زندگی و مبارزات آیت الله مدنی (16)

 

Madani08

-برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی

پس از برقراری نظم وامنیت در شهرهمدان توسط کمیته وسپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیری ومجازات عوامل رژیم محیط به نسبت آرامی در شهر ومنطقه حکمفرما شد. ولی در سطح بالاتر ابتدا باید وضعیت نظام سیاسی حاکم بر کشور مشخص می گردید؛ به همین دلیل امام خمینی طی پیامی از مردم خواست که با شرکت در رفراندوم دهم فروردین 1358، نظام حکومتی کشور را مشخص سازند:

3/10/1358

بسم الله الرحمن الرحیم

خدمت عموم ملت مبارز وشجاع ایران- ایدهم تعالی

دراین موقع بسیار حساس که سرنوشت کشور واسلام عزیز تعیین می گردد، هموطنان عزیز ما با شوری بیشتر از گذشته در رفراندوم شرکت نمایند. امروز اهمال در شرکت در رفراندوم وسردی و سستی در این امر حیاتی، موجب هدر رفتن خون شهیدان وبه تباهی کشیدن کشور واسلام عزیز است. دوستان آگاه من! روز رفراندوم موقع نتیجه از زحمات چندین ساله است.

آنچه لازم است تذکر دهم ، شرکت زنان مبارز وشجاع سراسر ایران در رفراندوم است. زنانی که در کنار مردان بلکه جلوتر از آنان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشته اند، توجه داشته باشند که باشرکت فعالانه ی خود پیروزی ملت ایران را هرچه بیشتر تضمین کنند. شرکت در این امر برای مرد وزن از وظایف ملی واسلامی است. شما همه آزادانه به هر چه می خواهید رأی بدهید. من خود به جمهوری اسلامی رأی می دهم وتقاضای برادرانه از شما دارم که به من در این امر اسلامی کمک کنید. لازم است جوانان غیور از توطئه وخیانت در آرای مردم جلوگیری کنند واز صندوق های آرا با امانت حفاظت کنند. از خداوند تعالی پیروزی اسلام وصیانت کشور اسلامی را خواستارم.»

پس از اعلام پیام امام خمینی پیشنهاد نظام جمهوری اسلامی برای اداره ی کشور از سوی وی ، مردم وروحانیون خود را آماده ی برگزاری وشرکت در رفراندوم مذکور ودادن رأی به جمهوری اسلامی کردند. در شهر همدان نیز اوضاع واحوال سیاسی واجتماعی مردم از این قاعده خارج نبود. چرا که آنها خود را پیرو رهبر انقلاب می دانستند وآماده ی اجرای فرامین او بودند. در همین زمینه آیت الله مدنی که نماینده ی امام در همدان محسوب می شد وهمراه شیخ محمد تقی عالمی رهبری وهدایت مردم را داشتند ، ضمن صدور اعلامیه ای از مردم خواستند که در رفراندوم شرکت کنند وآن را یک وظیفه ی اسلامی وملی بدانند وبه جمهوری اسلامی رأی بدهند تا خون شهدا به هدر نرود.«برای اینکه بتوانیم در این بهار آزادی نهال مقدس جمهوری اسلامی را تقویت کنیم همه وهمه زن ومرد، روز دهم فروردین به پای صندوق رأی می رویم وبرگ سبز آری را در صندوق انداخته وطراوت ورشد این نهال را تضمین می کنیم.»

مردم همدان در تاریخ مرر با عشق وعلاقه در صفوف منظم به پای صندوق های رأی رفته وآرای خود را به نام جمهوری اسلامی به صندوق ریختند. آیت الله مدنی وعالمی دامغانی نیز در جمع آنان حضور یافته ضمن بازدید از حوزه های رأی گیری به جمهوری اسلامی رأی دادند.

پس از برگزاری رفراندوم مردم همدان با 495108 رأی با قاطعیت، موافقت خود را با نظام جمهوری اسلامی اعلام کردند وفقط 885 رأی منفی در صندوق ها دیده شد.

 

1- نمایندگی استان همدان در مجلس خبرگان قانون اساسی

به منظور تدوین قانون اساسی در مرداد 1358، انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برگزار شد. در همدان نیز افراد متعددی که دارای سابقه ی مبارزاتی با رژیم پهلوی بودند از سوی گروه های مختلف به مردم معرفی شدند.

حزب جمهوری اسلامی دکتر محمد مفتح وسید کاظم اکرمی ونهضت آزادی نیز میرزا حسین نوری وسید کاظم اکرمی را معرفی کردند. از سوی دیگر، سازمان مجاهدین خلق ایران(منافقین) ، جنبش انقلابی مردم مسلمان ایران(جاما)، جنبش سازمان اسلامی شورا(ساش)، وجنبش مسلمانان مبارز به طور مشترک، مهندس داوود میلانی ودکتر یحیی نظیری را برای نامزدی مجلس خبرگان همدان معرفی کردند. معرفی نامزد ها به اینها محدود نمی شد،بلکه سازمان مجاهدین راه حق، آیت الله مدنی، سازمان توحیدی مالک اشتر، آیت الله مدنی وسید کاظم اکرمی، جامعه ی مدرسین قم، آیت الله مدنی وسید کاظم اکرمی ، حزب خلق مسلمان ، حجت الاسلام سید محمد میرشاه ولد وفرخ دفتری، جنبش مسلمانان مبارز دکتر عزت الله رادمنش ومحمد تقی دامغانی نیز سید هاشم حمیدی ودکتر عزت الله رادمنش را برای نمایندگی مجلس خبرگان به مردم معرفی همدان کردند.نهضت آزادی ایران هم حسین نوری همدانی وسید کاظم اکرمی را به عنوان نامزد معرفی کرد. ده گروه مؤتلفه هم آیت الله مدنی وکاظم اکرمی را نامزد خود معرفی کردند.

انتخابات مذکور در موعد مقرربا حضور هفت کاندیدا برگزار گردید که از کل آرای مأخوذه( 360360) در استان همدان آیت الله سید اسد الله مدنی با 339570 رأی وسید کاظم اکرمی با 283031 رأی حائز اکثریت آرا شدند وبه عنوان نمایندگان استان همدان راهی مجلس خبرگان قانون اساسی شدند.

آیت الله مدنی در چندین جلسه ی مجلس خبرگان قانون اساسی حاضر نبود؛ ولی پس از حضور در جلسات بر نظم ورعایت حرمت مجلس تأکید کرده وحتی در چندین نوبت خواستار برگزاری جلسات در روزهای جمعه شده بود. در جلساتی که او شرکت می کرد با تذکرات ونیز رهنمود هایی به تصویب قانون اساسی کمک می کرد . از جمله اصل هایی از قانون اساسی که وی در آن زمینه اظهار نظر وارائه ی طریق کرد می توان به اصول 110 و 107 و104 و65 و32 و30 و19 اشاره کرد.

2- اختلافات در همدان وانتصاب آیت الله مدنی به عنوان امام جمعه ی همدان

آیت الله محمدتقی عالمی که در این روزها به طور عملی شهر همدان را اداره می کرد دارای مخالفانی در این شهر بود که این مخالفت ها بیشتر از سوی روحانیون وعده ای از بازاریان می شد. این اختلافات تا حدودی ناشی از رقابت وی با آیت الله مدنی بود. همچنین مخالفان معتقد بودند که وی به سازمان مجاهدین خلق گرایش دارد . این مخالفت ها اولین بار از سوی عده ای از روحانیون همدان پس از عضویت وی در شورای موقت اداری استان شروع شد. به دنبال این مخالفت پاسداران کمیته ی انقلاب اسلامی همدان با صدور اعلامیه ای به شرح ذیل از آیت الله عالمی حمایت کردند:

« ما پاسداران کمیته ی انقلاب اسلامی همدان پشتیبانی خود را از رهبر حقیقی وانقلابی استان همدان،حضرات آیت الله العظمی وخطیب ارزنده، حجت الاسلام حاج آقا سید فاضل حسنی واعضای دادگاه ودادسرای انقلاب اسلامی اعلام داشته وصریحاً هرگونه جبهه گیری یا خدای نکرده توطئه را محکوم وسرکوب نموده وتا آخرین قطره ی خون خود در راه پیشبرد اهداف مقدس انقلاب عظیم اسلامی ایران مبارزه نموده ودست کلیه ی سودجویان ومحکومین را قطع کرده واجازه ی دخالت وتجاوز به افراد غیرمسئول نداده ونخواهیم داد.»

اختلافات به حدی بالا گرفت که امام خمینی هشت تن ازروحانیون مورد اعتماد خود را به سرپرستی حجت الاسلام اشراقی در 5 تیر 1358 به منظور بررسی اوضاع همدان به این شهر اعزام کرد.

هیئت در جلسه ی محاکمه ی سرهنگ متین- معاون شهربانی همدان - در دادگاه انقلاب اسلامی شرکت کردند. در پایان مسافرت هیئت حجت الاسلام اشراقی راجع به آیت الله عالمی اعلام کرد:

با توجه به شناختی که از شخصیت ومقام مذهبی آیت الله عالمی – حاکم شرع وریاست دادگاه انقلاب اسلامی همدان – دارم وهمچنین با توجه به اختیاراتی که اخیراً امام به ایشان داده است وایشان را نماینده ی تام الاختیار خود در همدان معرفی کرده اند، امیدوارم که عدالت وقاطعیت هایشان وجود داشته باشد وبه نظر من هرگونه سوءنظری درباره ی آیت الله عالمی منتفی است.»

اعلام نظر حجت الاسلام اشراقی – سرپرست هیئت اعزامی به همدان- نتوانست مشکل راحل کند. بلاخره درخواست مکرر بازاریان مبنی بر خلع آیت الله عالمی از امامت جمعه ومنصب حاکم شرع همدان وگزارش خانم حدیدچی به امام، موجب عزل عالمی شد وخانم حدیدچی – فرمانده وقت سپاه همدان- در این باره می گوید:

« شخصی به نام روانشناس یا روشناس همسر بهناز بیش نمک ( یکی از معاونان مسعود رجوی در عراق) توانسته بود با کمک تعدادی از همفکرانش تشکیلاتی وابسته به سازمان مجاهدین در همدان به وجود آورد. دو پسر حاج تقی عالمی (آیت الله عالمی دامغانی) – امام جمعه وقت همدان- باتشکیلات روانشناس همکاری داشتند که پس از مدتی این همکاری وسمپاتی(هواداری) به عضویت تبدیل شد. متأسفانه این دو پسر از طرف پدر حمایت معنوی ومالی می شدند ولوازم مورد نیاز نظیر ماشین ودستگاه ضبط صوت و... را از طریق پدر تأمین می کردند. آنها توانسته بودند با این حمایت ها وپشتیبانی ها مقدار زیادی اسلحه های سبک وسنگین وخودرو تهیه کنند ودر اختیار تشکیلات سازمان مجاهدین قرار دهند. روزی من یک ماشین تویوتا در دست یکی از پسران دامغانی دیدم. این ماشین جزو اموال مصادره ای بود که از یکی از سردم داران رژیم طاغوت در همدان به دست آمده بود. از این رو به بچه ها دستور دادم که این ماشین را هر کجا دیدند توقیف وسرنشینان آن را بازداشت کنند. طولی نکشید که ماشین ودو پسر آقای دامغانی را به سپاه آوردند. آقای دامغانی پس از اطلاع خیلی سریع به سپاه آمد وبا حالتی ناراحت وعصبانی گفت که این ماشین در اختیار پسران من است چرا آن راتوقیف کرده اید. بچه هایم چه جرمی مرتکب شده اند که بازداشت شده اند؟ من همین امروز بادفتر امام تماس می گیرم ومی گویم که سپاه چنین توهین وظلمی را در حقم روا داشته است. من با شما ( خانم دباغ) برخورد می کنم وبرکنارتان خواهم کرد.شما چه حقی دارید که با بچه های من چنین رفتاری کنید. وی امام جمعه ی وقت همدان بود واحترامش بر ما لازم. از این رو به هر شکل ممکن او را آرام کردم وقول دادم که برای حل وفصل موضوع وروشن کردن قضیه در اولین فرصت به منزلشان بروم. طبق وعده وقولی که داده بودم،به منزل ایشان رفتم، ونحوه ی فعالیت وعضوگیری سازمان

مجاهدین را برایش تشریح کردم. در حالی که علت دستگیری فرزندانش را توضیح می داد احساس کردم که کس دیگری هم به حرفهایم گوش می دهد. با وجود احساس ناامنی وبی اطمینانی سخنانم را جمع وجور کردم وپیش از آنکه خداحافظی کنم سریع بلند شدم وپاورچین از پله ها پایین امدم. در اتاقی را در طبقه ی اول باز کردم ودیدم بله خانم آقای دامغانی ضبط صوتی را در کنار « آی فون » گذاشته وحرف های ما را گوش می دهدوضبط می کند. آن خانم با دیدن من حسابی جا خورد وگفت: سلام ببخشید ! شما اینجایید! بفرمایید تو! دست وپایش را گم کرده بود ونمی دانست چه بگوید. گفتم : ای خائن. گفت : هیچ معلوم است که چه می گویید؟ گفتم : که هیچ معلوم است که تو چه غلطی می کنی؟ گفتم: این زن امام حسن (ع) بود که به امام سم خوراند. اگر به خاطر آبروی آقای دامغانی ونیز انقلاب نبود همین الان دستبند به دستت می زدم ومی بردمت. در یک لحظه دست انداختم وآی فون وضبط صوت را برداشتم وتا خواستم از در بیرون بیایم آقای دامغانی پایین آمد وگفت: خواهر دباغ شما که هنوز این جایید. گفتم: بله آقا، آمده ام تا شبکه ی جاسوسی خانم شما را بر هم بزنم. حاج آقا گفت :این چه حرفی است؟ گفتم: این خانم با ضبط صوت وآی فون صحبت های ما را ضبط کرد. آقای دامغانی گفت: در اتاق بالاکه میکروفون نیست. به طعنه گفتم: چرا به زیر عبا یا تشک خود نگاه نمی کنید. این حرف به او برخورد وشروع به جروبحث کرد. من که به نتیجه ای از بحث با او نگرفتم به همراه لوازم جاسوسی ومکشوفه بیرون زدم. بعد از این اتفاق سریع به خدمت امام رسیدم تا خودم با سند ومدرک گزارش لازم راارائه کنم. حضرت امام پس از وقوف به مسئله فرمودند:« هر طور که صلاح می دانید عمل کنید. لیکن انقلاب هم حفظ شود. »پس از مدتی در بازرسی وتفتیش خانه ی آقای دامغانی از زیرزمین وزیرحوض ، چند قبضه سلاح کشف شد وخبر آن به محضر امام رسید. امام نیز او را از امام جمعه ی همدان خلع کردند وآقای حاج رضا فاضلیان را به جای او برگزیدند.»

آقای عالمی بعداز عزل برای نشان دادن اعتراض وقهر خود نماز جمعه ی جداگانه برگزار کرد وبدین ترتیب در شهر همدان دو نماز جمعه برپا می شد. از آن زمان به بعد برخوردهای خیابانی ودرگیری با اعضای سازمان مجاهدین خلق در همدان به شدت شروع شد. در همین زمینه امام در 21 مهر 1358، طی حکمی آیت الله مدنی را مأمور رسیدگی به اوضاع متشنج همدان کرد:

Madani05

بسمه تعالی

« خدمت جناب مستطاب سیدالعلما الاعلام وحجة الاسلام آقای حاجی سید اسد الله مدنی- دامت افاضاته-

به قرار گزارشاتی که از شهر همدان می رسد آشفتگی هایی در سطح شهر موجود است وبیم آن می رود که گروه های منحرف اسلامی ایجاد اختلافات وانحرافاتی نمایند که با نهضت اسلامی وانقلاب اسلامی مخالف باشد. لهذا جنابعالی با آنکه در مجلس خبرگان نماینده هستید عجالتاً، به مدت ده روز تا دو هفته به همدان تشریف ببرید واوضاع منطقه را بررسی نمایید واحوال وفعالیت های منحرفین را از نزدیک تحت مراقبت قرار دهید وان شاءالله تعالی پس از برگزاری مجلس خبرگان مدتی طولانی برای بررسی اوضاع وسامان دادن به اوضاع آشفته به همدان تشریف برده وبه مسائل مربوط وامور شرعیه وگرفتاری شهر ومنطقه ی مربوطه به آن رسیدگی واصلاح فرمایید. جنابعالی که به شایستگی علمی وعملی موصوف هستید ، منصوب به امامت جمعه در همدان می باشید وچون امامت جمعه از مناصب مربوط به ولی امر است؛ کسی بدون نصب نمی تواند تصدی کند، ونیز جنابعالی مجازید در تعیین قاضی شرع برای دادگاه های شهر وحومه . اهالی محترم ومؤمن به انقلاب موظف اند از معظم له پشتیبانی قاطع نموده ووجودایشان را غنیمت شمارند. جناب ایشان وکیل اینجانب در اخذ وجوه شرعیه وصرف در مواردمقرره هستید؛ اهالی محترم وجوه شرعیه ی خود را به ایشان بدهند که مورد قبول است.

واالسلام علی عباده الصالحین ورحمه الله وبرکاته

روح الله الموسوی الخمینی

21/7/58»

آیت الله مدنی پس از حضور در همدان به اصلاح امور ورتق وفتق همدان پرداخت ومجدداً آرامش را به همدان برگرداند. در این راستا حجت الاسلام محمد حسن زمانی را به عنوان قاضی شرع دادگاه انقلاب اسلامی همدان انتخاب کرد واو نیز در 30 آبان مشغول به کار شد. آیت الله مدنی تا 12 آبان در همدان بود وپس از این تاریخ برحسب دستور امام برای رسیدگی به اوضاع آشفته ی تبریز رهسپار این شهر شد.

 

زندگی و مبارزات آیت الله مدنی (15)

زندگی و مبارزات آیت الله مدنی (۱۴)

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31