " کشور ترکیه و روزنامه ی "واشنگتن پست " می باشد.

نشریه ترکی "World bulletin " (بولتن جهانی) در مقاله ای با عنوان "انقلاب علمی ایران" ضمن تاکید براین نکته که ایران امروز در شمار یکی از پیشرفته ترین کشورهای علمی دنیا قرار دارد به بررسی رشد و شکوفایی علمی ایران در سالهای اخیر پرداخته است.

در مقدمه این گزارش آمده است: بسیاری بر این باورند که جنگ هشت ساله عراق علیه ایران که از سال 1980 آغاز شد انقلاب علمی ایران را برانگیخت.

در حقیقت امروزه ایران تبدیل به یکی از پیشرفته ترین ملتهای دنیا در عرصه علمی شده است و با سرمایه گذاریهای کلان در پیشرفت صنعتی و علمی هر روز در جهت ارتقای خودکفایی تکنولوژیکی گام برمی دارد.

پروفسور هاشم رفیعی تبار، بنیانگذار فناوری نانو در ایران در مصاحبه ای که جمعه 6 ژوئن با روزنامه واشنگتن پست انجام داد در این باره اظهار داشت: "ما همت بالایی داریم. درحال حاضر ما شماره یک فناوری نانو در منطقه هستیم."

در ادامه این مقاله آمده است: ایران مدعی پیشرفت در عرضه فناوری نانو است. فناوری نانو عرصه ای از علوم و فناوریهای کاربردی است که کنترل مواد را در مقیاس اتمی و مولکولی در اختیار دارد.

رفیعی تبار در ادامه افزود: "ایران بیشتر از سایر کشورهای منطقه در این عرصه علمی و فناوری مقالاتی را در نشریات معتبر علمی منتشر کرده است. هرچند ایران هنوز در این مورد حق ثبتی به اداره ثبت اختراعات جدید ارائه نکرده است با وجود این هنوز هیچ یک از رقبای منطقه ای نیز به این مرحله نائل نشده اند."

این گزارش سپس به دیگر پیشرفتهای علمی و صنعتی ایران پرداخته و یادآور شده است که ایران در هفته های آینده پرتاب دومین ماهواره خود را در برنامه دارد.

همچنین صنایع خودروسازی ایران بیش از رقبای منطقه ای خود خودرو تولید می کنند. ازسویی دیگر، محققان زیست شناس ایرانی در عرصه تحقیقات سلولهای بنیادی به نتایج شگفت انگیزی دست یافته اند.

برتون ریشتر برنده جایزه نوبل فیزیک 1976 در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تهران که در شمار بهترین دانشجویان دنیا قرار دارند اظهار داشت: "ایران می خواهد به گروه کشورهایی که می خواهند درباره چیزهای بزرگی چون فضا بدانند ملحق شود."

همچنین عبدالحسن وفایی، استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: "بازدیدکنندگان دانشگاه ما وقتی که به لابراتوارهای مدرن ما می آیند متحیر می مانند و زنانی را می بینند که دانشجوی دوره دکتری هستند. اغلب آنها تصور کاملا متفاوتی از ایران دارند و تصور می کنند که ایران یک کشور آکادمیک نیست. ما در اینجا به دانشجویان خود راه حل مشکلاتی که روی تمام بشریت اثر می گذارند مثل گرسنگی، گرمای جهانی و کمبود آب را آموزش می دهیم. "

اما شرح کامل گزارش واشنگتن پست از سفر پروفسور " برتون ریشتر " به تهران و گفتگوی وی با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و نظر وی در مورد ایران :

روزنامه‌ «واشنگتن پست» در گزارشي با اشاره به سفر اخير برنده آمريكايي جايزه نوبل فيزيك 1976 به ايران و استقبال گرم دانشجويان از وي در تحليل روند گسترش روزافزون فعاليت‌هاي علمي و تحقيقاتي در ايران، اين حركت را در راستاي تلاش گسترده كشورمان براي ارتقا در حوزه‌هاي فن‌آوري و رسيدن به جايگاه يكي از پيشرفته‌ترين كشورهاي جهان عنوان كرد.

در اين گزارش آمده است: همزمان با ورود بورتون ريشتر، برنده آمريكايي جايزه نوبل فيزيك به سالن اصلي دانشگاه برجسته و سرشناس صنعتي شريف در تهران، صدها دانشجوي جوان ازجاي خود برخاسته و با لحني گرم از وي استقبال كردند؛ ريشتر كه كت و شلوار سفيد به تن داشت و به عصا تكيه داده بود گفت كه از اين استقبال بهت زده شده است.

وي گفت: «دانشجويان اينجا بسيار شوق‌انگيز هستند»

ريشتر با اشاره به سطح آموزشي بالاي دانشگاه صنعتي شريف اضافه كرد: «من انتظار دارم در آينده خبرهاي بيشتري از همه شما بشنوم.»

دانشجويان دختر و پسر با لب‌تاپ‌ها و كيف‌دستي‌هاي هوشمند در صندلي‌هاي خود منتظر بودند.

يكي از دانشجويان دختر از استاد سرشناس استنفورد عكس مي‌گرفت. برنامه ملاقات اين استاد در ماه گذشته بخشي از يك برنامه آكادميك با بودجه خصوصي بود كه از سوي فرهنگستان‌هاي ملي آمريكا و دانشگاه‌هاي ايران راه‌اندازي شد.

اسماعيل حسيني، دانشجوي 23 ساله مهندسي الكترونيك كه در نزديكي استاد نشسته بود، گفت: «آقاي ريشتر براي ما يك نمونه است. اما ما به زودي اين خبر را خواهيم شنيد كه يك دانشمند ايراني براي اثر خود برنده جايزه نوبل شده است. همه ما به سختي مطالعه و تحقيق مي‌كنيم تا به اين افتخار نائل شويم.<

عزم ايران براي توسعه آنچه كه آن را برنامه انرژي هسته‌يي عنوان مي‌كند، بخشي از تلاش گسترده براي ارتقا خودكفايي فن‌آوري و نماياندن ايران به عنوان يكي از پيشرفته‌ترين كشورهاي جهان است.

در بخش ديگري از اين گزارش به قلم توماس اردبرينك آمده است: دانشمندان ايراني مي‌گويند كه در زمينه نانو فناوري به پيشرفتهايي رسيده‌اند وپژوهشگران بيولوژي مرزها را به سوي تحقيقات سلول‌هاي بنيادي پيش مي‌برند و صنعت خودروسازي اين كشور از هر نقطه ديگري در اين منطقه تعداد خودروهاي بيشتري توليد مي‌كند.

ريشتر خطاب به دانشجويان در سخنراني خود در دانشگاه‌ شريف اظهار داشت: ايران مي‌خواهد به گروه كشورهايي پيوندد كه مي‌خواهند چيزهاي زيادي درباره بزرگترين مسائل مثلا فضا بدانند.

سالانه 5/1 ميليون ايراني جوان در آزمون ورودي دانشگاه (كنكور) شركت مي‌كنند كه از اين تعداد 500 هزار نفر قبول مي‌شوند و در بخش آموزش عالي ثبت‌نام مي‌كنند و تنها 800 دانشجوي برتر وارد دانشگاه شريف مي‌شوند.

استاد ريشتر دانشگاه شريف را در واقع MIT ايران در نظر مي‌گيرد. در دانشگاه صنعتي شريف دانشجويان در حوزه‌هايي شامل هوافضا و نانوتكنولوژي تحصيل مي‌كنند. در حالي كه برخي پس از فارغ‌التحصيل شدن به برنامه هسته‌يي ايران ملحق مي‌شوند يا در ساير حوزه‌هاي فني در ايران مشغول به كار مي‌شوند، بسياري به ويژه داوطلبان دكتري از سوي كارفرمايان يا دانشگاه‌ها در استراليا، كانادا و آمريكا جذب مي‌شوند.

اما در ايران اختراعات به عنوان مدركي براي اثبات اين مطلب كه انقلاب اسلامي اين كشور در سال 1979 كشور را مستقل و خودكفا كرد نيز مطرح مي‌شود.

وقتي محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهور نخستين مركز فضايي ايران را در ماه فوريه افتتاح كرد، دستور پرتاب يك موشك‌ آزمايشي را به فضا صادر كرد و اظهار داشت كه هيچ قدرتي نمي‌تواند به خواست ايران غلبه كند.

ايران اميدوار است كه دومين ماهواره خود را طي چند هفته با استفاده از يك راكت ساخت داخل پرتاب كند.

در سال 1979 انقلابيون شاه مخلوع را متهم كرده بودند كه وي باعث وابستگي ايران به ديگر كشورها در زمينه فن‌آوري، تجهيزات نظامي و سخت افزار صنعتي شده است.

«در خلال جنگ ايران و عراق در دهه 1980، اين كشور با دشمني مواجه بود كه از سوي ابرقدرت‌هايي كه ايران را منزوي كرده بودند، حمايت مي‌شد. اسكادران هواپيماهاي F-4 ساخت آمريكا به دليل تحريم‌هاي آن كشور در دسترسي به قطعات زمين‌گير شده بودند. در جنگ همه دنيا عليه ما بود. ما ياد گرفتيم كه بايد روي پاي خود بايستيم»

اين مطالب را منوچهر منطقي، مديرعامل «ايران خودرو» عنوان مي‌كند، شركتي كه در سال 2007 بيش از 600 هزار خودرو توليد كرده است و در خاورميانه بي‌رقيب است.

«تحريم‌ها ما را واردار كرد كه از همه قابليت‌هايمان استفاده كنيم و در حال حاضر آن چه را كه آموخته‌ايم به مرحله تجاري رسانده‌ايم.» منطقي در حالي اين مطلب را عنوان كرد كه در طول مصاحبه لباس كارگران را پوشيده بود تا نشان دهد كه با همكارانش در خط توليد همراه است.

گزارشگر واشنگتن پست در ادامه با اين ادعا كه ايراني‌ها نسبت به تبعات تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران در خصوص برنامه هسته‌يي‌اش نگران هستند! صحبت‌هاي منطقي را نقل كرده كه تاكيد مي‌كند « آنها ما را به سمت محدوديت‌هايي در زمينه ساير كشورها سوق مي‌دهند اما همچنين قصد دارند كه ديگر كشورها مثل توليدكنندگان خارجي خودرو كه درصدد همكاري با آنها هستيم هم نتوانند از ظرفيت‌هاي ايران استفاده كنند. ايران سالي 5/1 ميليون دستگاه خودرو نياز دارد كه بازار قابل توجهي است كه در شرايط تحريم بايد اين نياز را خودمان برطرف كنيم و اين امري است كه ما به آن عادت داريم»

در بخش ديگري از اين گزارش به نقل از ناصر اقدمي از محققان پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي آمده است:« تحريم تكنولوژي هسته‌يي ايران توسط غرب مي‌تواند در آينده به منزله تحت فشار قرار دادن ما براي جلوگيري از توسعه و تكوين ديگر تكنولوژي‌ها نيز باشد.»

وي در ادامه مي‌افزايد كه مقامات مذهبي ايران اجازه انجام تحقيقات جنيني تا مرحله 4 ماهگي را به آنها داده‌اند.

موسسه تحقيقات سلولهاي بنيادي رويان ايران تحت حمايت دولت در خصوص سلولهاي بنيادي جنيني انسان به تحقيق و مطالعه مي‌پردازد.

وي مي‌گويد كه آنها با دانشمندان در آمريكا به تبادل اطلاعات مي‌پردازند و معتقدست كه بايد علم را فراتر از سياست تلقي كرد.

اين در حالي است كه وي پس از درخواست يك دستگاه فرا‌سانتريفيوژ براي انجام تحقيقات با ممانعت همتاي آمريكايي خود از ارسال تجهيزات مورد نياز به ايران مواجه شد.

دانشمندان آمريكايي دليل اين كار خود را دوگانه بودن اين تكنولوژي و موارد استفاده آن اعلام كردند و گفتند اين تجهيزات ممكن است در برنامه هاي هسته‌يي ايران به كار گرفته شود!

اقدمي گفت: «اين مساله نشان مي‌دهد كه ما براي رسيدن به هدفمان هنوز به قدرت بيشتري نياز داريم.»

دانشمندان سلولهاي بنيادي ايران مشغول طرح ريزي تبديل سلول‌هاي پوستي به سلول‌هاي بنيادي هستند تا با مسائل اخلاقي مواجه نشوند.

اقدمي يادآورشد: تنها سه كشور ديگر غير از ايران در اين زمينه مشغول به كار هستند و ما افتخار مي‌كنيم كه با بهترينها در حال رقابت هستيم.

گزارشگر واشنگتن پست در ادامه با اشاره به اين كه دانشمندان ايران طي قرون گذشته اكتشافاتي در زمينه علوم طبيعي، رياضي و فلسفه داشته و پس از ورود اسلام و در قرن هفتم دانشمندان ايراني الكل طبي را توليد كردند و فعاليت‌هاي مهمي نيز در زمينه جبر و شيمي داشتند با دكتر هاشم رفيعي تبار، استاد پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي در تهران گفت‌و‌گو كرده كه مي‌گويد: «همه مي‌خواهند فرزندانشان را براي تحصيل به چنين جاهايي بفرستند.

كافي است، سوار يك تاكسي شوي و راننده تاكسي به شما خواهد گفت اين شغل دوم او براي تامين مالي فرزندانش در دانشگاه است.»

رفيعي تبار شش سال پيش براي تاسيس يك دپارتمان نانوتكنولوژي براي يك كنسرسيوم متشكل از 9 دانشگاه ايراني به وطن خويش بازگشته است.

دانشجويان او در حال طراحي مفهومي نانوابزارهايي هستند كه مي‌تواند سلولهاي سرطاني را شناسايي و نابود كند. وي مي‌گويد: ما اهداف بسيار بزرگي داريم و در حال حاضر در زمينه نانوتكنولوژي در منطقه در رتبه اول هستيم

ايران نسبت به ديگر كشورهاي منطقه مقالات بيشتري در اين خصوص در نشريات علمي بين‌المللي دارد. اگرچه هنوز در زمينه اختراعات وضعيت مناسبي نداريم كه البته رقباي منطقه‌يي هم به اين سطح نرسيده‌اند.

دولت ايران از تحقيقات نانوفن‌آوري حمايت مي‌كند كه در اين راستا، ماه گذشته يك مركز ابرمحاسباتي در زمينه نانو با حمايت مالي دولت افتتاح شد.

رفيعي ‌تبار معتقدست كه پروژه‌هاي علمي در ايران اغلب شروع سريعي دارد اما بعد به كندي ادامه مي‌يابد. وقتي يك حوزه تحقيقاتي جديد به ايران وارد مي‌شود، مورد استقبال قرار گرفته و در دانشگاه‌هاي معروف تدريس مي‌شود، اما برخي تغيير و تحولات در سطوح مديريتي پيگيري بعضي از آنها را متوقف كرده است.

شيفت كاري روزانه در كارخانه ايران خودرو در غرب تهران به پايان رسيد اما منطقي كارخانه را ترك نكرد.

وي مي‌گويد: من بايد سخت‌تر از ديگران كار كنم چون هنوز مسائل زيادي وجود دارد.

او با لبخند توضيح مي‌دهد: «همانطور كه رهبر فقيد انقلاب اسلامي (ره) فرمودند« خواستن، توانستن است»، ما در ايران بيش از هر كشور همسايه كارشناس و متخصص داريم كه اگر اين افراد به درستي مديريت شوند، مي‌توانيم به تمام آرزوهايمان جامه عمل بپوشانيم. ايران مي‌تواند اين كار را با همكاري ساير كشورهاي جهان انجام دهد، اما اگر لازم شود، مي‌توانيم خودمان به تنهايي از عهده اين كار برآييم.>>


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31