زندگی نامه شهید آیت الله قدوسی(12)

Ghodoosi02

شهادت آیت الله قدوسی

اقدامات آیت الله قدوسی به عنوان دادستان کل انقلاب مخالفین فراوانی برای وی ایجاد کرد. ضرباتی که ایشان به سازمان منافقین وارد کرد باعث شد تا ساختار تشکیلاتی سازمان در داخل کشور از هم بپاشد. پس از آغاز مبارزه ی مسلحانه ی سازمان علیه نظام جمهوری اسلامی یکی از اهداف رهبران سازمان منافقین ضربه زدن به ساختار رهبری نظام جمهوری اسلامی بود. از این رو ترور مسؤولان رده اول کشور هدف اصلی سازمان تعیین شد. اقدام سازمان در بمب گذاری مقر حزب جمهوری اسلامی در 7 تیر 1360 که به شهادت دکتر بهشتی و73 تن از نیروهای اصیل انقلابی منجر شد، ضربه ی بزرگی به نظام جمهوری اسلامی بود. پس از این واقعه موج ترورهای سازمان منافقین ادامه یافت ودر 8 شهریور ماه همان سال با بمب گذاری در دفتر نخست وزیری محمد علی رجایی، رئیس جمهورر ودکتر باهنر، نخست وزیر وجمعی از نیروهای نخست وزیری به شهادت رسیدند. موج بمب گذاری ها باعث شد تدابیر امنیتی برای محافظت از جان مقامات عالی رتبه ی کشور تشدید شود. آیت الله قدوسی که تا به این زمان با تعیین محافظ برای حفظ امنیت شان مخالفت می کردند ، به توصیه ی امام خمینی موافقتشان را برای تعیین افرادی جهت محافظت از جانشان اعلام کردند. پیش از این مرحوم قدوسی در استدلالشان برای مخالفت با تعیین محافظ اظهار می داشت که منافقین بدین وسیله می خواهند بین مسؤولان ومردم فاصله ایجاد کنند. شهادت دکتر بهشتی که روابط بسیار نزدیکی با آیت الله قدوسی داشت ومشاور وراهنمای مطمئنی در تمامی زمینه ها برای ایشان بود ضربه ی روحی شدیدی به وی وارد کرد. این در شرایطی بود که چند ماه پیش از آن نیز پسرشان، محمد حسن قدوسی در جریان عملیاتی در منطقه ی " هویزه " به شهادت رسیده بود.

حجة الاسلام حسینیان که در آن دوره در دادستانی انقلاب هم کاری نزدیکی با آیت الله قدوسی داشت دررابطه با جریان شهادت ایشان می گوید:« ما نسبت به وابستگی " محمود فخارزاده " به سازمان منافقین شک داشتیم وچندین بار از آقای قدوسی تقاضا کردیم که این فرد را از دادستانی اخراج کند، اما ایشان مدارکی را ازما برای اثبات این مطلب تقاضا می کرد و اظهار می داشت که با حدس وگمان نمی توان فردی را اخراج کرد که در نهایت همین شخص که اتاقش در طبقه ی پایین اتاق آیت الله قدوسی بود بمب گذاری را انجام داد.»

سرانجام در جریان انفجار بمبی در صبح روز 14 شهریور ماه 1360 در اتاق زیرین دفتر آیت الله قدوسی در ساختمان دادستانی کل انقلاب ایشان به شدت از ناحیه ی پا وسینه مجروح شد وبرای مداوا به بیمارستان 501 ارتش انتقال یافت اما درنهایت بر اثر شدت جراحات در بعد ازظهر همان روز به شهادت رسید.

پیکر ایشان همراه با پیکر « وحید دستجردی» رئیس کل شهربانی جمهوری اسلامی که در جریان بمب گذاری در دفتر نخست وزیری شدیداً مجروح شده بود ودر همان روز 14 شهریور به شهادت رسیده بود فردای آن روز در مراسم با شکوهی با حضور انبوه جمعیت عزادار وعلاقه مندان ایشان از مقابل مدرسه ی عالی شهید مطهری تهران تشییع شد. پس از شهادت آیت الله قدوسی امام خمینی پیامی را به شرح زیر صادر کردند:

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و اناالیه راجعون

با کمال تأسف وتأثر، حجة الاسلام شهید قدوسی به دوستان شهید خود پیوست. شهید عزیزی که سالیان دراز در خدمت اسلام بود واخیراً مجاهدات او در راه انقلاب برهمگان روشن است. این جانب سالیان طولانی از نزدیک با او سابقه داشتم وآن بزرگوار را به تقوا وحسن عمل واستقامت ومقاومت وتعهد در راه هدف می شناختم. شهادت بر او مبارک، وفود اِلَی الله وخروج از ظلمات به سوی نور براو

ارزانی باد. راهی است که باید پیمود وسفری است که باید رفت، چه بهتر که در حال خدمت به اسلام وملت شریف اسلامی شربت شهادت نوشیدن وبا سرافرازی به لقاءالله رسیدن واین همان است که اولیای معظم حق تعالی آرزوی آن را می کردند واز خدای بزرگ در مناجات خود طلب می کردند. گوارا باد شربت شهادت بر شهدای انقلاب اسلامی وخصوص شهدای اخیر ما که با دست جنایتکار منفورترین عناصر پلید به جوار رحمت حق شتافتند وافتخار برای اسلام وننگ ونفرت برای دشمنان دژخیم ملت شریف آفریدند.

این جانب شهادت دادستان کل انقلاب وسرهنگ وحید دستگردی که در رأس شهربانی وقوای انتظامی در حال انجام وظیفه بودند وبدین تحفه ی الهی نایل شدند را به ملت ایران وبه حوزه ی علمیه ی قم وبه قوای مسلح تبریک وتسلیت عرض می کنم واز خدای تعالی رحمت برای آنان وصبرو شکیبایی برای خانواده ی محترمشان خواستارم.

ننگ وخسران برکسانی که گمان می کنند با این شرارت ها ملت شریف ایران راکه برای اقامه ی عدل اسلامی قیام نموده اند ازصحنه ی مبارزه با کفر خارج می نماید وتن به عار وذلت ابر قدرت های جنایت کار می دهند. این کوردلان شکست خوره نمیبینند که مادران وپدران و فرزندان وهمسران این شهدا چون قهرمانان صدر اسلام به شهادت اینان افتخارمی کنند وچون کوهی در مقابل حوادث ایستاده اند. از خداوند تعالی هدایت برای جوانان گول خورده وخذلان برای سران از خدا بی خبر آن ها خواستارم.

سلام ودرود بر شهیدان راه حق. رحمت بر شهدای اخیر اسلام. والسلام علی من اتبع الهدی

روح الله الموسوی الخمینی»

شهادت آیت الله قدوسی ضایعه ی بزرگی برای دستگاه قضایی کشور بود، مظلومیت ایشان طی دوره ای که تصدی سمت دادستانی کل کشور را برعهده داشت وموج انتقادهای گستردهای که علیه ایشان صورت می گرفت به گونه ای بود که امام خمینی پس از شهادت آیت الله قدوسی ضمن تأکید بر مظلومیت ایشان فرمودند:

« آقای قدوسی- خدارحمتش کند- خوب می شناختم چه آدمی است وچه قدر به این آدم اتهام وارد کردند که مردم را دارد چه می کند ، می کشد، چه می کند فلان...، ومن می دانستم چه آدمی است ومحتاط. در احتیاط حتی در این مالیات آن قدر از او شکایت می کردند که این آقا احتیاط نمی کند ، نمی گذارد یک چیزی که باید خرج کرد ، خرج کند، لکن وقتی که به شهادت رسید یک دفعه یک دسته بیدار شدند که اینها یک همچو افرادی را دارند شهید می کنند ، اینها هر نفری از ماها وشمارا شهید می کنند به نفع اسلام است وما از این خوفی نداریم...»

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29