مفهوم تروريسم در كلام رساي رهبري(3)

100949515445

ترديد نيست كه تروريسم ايده و پديده اي مذموم است و هيچ عقل سليمي آن را تأييد نمي كند . اما آنچه حائز اهميت مي باشد ، تبيين مفهوم تروريسم با يك تعريف جديد است كه همه ابعاد درگير در آن را شامل مي شود .

امروز بسياري از حكومت هاي مستبد براي سركوب و از ميدان به در كردن مخالفان خود به اين دستاويز تمسك مي جويند . سردمدار آنان ابرقدرت غرب و امريكاست كه هر از چند گاهي با زدن اتهام تروريست به كشوري كه تفكرش با فكر غالب در امريكا نمي خواند ، به دنبال نفي مخالفان و گسترش حضور قلدرانه خود در منطقه مي باشد .

اين نگاه و رفتار به علت برداشت غلطي است كه مسئولان آمريكا از واژه تروريسم در ذهن خويش پرورش داده اند . امريكايي ها در جنايات ده ساله خود در ويتنام با هواپيماهاي سمپاشي ، هزاران نفر از غير نظاميان و مردم بي دفاع اين سرزمين را سر بريدند و از پيکر زنده " ويت كنگ ها " به عنوان " سيبل " براي آموزش نظامي سربازان يا مزدوران محلي خود استفاده كردند ، ولي هيچ يك از اين وحشي گري ها در فرهنگ يانكي ها به عنوان " تروريسم " شناخته نشد.

هر كجا كه منافع كشور آمريكا در خطر بيفتد عامل يا عوامل آن به عنوان تروريسم معرفي مي شوند . اين نگاه با كدام منطق سازگار است ؟ بينش مستكبرانه و قلدر مآبانه امريكايي هاست كه اين نگاه را به وجود آورده و باعث تفسير غلط آنان درباره واژه تروريسم است .

مقام معظم رهبري فرمودند : " آنها تروريسم را بد معنا مي كنند ، به گونه اي معنا مي كنند كه كشتار دسته جمعي و قتل عام صبرا و شتيلا كه دو اردوگاه فلسطيني بودند در يك شب به دستور همين كسي كه امروز در رأس حكومت غاصب صهيونيستي است ،‌ تروريسم به حساب نمي آيد ! " (1)

دو هزار فلسطيني بي دفاع در آن دو اردوگاه قتل عام شدند ، اما كسي اسرائيل را تروريسم نخواند . مخوف ترين سازمان هاي تروريستي جهان دست پرورده اسرائيل هستند ، آموزش خشن ترين سازمان هاي اطلاعاتي دنيا بر عهده آنان است و در شيوه هاي ترور و آدمكشي و آدم ربايي زبانزد خاص و عام هستند ، ليكن امريكا ، اسرائيل را به عنوان دوست و متحد در كنار خود به حساب مي آورد و آن حكومت غاصب را ضد تروريست مي خواند !!‌

چه كشوري از كشورهاي جهان اين تعريف و تفسير از واژه تروريسم را قبول دارد؟ امريكايي ها گروه هاي حامي خويش را ضد تروريست و تشكل ها و كشورهاي اسلامي مخالف منافع خود را تروريسم مي دانند ،‌ اين تبيين با مفهوم واقعي تروريسم تفاوت فاحشي دارد .

اگر اسرائيل صدها ترور انجام دهد ، در نگاه دولتمردان ابرقدرت غرب آنان در دريف تروريست ها قرار نمي گيرند ، ليكن اگر مسلماني در برابر آدم خواران جهاني از خود دفاع كند ، حالت تدافعي او به ترور تفسير مي شود و آن شخص به عنوان تروريست معرفي مي گردد .

 

همراهي آمريكا و اسرائيل در اعمال تروريستي

حضرت آيت الله خامنه اي در ديدار با خانواده هاي معظم شهداي نيروهاي مسلح فرمودند : " دولت غاصب صهيونيستي در يكي دو ماه پيش رسماً تصويب كرد كه بايد عناصري از فلسطيني ها ترور شوند ، حتي اسم ترور را آوردند ، ترور هم كردند . ماشين شان را منفجر كردند و افراد متعددي را كشتند ، اما هيچ كدام از اينها مصداق تروريسم نيست . ولي مردم فلسطين كه براي دفاع از سرزمين و استنفاد حق پامال شده خودشان قيام مي كنند ، فرياد مي كشند و سنگ در دست دارند ، اسلحه هم ندارد ، تروريست اند ." (2)

در نشست كابينه امنيتي اسرائيل ، حمله به چهل مركز كليدي مناطق خودگردان و ترور 26 شخصيت فلسطيني به تصويب رسيد ، (3) كار ترور آغاز شد ، اما احدي از آمريكايي ها فرياد برنياوردند كه اين ترورها با حقوق جهاني بشر در تناقض است ، چرا كه خود امريكا نيز پشت سر ماجرا بود و جورج دبليو بوش رئيس جمهور امريكا ، مجوز بعضي از اين ترورها را براي رژيم صهيونيستي صادر كرده است . (4)

از اين رو بسياري از كشورهاي جهان بر اين باورند كه هدف واقعي امريكا از ايجاد تشكل جهاني و حمله به افغانستان مبارزه با تروريسم نيست ، بلكه امريكايي ها اهداف خاصي را در فعاليت براي بسيج جهانيان دنبال مي كنند . چنان كه در حوادث جنگ دوم خليج فارس نيز هدف آنان فقط بيرون راندن عراقي ها از كويت نبود و در مراحل بعد عراق را به سه منطقه تجزيه كردند و طي ده سال مردم اين كشور را در جريان حملات هوايي خود از هستي ساقط نمودند و با تكرار دائمي خطر عراق حضور نظامي خود را در منطقه افزايش دادند و آن را تثبيت كردند .

چه اين كه امريكاييان از لزوم خلع سلاح و مقابله با جنگ افزارهاي كشتار جمعي سخن به ميان مي آوردند ، ولي علناً رژيم شرور ، متجاوز و جنگ افروز اسرائيل را مورد حمايت تسليحاتي و اتمي قرار مي دهند .

اين منطق امريكايي هاست :‌ " هر كشوري با امريكا نباشد تروريست است ." (5) در زماني كه عراق با امريكا نيست ، نام وي در ليست كشورهاي حامي تروريست قرار مي گيرد و چون با امريكا متحد مي شود در فروردين 1361 نامش از فهرست كشورهاي مظنون به حمايت از تروريسم بين المللي حذف مي گردد .

اين حركت در زماني به وقوع مي پيوندد كه صدام در كشورش به دنبال توليد سلاح شيميايي و بمب اتم براي قتل عام انسان ها خصوصاً‌ ايرانيان بود .

 

امريكا و نگاه دوگانه به تروريسم

" كنت آر تيمرمن " نويسنده امريكايي در كتابش " The Death Lobby " مي نويسد : " امريكا و انگلستان از طريق سازمان هاي اطلاعاتي خود در جريان تلاش گسترده تداركاتي عراق قرار گرفتند ، اما اين اطلاعات را صرفاً بايگاني كردند ."

وي معتقد است : " امريكايي ها از طريق سيا و مجاري ديپلماتيك از فروش گاز سمي به عراق آگاهي داشتند و اعتقادشان بر اين بود تا زماني كه عراق از سلاح شيميايي در دفاع از خاك خود و در مقياس محدود استفاده مي كند ،‌ توسلش به اين سلاح قابل درك مي باشد ."(6)

چرا كه امريكا مخالف ايران بود ، در راستاي همين مخالفت حتي با شوروي در به نابودي كشانيدن انقلاب اسلامي به توافق رسيدند . تا آنجا كه پس از حمله به هواپيماي مسافربري ايران در آسمان خليج فارس ، روس ها سكوت كردند .

سكوت شوروي در برابر آن جنايت بي سابقه كه در شرايط عادي مي توانست توسط آنها مورد بيشترين بهره برداري قرار گيرد ، محافل سياسي در تهران را از وقوع تحولي استثنايي در منطقه آگاه ساخت . (7)

اين شيوه رفتاري امريكايي هاست ، همانان چون تاريخ مصرف صدام را تمام شده يافتند ،‌ به بهانه حمله او به كويت عراق را تا مرز نيستي بردند و در ماجراي اخير نيز بار ديگر حمله مجدد به عراق را محتمل دانستند . (8)

همه اين رفتارها و اظهارات براي صحنه سازي در راستاي اجراي طرح هاي استكباري امريكا و نشستن يك ابرقدرت در رأس امپراطوري بزرگي است كه اسمش دنياست ؟، عراق و افغانستان و بن لادن و ديگران همه بهانه اند .

به نوشته روزنامه واشنگتن پست ، سازمان اطلاعات مركزي امريكا ، سيا حدود شصت افسر اطلاعاتي پاكستاني را در سال 1375 براي اسارت يا كشتن اسامه بن لادن مخفيانه آموزش داده بود .

به گزارش آسوشيتدپرس از واشنگتن ، اين عمليات را در آن زمان نواز شريف ، نخست وزير وقت پاكستان و رئيس اطلاعات وي ، سرتيب امتياز احمد با دولت كلينتون ، رئيس جمهور وقت امريكا طرح ريزي كرده بودند . (9)

حال پس از گذشت پنج سال از آن ماجرا ، امريكا حمله به واشنگتن و نيويورك را بهانه قرار داده و اسامه بن لادن را عامل آن حركت معرفي مي كند و حمله به افغانستان را تدارك مي بيند .

در صورتي كه در مرداد ماه 80 ، قبل از ماجراي واشنگتن و نيويورك ، يك منبع خبري در پاكستان از بازديد نماينده جبهه متحد از واشنگتن و تلاش وي براي كسب حمايت امريكا جهت براندازي گروه طالبان خبر داد ! و درست دو روز بعد ، خانم " كريستينا روكا " معاون وزير امور خارجه امريكا وارد لاهور مركز ايالت پنجاب پاكستان شد . (10)

 

تقويت قدرت به بهانه هاي واهي

امريكايي ها با اين بهانه درصدد تبديل تهديدهاي امنيتي به فرصت هاي سياسي ، امنيتي و اقتصادي در جهت تعميق و تثبيت دكترين نظم نوين جهاني به رهبري خود هستند . آنها به دنبال تغيير مبادلات بين المللي از طريق دگرگون سازي ژئوپلتيك و پئو استراتژيك كانون هاي بحران معطوف به خود مي باشند .

چنانچه مقام معظم رهبري فرمودند : " مجموعه قرائن و شواهد نشان مي دهد كه پشت اين نمايشي كه امروز در قضيه افغانستان وجود دارد ، چيز ديگري است . افغانستان مظلوم و بدون حامي در مقابل و دم چك اينها قرار گرفته است ، به خاطر اين كه يك نفر ، يا ده نفر ، يا صد نفر ، يا هزار نفر در داخل اين كشور متهمند كه قضاياي انفجارهاي نيويورك و واشنگتن را آنها راه انداختند ، اما پشت اين صحنه مسئله ديگري است ." (11)

دولت امريكا درصدد است تا قدرت نظامي خود را در منطقه افزايش دهد و با اين حركت به اهداف سياسي و اقتصادي خود دست يابد . دقيقاً به همين منظور است كه سخنگوي كاخ سفيد اعلام مي كند : " دولت امريكا و ديگر كشورهاي هم پيمان اين كشور در جنگ با تروريسم هيچگاه در صدد قتل اسامه بن لادن نخواهند بود ." (12)

چرا كه هدف چيز ديگري است ، لذا امريكايي ها هر روز دم از گسترش جنگ مي زنند و مي گويند : " جنگ با تروريسم به درون مرزهاي افغانستان خلاصه نمي شود ." حضرت آيت الله خامنه اي در ديدار با ائمه جمعه سراسر كشور فرمودند : " امريكايي ها به دروغ انگيزه خود را از حمله به افغانستان ، مبارزه با تروريسم تبليغ مي كنند ، اما انگيزه حقيقي آنها قدرت طلبي ، سلطه طلبي و توسعه دستگاه هاي سلطه است ." (13)

از اين رو " نرمان ميلر " نويسنده نامدار امريكا در مقاله اي كه روزنامه آلماني " دي ولت " آن را به چاپ رسانده مي آورد : " دولتمردان امريكايي سرانجام بايد دريابند كه چرا اين همه انسان در سراسر جهان از آنها نفرت دارند ." وي علت نفرت مردم دنيا از امريكا را چنين بيان مي كند : " بخش بزرگي از مردم جهان به ويژه در كشورهاي عقب مانده ، امريكا را سركوبگر فرهنگ و سنن زيبا شناسانه خود مي دانند ." (14)

پی نوشت:

1. كيهان ، 5/7/80

2. كيهان ، 5/7/80

3. همان ، 14/4/80

4. جمهوري اسلامي ، 7/6/80

5. جمهوري اسلامي ، 31/6/80

6. سوداگري مرگ ، ص 271

7. گذر از بحران 67 ، ص 120

8. حيات نو ، 11/7/80

9. جمهوري اسلامي ، 12/7/80

10. همان ، 10/5/80

11. كيهان ، 5/7/80

12. جمهوري اسلامي ، 18/7/80

13. همان ، 17/7/80

14. جام جم ، 12/7/80

 

مفهوم تروريسم در كلام رساي رهبري(2)


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29