در آمریکا با توهم حقیقت و نه خودحقیقت مواجهیم

169275198

الکساندر آزادگان تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک از آمریکا گفت: ما در آمریکا با توهم حقیقت و نه خود حقیقت مواجه هستیم.

 

به گزارش هابیلیان به نقل از ایرنا، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با همکاری کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی، کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی، انجمن سفیران صلح و دوستی و انجمن حامی نشستی را با عنوان "حقوق بشر در سایه" به مناسبت روزجهانی حقوق بشر، با حضور اساتید حقوق بین‌الملل، شخصیت‌ها و فعالان حقوق بشر، دانشجویان و خانواده‌های شهدا برگزار کرد.

 

در ابتدای نشست زمانی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بعد از وقایع تروریستی ۱۱ سپتامبر شورای امنیت همه دولت‌ها چه عضو ملل متحد و چه دولت های غیرعضو را ملزم کرد که تروریسم را در قواعد خودشان جرم‌انگاری و در مقابله با تروریسم با یکدیگر همکاری کرده و از هیچ اقدامی برای سرکوب تروریست‌ها احتراز نکنند.

 

این استاد حقوق بین‌الملل ادامه داد: تروریسم شاید جزء معدود مفاهیمی باشد که جرم‌انگاری نشده و باید بپرسیم چرا در دیوان جرم‌انگاری نشده و اگر برای بی کیفری فکری نشود دیگر دستاوردهای بین‌المللی به ثمر نمی‌رسد چرا که هنوز بسیاری از جنایات کاران بین‌المللی از مجازات گریخته‌اند.

 

وی اظهار امیدواری کرد: روزی حقوق بشر از سایه خارج و ایمان واقعی به حقوق بشر ایجاد شود.

 

در ادامه نشست پیام تصویری آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی حقوق بشر پخش شد.

 

در بخشی از این پیام آمده است: ۷۳ سال پیش در چنین روزی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد. اصولی که در این اعلامیه ساده بیان شده است، کلید تحقق همه حقوق بشر - مدنی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی - برای همه مردم و در همه جا است. سازمان ملل متحد از حقوق تک‌تک اعضای خانواده انسانی حمایت می‌کند. امروز و هر روز، به تلاش برای عدالت، برابری، کرامت و حقوق بشر برای همه ادامه خواهیم داد.

 

امیدواریم نقض حقوق بشر فارغ از سیاست های دوگانه توسط همگی دولت ها محکوم شود

 

در ادامه نشست حسین میرمحمد صادقی رییس مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی گفت: تروریسم نقض حقوق بشر را در پی دارد و بسیاری از قواعد حقوق بشر در نتیجه تروریسم نقض می‌شوند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: مشکل اصلی در موضوع تروریسم نبود تعریف واحد از آن است و باید به این نقطه برسیم که آنچه از لحاظ قواعد بین‌المللی تروریسم است برای بقیه نیز تروریسم محسوب شود. امیدواریم نقض حقوق بشر فارغ از سیاست‌های دوگانه توسط همگی دولت ها محکوم شود.

 

حقوق بشر مفهوم حقی است که در اجرا از آن باطل می خواهند

 

جعفری عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی همدان در ادامه گفت: کشورهای قدرتمند نگران از دست دادن ابزارهای توسعه طلبی سیاسی خود هستند و به همین دلیل مخالف قدرت گیری نهادهای بین‌المللی همچون نهاد دیوان بین‌المللی کیفری هستند و بسیاری از ابرقدرت‌ها نه تنها به دیوان ملحق نشده‌اند بلکه علیه آن هم اقدام کرده‌اند.

 

وی افزود: از مظاهر ترجیح سیاست بر عدالت، عدم الحاق تروریسم به جرایم جنگی است و مفهوم حقوق بشر مفهوم حقی است که از آن باطل می خواهند. 

 

جعفری تصریح کرد: امیدواریم که انسان به ما هو انسان به مثابه کل ارزش و اعتبار بیابد و حقوق بشر بتواند از سایه سیاست خارج شده و ابزاری برای استیفای حقوق مستضعفانی باشد که در جهان حقوقشان تضییع می شود. 

 

جرایم شدیدی که وجدان بشری را متاثر می‌کند نباید بدون مجازات باقی بمانند

 

در ادامه نشست باقر شاملو عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: یکی از قواعد مهم زیربنایی برای دیوان بین‌المللی کیفری قاعده منع بی کیفری است. یعنی جرایم شدیدی که وجدان بشری را متاثر می‌کند و نباید بدون مجازات باقی بمانند. همه اصول حقوقی آمدند که دادرسی منصفانه را ایجاد نمایند اما این اصول باید ترمیم شوند که قاعده منع بی کیفری می‌تواند برابر مصادیق جدید از نقض سیستماتیک حقوق بشر به کار گرفته شود.

 

شاملو افزود: از مصادیق نقض سیستماتیک حقوق بشرتحریم های اقتصادی هستند. حملات سایبری نیز از مصادیق رفتارهای جنایت آمیزی است که به دلیل تغییر در حوزه تکنولوژی به وجود آمده اند و سومین مورد نیز می توان به ترور دانشمندان یک کشور اشاره کرد این اقدامات مصادیق جنایت علیه بشریت هستند چرا که افراد بسیاری را تحت تاثیر قرار می دهند.

 

شاملو تاکید کرد: ما باید به سمتی برویم که عیارهای جرم را سنجیده و آثار زیانبار هر رفتاری را در قلمرو جهانی بر اساس گستره و وسعت خسارات بررسی کنیم و باید مصادیق نقض حقوق بشر با شاخص ها و معیارهای دقیق‌تر ارزیابی شده و آن ها را به دکترین هایی در برابر دکترین های ارائه شده از سوی آمریکا تبدیل کنیم. 

 

حقوق بشر در سازمان های بین المللی به ابزار فشار علیه دولت های مستقل بدل شده است

 

در بخش دیگری از نشست نادر نوروزی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: متاسفانه حقوق بشر ابزاری برای پایمال کردن حقوق بشر در جهان شده است.

 

نوروزی اظهار داشت: یکی از اصول اصلی در حقوق بشر برابری در برابر قانون است اما متاسفانه جریان امور در سازمان هایی که حتی نام حقوق بشری را نیز یدک می کشند به گونه ای پیش رفته که منجر به تبعیض در اعمال قواعد حقوق بشری شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: امروزه حقوق بشر ابزاری شده برای فشار به ملت هایی که می خواهند مستقل باشند و این را می توان تهدید حقوق بشر علیه حقوق بشر دانست. حقوق بشر در سازمان های بین المللی به ابزاری علیه ملت های دیگر بدل شده و منجر به فشار بر کشورهای آزادیخواه شده است.

 

غرب به دنبال ارزش‌های اخلاقی برای اداره جامعه نیست، بلکه به دنبال منفعت است

 

اریک والبرگ تحلیلگر سیاسی کانادایی نیز در بخش دیگری از نشست در ارتباط تصویری گفت: حقوق بشر در مفهوم غربی آن منابع طبیعی را به نابودی می‌کشد این مشکل نوع جامعه ما محسوب می شود. برای صحبت در این رابطه باید اول به اقتصاد بپردازیم.

 

والبرگ افزود: مبنای اقتصاد غربی منافع است و هر جا بتواند منافع خود، یعنی پول را تامین کند خوب محسوب می‌شود و افراد می‌توانند آن را دنبال کنند. غرب به دنبال ارزش‌های اخلاقی برای اداره جامعه نیست بلکه به دنبال منفعت است. حس تشخیص ما از نوع حقوق بشر در جامعه غربی این است که همه بر مبنای نسل‌کشی است. غرب ۹۰ درصد مردمی که در کانادا با تعامل با طبیعت زندگی می‌کردند، قتل عام کرد.

 

وی اظهار داشت: حقوق بشر انتزاعی غربی و جایگاه آنها تنها زمانی اهمیت می‌یابند که از عهده مساله سرمایه‌داری که درحال ویران کردن جهان است برآییم. ما در حقوق نیاز به توازن صحیح داریم تا از ایجاد یک جهان طبیعی اطمینان یابیم که در حال ویرانی نباشد.

 

رسانه هایی همچون بی بی سی و ایران اینترنشنال و VOA نقش زیادی در جابه جایی حقیقت حقوق بشر و جنگ روانی در کشورها دارند

 

در ادامه نشست الکساندر آزادگان تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک از آمریکا گفت: ما در آمریکا با توهم حقیقت و نه خود حقیقت مواجه هستیم.

 

آزادگان افزود: رسانه‌های فارسی خارج از ایران عمدتا در لندن هستند و مهم‌ترین آنها شامل بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال هستند و در آمریکا نیز صدای آمریکا هست. این‌ رسانه ها نقش زیادی در جابه جایی حقیقت حقوق بشر و جنگ روانی در کشورها از جمله ایران ایفا می کنند.

 

مداخلات خارجی اوضاع حقوق بشری در مواردی مانند سوریه، عراق و افغانستان را وخیم تر کرده است

 

در بخش دیگری از نشست فاطمه اشرفی از انجمن حامی گفت: در بحث حقوق بشر و مهاجرت باید به مساله مهاجرت های اجباری پرداخت. این پدیده در دهه های اخیر نه تنها صرفا به عنوان یک پدیده حقوق بشری که بیشتر در یک چرخه سیاسی قرار گرفته و بیشتر از آنکه به جنبه های حقوق بشری توجه کنیم باید به پیش زمینه های سیاسی آنها توجه کنیم.

 

اشرفی افزود: در مواردی مانند رواندا، تحولات بالکان و در عراق می توان مشاهده کرد که پس از مداخلات خارجی نه تنها مشکلات حقوق بشری کم نشده بلکه بیشتر شده اند. امریکای لاتین، سوریه و بحران موجود در افغانستان از موارد  اخیر این گونه اتفاقات است.

 

رئیس انجمن حامی اظهار داشت: در افغانستان مداخلات خارجی با بهانه گسترش حقوق بشر و آزادی های مدنی صورت گرفت اما نتیجه عملی آن ادامه یافتن بحران پناهندگی شد و حتی مذاکرات سیاسی آمریکا نیز به نتیجه ای نرسید و شاهد انتقال قدرت به طالبان شدیم که منجر به بروز جابه جایی های عظیم انسانی از افغانستان به کشورهای همسایه بوده ایم.

 

اشرفی خاطر نشان کرد: متاسفانه در طول سالیان گذشته کشورهایی که خود را سرآمد حقوق بشر می دانستند تحت عناوینی همچون منافع ملی به دنبال محدودسازی پناهندگی و انتقال آن به کشورهای همسایه مناطق مهاجرفرست هستند، که می تواند تعادل اجتماعی را در این کشورها از بین ببرد.

 

حقوق بشر می تواند رهایی بخش ملت ها باشد

 

مهدی ذاکریان استاد دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران نیز در این نشست گفت: حقوق بشر یک دستاورد متمدنانه بشریت بوده و اعلامیه حقوق بشر را باید اعلامیه جهانشمول حقوق بشر بدانیم. حقوق بشر می تواند رهایی بخش ملت ها و به زنجیرکشاننده دولت ها باشد.

 

ذاکریان افزود: بسیاری از حقوقی که در اعلامیه جهانشمول بشر آمده است ایرانی و اسلامی هستند با آموزش و بهره گیری از وجدان جهانی سایبری و استفاده از تجارب سازمان های بین المللی می توانیم با اقدام دوگانه دولت ها در خصوص حقوق بشر مقابله کنیم.

 

دولت هلند با درخواست خانواده های قربانیان هفتم تیر برای روشن شدن حقیقت  در پرونده تروریست مقتول در هلند مخالفت می کند

 

در بخش دیگری از نشست هیبت‌الله نژندی منش استاد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بر اساس کنوانسیون های بین المللی اعطای پناهندگی به مجرمان تروریستی و کسانی که مرتکب جنایت علیه بشریت شده اند ممنوع است اما شاهد هستیم که کشورهای غربی به محل امنی برای تروریست ها و گروه های جنایتکار بدل شده اند.

 

نژندی منش اظهار داشت: مثلا در هلند گروه هایی مانند الاهوازیه و گروه هایی که اقدامات تروریستی شان مشخص است همانند منافقین، حضور دارند. همچنین اگر کسی بخواهد نماینده ای از گروه های تروریستی را ببیند باید به کشور سوئد برود.

 

این استاد حقوق بین الملل تاکید کرد: یکی از پرونده هایی که انجمن با آن مواجه بوده، پرونده گروهک منافقین و علی معتمد (عامل فاجعه تروریستی هفتم تیر) بوده که به رغم آگاهی دولت هلند به این کشور پناهنده شده  است و دولت هلند با درخواست خانواده های قربانیان برای حق بر دانستن حقیقت مخالفت می کند که این نشان دهنده استفاده ابزاری از حقوق بشر بوده و رویکرد کشورهای غربی در قبال حقوق بشر منجر به از بین رفتن قداست حقوق بشر شده است.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان