تمام تروریست‌های سرزمین من

Teroristeman

تندر (انجمن پادشاهی ایران)

گروهک تروریستی تندر در سال 1383 توسط فردی به‌نام فتح‌الله منوچهری ملقب به فرود فولادوند تشکیل شد. این فرد هدف خود را از تشکیل این گروهک براندازی نظام جمهوری اسلامی ظرف مدت یک سال اعلام کرد. شبکۀ تلویزیونی معاند «Your TV» که متعلق به فرود فولادوند است، مسئول تبلیغات و انتشار مواضع این گروهک می‌باشد.

Teroristeman4

سرکرده این گروهک تروریستی در سال 1385 ناپدید شد و کسی از سرنوشت وی اطلاع دقیقی ندارد. تنها دختر وی مدعی شده است که پدرش در سرزمین‌های اشغالی فلسطین (اسرائیل) به‌سر می‌برد. پس از ناپدیدشدن فرود فولادوند فرد دیگری به‌نام جمشید شارمهد به‌عنوان مسئول این گروهک معرفی شد. این گروهک تروریستی به‌طورمستقیم مسئولیت چندین عملیات تروریستی در ایران را به‌عهده گرفته است. نخستین عملیات تروریستی این گروهک در ایران در 24فروردین1387 در شیراز صورت پذیرفت که طی آن عوامل تروریست این گروهک با کارگذاشتن یک بمب 8 پوندی در میان عزاداران حسینۀ شهدا متعلق به کانون رهپویان وصال شیراز باعث به‌شهادت‌رسیدن 14نفر و مجروحیت 200 نفر دیگر شدند.
در اقدامي ديگر تروریست‌ها که در یکی از هتل‌های تهران مشغول ساخت بمب بودند، بر اثر انفجار و آتش‌سوزی موقعیتشان لو رفته و توسط نیروهای امنیتی دستگیر می‌شوند. دومین عملیات تروریستی این گروهک در روز ۳۰خرداد۱۳۸۸ در حرم حضرت امام خمینی(ره) صورت گرفت، که البته فرد بمب‌گذار موفق به واردکردن محمولۀ انفجاری به حرم حضرت امام(ره) نشد و بمب را در مقابل کفشداری حرم منفجر کرد که بر اثر انفجار آن 8 نفر از هم‌وطنان مجروح شدند.
انفجار در مقابل منزل امام جمعه نهاوند در ۲۴دی۱۳۸۸ از دیگر اقدامات تروریستی انجمن پادشاهی است. این گروهک در ترور شهید مسعود علی‌محمدی از دانشمندان صنعت هسته ای کشور نیز نقش داشت.
گروهک تروریستی تندر طی برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته توسط سرویس‌های اطلاعاتی غربی به‌دنبال عملیات تروریستی شیمیایی و میکروبی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و عملیات تروریستی در کنسول‌گری روسیه در رشت نیز بود؛ اما با هوشیاری نیروهای امنیتی موفقیتی به‌‌دست نیاورد. از دیگر طرح‌های تروریستی ناموفق این گروهک می‌توان به طرح انفجار مخازن و خطوط انتقال نفت در بندر گناوه، بمب‌گذاری در حرم حضرت معصومه(3) و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که این طرح‌ها نیز عقیم ماند و اجرایی نشد.

 

 

جبهه العربيه لتحرير الاهواز

Teroristeman5
جبهه العربيه لتحرير الاهواز به‌سرکردگي فردي به‌نام سيدصباح موسوي در خارج از کشور به‌ويژه كانادا فعاليت مي‌نمايد و دو سايت اينترنتي به‌نام‌های المحمره و ‌النهضه دارد. اين تشكل تروريستي مسئوليت اقدامات خرابكارانه در سال 1384 در اهواز  را  به‌عهده گرفته است.
عمدۀ فعالیت‌های سیدصباح در کشور سوریه انجام می‌گرفته است، که عبارتند از:
1. تأسیس تشکل خلق عربی تجزیه‌طلب به‌نام المجلس القومی لتحریر الاحواز یا مجلس قومی برای آزادسازی احواز (خوزستان). وی بیانیه‌هایی تحت همین عنوان به‌مناسبت‌های مختلف علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران صادر کرده است؛
2. راه‌اندازی نشریۀ النهضه الاحوازیه. این نشریه که به‌صورت ماهانه منتشر می‌شد در راستای نشر افکار سیدصباح و به‌عنوان ارگان تشکل وی عمل می‌کرد. در ابتدا برای تهیه مطالب نشریه از برخی عراقی‌های مقیم سوریه که دارای افکار قومی بودند و همچنین تعدادی از خوزستانی‌های مقیم آن کشور که به ادبیات عربی مسلط بودند، استفاده می‌کرد. بعدها تایپ و چاپ اين نشريه در کشور لبنان ادامه يافت؛
3. تدوین، چاپ و انتشار دو کتاب با مضمون قومی و خلق عربی به‌نام‌های من اعلام الاحواز به‌معنای از بزرگان احواز و مقالات احوازیه. کتاب اول شامل تاریخچه‌ای از خوزستان و علمای آن می‌باشد و کتاب دوم شامل مجموعه مقالات سید صباح در نشریه النهضه الاحوازیه می‌باشد؛
4. تهیه و توزیع تراکت از طرف المجلس القومی و چاپ نقشه خوزستان در آن با نام عربستان به‌عنوان کشور مستقل عربی. لازم به ذکر است نشریات، کتب و تراکت‌های تهیه‌شده توسط تشکل تجزیه‌طلب مذکور به‌دلیل پایین‌بودن تیراژ و همچنین ضربه‌خوردن عوامل آن در داخل کشور، منتشر نشد؛
5. تردد به کشور اردن و انجام مصاحبه با نشریات این کشور از جمله هفته‌نامه المجد به‌منظور گسترش فعالیت‌های ضدانقلابی خود؛
6. ایفای نقش فعال و تأثیرگذار در گرفتنِ سهمیه برای دانشجویان عرب خوزستانی یا اقامت برای عناصر ضدانقلاب یا افراد عادی در سوریه با توجه به ارتباطات گستردۀ وی در این کشور؛
7. شرکت در جلسات ملتقی الثقافی. وی در جلسات ملتقی که توسط عده‌ای از اساتید دانشگاه‌های سوریه برگزار می‌شود شرکت فعال نموده و دربارۀ مواضع تجزیه‌طلبانه خود صحبت می‌کند. سیدصباح هم‌اکنون در کشور کانادا با عناصر تشکل جبهه دموکراتیک عربی ازجمله صلاح مزرعه مرتبط و در تهیه برنامه برای رادیوی این تشکیلات که محدوده پخش آن آمریکای شمالی است همکاری می‌نماید.

جیش العدل

Teroristeman6
جيش‌ العدل يک گروه شبه‌نظامي تروريستي تندروي وهابي‌مذهب مي‌باشد. اين گروه بعد از نابودي جندالله، شروع به فعاليت و اعلام موجوديت کرد. رهبري اين گروه را عبدالرحيم ملازاده (صلاح‌الدين فاروقي) به‌عهده دارد. اين گروه تروريستي تاکنون مسئوليت چند قتل و ترور در نواحي شرقي استان سيستان‌وبلوچستان را به‌عهده گرفته است. گروهک جيش‌العدل، با آموزه‌هاي سلفي و باورهاي وهابي ازجمله حاميان تکفيري‌هاي معارض در جنگ سوريه است و يکي از دلايل اقدامات تروريستي خود عليه جمهوري اسلامي را حمايت از تکفيري‌هاي سوري و تروريست‌هاي معارض دولت سوريه اعلام کرده است.
جيش‌العدل سه شاخۀ نظامي دارد که براي سه منطقه در جنوب‌شرق ايران توسط اين گروه پيش‌بيني شده است. تمامي اين گروه‌ها در اطراف خط مرزي ايران و پاکستان فعاليت مي‌کنند تا بلافاصله پس از عمليات به خاک پاکستان بگريزند. گروه نظامي با نام عبدالملک ملازاده در محدوده شهرستان سرباز و راسک و گروه نظامي شيخ ضيايي در محدودۀ سراوان و گروه مولوي نعمت‌الله توحيدي در محدوده ميرجاوه و زاهدان فعاليت مي‌کنند. گروه نعمت‌الله در اولين عمليات‌هاي خود، يکي از اصلي‌ترين اعضايش را به‌نام زبير اسماعيل‌زهي از دست داد و تاکنون موفقيت امنيتي خاصي کسب نکرده است. بار اصلي عمليات‌هاي جيش‌العدل بر عهده گروه عبدالملک و شيخ ضيايي در مناطق سراوان و سرباز مي‌باشد که راه‌هاي گريز و صعب‌العبور مرزي دارد. اين دو گروه به‌صورت چريکي عمل ‌و از روش‌هاي کمين و بمب‌هاي ريموت‌دار، کنترلي و مين‌هاي جاده‌اي استفاده مي‌کنند. اين گروه يک شاخه اطلاعاتي با نام زبير اسماعيل‌زهي نيز راه‌اندازي کرده است که عمده مأموريت آن شناسايي چهره‌هاي اهل‌سنت همراهِ نظام و ترور آن‌ها ‌و در طرف مقابل حمايت از علماي وهابي و وابسته به سرويس‌هاي اطلاعاتي است. نکته تأمل‌برانگیز اين است که گروهک جيش‌العدل تاکنون عمليات موفق انتحاري نداشته است. جيش‌العدل در تاریخ 4شهریور1391 مدعي شد در يک درگيري مسلحانه ده‌ها نفر از اعضاي سپاه پاسداران را به‌شهادت رسانده است. در 18مهر1391 نيز در اطلاعيه‌اي اعلام کرد که 10 عضو سپاه پاسداران را به‌شهادت رسانده است.

Teroristeman7اعضاي اين گروه در تاريخ 3آبان1392 به‌صورت غافلگير‌کننده به يک گشت مرزباني در منطقۀ مرزي سراوان حمله کردند که در پي اين کمين 14 نفر از مرزداران ايران به‌شهادت رسيدند و 7 نفر ديگر نيز مجروح شدند. مهاجمان پس از حمله از مرز ايران و پاکستان عبور کرده و در کشور پاکستان مخفي شدند. در بيانيۀ منتشرشده در وبلاگ رسمي اين گروه، علت اين اقدام تروريستي «دفاع از جوانان بلوچ» و همچنين مداخله ايران در جنگ داخلي سوريه عنوان شد. از ميان 14 پليس مرزبان ايراني، 12 نفر سرباز وظيفه و 2 نفر از پرسنل کادر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران بودند.
گروه جيش‌العدل در تاریخ 19بهمن1392 ويدئويي را در توئيتر بارگذاري کرد و در آن تصاوير 5 مرزبان ايراني حاضر در مرز ايران و پاکستان را به‌نمايش گذاشت که توسط افراد اين گروه ربوده و به پاکستان منتقل شده بودند.
در تاريخ 4فروردين1393 خبر کشته‌شدن يکي از مرزبانان ربوده‌شده به‌نام جمشيد دانايي‌فر منتشر شد. جيش‌العدل طي اعلاميه‌اي در تاريخ 15فروردين1393 اعلام کرد با پادرمياني علماي اهل‌سنت، مرزبانان گروگان را آزاد کرده است.
همچنين اين گروه مدعي شد در سه عمليات در فروردين1393 تعدادي از نيروهاي وابسته به سپاه پاسداران و نيروي انتظامي را در مسير ايرانشهرسرباز به‌شهادت رسانده است و در عملياتي ديگر به يک دستگاه کاميون حامل مواد غذايي در محدودۀ شهرستان سرباز حمله و 2 نفر را نيز به‌شهادت رسانده است. همچنين در 15اردیبهشت1393 اين گروهک در عملياتي به بازارچه مرزي کوهک حمله کرد و پست بازرسي بازارچه را هدف قرار داد که به‌ظاهر تلفاتي نداشته است.

ادامه دارد...

منبع: فصلنامۀ مطالعات تروریسم


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31