جریان مشکوک ترور در اروپا

57560152

زیر پوست رابطه بهبودیافته ایران و اروپا جریان مرموزی پایه‌های این رابطه را می‌جود. دولت دانمارک در آستانه رونمایی اتحادیه اروپا از سازوکار مالی خود برای مقابله با تحریم‌های آمریکا، ایران را به اجرای نقشه ترور یک فرد در خاک این کشور متهم کرده است؛ 4‌ماه قبل‌تر، قصه مشابهی در جریان سفر حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به قلب اقتصادی و سیاسی اروپا پیاده شد.

 در آن مقطع، سفر روحانی به اتریش و سوئیس نشانه‌‌ای از پیوند سیاسی-اقتصادی ایران و اروپا بود، جبهه‌ای در اروپا مقابل آمریکای ترامپ باز شده بود که قصد داشت دور اول تحریم‌های ضد‌ایرانی را یک‌ماه بعد از این سفر (15مرداد) اجرایی کند، همزمان منافقین در پاریس اجلاس سالانه خود را برگزار کرده بودند که دولت بلژیک اعلام کرد 2ایرانی را به اتهام تلاش برای بمبگذاری در اجلاس منافقین دستگیر کرده است.

 بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان این اتهام را در آن زمان یک سناریوی طراحی‌شده از سوی منافقین دانسته و گفته بود: «طبق اطلاعات موجود افراد بازداشت‌شده در کشور بلژیک از اعضای شناخته‌شده و عملیاتی آن سازمان تروریستی (منافقین) محسوب می‌‌‌‌شوند و مقامات ذیصلاح ایران آمادگی دارند تا با ارائه اسناد و مدارک لازم در جهت روشن ساختن ابعاد واقعی این سناریوی از پیش طراحی‌شده گروه مزبور، همکاری‌‌‌های لازم را به عمل آورد.»

 چند روز گذشته یک نماینده مجلس به خبرگزاری مهر گفت که دیپلمات ایرانی که در این ماجرا متهم بود در دادگاه آلمان تبرئه شده است. در سناریوی دانمارک هم پای یک گروهک تروریستی دیگر در میان است؛‌ به لحاظ زمانی تقارن انتشار این خبر با زمانبندی دور جدید تحریم‌های آمریکا (13آبان) علیه ایران شبهه‌هایی بر صحت ادعاهای دولت دانمارک افزوده است و به لحاظ سیاسی این قصه همزمان با تلاش اروپا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا سرهم شده است.

 بیراه نیست که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا جزو نخستین و معدود مقاماتی است که به استقبال این خبر می‌رود و می‌گوید: «ما برای دستگیری یک ضارب حکومت ایران به دولت دانمارک تبریک می‌گوییم. ما از متحدان و شرکای خود می‌خواهیم با طیف کامل تهدیدهای ایران برای صلح و امنیت مقابله کنند.» در عین حال دیروز ردپای سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی در اتهام زنی به ایران در جایی روشن شد که رسانه‌های اسرائیل مدعی شدند موساد در دستگیری یک شهروند ایرانی به دانمارک کمک کرده است.

فین بورچ اندرسون، رئیس سرویس اطلاعاتی دانمارک، مدعی شده است هدف، ترور یکی از رهبران گروهک الاحوازیه بوده است. همان گروهکی که 31شهریور‌ماه امسال گفته شد در حمله به رژه نیروهای مسلح در اهواز نقش داشته است. در آن حمله تروریستی 24نفر از شهروندان ایرانی به شهادت رسیدند.

 تقریبا یک هفته بعد از این ماجرا و پس از آنکه داعش مسئولیت آن حمله تروریستی را برعهده گرفت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در انتقام از حمله تروریستی اهواز با 6فروند موشک بالستیک مواضع داعش را مورد هدف قرار داد. در آن مقطع البته وزارت خارجه سفرای برخی کشورهای اروپایی مثل دانمارک و هلند را احضار کرده و نسبت به اقامت برخی اعضای گروهک‌های تروریستی هشدار داده بود. بهرام قاسمی گفته بود سفیران هلند و دانمارک ضمن ابراز تأسف از حادثه اهواز اظهار داشتند موارد مطرح‌شده را فورا به پایتخت‌های خود منتقل خواهند کرد.

 شخصی که مقامات دانمارک مدعی شده‌اند قرار بوده ترور شود، فردی به نام حبیب جبر است که گفته می‌شود رهبر شاخه دانمارک گروهک تروریستی الاحوازیه است. عجیب آنکه در اطلاعیه سرویس اطلاعاتی دانمارک مدرکی که برای تلاش حکومت ایران به ترور یک مخالف در خاک دانمارک ارائه شده «برنامه‌ریزی شهروند نروژی-ایرانی برای عکاسی» از منزل حبیب جبر است. مستند دیگری وجود ندارد.

 به گزارش ایرنا،‌محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفته است رئیس‌جمهور دستور بررسی دقیق این ماجرا را داده و به محض اینکه تحقیقات ما کامل شد دولت جمهوری اسلامی نظر خودش را درباره این اتهام اعلام خواهد کرد. واعظی اتهام‌زنی به ایران در آستانه 13آبان و اجرای دور جدید تحریم‌ها را مشکوک دانسته و گفته است: عده‌ای به‌دنبال این هستند که اروپا را به همراهی با آمریکا در تحریم علیه ایران ترغیب و به‌گونه‌ای به روابط ایران و اروپا خلل وارد کنند.

 آندرس ساموئلسن، وزیر خارجه دانمارک گفته که کشورش، اتحادیه اروپا را برای اعمال تحریم‌هایی بر ضد‌ایران به‌دلیل روشن شدن نقش وزارت اطلاعات در این ماجرا تحت فشار قرار خواهد داد. دانمارک سفیر خود را برای پاره‌ای از مشورت‌ها به کپنهاگ فراخوانده اما پیش از آنکه سفیر دانمارک تهران را ترک کند، به وزارت خارجه احضار شده است. بهرام قاسمی گفته است: صبح دیروز سفیر دانمارک در تهران با حضور در وزارت امور خارجه با رئیس اداره اول امور شمال اروپا ملاقات کرد.

 در این ملاقات مراتب اعتراض کشورمان نسبت به واکنش‌های شتابزده سیاسی و رسانه‌ای برخی مقامات دانمارکی نسبت به دستگیری یک شهروند نروژی-ایرانی به اتهام داشتن برنامه برای ترور فردی در دانمارک به سفیر این کشور در تهران اعلام شد. لارس لوگه راسموسن، نخست‌وزیر دانمارک حتی پا را فراتر گذاشته و ایران را متهم به اقدامات «قرون وسطایی» کرده است.

 بهرام قاسمی گفته است: هرگاه روابط ایران و اروپا با تعامل همراه شد برخی دست‌های نامرئی با دستور گرفتن از محافل خاص، بین ایران و اروپا مشکلاتی ایجاد کردند. او این اقدام را یک توطئه حساب‌شده خوانده و از دولت دانمارک خواسته است به تحقیقات در این زمینه ادامه دهد. 2ماجرای بلژیک و دانمارک و ادعای ترور حبیب جبر علیه ایران، سناریویی شبیه داستانی است که در سال90 علیه ایران در آمریکا ساخته شد؛

 داستانی که در آن مقامات آمریکا مدعی شدند ایران به‌دنبال ترور عادل جبیر سفیر وقت سعودی در آمریکا بود. اتهامی که مقامات وقت ایران ازجمله حیدر مصلحی وزیر وقت اطلاعات گفته بود: مقامات آمریکایی با دادن تابعیت به منصور ارباب سیر، او را به همکاری در متهم کردن ایران به طراحی عملیات ترور سفیر عربستان در واشنگتن تشویق کرده‌اند.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29