غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(40)

یک روز قبل از این تاریخ ، یعنی 14 آبان ، صف طولانی از دانشجویان ایرانی در نیویورک به راهپیمایی پرداختند . فریاد مرگ بر شاه ، درود بر خمینی فضای اطراف بیمارستان کورنل محل اقامت شاه مخلوع در نیویورک را می لرزاند . این دانشجویان 150 پلاکارد با خود حمل می کردند و درخواست برگرداندن شاه مخلوع ایران را داشتند

Bani  Sadr

4. ایجاد تضییقات در مورد دانشجویان ایرانی در آمریکا

در پی تسخیر لانه جاسوسی از طرف دانشجویان پیرو خط امام ، دانشجویان ایرانی مسلمان در آمریکا و اروپا ساکت ننشستند و تظاهرات سنگین و عظیمی به راه انداختند . از جمله در 15 آبان یعنی درست دو روز پس از تسخیر لانه جاسوسی ، عده ای از دانشجویان مقیم آلمان در تظاهرات پر دامنه ای در جلوی سفارت آمریکا خواستار باز گرداندن شاه مخلوع شدند که در اثر مداخلات پلیس این کار به اغتشاش کشید و 8 تن از دانشجویان ایرانی دستگیر گردیدند .

یک روز قبل از این تاریخ ، یعنی 14 آبان ، صف طولانی از دانشجویان ایرانی در نیویورک به راهپیمایی پرداختند . فریاد مرگ بر شاه ، درود بر خمینی فضای اطراف بیمارستان کورنل محل اقامت شاه مخلوع در نیویورک را می لرزاند . این دانشجویان 150 پلاکارد با خود حمل می کردند و درخواست برگرداندن شاه مخلوع ایران را داشتند .

دانشجویان با شعار شاه یک جنایتکار است ، بیماری شاه حقه جدید آمریکا است ؛ نسبت به اقدامات شاه در آمریکا اعتراض می کردند . از آنجا دانشجویان راهی محل مجسمه آزادی شدند و آنجا را اشغال نمودند و در حالی که پلیس سعی بر متقاعد کردن دانشجویان و وادار نمودن آنان به ترک محل مجسمه آزادی را داشت ، صدای درود بر خمینی ، شاه باید محاکمه شود ، فضای چمن اطراف مجسمه را فرا گرفت .

تظاهرات روزانه دانشجویان در آمریکا و پایتخت های اروپا جریان داشت . هر چند مسئله آزادی گروگان ها رو به بن بست می رفت و طولانی می شد ، پلیس آمریکا نسبت به دانشجویان وحشتی تر و قسی تر می گردید و اعمال غیر انسانی تری بر علیه دانشجویان از خود نشان می داد .

از اوایل اسفند ماه دولت آمریکا فشار خود را بر روی دانشجویان افزایش بخشید و گروه گروه دانشجویان را از آمریکا بیرون می راند . دانشجویان سفید پوست آمریکایی تحت تبلیغات مسموم اساتید خویش روش بسیار خصمانه ای را با ایرانیان در پیش گرفتند و هر کجا در گذرگاه ها یک ایرانی یافت می شد ، چند آمریکایی بر سر او می ریختند و او را مورد ضرب و شتم قرار می دادند و بدن مجروح و آزرده وی را رها می ساختند .

وکلای آمریکا از قبول وکالت ایرانیان منع شده بودند . مأموران اداره مهاجرت آمریکا ایرانیان را به شدت کتک می زدند . دانشجویان ایرانی مورد شکنجه مأموران اف بی آی واقع می شدند و به زندان های طویل بی جهت محکوم می گردیدند . چنان که در روز 21 اسفند ، پلیس آمریکا 47 دانشجوی ایرانی را به تلافی گروگان گیری رسماً زندانی کرد .

این تضییقات تا خاتمه گروگان گیری ادامه داشت . دانشجویان ما روزهای سیاه و ناگواری را در آمریکا سپری کردند و پس از ورود گروگان ها به آمریکا باز از شدت خشم و کینه آمریکائیان نسبت به دانشجویان کاسته نشد و هنوز هم تظاهراتی از این عداوت در صحنه های آمریکایی به چشم می خورد .

 

5. اقدامات سیاسی


همانگونه که قبلاً تذکر دادیم ، اشغال سفارت آمریکا در پی ملاقات بازرگان و دکتر ابراهیم یزدی وزیر امور خارجه دولت موقت او با برژنسکی مشاور امنیت ملی کارتر بود ، که این ملاقات را دانشجویان پیرو خط امام غیر قابل تحمل خواندند . پس از تسخیر لانه جاسوسی یزدی وزیر امور خارجه وقت ضمن مصاحبه ای گفت :

" ما به عنوان دولت از وقوع چنین حادثه ای ابراز تأسف می کنیم و نهایت کوشش خودمان را نیز بکار می بریم تا این مسئله به صورت رضایت بخشی حل شود ، ولی معذالک مسئولیت را مستقیماً متوجه دولت آمریکا می دانیم ."

همانگونه که حجت الاسلام آقای حاج سید احمد خمینی در مصاحبه خود در لانه جاسوسی اعلام کرد ، گروه ایرانی عازم به الجزایر در دستور کار خود ملاقاتی با برژنسکی نداشتند و موضوع این ملاقات نه قبل از رفتن این گروه با امام در میان گذاشته شده بود و نه بعد از آن .

لذا در همان زمانی که ملت ما رویارو با آمریکا در جنگ بود این چنین ملاقاتی با چنین هاله هایی از شک و تردید و رمز و اسرار برای خیلی ها سؤالاتی پیش می آورد و دیدیم که حزب جمهوری اسلامی به همین سبب در مجلس ، دولت بازرگان را مورد استیضاح قرار داد که متن استیضاح در صفحات بعد خواهد آمد .

آقای یزدی در سخنرانی ای در مورد این ملاقات چنین اعلام داشت :

" ما جهت ملاقات با نهضت های آزادیبخش به دعوت خود آنها به الجزایر رفته بودیم و در ملاقات با برژنسکی اولین مطالبی که آقای برژنسکی مطرح کرد این بود که ما به خدا معتقد هستیم و ما دو دولت می توانیم با هم کار کنیم و ما به آقای برژنسکی گفتیم طی 27 سال این خدا و انجیل شما کجا بود .

و طبق گزارشاتی که به شورای انقلاب داده بودیم گفتیم فقط یک قلم مطالبات ما از آمریکا اموال شاه ، نه مسئله غرامت است ، بابت خسارت ، یک قلم موجودی دولت ایران در حساب تنخواه گردان ایران در وزارت دفاع آمریکا که در زمان شاه باز کرده بودند و ایران حق برداشت از آن حساب را نداشت . بیست و یک میلیار دلار پول ایران بود که در زمان شاه به آن حساب ریخته بودند . آیا نباید تکلیف این 21 میلیارد دلار روشن بشه ؟

اما راجع به پرداخت غرامت و بازگشت اموال شاه صحبت کردیم ولی غیر از اینها به این مطالبات حق ما که در حساب تنخواه گردان آمریکا بود و به حساب این 21 میلیارد دلار چه کسی باید می رسید ؟ از سال 1968 تا 1979 که ملت ایران انقلاب کرد و شاپور بختیار هم به دنبال شاه فرار کرد به این حساب 21 میلیارد دلار پول ریخته بودند . یک صورت حساب به ایران نداده بودند که این 21 میلیارد دلار چه شده است .

خوب ما برای این که این روشن می شد با چه کسی باید صحبت کنیم ، اگر رهنمود شورای انقلاب و رهبر این بوده که قطع رابطه بکنیم خوب باید قطع رابطه می شد ، اما وقتی رهنمود این بوده که فعلاً کجدار و مریز کار بکنیم معلوم است که من باید بروم و راجع به این مطالبات ملت ایران صحبت کنم .

ما قبلاً درباره مسئله مجرمین که به آمریکا پناهنده شده بودند و فرار کرده بودند که آخرین آنها شاه بود ، تحقیق کرده بودیم . لیست داشتیم افرادی مثل رزمی به آمریکا فرار کرده بودند ما تحقیق کرده بودیم با چه پاسپورتی و با چه نام جعلی رفته بود و در لوس آنجلس آدرسش را پیگیری کرده بودیم و بعد از تحقیقات هم به مقامات آمریکایی و پلیس بین الملل داده بودیم که این مجرم را به ما تحویل بدهید و همین طور در مورد افراد دیگر .

وقتی که شاه می خواست به آمریکا برود ما به آقایان گفته بودیم و اینها آمدند همان زمانی که نماینده وزارت امور خارجه آمد به ایران کسانی که در مقام وزارت نبودند به چه مجوزی با اینها ملاقات کردند ؟ شما ما را بی دلیل متهم می کنید که چرا در الجزایر با برژنسکی ملاقات کردیم ".

آقای خامنه ای در مقابل سخنان دکتر یزدی گفت :

" اولاً شورای انقلاب کی و طی چه حکمی به آقای دکتر یزدی گفته بود که با آمریکا کجدار و مریز رفتار کند که ایشان این اظهار را کردند . من این را به عنوان عضوی از شورای انقلاب تکذیب می کنم . هرگز شورای انقلاب چه مستقیم و چه غیر مستقیم چه به دولت و چه به وزیر امور خارجه نگفته است و نفهمانده است که با آمریکا کجدار و مریز رفتار کند . اگر این طور بوده و می توانند باید ثابت کنند .

دوم این که شورای انقلاب از این که قرار است هیئت ایرانی در الجزایر با برژنسکی ملاقات کند مطلقاً خبر نداشت . اگر در ضمن فرمایشات ایشان این مطلب به نحو اشاره فهمانده می شود ، بنده به عنوان عضوی از شورای انقلاب تکذیب می کنم . ما هیچگونه اطلاعی نداشتیم که ایشان قرار است با مقامات آمریکایی آن هم با برژنسکی که یک مقام امنیتی است ، تماس بگیرند .


غائله چهاردهم اسفند۱۳۵۹(۳۹)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان