علل تشدید حمایت تسلیحاتی رژیم صهیونیستی از تروریست‌ها

Ekhtiarii

در طول سال‌های اخیر و بعد از تحولات بهار عربی، رژیم صهیونیستی همواره از گروه‌های تروریستی حمایت و پشتیبانی تسلیحاتی به‌عمل آورده است. محافل غربی و عربی نیز به‌خوبی بر این موضوع واقف بوده و حتی همکاری‌هایی هم با تل‌آویو در همین زمینه دارند. اما در ماه‌های گذشته شاهد افزایش حمایت‌های تسلیحاتی این رژیم از گروه‌های تروریستی به‌ویژه داعش در سوریه هستیم. کشف انبار تسلیحات اسرائیلی داعش در شهرهای دیرالزور و المیادین گواهی بر این مدعاست. رژیم صهیونیستی نه تنها نیاز‌های تروریست‌ها را به توپخانه‌های سنگین، موشک‌های ضدهوایی و پهپادها تامین کرده است، بلکه مواد سمی مورد نیاز برای ساخت سلاح‌های شیمیایی را نیز در اختیار آنها گذاشته است.

علل افزایش حمایت تسلیحاتی از تروریست‌های داعش را باید در چند موضوع جستجو کرد. عامل نخست  شکست‌های پی‌درپی گروه‌های تکفیری در سوریه است. به عبارتی، تلاش می‌کند با تقویت نیروهای تروریستی تا حد ممکن شکست‌های بعدی و عقب نشینی آنها را به تاخیر بیاندازد. همچنین، این رژیم با فرسایشی کردن جنگ داخلی سوریه مترصد است تا قدرت نظامی دولت بشار اسد و نیروهای ایرانی حامی آن را در سوریه تضعیف کند.

دوم، با ارسال کمک‌های شیمیایی علاوه بر کند کردن پیروزی نیروی‌های سوری، رژیم صهیونیستی این فرصت را پیدا می‌کند تا با متهم کردن سوریه به استفاده از این سلاح ها، زمینه‌های تغییر افکارعمومی را از طریق رسانه‌های تحت پوشش بیش از پیش فراهم سازد و متعاقبا فشار مجامع بین المللی را بر سوریه افزایش دهد و همچنین در صورت امکان آمریکا را وادار به عکس العمل نظامی کند. حملات موشکی اخیر آمریکا به سوریه حاکی از موفقیت نسبی توطئه رهبران صهیونیستی می باشد. این تجاوز نظامی در حالی انجام گرفته بود که هنوز بازرسان سازمان ملل تحقیقات خود را در زمینه عاملان حملات شیمیایی آغاز نکرده بود.

سوم، این امکان وجود دارد تا رژیم صهیونیستی با تجهیز و حمایت تروریست ها به‌دنبال توطئه ای علیه ایران باشد. رهبران رژیم صهیونیستی به‌خوبی از این موضوع آگاهند که سوریه برای ایران اهمیت استراتژیک دارد. بنابراین ایران به‌راحتی حاضر به خروج از خاک سوریه نیست. در این صورت بهترین راهکار برای رژیم صهیونیستی افزایش فشار بر تهران در سوریه می باشد. از سوی دیگر این رژیم با همکاری کشورهای عربی منطقه به‌ویژه عربستان در صدد است تا حضور نظامی ایران در سوریه را دخالت در امور منطقه جلوه داده و نهایتا آن را به توافق هسته ای یا برجام ارتباط دهند تا بدین ترتیب آمریکا را مجاب نمایند که برجام یک توافق بسیار بد بوده که با کاهش فشارها بر ایران منجر به تقویت نفوذ استراتژیک این کشور در منطقه شده است. موضوعی که بارها رهبران ریاض و تل آویو بر آن تاکید کرده اند.

بطورکلی، بنظر می رسد رژیم صهیونیستی اسرائیل به همراه برخی از کشورهای عربی و همچنین آمریکا توطئه خطرناکی را علیه دولت سوریه و متحد اصلی آن یعنی ایران طراحی کرده اند که هدف غایی آن تضعیف جبهه مقاومت در منطقه است. در همین رابطه، احساس تهدید امنیتی اسرائیل را  می توان عامل اصلی در تنظیم سیاست‌های ضد ایرانی این کشور برشمرد.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31