« مذاکره با آمریکا و عذر خواهی از تسخیر لانه جاسوسی »

Banisadrبنی صدر که پیش از انتخابات برای کسب آرای مردم سعی می کرد همراه بر امواج خروشان ملت ایران شنا کند و گاه کاتولیک تر از پاپ می شد و در برابر آمریکا مواضع تند و انقلابی می گرفت ، ناگهان با یک چرخش 180 درجه ای شعارهایش را تغییر جهت داد و تخم امید در دل آمریکا و هم پیمانانش پاشید و همه امیدهای نیروهای ارزشی داخل را به یأس مبدل ساخت .

بنی صدر که به هنگام تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در برابر آمریکا رجز می خواند و حمایت بی دریغ خود را از دانشجویان پیرو خط امام اعلان می کرد ، درست چند روز پس از به قدرت رسیدن با هجوم گسترده ای علیه دانشجویان آنها را بچه های تند و افراطی خواند و گفت : " دانشجویان خودکامه عمل می کنند و حکومت در حکومت به وجود آورده اند ." روزنامه کیهان ، 17 بهمن 58

وی که نسبت به افشاگری های دانشجویان پیرو خط امام و دستگیری ناصر میناچی وزیر ارشاد وقت سخت بر آشفته شده بود ، گفت :

" چگونه می شود در کشوری حکومت کرد که عده ای به عنوان دانشجوی پیرو خط امام خودکامه عمل می کنند و وضعی به وجود آورده اند که مسئله حکومت در حکومت مصداق پیدا کند ."

وی افزود :

" با وضعی که به وجود آمده چگونه می توان انتظار داشت که یک کارمند دولت با دلگرمی و اطمینان و امنیت به کار خود ادامه دهد ؟ "

سپس با انتقاد شدید از صدا و سیما گفت :

" رادیو و تلویزیونی که برای پخش آن مراسم بزرگ و تاریخی ( اجرای مراسم سوگند رئیس جمهور در محضر امام خمینی ) آن طور ضعف از خود نشان می دهد ، چگونه همیشه بدون کسب اجازه از مقامات مسئول مملکتی ، رادیو و تلویزیون را در اختیار بچه ها ( دانشجویان پیرو خط امام ) قرار می دهد ."

روزنامه کیهان ، 17 فروردین 58

شایان ذکر است مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری که با عجله بنی صدر انجام گرفت در بیمارستان قلب انجام شد و با همه مشکلاتی که داشت به صورت مستقیم از تلویزیون پخش گردید .

آری این همان بن صدری بود که پس از به قدرت رسیدن در پیام نسبتاً طولانی به ملت آمریکا گفته بود :

" از روزی که دانشجویان به سفارت آمریکا ، بهتر بگویی یکی از مراکز حکومتی و جاسوسی آمریکا در جهان وارد شده اند ، دستگاه های تبلیغاتی را برای فریب شما به راه انداخته اند که در حکومت اسلامی هیچ قاعده و قانونی وجود ندارد ........... اما به شما آمریکاییان نمی گویند که سفارتخانه شما در ایران هیچ شباهتی به سفارتخانه ندارد ، دربار واقعی ایران سفارت دولت شما در تهران بوده است ...."

روزنامه کیهان ، 20 آبان 58

بنی صدر آن چنان نسبت به اقدامات دانشجویان پیرو خط امام مواضع تندی اتخاذ کرد که تحت فشارهایش دکتر میناچی ، آزاد و مجدداً در وزارتخانه ارشاد ملی مشغول به کار شد. روزنامه کیهان ، 20 آبان 58

از طرف دیگر مقامات آمریکا اعلان کردند : " پیروزی بنی صدر در ایران نخستین قدم در جریان تشکیل یک دولت جدید است ." آنها اظهار امیدواری کردند که : " با به قدرت رسیدن بنی صدر مشکل گروگان ها به زودی حل خواهد شد ."

روزنامه کیهان ، 9 بهمن ، 58

به دنبال اظهارات " وانس " وزیر خارجه آمریکا خاطر نشان ساخت که : " واشنگتن آماده است با رهبران ایران برای حل بحران فعلی تلاش کند ."

روزنامه کیهان ، 9 بهمن 58

بنی صدر که از این مطالب به وجد آمده بود طی اظهاراتی مجدداً گفت :

" در ایران ما دو حکومت داریم ، یکی حکومت دانشجویان و دیگری شورای انقلاب که چنین وضعی قابل قبول نیست ." روزنامه کیهان ، 9 بهمن ، 58

تهاجم بنی صدر به دانشجویان آنها را وادار به واکنش کرد ، به طوری که آنها در مصاحبه های مطبوعاتی و رادیو و تلویزیون مجبور به دفاع از خود شدند ، آنها در پاسخ به این سؤال که اگر دولت جدید شما را تحت فشار بگذارد تا در مورد گروگان ها هیچ دخالت نکنید ، چه خواهد کرد ؟ اظهار داشتند :

" خط مشی اینجا توسط بیانات و نقطه نظرهای امام در مورد حرکت اشغال لانه جاسوسی و ادامه گروگانگیری جاسوسان ، بارها مشخص شده و این خط مشی است که در حقیقت ثابت است و باید ارگان های مسئول مملکتی و ارگان های کشور از آن تبعیت کنند .

مخالفت هایی که این روزها در رابطه با اشغال لانه جاسوسی دیده می شود و فشارهایی که وارد می شود چیز جدیدی نیست .... از همان اول وجود داشته و بوده است ." روزنامه کیهان ، 21 بهمن 58

دانشجویان در پاسخ به اتهام دخالت آنها در حکومت اظهار داشتند :

" این که افشاگری را به عنوان دخالت در سیاست قضایی و به طور کلی دخالت در امور قضایی کشور توصیف کرده اند صحیح نیست ، ما هیچگاه قصد نداریم با افشاگری و ارایه حقایق به مردم دستگاه قضایی مملکت را به هم بریزیم .

دادن اسناد به دادستانی چه فایده ای دارد ؟ این که در سندی نوشته نخست وزیر بازرگان تنها اختلافش با قم بر سر آمریکا بود ، دادستانی با این سند می خواهد چه کند ؟ اگر می خواهد افشا کند که ما هم افشا می کنیم .

آنها راجع به دستگیری میناچی اظهار داشتند : میناچی را دادستانی بازداشت کرد ، آزادی او هم باید توسط دادستانی انجام گیرد ."

روزنامه کیهان ، 21 بهمن 58

بنی صدر در اقدام دیگری در سر مقاله روزنامه کیهان دانشجویان را به نقض قانون اساسی متهم کرد و نوشت : " دانشجویان پیرو خط امام قانون اساسی را آشکارا زیر پا گذاشته اند ." روزنامه کیهان ، 18 بهمن 58

اظهارات بنی صدر از سوی یکی از شهروندان طی مقاله ای پاسخ داده شد ، در پاسخ ایشان آمده است :

" در هیچ کجای دنیا قانون اساسی افشاگری که به خواست میلیون ها نفر از ملت ایران به عمل آمده نقض قانون اساسی محسوب نشده ، در حالی که دخالت قوه مجریه در قوه قضائیه و صدور دستور آزادی از سوی مقامات غیر قضایی نقض صریح قانون اساسی است ."

در قسمت دیگری از جوابیه آمده است :

" آقای رئیس جمهور ! افشاگری هایی که به فتوای سی و چند میلیون مسلمان از طرف کسانی که امام تأییدشان کرده صورت پذیرفته ، احتیاجی به فتوای مفتی های رسمی و ارباب قدرت ندارد ....

آقای بنی صدر ! به هوش باشید که امامتی که مدافع و در پی تعمیم آن هستید به دفاع از امامت کفر نینجامد که نیک می دانید : فقاتلو ائمة الکفر ."

روزنامه کیهان ، 21 بهمن 58

کم کم تلاش های بنی صدر برای آزادی گروگان ها و چراغ سبز نشان دادن به آمریکا به ثمر دهی نشست ، تا جایی که " دونالد مک هنری " نماینده آمریکا در سازمان ملل اظهار امیدواری کرد ، حرکت ایران به سوی یک حکومت با ثبات ، نشانه موافقی از آزادی نهایی گروگان هاست و " والدهایم " نیز خبر از آزادی آنها تا یک ماه آینده داده بود . روزنامه کیهان ، 20 بهمن 58

بنی صدر در مصاحبه با تلویزیون فرانسه برای آزادی گروگان ها طرحی ارائه کرد که بنا به نقل خبرگزاری فرانسه رئیس جمهور ایران خیلی محتاطانه طرح خود را از طرحی که مورد تصویب آیت الله خمینی قرار گرفته است ، جدا می کرد و رابطه ای بین طرح خود و طرحی که آیت الله خمینی پذیرفته است برقرار نمی ساخت .

در همین زمان " کارتر " رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه مطبوعاتی و رادیو و تلویزیونی اظهار داشت که روزنه های امید درباره آزادی گروگان های آمریکایی در مذاکرات ایران و آمریکا مشهود می شود ، وی اظهار داشت که هیچ تعهدی را در برابر آزادی گروگان ها نخواهد پذیرفت . روزنامه کیهان ، 25 بهمن 58

جالب است بدانید که خبرنگار کیهان طی تماس با دفتر حضرت امام از طرح سه ماده ای بنی صدر که مدعی شده بود امام آن را تأیید کرده اند ، جویا شد که مسئولان دفتر حضرت امام ضمن اظهار بی اطلاعی پاسخ را به شخص بنی صدر واگذار کردند . روزنامه کیهان ، 25 بهمن 58

بنی صدر که تلاش هایش به کندی گراییده بود در موضع گلایه آمیزی اظهار داشت :

" چرا دانشجویان راضی هستند که دولت این جور سست بشود ؟ دانشجویان پیرو خط امام باید بروند در دانشکده هایشان ضمن مبارزه درس را هم بخوانند ، آنها حق ندارند در امور دخالت بکنند ، نه این که در امور دولت دخالت بکنند و بگویند ما نکرده ایم ! بی جا می گویند ! " روزنامه کیهان ، 27 بهمن 58

وی در پاسخ به این که سرنوشت گروگان ها به کجا می انجامد ، گفت : " در حال حاضر هیچ کس نگران حال گروگان ها نیست ، مسئله این است که باید مقدمات کار فراهم شود ." روزنامه کیهان ، 27 بهمن 58

وی در مصاحبه با نیوزویک مجدداً بر شروط قبلی اش تأکید ورزید ولی در پایان این نوید را به آمریکاییان داد که : " اگر آمریکا دیگر در امور ما دخالت نکند ، می توانیم با آن کشور روابط عادی داشته باشیم ." روزنامه کیهان ، 1 اسفند 58

این اقدامات خود سرانه بنی صدر که همراه با توطئه های پشت پرده آمریکایی ها در حال شکل گیری بود با تبلیغات روشنفکرانی که ژست طرفداری از مردم را به خود گرفته بودند تأیید می شد ، آنها به گونه ای در مطبوعات وابسته شان تبلیغ می کردند که گویا تسخیر لانه جاسوسی هیچ فایده ای برای ملت ما نداشته ، بلکه آبروی ایران را در جهان لکه دار کرده است !

در حالی که دانشجویان با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و ارائه اسناد و مدارک به جهان نشان دادند که سفارتخانه آمریکا یک مرکز جاسوسی آمریکا بوده و در واقع تصمیمات رژیم شاه در آنجا گرفته می شده و طرح براندازی علیه انقلاب اسلامی نیز در آنجا طراحی شده است .

از آن مهمتر افشای چهره های ملی گرا و وابسته به نهضت آزادی بود که با همکاری آمریکا در صدد انحراف انقلاب از مسیر اصلی آن یعنی اسلام ناب محمدی بودند ، برخورد منفی دولت موقت و شخص بنی صدر و دوستانش با پدیده تسخیر لانه جاسوسی دقیقاً در همین راستا تفسیر می شود که بنی صدر و لیبرال ها از افشای نقش خود در انحراف انقلاب بیم داشتند .

لذا از هر فرصتی استفاده می کردند که این حرکت بزرگ را که انقلاب دوم نام گرفت زیر سؤال می بردند و در نهایت هم نگذاشتند که حرکت مطلوب دانشجویان به ثمر کامل بنشیند .

فشار بر دانشجویان برای تسلیم گروگان ها به دولت بنی صدر هر روز بیشتر می شد تا این که آقای هاشمی رفسنجانی گفت : " امام بار دیگر تأکید کردند که تکلیف گروگان ها را مجلس باید روشن کند ." روزنامه انقلاب اسلامی ، 30 دی 59

سرانجام آمریکا که از اقدامات بنی صدر در داخل ناامید شده بود طی یک اقدام نظامی که از طریق صحرای طبس انجام گرفت تصمیم داشت با همکاری نیروهای داخلی گروگان ها را آزاد کند .

چند روز قبل از حمله آمریکا به طبس بنی صدر و تیمسار باقری دستور جمع آوری پدافندهای نیروی هوایی را داده بودند تا هلیکوپترهای آمریکایی به راحتی بتوانند به اهداف خود نائل شوند که بحمداللّه با عنایات حضرت حق این توطئه خنثی شد و طوفان شن تمام محاسبات آنها را به هم ریخت .

پس از ماجرای سقوط هواپیماها و آتش گرفتن هلیکوپترها چند فروند هلیکوپتر سالم که مجبور به فرود شده بودند در منطقه باقی ماندند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد به فرماندهی شهید محمد منتظر قائم برای بازرسی از هلیکوپترها به منطقه اعزام شدند مقارن این بازرسی به دستور شخص بنی صدر هلیکوپترها بمباران شدند تا اسناد و مدارک به دست سپاه نیفتد ، در این بمباران فرمانده سپاه پاسداران یزد به شهادت رسید

بنی صدر علت بمبارن هلیکوپترهای آمریکایی را چنین ذکر کرد : " احتمال زیادی وجود داشت که عملیاتی از سوی آمریکا برای بردن هلیکوپترها صورت گیرد ، لذا دستور بمباران صادر شد ."

وی سپس در برابر این پرسش که آیا اسناد داخل آنها از بین نرفته است ؟ گفت : " هلیکوپترها با راکت منهدم شده اند ، لذا آن چنان منهدم نشده اند که اسناد از بین رفته باشد . " روزنامه انقلاب اسلامی ، 17 اردیبهشت 59

آمریکا مجدداً با چهار فروند هلیکوپتر جنگی به خاک ایران تجاوز کرد که یکی از آنها را در خاک ایران به جا گذاشت . روزنامه انقلاب اسلامی ، 15 اردیبهشت 59

پس از تشکیل مجلس شورای اسلامی و رسمیت یافتن آن آمریکا طی نامه ای از مجلس خواست تا نسبت به آزادی گروگان ها تصمیم بگیرد ، مجلس نیز در پاسخ به نامه آمریکا نامه ای تنظیم کرد و از دولت آمریکا خواست که متن نامه در رسانه های عمومی آمریکا منعکس شود و گرنه دلیل بر عدم حسن نیست آمریکاست .

پس از این رد و بدل نامه ها ، جنگ تحمیلی عراق آغاز شد و همه مسایل را تحت الشعاع قرار داد ، سرانجام مجلس شورای اسلامی در تاریخ 10 آبان 59 درباره گروگان ها تصمیم گرفت و به دولت جمهوری اسلامی اختیار داد که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی اقدام کند .

در مصوبه مجلس آمده است :

1. آمریکا باید تعهد کند از این پس هیچگونه دخالت مستقیم و غیر مستقیم سیاسی و نظامی در امور جمهوری اسلامی ایران ننماید .

2. آزاد گذاشتن تمام سرمایه های ایران و کلیه اموال و دارایی های ایران چه در آمریکا و چه در مؤسسات متعلق به دولت و یا اتباع آمریکا در سایر کشورهای جهان

3. لغو و ابطال کلیه تصمیمات و اقدامات اقتصادی و مالی علیه جمهوری اسلامی

4. باز پس دادن اموال شاه معدوم روزنامه کیهان ، 11 آبان 59

شایان ذکر است یکی از شرایط دانشجویان که استرداد شاه خائن بود به دلیل مرگ وی دیگر عملاً معنا نداشت .

نکته قابل ذکر آن است که مجلس شورای اسلامی این اقدام را در آستانه برگزاری انتخابات آمریکا انجام داد تا بتواند از " کارتر " امتیاز بگیرد ، ولی آمریکا با برخی از بندهای مصوبه مجلس شورای اسلامی از جمله بند اول که تعهد بر عدم دخالت در امور سیاسی نظام ایران است مخالفت ورزید و در نتیجه با تأخیر افتادن آزادی گروگان ها " ریگان " در رقابت انتخاباتی بر " کارتر " پیشی گرفت و رئیس جمهور آمریکا شد .

در تاریخ 1دی 59 ، نیز آمریکا با شرایط مالی ایران مخالفت ورزید و در نتیجه احتمال محاکمه گروگان ها قوت گرفت . روزنامه کیهان ، 1 دی 59

طبق تقاضای دولت از مجلس این اختیار به دولت داده شد که در مورد اختلافات مالی و حقوقی فی ما بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت آمریکا که ناشی از انقلاب اسلامی ایران و تصرف مرکز توطئه آمریکا نباشد ، با توجه به مفاد مصوبه مجلس شورای اسلامی از طریق داوری مرضی الطرفین اقدام و اختلافات مذکور را حل و فصل نماید . روزنامه کیهان ، 25 دی 59

از طرف دولت نیز آقایان بهزاد نبودی و احمد عزیزی مأمور حل این ماجرا شدند ، بهزاد نبوی در تاریخ 29 دی 59 اعلام کرد : " انتقال سپرده های ایران به بانک انگلیس آغاز شده و گروگان ها احتمالاً امروز آزاد می شوند ." روزنامه کیهان ، 29 دی 59

وی همچنین اظهار داشت : " مسئله گروگان ها از نقطه نظر ایران با پیروزی کامل خاتمه یافت ." روزنامه کیهان ، 30 دی 59

روزنامه انقلاب اسلامی به مدیر مسئولی بنی صدر که به خواست خود رسیده بود با تیتر درشت نوشت : " پس از 14 ماه دیشب 52 گروگان آمریکایی آزاد شدند ، آمریکا دیروز پول های مسدود شده ایران را به بانک مرکزی انگلیس واریز کرد ."

روزنامه انقلاب اسلامی ، 17 بهمن 59

و فردای آن روز نوشت : " دولت ریگان بدون داشتن فرصت مطالبه دقیق خود را پایبند به قرارداد آمریکا و ایران نمی داند ." روزنامه انقلاب اسلامی ، 2 بهمن 59

همچنین در سرمقاله روزنامه انقلاب اسلامی با عنوان کلام پیروزی ؟ چنین آمد :

" اگر ما از بدایت امر و در خلال این یک سال و چند ماه بر نادرستی و عواقب ناگوار این جریان پا نفشرده بودیم ، اینک به خود حق نمی دادیم که به تجزیه و تحلیل آن بپردازیم ، اگر قرار باشد در این مجال و به شکرانه تسلیم آمریکا ؟! کلامی گفت ، مبرمتر از ماهیت این تسلیم سخنی نیست ، نگاهی اجمالی به معاهده دولت و آمریکا ، چگونگی تسلیم کامل امپریالیسم را وضوح می بخشد .

از دارایی های شاه سابق که به لحاظ عدم استرداد آنها از جانب ایالات متحده 52 آمریکایی به گروگان گرفته شدند ، فعلاً و نقداً دیناری عاید ما نشده است ، به هر حال فعلاً از آن بابت یک دلار سوراخ شده هم به حساب ما واریز نشده است .

در قسمت تعهد آمریکا بر عدم مداخله در امور داخلی ایران نیز این تعهد چنین بیان شده که سیاست آمریکا مداخله جویی نیست و ایالات متحده در امور داخلی ایران مداخله نمی کند که با عبارت فوق تمامی مداخلات سابق و باقیه خود ار در مقدرات ملی و میهنی ما حاشا کرده است ."

روزنامه انقلاب اسلامی ، 2 دی 59

سرانجام بنی صدر با هیئت مخصوص رسیدگی به امور گروگان ها ، ماجرای آزادی گروگان ها را آنگونه که خود می خواست جهت داد و بر طبق مصوبه مجلس که بنا بر آن " اگر آمریکا همه شرایط را عمل نکند گروگان ها به تدریج آزاد گردند " عمل نشد و در مصوبه مجلس نیز که مربوط به تعهد آمریکا بود ، دست برده شد و عملاً نتیجه خود را گرفتند .

بنی صدر که خود یک عامل بود و بعدها این مسئله به خوبی برای همه روشن شد ، پس از ماجرای آزادی گروگان ها در منطقه هویزه از دانشجویان پیرو خط امام انتقام گرفت و طی یک برنامه حساب شده آنان را بدون پشتیبانی به جلو فرستاد و سپس ارتش را بدون اطلاع آنها به عقب کشید ، در نتیجه دانشجویان پیرو خط امام به فرماندهی حسین علم الهدی که از جمله دانشجویان فاتح لانه جاسوسی بود به شهادت رسیدند .


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان