تبیین مقابله با تروریسم در دیدارهای سیاسی و دیپلماتیک؛ تفاوت نگاه ایران و غرب!

Tayebi

حضور «ژان مارک آرو» وزیر امور خارجه فرانسه در ایران در جهت حفظ و ارتقاء سطح همکاری‌ها و تعاملات دو کشور موثر و مثبت به نظر می‌رسد. به نظر می‌رسد دیدارهای دیپلماتیک با مقامات کشورمان نیز نشان از تعامل دوسویه داشته است. دیدار آقای آرو و وزیر خارجه کشورمان در بستر گفتمانی دو همتا پیش رفته و هر دو مقام تروریسم را خطری جدی دانسته اند. هرچند آقای آرو برای حل تروریسم منطقه، کشورهای منطقه را مورد خطاب قرار داده تا فرمولی برای مهار تروریسم در عراق و سوریه پیدا کنند!  در این راستا دیدار آقای آرو با رئیس جمهور آقای روحانی برگزار گردید. در این دیدار آقای روحانی ضمن بیان مناسبات هر دو کشور، بحث خود را بر روی تروریسم و مقابله با آن متمرکز کرده و بیان داشته ایران به عنوان کشور قربانی تروریسم امروز در ‏صف نخست مقابله با تروریسم در منطقه ایستاده است و ما معتقدیم فرانسه می‌تواند نقش مهمی را در ‏روند مبارزه با تروریسم و حفظ ثبات منطقه ایفا کند.‏ در ادامه آقای آرو کلی گویی را در دستور کار قرار داده و اصلا و تحت هیچ شرایطی از تروریسم صحبتی به میان نیاورده است!

اگرچه فرانسه همواره روابط متعادلی را با کشور ما داشته اما نمی‌توانیم از این مساله بگذریم که این کشور پناهگاه تروریسم و جایی برای حضور گروهک منافقین بوده است. ما نمی‌توانیم از این مساله بگذریم که فرانسه جایی برای سازمان‌دهی برخی از گروهک های تروریستی عربی بوده و حتی در داخل فرانسه نیز دست به خرابکاری‌هایی زده‌اند.

به واقع تفاوت دیدگاه ایران و غرب اینجا مشخص می‌شود که در دیدارهای سیاسی و دیپلماتیک مقابله با تروریسم از سوی کشور ما جدی پنداشته شده و از سوی کشور فرانسه اولویتی ندارد. این بدان معناست که در این دیدارها نه اینکه فرانسه دغدغه‌ای نداشته بلکه فرانسه اجازه صحبت کردن راجع به مقابله با تروریسم و نقش ارزنده ایران در منطقه خاورمیانه برای مقابلۀ همه جانبه با تروریسم را ندارد!

در واقع فرانسه با مسکوت گذاشتن دیدگاه خود راجع به تروریسم، مهر تائیدی بر عملکرد حامیان عربی‌آمریکایی تروریسم فعال در خاورمیانه زده و انگار نه انگار که سوریه و عراق کانون تهاجمات وحشیانه تروریستی است.  انگار نه انگار بحرین جولانگاه دژخیمان ترور صعودی است و انگار نه انگار که در ترکیه خبری نیست!

این تفاوت دیدگاه بسیار محسوس و تامل برانگیز است. اگرچه حضور وزیرخارجه فرانسه در ایران برای تثبیت معاملات و محکم کاری قراردادهای کاری بوده و فرانسه هرگز حاضر نیست بازار ایران را از دست بدهد چنانکه در ایام تحریم و قبل از برجام فرانسه ضرر های مالی ناشی از نوسان روابط داشته است.

بنابراین غافل ماندن از احوال تروریسم، همواره بحرانی بوده که تفاوت دیدگاه جمهوری اسلامی ایران و غرب را شامل شده است. تفاوتی که نه ناشی از استیصال و درماندگی بلکه ناشی از منفعت طلبی و خودخواهی غرب بوده است. در اینجا بیان این مساله کمی دشوار است اگر بگوئیم فرانسه خیالی از بابت خطرات تروریستی ندارد! اما از این مساله آگاه است که وضعیت تروریسم در جامعه بین المللی چگونه است. از این رو، تفاوت نگاه ایران و غرب بر سر مسائل کلیدی از جمله مبارزه همه جانبه با تروریسم وجود دارد. تائید این بیان ما اقدام اخیر رئیس جمهوری امریکا است که عبور و مرور اتباع هفت کشور مسلمان به خاک امریکا را ممنوع کرده است. هر چند این اقدام از تفاوت دیدگاه گذشته و این مساله در واقع بی تدبیری آقای ترامپ است.

به نظر می‌رسد زبان مشترک امروز جامعه جهانی مقابله ی جدی با تروریسم و حرکت نوین به سوی صلح پایدار است.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31