مراسم بزرگداشت شهید سپهبد صیادشیرازی

Bozorgdasht Sayad 10بزرگداشت شانزدهمین سالگرد شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در فرهنگ‌سرای بهمن برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) روز گذشته مورخ ۲۲‌فروردین۱۳۹۴ از ساعت ۱۷ تا ۱۹: ۳۰ همایش مردمی سالگرد شهادت شهید صیاد شیرازی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم (رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش)، هم‌رزمان شهید، فرماندهان عالی رتبه ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و همچنین اقشار مختلف بسیج و خانواده معزز شهدا و خانواده محترم شهید صیاد شیرازی و جمعی از نویسندگان و هنرمندان دفاع مقدس در تالار شهید آوینی واقع در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.

در این مراسم پس از قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران، قطعه نمایشی توسط هنرمندان نام آشنای عرصه هنر دفاع مقدس (اصغر نقی‌زاده و ابوالفضل همراه) به منظور بازخوانی حضور شهید در جبهه‌ها و لحظه شهادت آن بزرگوار به نمایش درآمد.

در ادامه این همایش، میزگردی تحت عنوان بازگویی بخشی از خاطرات شهید صیاد شیرازی با حضور سرکار خانم شیرازی، امیر سرتیپ خرم طوسی، امیر سرتیپ سید حسام هاشمی و دکتر گلزاری برگزار شد.

سرکار خانم شیرازی، خواهر بزرگوار شهید در خصوص خانواده محور بودن شهید صیاد شیرازی بیان داشت: قبل از شهادت برادرم، مادرم از مکه مشرف شده بود و برادرم تصمیم داشت به دیدن مادر بیاید. اما متاسفانه در‌‌ همان شرایطی که مادر در هواپیما بود، حالشان بد شد و به بیمارستان منتقل شد. برادرم از‌‌ همان فرودگاه مستقیما به بیمارستان آمد تا مادر را ببیند اما مسئولین بیمارستان ایشان را نشناختند و مانع ورودشان شدند. برادرم تصمیم گرفت مادر را به بیمارستان ارتش منتقل کند تا بتواند در بیمارستان و در کنار مادر باشد. مادر آنقدر به علی علاقه داشت که بعد از دیدن ایشان حاشان خیلی بهتر شد. زمانی که مادر به بیمارستان ارتش منتقل شد، برادرم من را به خانه فرستاد و خودش شب تا صبح در کنار مادر ماند. افرادی که در بیمارستان بودند گفتند: «وقتی حال مادر بهتر شد، ایشان نماز شکر به جا آورد.» حتی زمانی که مادر را به خانه آوردیم مدام در کنار مادر بود و لحظه‌ای از ایشان غافل نمی‌شد.

وی افزود: از زمانی که من در خاطرم هست، برادرم در «روز مادر» اگر برایش مقدور بود حتما حضورا خدمت مادر می‌رسید و اگر به اقتضای شغلش امکان حضور نداشت، حتما هم تلفنی تماس می‌گرفت و هم هدیه‌اش را با پست می‌فرستاد. امکان نداشت روز مادر را فراموش کند.

در ادامه گفتگو امیر سرتیپ خرم طوسی (مشاور عالی فرماندهی کل ارتش) در خصوص همراهی‌هایش با شهید صیاد شیرازی گفت: در روزگاری که ما پا به عرصه ارتش گذاشته بودیم باب تخصص‌گرایی یا حتی تقابل بین تخصص و انگیزه و تعهد مطرح بود. اما شهید صیاد شیرازی معمار تلفیق تخصص و تعهد به نحو احسن بود. زمانی که بچه‌های متعهد پای در عرصه کار می‌گذاشتند، شهید ضمن ارج‌گذاری نسبت به کارهای ارزشی، همواره تاکید جدی بر ادامه دادن درس را داشتند.

وی همچنین در رابطه با حضور توامان اصول و ارزش‌های دینی در سیر کارهای روزانه شهید خاطره‌ای را بازگو کرد و گفت: ما تا به مسئولیتی می‌رسیم خیلی زود باورمان می‌شود که شایسته آن مسئولیت هستیم در صورتی که جوان‌ترین فردی که با آن سن و سال به فرماندهی رسید، شهید صیاد شیرازی بود و ایشان به شدت به مشورت اعتقاد داشتند و آن را عملا ارائه می‌دادند.

امیر خرم طوسی در ادامه افزود: ۴ نفر بودیم که شهید ما را به نیروی زمینی احضار فرمودند. در آن جلسه تصمیم داشتند در مورد موضوع فرهنگی دانشجویی مشورت کنند. ساعت ۱۲ نیمه شب بود که جلسه تمام شد. همه ما که جوان بودیم از خستگی توان هیچ کار دیگری را نداشتیم، اما بعد از جلسه شهید فرمود: «بچه‌ها حاضرید با هم دعای کمیل بخوانیم؟» من و دوستانم گفتیم ایشان کار دارند و مزاحمشان نباشیم، اجازه مرخصی گرفته و رفتیم. بعد‌ها متوجه شدیم که شهید ملاحظه ما را رد نکردند ولی خودشان تا پاسی از شب مشغول خواندن دعای کمیل بودند.

این مشاور عالی فرماندهی کل ارتش گفت: اگر کسی بپرسد آیا می‌شود در کار‌ها خدا را دید و دخالت داد؟ ما آدرسی به نام شهید امیر سپهبد علی صیاد شیرازی داریم. زیرا که کار‌ها و جلسات ایشان حتما به یک محتوای ارزشی ختم می‌شد.

امیر سرتیپ سید حسام هاشمی (هم‌رزم شهید صیاد و جانشین هیات معارف جنگ شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی) گفت: من حدود ۲۱ سال، از مهر ۵۷ تا زمان شهادت شهید توفیق همراهی و هم‌رزمی را با ایشان داشتم. امسال شانزدهمین سالگرد شهید صیاد شیرازی باشکوه‌تر از پانزدهمین سالگرد شهید بزرگوار است. در روز شهادت شهید صیاد شیرازی در تمام کشور سالگرد ایشان برگزار می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این خصوصیت و گوهر دین‌داری شهید است که باعث می‌شود هر سال بهتر از سال‌های قبل نام و راه شهید صیاد شیرازی زنده نگه داشته شود. همچنین حضرت آقا در دیدار با نیروهای مسلح فرمودند: «گوهر دین‌داری را در نیروهای مسلح قدر بدانید.» زمانی که سیر زندگی شهید را مرور می‌کنم متوجه می‌شوم که آن خصیصه دینداری شهید است که ایشان را از بقیه متمایز می‌کند. شهید چون برای خدا کار می‌کرد، خدا هم به او عظمت بخشید به طوری که شهید صیاد شیرازی می‌تواند برای همه اقشار مردم الگو باشد.

دکتر گلزاری (معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش‌و‌جوانان و عضو هیأت‌ علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)) بیان داشت: در پاسخ به این سوال که چرا یاد شهدا را زنده نگه می‌داریم، گفت: نکته مهم این است شهدا الگوهای رسمی تربیت اسلامی هستند. تربیت یعنی رساندن انسان از وضع موجود به وضع مطلوب. وضع مطلوب را هم می‌شود از محتوای منابع مکتبی اخذ کرد و هم با نشان دادن چهره‌های تربیت شده این مکتب آن را بیان می‌کنیم. حدیث مهم ثقلین بیان می‌کند که الگوهای مهم تربیتی ما هم قرآن و هم ائمه معصومین (ع) است. این الگو‌ها فقط در ذهن و کتاب‌ها نیستند، بلکه ما آن‌ها را به صورت عملی داریم و شهدا به خصوص شهدایی که ویژگی‌های خاصی دارند از جمله شهید صیاد شیرازی دنباله‌رو الگوهای اصلی یعنی‌‌ همان ائمه معصومین‌(ع) بودند.

وی در ادامه افزود: اگر سیره زندگی شهدا و خاطرات آن‌ها طبقه‌بندی علمی و موضوعی شود، به یک مکتب‌شناسی تربیتی تبدیل می‌شود.

همچنین شایان ذکر است در اختتامیه مراسم از نرم‌افزار چند رسانه‌ای شهید صیاد شیرازی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم (رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش) رونمایی شد و از تعدادی از خانواده شهدای ارتش با اهدای لوح یادبود تجلیل به عمل آمد.

تصاویر مراسم را از اینجا مشاهده فرمایید.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31