غرب و تقسیم تروریست به «خوب» و «بد»

Terormonafeqin

انفجارهای پیاپی در کشورهای منطقه، مرگ‌های دسته‌جمعی آدم‌هایی که چراغ زندگی آنها به یکباره خاموش می‌شود، بدن‌های تکه پاره‌ای که از یک خصومت و کینه برمی‌خیزد، اما در این ماه‌های اخیر، فعالیت گروه‌های تروریستی از خاورمیانه فراتر رفته و وحشت و مرگ را مهمان قلب اروپا کرده است.

انفجارهای زنجیره‌ای پاریس، عملیات تروریستی فرودگاه بروکسل در کنار رویدادهای هر روزه شهرهای توریستی ترکیه محصول تقویت جریانی به نام داعش است که موّلدان آن هرگز فکر نمی‌کردند این مولود نامشروع که با هدف از بین بردن «مقاومت» در منطقه شکل گرفت، روزی دامان خود آنها را بگیرد.

«تروریسم» امروزه به یکی از خطرناک‌ترین پدیده‌های جهان تبدیل شده است که مهمترین آسیب آن پس از گرفتن جان انسان‌ها، از بین رفتن امنیت روانی جوامع بشری است، اما در سیاست‌های استکبارجهانی و هم‌پیمانان آن تروریسم تعریفی خود خواسته دارد، آن‌گونه که گروهکی مانند منافقین که جان ده‌ها هزار انسان بی‌گناه را گرفتند آزادانه در کشورهای اروپایی جا خوش کرده‌اند و کنگره آمریکا کمک مالی برای آنها هزینه می‌کند، اما گروهی مانند «حزب‌الله لبنان» را که برای دفاع از کیان سرزمین‌شان تشکیل شده را در لیست تروریسم قرار می‌دهند!

مهدی فتحی، کارشناس اروپا و آمریکا در گفت‌وگو با قدس از تناقض رفتاری در برخورد با منافقین در سیاست برخی کشورها می‌گوید.

 یکی از گروه‌های تروریستی که براحتی در کشورهای اروپایی به حیات خود ادامه می‌دهند و حتی از حق آزادی بیان هم برخوردارند «منافقین» هستند. دلیل این رویکرد متناقض غرب نسبت به پدیده تروریسم و بخصوص منافقین چیست؟

منافقین با لابی‌گری در سازمان‌های بین‌المللی، اروپایی و کنگره آمریکا، تلاش کرده‌اند، نام خود را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کنند. اتحادیه اروپا و ایالات متحده نسبت به عملکرد ضد بشری این گروه تروریستی رویکرد دو گانه‌ای اتخاذ کرده است. غرب در قبال سازمان تروریستی منافقین پارادوکس سیاسی  امنیتی بسیاری دارد. یکی از ابزارهای غرب برای وادارسازی ایران به تغییر رفتار، بهره‌گیری ابزاری از گروهک منافقین است؛ به عنوان مثال همزمان با  سفرهای رسمی مسؤولان جمهوری اسلامی با رفتارهای توهین‌آمیز و تجمعات این گروه مخالفت نمی‌شود.

 در حالی که روابط دیپلماتیک ویترین سیاست‌های یک کشور است، مسؤولان کشورهای غربی با این سیاست‌ها چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟

به عقیده من آزادی بیان بهانه است. معمولاً براساس پروتکل‌ها و قراردادهای دو جانبه و بین‌المللی درسفرهایی که بین مقامات سیاسی کشورهای مختلف انجام می‌شود، کشورمیزبان باید مراحلی را برای ورود محترمانه و توأم با امنیت اعم از تشریفاتی یا سیاسی در بهترین سطح و بالاترین حد ممکن برای مقامات ارشد کشور میهمان فراهم کند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از سفرهای مقامات ایرانی به کشورهای اروپایی توأم با حاشیه بوده است، بنحوی که در این سفرها، اروپایی‌ها به بهانه آزادی بیانی که در قانون اساسی کشورشان وجود دارد، به مخالفان اجازه تظاهرات داده یا به بهانه‌های مختلف زمینه بسیج مخالفان را علیه دولت جمهوری اسلامی ایران فراهم کرده‌اند.

متأسفانه رفتار برخی از دولتمردان اروپایی در سال‌های گذشته به گونه‌ای بوده که به گروه‌های تروریستی چون منافقین فرصتی برای عرض اندام داده‌اند، در حالی‌که سفر مسؤولان ایرانی به کشورهای اروپایی با هدف تعمیق دوستی و گسترش روابط بوده است. رفتارهای دولتمردان اروپایی در گذشته در مناسبات جمهوری اسلامی با کشورهای غربی تأثیر منفی به‏جای گذاشته، اما به هر حال گسترش روابط با دنیای غرب یکی از الزامات دنیای امروز است و مسؤولان جمهوری اسلامی بی‌اعتنا به چنین اعتراضاتی و با هدف اینکه فرصت اظهارنظر و ابراز وجود را از تروریست‌هایی چون منافقین بگیرند، مناسبات و روابط خود را کاهش می‌دادند، چرا که احساس می‌شد عناصر منافقین در اروپا تمایل دارند با گردهمایی‌های اعتراض گونه خود و عدم سفر مقامات ایرانی به اروپا، روابط ایران و اروپا را مختل کنند.

در هفته گذشته این اتفاق برای چندمین بار رخ داد و درحالی که قرار بود رئیس‌جمهور کشورمان به اتریش سفر کند، خبرهایی مبنی بر تجمع اعتراض‌آمیز گروهک منحله منافقین به گوش رسید. دولت اتریش به درخواست ایران برای منع این تجمع پاسخ منفی داد و دکتر روحانی نیز از این سفر منصرف شد.

 لغو سفر رئیس‌جمهور به یک کشور اروپایی بدلیل تجمع یک گروه تروریستی علیه جمهوری اسلامی، به روابط دیپلماتیک و اقتصادی ایران در اروپا لطمه نمی‌زند؟

به نظر می‌رسد در سفر اخیر رئیس‌جمهور به اتریش مقامات هر دو کشور بدنبال مدیریت این رویداد بودند، بنحوی که هر دو کشور بدنبال گسترده‌تر کردن روابط فی‌مابین هستند و مایلند تا با گسترش همکاری‌های اقتصادی روابط خود را در قالب قراردادهای جدید تجاری افزایش دهند.

 ایران و اتریش از نظر تاریخی و سنتی دارای روابط  نزدیکی بوده‌اند. متأسفانه بدلیل برخی موضع گیری‌ها و حمایت‌های غیرمنصفانه برخی کشورهای اروپایی در برخی ادوار بین ایران و برخی از کشورهای اروپایی مشکلاتی بوجود آمد، اما در سفر اخیر به اتریش دکتر روحانی اعلام کرد به خاطر مسایل امنیتی سفر به اتریش لغو شده است. به نظر می‌رسد لغو سفر رئیس جمهوربه اتریش شاید به منظور آغاز فصل نوینی در مناسبات ایران با کشورهای اروپایی باشد، چرا که سفر اول آقای روحانی به فرانسه و ایتالیا تقریبا با تشریفات مناسبی انجام شد بنحوی که به ضدانقلاب و گروه‌های تروریستی اجازه تحرک داده نشد. مقامات ایران، فرانسه وایتالیا بر گسترش همکاری‌ها تاکید نموده و سعی کردند احترام متقابل در حدمطلوبی برقرار شود. به نظر می‌رسد در سفرهای یاد شده بخشی از اهداف مقامات کشورمان به منصه ظهور رسیده و اتریش نیز که درکشورهای اروپایی از جایگاه قابل توجهی برخوردار است، باید به این مسأله تن دهد که فضای سفر بالاترین مقام اجرایی ایران تحت‌الشعاع رفتارهای عده‌ای تروریست قرار نگیرد.

 گروهک منافقین کارنامه کثیفی از خود در ایران به‏جای گذاشته؛ کشتار بی‌رحمانه ملت، ترورها و بمب‌گذاری‌ها تا همین اواخر هم تـداوم داشته که با همراهی آمریـکا و بخصوص اسرائیل صـورت گرفته است. آیا لغو سفر رئیس‌جمهور به اتریش در آخرین دقایق می‌تواند پیامی به طرف اروپایی باشد تا در سفرهای آتی مانع تحرکات این گروه تروریستی شوند؟

یقیناً اگر مقامات اتریشی تمایلی به حتمی بودن این سفر داشتند، مانع تحرکات گروه‌های تروریستی می‌شــدند یا حداقـل به مخالفیـن و معترضین در روز سـفر رئیـس جمهور ایران اجازه تحرک نداده و آن را به روزهای دیگری موکول می‌کردند تا به نوعی زمینه سفر شایسته برای رئیس‌جمهور ایران فراهم کنند. نوع اظهارنظرهای روزهای اخیر بین مقامات ایرانی و اتریش به نظر می‌رسد این سفر در آینده انجام خواهد شد. درست است که تاریخ آن اعلام نشده اما بزودی شاهد سفری مناسب با شؤونات جمهوری اسلامی ایران به اتریش خواهیم بود.

شاید لغو یا تعویق این سفر پیامی به طرف اروپایی بوده که در روابط جدید ایران با کشورهای اروپایی دیگر جمهوری اسلامی به چنین مسأله‌ای تن نمی‌دهد که سفر مقامات ایرانی تحت‌الشعاع تحرکات گروه‌های تروریستی قرار بگیرد.

 جمهوری اسلامی انتظار دارد همان‌گونه که مقامات کشورهای اروپایی به ایران سفر می‌کنند و با احترام و شایستگی از آنها استقبال به عمل آمده و مقررات دیپلماتیک در سفرها اجرا می‌شود، به همان صورت و بطور متقابل اروپایی‌ها هم چنین برخوردی داشته باشند. بویژه که در این سفرها قراردادهای بسیار بزرگی بین طرفین به امضا می‌رسد تا روابط و تجارت بین ایران و اروپا گسترش یابد. به نظر بنده شاید لغو این سفر پیامی بوده به بقیه کشورها که در دور جدید مناسبات طرفین از هر نظر باید با حسن‌نیت عمل کنند و زمینه و فرصتی را برای تروریست‌ها فراهم نکنند، بویژه که در حال حاضر تروریست‌ها بزرگترین دشمنان ملت ایران و اروپا هستند و بی‌رحمانه با مردم غیرنظامی رفتار می‌کنند. خشونت‌ها و کشتار غیرنظامیان ماه‌های گذشته در پاریس در بروکسل و... شاهد این ادعاست که اقدامات خشن گروه‌های تروریستی همگی در یک راستا قرار دارد، حال این اقدامات درآسیا باشد یا اروپا. جنایت و آدم‌کشی‌های منافقین هنوز از خاطره ملت ایران پاک نشده است، بنابراین عملاً تفاوتی بین جنایتکاران داعش با منافقین وجود ندارد. بین آدمکش‌ها در اروپا و آنهایی که در سال‌های گذشته مردم ایران را به خاک و خون کشیده و اقدام به ترور می‌کردند، تفاوتی وجود ندارد.

 آیا لغو سفر رئیس‌جمهوری ایران به اتریش می‌تواند دستاویزی برای گروهک منافقین در تداوم اعتراض به سفرهای این‌چنینی باشد تا با استفاده از چنین ابزاری مانعی در مراودات سیاسی و اقتصادی ایران ایجاد کنند؟

مسؤولان اروپایی  باید در دور جدید سفرهای مقامات ایرانی تلاش کنند تا تحرکات و رفتارهای غیرصحیح و غیراصولی گذشته تکرار نشود و اگر غربی‌ها بدنبال مقابله با تروریست‌ها هستند، نباید تروریست‌ها را به خوب و بد تقسیم کنند.

تروریست‌ها در هر کجای دنیا و با هر عقیده و اندیشه سیاسی که باشند دارای اندیشه‌های افراطی و غلطی هستند که دشمنان آزادی، بشریت و ملت‌ها بشمار می‌روند، حال در اروپا باشند یا در آسیا یا در هر جای دیگر دنیا.

با توجه به وضعیت بد جهان و آسیب‌هایی که در اثر رفتارهای غیرانسانی، خشونت‌ها و نسل‌کشی‌هایی که توسط تروریست‌ها به وقوع می‌پیوندد، جامعه جهانی باید به سمتی حرکت کند که با تمامی تروریست‌ها رفتار قاطع و یکسانی داشته باشد.

متأسفانه گروهک تروریستی منافقین از ابتدای انقلاب و پناه گرفتن در دامان صدام تا زمانی که برخی از اعضا و هواداران آن در اروپا اقامت کرده‌اند از تظاهرات و فحاشی و انجام هر گونه رفتار غیرانسانی علیه ملت و دولت‌های ایران کوتاهی نکرده‌اند و این موضوع را به عنوان ابزاری برای حمله به ایران و زیرسؤال بردن حاکمیت استفاده کرده‌اند.

هوشیاری و آگاهی مسؤولان می‌تواند منافقین را در کشورهای اروپایی به عقب براند و این مهم با گسترش مناسبات ایران با اروپا انجام می‌شود، چرا که در چنین فضایی منافقین ساکن در این کشورها محدود شده و زمینه‌ای برای انجام برخی تحرکات نخواهند داشت.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31