« ميزگرد تروريسم و تأثيرات آن بر روابط كار »

قربانيان اقدامات ضد بشري مجاهدين خواستار محاكمه رهبران اين گـروه شدند.

 

Baluch

شماري از قربانيان اقدامات ضد بشري گروه تروريستي مجاهدین و خانواده‌هاي آنان خواستار محاكمه رهبران اين گروه به خاطر نقض مكرر آزادي و حقوق انسانها، نقض حقوق كارگران زحمتكش و برپايي محيطي از بهره كشي و ستم شدند.

9 ‬تن از افراد جدا شده از گروه مجاهدين و قربانيان اقدامات ضد بشري اين گروه كه با هدف يافتن كار در خارج فريب مجاهدين را خورده بودند، عصر چهارشنبه با حضور در ميزگرد خبري بررسي آثار تروريسم بر روابط كار ، نحوه برخورد مسوولان مجاهدين در عراق با آنان در طول مدت اسارت را تشريح كردند.

اين عده همچنين در پيامي فجايع و جنايات آنان عليه كارگران ايراني را محكوم و از مجامع بين‌المللي تقاضا كردند تا رهبران اين گروه را به خاطر ارتكاب جنايات مزبور مورد مواخذه و محاكمه قرار دهند.

در ابتداي ميزگرد خبري بررسي آثار تروريسم بر روابط كار ابتدا اعضاي جدا شده از گروه كه به هدف كاريابي از ايران خارج و در تركيه و جمهوري آذربايجان از سوي هواداران اين گروه با وعده كار فريب خورده و جذب مجاهدين شده بودند، چگونگي روش‌هاي مجاهدين را براي فريب افراد جوياي كار در خارج از ايران تشريح كردند.

به گفته آنان ، هواداران مجاهدين به افراد جوياي كار در خارج از كشور وعده گذراندن دوره كوتاه مدت در عراق را داده بودند، ولي پس از ورود آنان به عراق و در پي بردن به ورودی گروهك مجاهدین و اعتراض ، مسوولان مجاهدين آنان را به شكنجه و تحويل به رژيم صدام در گذشته تهديد مي‌كردند.

افراد جدا شده از گروه مجاهدين با بيان اينكه مسوولان اين گروه افراد حاضر در پادگان اشرف را از ‪ ۵‬صبح تا ‪ ۱۱‬شب به كارهايي نظير پاكسازي محوطه پادگان و غيره بدون مزد وادار مي‌كنند، افزودند: مسوولان مجاهدين سعي دارند تا با اين اقدام ذهن افراد را از مشغول شدن به امور ديگر مانند خانواده ، آينده ، سرنوشت ، جواني و اين قبيل امور منحرف كرده و بتوانند به اهداف غيرانساني و تروريستي خود برسند.

اين افراد با بيان اين كه جويندگان كار در خارج از ايران بايد مواظب و هوشيار باشند تا فريب هواداران مجاهدين را نخورند، گفتند،برخورد اين عده در ابتدا روانشناسانه و فريبنده است ولي به دنبال فاش شدن فريب افراد و اعتراض ، آنان را در سلول‌هاي انفرادي حبس ، شكنجه و كتك مي‌زنند تا سكوت كنند.

در ادامه ميزگرد بررسي آثار تروريسم بر روابط كار "آرش فراز" مدير بخش حقوقي خانه كارگر و استاد دانشگاه گفت: ما در مواجهه با گروه‌هاي تروريستي با مسايلي مواجه هستيم كه مي‌توانيم آنها را آثار تروريسم بر محيط كار بناميم .

وي با بيان اينكه ما به دنبال كاهش و رفع معضل مزبور هستيم ، افزود:

تشكيلات خانه كارگر مي‌تواند با ايفاي نقش نظارتي ، كنترلي و ديدباني براي حفاظت از حقوق نيروي‌هاي كار ، گزارشها را به مراكز حقوقي بين‌المللي براي برخورد مناسب منعكس كند تا ناقضين و مرتكبين اين اعمال به كيفر برسند.

مدير بخش حقوقي خانه كارگر گفت : بايد با اقدامات غيرقانوني گروه مجاهدين براي جذب نيروهاي كار با پوشش‌هاي مختلف در كشورهاي اروپايي و آمريكا برخورد شود و اجازه داده نشود تا هواداران اين گروهك افراد جوياي كار را فريب داده و جذب خود كنند.

محمد حمزه‌اي مدير روابط بين‌الملل خانه كارگر ايران نيز در ميزگرد بررسي آثار تروريسم بر روابط كار گفت : مدتهاست اين خانه اخبار مربوط به فريب و جذب نيروهاي كار ايراني در خارج از كشور را دارد .

وي با بيان اين كه اين عده پس از فريب مورد ظلم و ستم و برخوردهاي غيرانساني واقع مي‌شوند، افزود: خانه كارگر به عنوان مدافع حقوق كارگران ايراني است و وظيفه دارد با اين مسايل برخورد كند.

مدير روابط بين‌الملل خانه كارگر ايران تصريح كرد: ‪ ۷۵‬درصد از جمعيت كشور جوانان هستند و در حال حاضر ‪ ۳‬ميليون بيكار داريم كه اين عده تا سه سال آينده به ‪ ۵‬ميليون نفر افزايش خواهد يافت و بايد دولت آينده براي حل معضل لشگربيكاران چاره‌اي انديشه كند.

در ادامه اين ميزگرد شريفي و فرجي كريمي پور دو تن از استادان حقوق در ارتباط با كنوانسيون‌هاي موجود براي جلوگيري از آثار تروريسم بر روابط كار و همچنين چگونگي برخورد دولت‌ها با اين مسايل مطالبي را بيان كردند.

شريفي استاد دانشگاه گفت: در دوران معاصر بايد در قوانين داخلي كشورها مسايل مربوط به تاثير تروريسم و راه‌هاي جلوگيري از آن بر روابط كار لحاظ شود و كشورها به‌گونه‌اي عمل نكنند كه افراد به خاطر بيكاري، فقر و نبود امكانات اجتماعي جذب گروه‌هاي تروريستي شوند.

فرجي كريمي پور وكيل دادگستري نيز در ارتباط با آثار تروريسم بر روابط كار گفت:امروز آمريكا به اين نتيجه رسيده‌است كه علت رشد گروه‌هاي تروريستي در برخي كشورهاي جهان به فقر ، مسايل ايدئولوژيكي و اين قبيل امور باز مي گردد و راه كار آن اين است كه دولت‌ها براي از بين بردن فقر و بيكاري تلاش كنند.

بيانيه پاياني ميزگرد تروريسم و تأثيرات آن بر روابط كار

 

در بيانيه پاياني ميزگرد تروريسم و تأثيرات آن بر روابط كار، قربانيان اقدامات ضدبشري گروه مجاهدين و خانواده‌هاي آنان، خواستار مؤاخذه و محاكمه رهبران اين گروه توسط مجامع بين‌المللي شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس، در اين بيانيه با بيان اينكه سازمان مجاهدين خلق را با سابقه‌ آشكاري از ترور، نفرت و نقض مكرر آزادي و حقوق انسانها، نقض حقوق كارگران زحمتكش و برپايي محيطي از بهره‌كشي و ستم محكوم مي‌كنيم، آمده است: اين گروه كه به درستي به آن فرقه‌ تروريستي اطلاق مي‌شود، براي بقا در خاك عراق و ادامه‌ حيات خائنانه‌ خود مرتكب جرائم زيادي شده است كه اگر مورد بررسي دقيق و موشكافانه قرار گيرد مي‌توان جرائم آن را جنايت عليه بشريت نام نهاد.

اين بيانيه در ادامه مي‌افزايد: آسيب‌ديدگان از خشونت، حملات تروريستي، سيستم پيچيده‌ شستشوي مغزي و در يك كلام قربانيان اين فرقه‌ تروريستي، ضمن محكوم نمودن فجايع و جنايات آن، از همه مجامع بين‌المللي تقاضا دارند رهبران اين گروه را مورد مواخذه و محاكمه قرار دهند تا ضمن تباه نشدن رنج، خون و جان انسانها قربانيان اسير اين فرقه نيز بتوانند رهايي يابند و به نزد عزيزان و خانواده‌ چشم انتظار و نگران خود بازگردند. اين گروه در اجراي نيات شوم سركردگان خود، متوسل به حربه‌ فريب براي جذب نيرو گرديده است.

در ادامه اين بيانيه آمده است: اين گروه ضمن تماس تلفني با عده‌اي از جوانان ايراني به ايشان وعده‌ كار، پناهندگي، ادامه تحصيل، امكانات رفاهي و... در كشورهاي اروپايي داده و جوانان بي‌تجربه را از اين طريق به تركيه و ساير كشورهاي همسايه كشانده است، آن گاه به آنان اعلام نموده است كه دفتر مركزي اين شركت بزرگ كاريابي در بغداد است و بايد براي گذراندن دوره‌ آموزش و طي مراحل اجرايي و اداري به بغداد بروند.

اين گروه پس از ورود به بغداد اندك اندك با اين واقعيت تلخ روبرو شده‌اند كه به گروه تروريستي مجاهدين خلق وارد شده‌اند. مسئولين جنايتكار اين سازمان ضمن اخذ مدارك شناسايي (از قبيل پاسپورت و شناسنامه) افراد فوق به آنان گفته‌اند به دليل ورود به مراكز نظامي راه خروج ندارند و در صورت تمايل به خروج بايد دو سال را در زندان بمانند تا اطلاعات آنان پاك شود و بسوزد و پس از آن تحويل زندان صدام در ابوغريب شوند كه رفتن به ابوغريب به معني سفر بدون بازگشت آنان خواهد بود.

بسياري از اين قبيل افراد پس از سقوط صدام با همكاري صليب سرخ و تشكلهاي حمايتي و حقوق بشري موفق به بازگشت به كشور و نزد خانواده‌ خود شده‌اند و شاهدان گوياي تجاوز بي رحمانه فرقه‌ تروريستي به اعتماد انسانها، زندان، شكنجه و ارعاب و تهديد بوده و هستند. بسياري ديگر نيز همچنان و به دليل توسل گروه تروريستي فوق به حربه‌ تهديد و بي‌اطلاعي ايشان از اوضاع و احوال همچنان اسير در پادگان اشرف محبوس هستند.

اين بيانيه مي‌افزايد: از همه‌ وجدانهاي بيدار تقاضا داريم زبان گوياي اين قربانيان خاموش باشند و رنج و قساوتي را كه بر آنها رفته حكايت كنند تا ديگر فريبكاراني چون رهبران اين فرقه، به مخاطره انداختن جان انسانها و زجر ايشان را نيابند.

در پايان اين بيانيه ضمن تاكيد بر لزوم محاكه و اجراي عدالت در خصوص عناصر اين فرقه‌ تروريستي، آمده است: چرا كه چنين افراد دشمنان مستقيم انسانيت و بشريت محسوب مي‌شوند. اين موضوع به تصريح در موازين و مقررات حقوق بين‌المللي تبيين گشته و در زمره مسئوليت دولتها در قبال تضمين رعايت حقوق بشر و بويژه حقوق كارگران آورده شده است.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29