تروریسم دولتی: تشابهات عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی

Ekhtiarii

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از سه مقام آگاه نوشته است مقام‌های اطلاعاتی نزدیک به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی سال گذشته با جمعی از بازرگانان درباره ترور مقام‌های ایرانی توسط شرکت‌های خصوصی رایزنی کرده‌اند. این روزنامه همچنین می‌نویسد مقام‌های اطلاعاتی مرتبط با بن سلمان در صدد طرحی چند میلیاردی برای خرابکاری در ایران بوده‌اند. به نظر می رسد دستورکارهای تروریستی رهبران عربستان سعودی طی سال های اخیر تشابهات فراوانی با سیاست ها و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی پیدا کرده است.

نخست، هر زمان رژیم صهیونیستی اسرائیل مستاصل از مقابله با سیاست ها و برنامه های ایران شده است اقدامات تروریستی را در دستور کار خود قرار داده است. در همین زمینه می توان به شهادت رساندن دانشمندان هسته ای ایران و همچنین اقدامات تروریستی رهبران مجاهدین خلق(منافقین) با حمایت رژیم صهیونیستی اشاره نمود. عربستان سعودی نیز درصدد است تا با ترور شخصیت های برجسته کشور نظیر سردار قاسم سلیمانی پا جای پای تل آویو گذاشته و رفتار مشابهی را با هدف ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران دنبال کند. قتل جمال قاشقچی در کنسولگری ترکیه حکایت از جریان جدید تروریستی در دستگاه دولتی عربستان دارد.

دوم، رهبران رژیم صهیونیستی طی سال های گذشته تعاملات و روابط خود را با سازمان منافقین افزایش داده و سعی کرده اند تا از گماشته های این سازمان در ایران جهت خرابکاری و اغتشاش و بی ثبات کردن وضعیت سیاسی و حتی اقتصادی کشور استفاده نمایند. به نظر می رسد این رهیافت با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان مورد توجه خاص رهبران جدید عربستان قرار گرفته است و آنها نیز تلاش کرده اند تا از ظرفیت های منافقین جهت تحقق اعمال خرابکارانه در ایران بهره برداری نمایند. علاوه بر این، عربستان طرح های جداگانه ای نظیر طرح دو میلیارد دلاری را برای استفاده از ماموران اطلاعاتی شرکت های خصوصی با هدف ضربه زدن به اقتصاد ایران که در نشست مارس 2017 در ریاض مطرح شده بود را نیز مد نظر قرار داده اند.

سوم، و از بعد سیاست داخلی، رهبران هر دو رژیم هر زمان که با مشکلات و معضلات داخلی مواجه شده اند و یا این که در صدد تثبیت جایگاه و موقعیت خود در داخل بوده اند، با دشمن سازی، بزرگ نمایی مسائل خارجی و اقدامات ماجراجویانه درصدد برون رفت از تنگای موجود بوده اند. بطور مثال، نتانیاهو برای خلاصی از اتهامات همسرش در رابطه با فساد مالی، همواره بدنبال بزرگنمایی دشمنان خارجی بویژه ایران و حزب الله بوده است. شاهزاده محمد بن سلمان نیز برای تثبیت موقعیت داخلی و سرکوب رقبا، ماجراجویی منطقه ای مانند تجاوز نظامی به یمن را در دستور کار خود قرار داده و همچنین سعی نموده تا توجه مردم را به دشمنی با جمهوری اسلامی ایران معطوف نماید.

بطور کلی بررسی روند موجود حاکی از تشابهات گوناگون اقدامات تروریستی ریاض و تل آویو علیه جمهوری اسلامی می باشد. این تشابهات با توجه به تغییر ماهیت روابط دو کشور در مقطع فعلی وارد مرحله تازه ای شده است. به عبارتی عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اسرائیل تلاش می کنند تا در رابطه با اقدامات ضدایرانی خود، پیشتر هماهنگی های لازم را انجام دهند تا نتیجه مطلوب تری حاصل گردد. شکل گیری ائتلاف عبری- عربی خطر جدید منطقه ای است که مقابله با آن مستلزم هوشیاری و برخورد مناسب می باشد. 

در نهایت تجار و بازرگانان پس از مشورت با وکلای خود اعلام کرده اند که در هیچ گونه عملیات ترور علیه مقام های ایرانی شرکت نخواهند کرد.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31