دو سالي كه از تاريخ دفاع مقدس محو شد!

سردار «سعيد قاسمي» همرزم شهيدان همت، آويني، بروجردي و... اين نبرد را ده ساله مي داند!

Sardar Ghasemi

براي خيلي ها موضوع دوران دفاع مقدس مهم است و اين كه به واقع دوران دفاع مقدس از چه زماني آغاز شد؟

وي گفت: دو سال را در دفاعي گذرانديم كه طي آن فجايع زيادي بر ما گذشت و بسياري از پايه هاي خيمه انقلاب اسلامي به دست متجاوزان و دستهاي پشت پرده و منافقان به شهادت رسيدند، از بهشتي گرفته تا رجايي و باهنر، و ائمه جماعات شهرها و شهرستانها و... و زماني كه آنها در اين دو سال جواب نگرفتند و مقاومت و ايستادگي مردم را ديدند با تحريك كشور عراق، سناريوي جنگ 8 ساله را با به حركت درآوردن مترسكي به نام صدام به راه انداختند و با خيال خام خود مي خواستند كه طي كمتر از دو هفته ايران را به اشغال خود در آورند.

سردار قاسمي با بيان اينكه دو سه ماه بعد از پيروزي انقلاب، درگيريهاي داخلي و خارجي از سوي منافقان در كردستان اتفاق افتاد، مي گويد: نيروها به كردستان اعزام شدند و من هم رفتم اما آشنايي من با محمد بروجردي و احمد متوسليان در زندگي آينده ام بسيار تأثيرگذار بود و اين جزو توفيقات من است كه خداوند به من لطف كرد، اما حيف كه نتوانستم حال و هواي آنان را درك كنم و كمتر از سهم خودم از وجودشان بهره بردم.

او ادامه مي دهد: متأسفانه طي دو سال جنگ، بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بزرگان و افراد كم نظيري را از دست داديم و متأسفانه بسيار كم و جزئي در مورد اين دو سال بررسي و تحليل شده است به طوري كه مي توان گفت: اين مدت از تاريخ دفاع مقدس ما محو شده است و هنوز پاسخ قاطعي براي اين سؤال نيست كه چرا اين دو سال جزو دوران دفاع مقدس ما محسوب نمي شود و به جرأت مي توان گفت امروز هيچ يك از جوانان ما در مورد اين دوران نمي دانند و آيندگان نسبت به اين دو سال توجيه نيستند.

متأسفانه آن طور كه بايد و شايد از دو سال درگيري و جنگ در كردستان كه شهداي بزرگي را در آنجا داديم، كمتر حرفي به ميان آمده است.

سردار قاسمي با اشاره به دو سال جنگ در كردستان، يادآور مي شود: در اين مدت مدلي در برنامه ريزي اين جنگ پياده شد كه به مردم مناطق مرزي به هيچ عنوان صدمه اي وارد نشود آن هم در جنگي كه ماهيت آن ناحق است و به كشور ما تحميل شد، جنگي كه ما آن را شروع نكرديم بلكه به ما تحميل شد.

او ضمن بيان خاطره اي در اين مورد مي افزايد: بعد از پيروزي انقلاب و درگيريهاي كردستان در كامياران، ضد انقلاب كه در يكي از روستاهاي اطراف كمين كرده بودند نيمه شب به مقر ما حمله كردند . آنها دو نفر از همرزمان ما را گرفتند و با بريدن سر آنها و گذاشتن سر خونين آنان بر روي كيسه خواب، آنها را به شهادت رساندند. زماني كه با شهيد محمد بروجردي اين صحنه را ديديم بسيار منقلب و متأثر شديم.

ده سال دفاع مقدس ما هم جنگي با سلاح بصيرت و روشني بود، نه فقط سلاح سرد و تسليحات نظامي!

اين همرزم شهيد همت و آويني در ادامه مي گويد: مردم كردستان از محمد بروجردي با عنوان مسيح كردستان ياد مي كردند و محمد بروجردي چه ها كه نكرد با دلهاي اين مردم! از اين خاطرات بسيار زياد است؛ خاطراتي كه نبايد تنها در حد يك خاطره باقي بمانند. باور كنيد كه مي شود با ياد و آموزه هاي اين شهيدان بزرگوار و مخصوصاً تدابير آنان در شرايط خاص آن دوران، مسير زندگي خيلي ها را تغيير داد. مگر احمد متوسليان چه كرد كه مردم كردستان عاشق او شده بودند و از رفتنش به مناطق جنگي جنوب ممانعت مي كردند؟ باوركردني نيست كه چگونه اين محمد بروجردي ها و احمد متوسليان ها بدون آموزشهاي تكميلي نظامي، عقيدتي و سياسي تا به اين اندازه و در شرايطي كه واقعاً توصيف آن دشوار است، اقدامهاي آگاهانه و يا تدبيري را انجام مي دادند كه آدمي را حيرت زده مي كرد!

سردار قاسمي در پايان خاطرنشان مي كند: به نظر مي رسد جنگ ما و دوران دفاع مقدس ما ده ساله بود نه هشت ساله؛ بايد بگويم كه در مورد دو سال درگيري كردستان و حركتهاي منافقين در بعد از انقلاب بسيار كم كار شده است و اين ترس وجود دارد كه اين برهه از تاريخ محو شود و به نسلهاي بعد به طور كامل منتقل نشود.

فكر مي كنم كساني كه سفيران دوران دفاع مقدس و راويان روايت فتح در ده سال جنگ تحميلي هستند، اين دو سال را بايد احيا كنند كه به واقع اتفاقهاي مهمي طي اين دو سال رخ داده است.

وي مي افزايد: به راستي ما تا چه ميزان درباره وقايع اين دو سال اطلاعات داريم و آيا تمام جنگ و دوران دفاع مقدس ما پشت خاكريز بود؟ آيا جنگ ما فقط با عراق بود؟ جنگ ما از پيروزي انقلاب شروع شد، چون حرف براي گفتن داشتيم و چون مي خواستيم فرياد بزنيم و خودمان را به دنيا معرفي كنيم اما استكبار جهاني تحمل شنيدن پيام آزادي و الهي اسلام را نداشت و از همان روزهاي اول يعني بعد از 22 بهمن ماه سال 57 جنگ ما آغاز شد. جنگي كه ممكن است بخشهايي از آن در انتقال به آيندگان محو شود و بايد از اين اتفاق ناگوار جلوگيري كرد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31