شهيد هاشمي نژاد ازمنظر آيت الله مكارم شيرازي

Hasheminejad00

•سخنراني هاي او از علل پيشرفت انقلاب بود ....

من در سه جريان از نزديك با شهيد بزرگوار ، مرحوم شهيد هاشمي نژاد در تماس بودم و در اين تماس هاي نزديك با ويژگي هاي مختلف و مهمي در شخصيت ايشان آشنا شدم . يكي در دوران زندان در پانزدهم خرداد كه در سنه 1342 واقع شد كه به اتفاق ايشان و مرحوم شهيد مطهري و جمع زيادي از بزرگان تهران و قم يك ماه و نيم را در زندان در كنار هم در يكجا با هم بوديم كه من در آنجا مراتب تعبد ايشان به مسائل اسلامي و آن متانتي را كه شايسته يك زنداني با شخصيت است ، ديدم ؛

همچنين در بحث هاي علمي كه صبح و عصر معمولاً در زندان طرح مي شدند كه واقعاً از وقتمان استفاده كنيم ، ايشان در آن مباحث به خوبي شركت مي كرد و از عهده بر مي آمد و از افرادي بود كه در ميان آن گروه كه در زندان بودند مي درخشيد .

دوران ديگري كه ما با ايشان بوديم در يك سفر تبليغي بود كه در ماه مبارك رمضان در ساوه با هم در يكجا به تبليغات اسلامي مشغول بوديم و من در اين يك ماه همه آنچه كه از ايشان ديدم از نظر تبليغات ، خوب ، دلسوزانه و توأم با تحليل خوب مسائل روز بود كه اين هم براي من فراموش شدني نيست .

 

 

Makarem

 

دوران سوم ، دوراني بود كه در مجلس خبرگان قانون اساسي ايشان به عنوان نماينده خبرگان قانون اساسي از مازندران و ما هم از فارس بوديم و دو سه ماه در تدوين قانون اساسي زحمت فراواني كشيده بود و در آنجا بود كه شخصيت هاي علمي درجه اول كشور حضور داشتند و آن اثر خوب قانون اساسي را از خود به يادگار گذاشتند . از كساني كه باز در آن مجلس خبرگان قانون اساسي خوب مي درخشيد و خوب صحبت مي كرد و خوب مسائل را تحليل مي كرد ايشان بودند .

در مجموع اين سه دوران كه با ايشان در تماس بودم هم از نظر تقوا و پرهيزگاري و تعهد مذهبي و هم از نظر شايستگي هاي علمي و بعد فكري و آن رشد سياسي و انقلاب از ايشان خاطرات خوبي دارم .

ايشان در قم قبل از انقلاب سخنراني پرشوري داشتند كه البته خودم شخصاً در آن جلسه شركت نداشتم ، ولي آوازه سخنراني هاي ايشان چه در قم و چه در مشهد و چه در تهران در همه جا بود و شايد كمتر كسي بود كه در مسير انقلاب قرار داشته باشد و از سخنراني هاي پرشور و مؤثر ايشان مخصوصاً در نسل جوان خبر نداشته باشد .

من معتقدم يكي از كساني كه در پيشرت انقلاب در مناطق مختلف كشور اثر گذاشت ، ايشان و سخنراني هاي ايشان بود .

درباره نوشته هاي ايشان بايد گفت كه از كتاب هاي خوبي كه در آن زمان منتشر شد ، يكي همين كتاب " مناظره دكتر و پير "‌ بود . باز فراموش نمي كنم خيلي ها مخصوصاً نسل جوان از اين كتاب الهام مي گرفتند ، به خصوص اين كه به سبك رمان هم نوشته شده بود .

يادم هست ما كتابي نوشتيم به نام " فيلسوف نماها " به همين سبك و بعداً ايشان كتاب " دكتر و پير " را نوشت و اين دو كتاب در ميان جوانان خيلي گسترش داشت و بسياري از اشكالاتي كه در مسائل اعتقادي و مسائل اجتماعي اسلام كه بعضي از دشمنان ايجاد مي كردند و سم پاشي هايي مي كردند ، در اين كتاب ها مورد تحقيق واقع شد ، به خصوص در كتاب " مناظره دكتر و پير " گروهي جواب اشكالات شان را پيدا مي كردند .

ايشان وقتي به قم آمدند قسمتي از تحصيلات شان را در مدرسه حجتيه بودند . ما هم در آن وقت در مدرسه حجتيه بوديم كه ايشان و يكي از دوستان نزديك شان به اتفاق هم نزد مرحوم حاج شيخ فريد كاشاني درس مي خواندند .

آقاي فريد مردي عارف و وارسته بود كه در بعد اخلاقي در اين بزرگوار هم اثر عميقي داشت . ايشان در همان موقع هم كه در قم بودند به عنوان يك فرد مستعد و شايسته در مسائل علمي شناخته مي شدند و بعداً پيشرفت شاياني كردند . بعد كه به مشهد منتقل شدند ، يكي از مدرسين شناخته شده حوزه علميه مشهد محسوب مي شدند و تأثيرشان در آن حوزه علميه بسيار زياد بود .

ايشان زماني كه شهيد شدند واقعاً جوان بودند و چيزي كه بسيار مايه تأسف شد اين بود كه دشمن جاي بسيار حساسي را نشانه گيري كرد . هر چند دشمن ايشان را شهيد و جامعه و همه دوستداران انقلاب را متأثر كرد ، ولي اثرات شهادت ايشان در تثبيت انقلاب و تداوم آن بسيار مؤثر بود .

به هر حال معتقدم كه آثار ايشان را بايد بيشتر و بهتر منتشر كرد و در دسترس جامعه به خصوص نسل جوان قرار داد و بايد از شخصيت هاي انقلاب و شهداي بزرگ مانند شهيد هاشمي ناد بيشتر تجليل شود و ياد و خاطره آنان را در ذهن ها زنده نگه داريم كه خداوند انشاءالله روح بزرگ اين شهيد عزيز را با ارواح طيبه ائمه معصومين محشور گرداند . انشاءالله

والسلام

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31