تروریسم رسانه‌ای؛ ابتکاری برای رعب و وحشت

Tayebi

یکی از اهداف تروریست‌ها، دیده‌شدن و شنیده‌شدن نظرات آن‌هاست. این را می‌توان با یک حرکت رعدآسای رسانه‌ها که معمولا بعد از حمله تروریستی رخ می‌دهد، مشاهده کرد. رسانه‌ها یک پنجره بسیار مؤثر برای تروریست‌ها جهت رساندن خواسته‌ها و دیدگاه‌های خود بلافاصله بعد از یک حمله یا اعمال تروریستی هستند. تروریست‌ها از این منظر هم به‌دنبال معرفی خود به‌عنوان یک گروه همیشه فعال و خطرناک هستند و هم به دنبال ایجاد هراس در دل مردم و دولتمردان هستند. تجربه نشان داده است که تروریست‌ها هرگز به فکر مذاکره  نبوده و همواره تلاش دارند تا به‌عنوان یک گروه یا جنبش به رسمیت شناخته شوند و در واقع خود را همیشه نیروی معارض معرفی می‌کنند. در این راستا سیاست‌های سختگیرانه دولت‌ها، مذاکره با تروریست‌ها را در اولویت ندانسته و هیچ‌گاه آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسند، چرا که تروریسم یک عمل غیرقانونی که توسط گروهی از افراد با استفاده از راه‌های غیرمجاز و خشونت‌بار برای ایجاد رعب و وحشت میان مردم عادی برای رسیدن به اهداف خود از جمله اهداف شخصی، اجتماعی، مذهبی، سیاسی و ایدئولوژیک است.

تروریسم یک عمل خشونت‌آمیز وحشتناک رایج در هر زمان که روز و شب نمی‌شناسد و در حال حاضر نیز ترس از تروریسم و تروریست‌ها، آن را تبدیل به یک موضوع گرم و یک مسئله بزرگ اجتماعی کرده است. نمونه اخیر آن اقدام تروریستی از طریق بمب‌گذاری در پمپ بنزین حله در عراق و به خاک و خون کشیدن زائران کربلا در اربعین امسال و حمله تروریستی داعش به نیروگاه کرکوک می‌باشد. تروریست‌ها از طریق تماس رسانه‌های آنلاین و یا اجتماعی مانند روزنامه، مجله، و غیره صدای خود را به عموم مردم و دولت‌ها می‌رسانند و صحنه‌های دلخراشی را به نمایش می‌گذارند.

اگر چه بیشتر عملیات‌های تروریستی حال حاضر به‌خصوص در خاورمیانه برای تحقق هدف‌های دینی و عقیدتی است اما این هدف در واقع بهانه‌ای برای ترویج تروریسم و منزوی ساختن کشورها توسط ابرقدرت‌هاست. پشتیبانی کنندگان تروریسم در واقع با سوء‌استفاده از موقعیت‌های مختلف، برخی مردم را در قالب گروه‌های افراطی علیه مردم می‌شورانند تا بدینوسیله زهرچشمی از برخی حاکمیت‌ها بگیرند. گروه‌های تروریستی معمولا در جاهایی شکل می‌گیرند که  مردم آن با چالش‌هایی مانند گرسنگی، بی‌سوادی، فقر، نابرابری، انفجار جمعیت مواجه شده است. این گروه‌ها معمولا به هر وسیله و ابزاری تحریک می‌شوند و به دنبال اقدامات خرابکارانه هستند.

در این راستا رسانه‌هایی که در اختیار ابرقدرت‌ها قرار دارند سعی در درست جلوه‌دادن تحرکات تروریستی دارند و تروریست‌ها نیز از طریق همین رسانه‌ها به‌دنبال تبلیغ و ترویج اهداف خود و همچنین به تصویر کشیدن اقدامات ضدانسانی خود هستند و به این وسیله کارهای سخیف خود را بزرگ‌نمایی می‌کنند و رسانه را ابتکاری برای رعب و وحشت می‌پندارند و از طرف دیگر رسانه‌های در خدمت تروریسم، تطهیرکننده چهره عملی تروریست‌ها و همچنین ابزاری برای تخریب مواضع مقابله‌کنندگان با آن‌هاست.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31