«فیک‌نیوز» در خدمت تروریسم

Entezarimo

دنیای رسانه با یک بحران جدی روبروست. بحرانی که به اختصار نام آن را «فیک‌نیوز» گذاشته‌اند. بحران خبرهای دروغین که اعتماد مخاطبان به رسانه‌ها را به‌شدت تهدید می‌کند.

تروریست‌ها اما چشم امید به این بحران بسته‌اند. آنها در دکترین کلان خود، همواره از نوعی آشوب در سیستم‌های سیاسی و رسانه‌ای و اقتصادی و حتی فرهنگی استقبال می‌کنند. تروریست‌ها می‌دانند که تنها در یک محیط پرآشوب و بی‌نظمی است که می‌توانند عرض اندام کنند. برای همین هم در کشورهایی فرصت بروز و ظهور پیدا می کنند که آن کشور درگیر بی‌ثباتی است.

فیک‌نیوز یا همان اخبار جعلی به تروریست‌ها کمک می‌کند تا پشت سر آشفتگی روانی جامعه پنهان شوند. خود را مظلوم جلوه داده و باوجود خرابکاری، حمایت بخشی از جامعه را برای خود کسب کنند. فیک‌نیوز به تروریست‌ها کمک می‌کند تا قدرت محاسباتی مردم مختلف شده و شهروندان در یک جامعه نتوانند درباره ابعاد یک حادثه و یا شناخت هویت واقعی تروریست‌ها به‌خوبی قضاوت کنند.

مدتی قبل بود که کشته شدن یک تروریست جنجال به پا کرد. یکی از سلبریتی‌های سینمایی در پستی نوشت که فرد کشته شده تروریست نبوده و کارگر مجموعه او بوده و بیگناه است. با وجود این دفاع تمام قد، پدر فرد مذکور در گفتگویی تایید کرد که فرزندش عضو یک گروهک تروریستی بوده و بعد مجموعه ای از عکس‌های وی با اسلحه و لباس چریکی منتشر شد. خیلی زود همه فهمیدند که مظلوم‌نمایی تروریست‌ها خبری جعلی بوده است. کمی بعد هم ماجرای قتل یک تروریست داعشی، شد خوراک رسانه‌های بیگانه. این رسانه‌ها فرد یاد شده را یک فعال قومی معرفی کردند که در زندان به قتل رسیده است. کمی بعد روشن شد که نه تنها این فرد در زندان کشته نشده، که به عنوان عضو داعش از سوی تروریست‌های جبهه‌النصره در سوریه به قتل رسیده است.

نمونه آخر هم ماجرای درویش داعشی است که با اتوبوس مرگ، چهار نفر از شهروندان را کشت و با وجود اعترافات صریح به قتل این افراد، موجی در رسانه‌ها به راه افتاد که وی بیگناه است. هرچند این بار هم مردم اسیر فیک‌نیوز و جوسازی‌های احساسی نشدند اما برای همگان روشن شده که تروریست‌ها چگونه با عملیات روانی، سعی می‌کنند در دید مردم چهره خود را تطهیر کنند.

از ابتدای انقلاب تاکنون تروریست‌ها جای شهید و جلاد را عوض می‌کرده‌اند. امروزه با گسترش فضای مجازی این دست تلاش‌ها بیشتر شده و تنها راه مقابله با این عملیات روانی و رسانه‌ای، تلاش برای فهم بهتر خبرها و فاصله گرفتن از شبکه‌ها و رسانه‌هایی است که از طریق خبرهای دروغین می‌کوشند تروریست‌ها را افرادی بیگناه و دارای حق اعتراض توصیف کرده و جنایت‌های آنها را به دیگران نسبت دهند.

بی‌تردید اگر شهروندان مراقب این دست خبرسازی‌های دروغین نباشند، ممکن است در چشم‌به‌هم زدنی، تبدیل به افرادی شوند که حامی قاتلان و جانی‌ها بوده و در منجلاب فکری تروریستی سقوط کرده‌اند. از یاد نبریم که هیچ‌یک از تروریست‌ها از ابتدا تروریست به دنیا نیامده‌اند، بلکه شستشوی مغزی، تعصب و قرار گرفتن در معرض خبرهای دروغ، توان محاسباتی آنها را مختل کرده و آنها را به آدم‌کش‌هایی حرفه‌ای تبدیل کرده است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31