بررسی نخستین جلسه دادگاه منافقین در گفت‌وگو با فرزند شهید هاشمی نژاد

1452859

نخستین جلسه دادگاه محاکمه سران گروهک تروریستی منافقین در شعبه۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هابیلیان، روزگذشته خبرگزاری قدس درباره اهمیت حقوقی برگزاری دادگاه‌ رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین با سیدمحمدجواد‌ هاشمی‌نژاد، دبیرکل بنیاد‌ هابیلیان گفت‌وگو کرد که در ادامه مشروح آن را می خوانید.

به نظر شما آیا برگزاری این جلسات اثر حقوقی به دنبال خواهد داشت؟
از حدود ۴۰سال پیش که منافقین اعلام جنگ مسلحانه کردند و سلاح به دست گرفتند و تعداد زیادی از هموطنان ما را به شهادت رساندند، اقدامات متعددی از طرف جمهوری اسلامی ایران برای مصون نگه داشتن جامعه انجام شد. اما یکی از کارهایی که خلأ جدی در آن داشتیم، اقدامات حقوقی بود. مسائل حقوقی پیگیری‌های جداگانه‌ و اقتضائات خاص خود را دارد. تاکنون در جمهوری اسلامی هیچ‌گاه برای احکام غایب، محاکمه انجام نشده بود. در هیچ جای دنیا این‌طور نیست که دادگاه فقط با حضور متهم تشکیل شود. در سراسر جهان حتی در غیاب متهم، با حضور شاکی، طی اقداماتی ممکن است متهمان برای خود وکلایی معرفی کنند و اگر این کار را انجام ندهند دادگاه وکیل تسخیری برای آنان معرفی می‌کند و در غیاب ایشان و با حضور وکلای تسخیری، روند محاکمه آغاز می‌شود. در این باره قوه قضائیه اهتمام جدی به مسئله گروهک‌های تروریستی داشت و کاری که در آن خلأ داشتیم سرانجام محقق شد.

آیا انجام این حرکت پس از چهل و اندی سال دیر نیست؟
بی‌شک همین‌طور است. در این باره تأخیر ۴۰ساله داشته‌ایم. ما در مؤسسه هابیلیان به عنوان بستگان شهدای ترور، بارها از مسئولان جمهوری اسلامی خواستیم دادگاه ایجاد شود. خانواده‌ها هم بارها مراجعه و شکایت‌های خود را انجام دادند. جا دارد از آقای اژه‌ای که این مسئله را پیگیری کردند تشکر کنیم.

این دادگاه‌ها چقدر در مباحث رسانه‌ای تأثیرگذار است؟
این جلسه با دقت بسیار زیادی برگزار و نکات اصلی، منطبق با قوانین قضایی و حقوقی رعایت شد. در خصوص بازتاب عمومی این مسئله، قطعاً رسانه‌ها نقش مهمی در تبیین موضوعات مرتبط با این جنایات داشته و دارند. تروریسم عرصه بسیار متعددی دارد و عوارض آن نیز بسیار زیاد است. از فروپاشی خانواده‌ها گرفته تا تأثیرات روحی‌روانی آن بر بازماندگان، حقایقی هستند که قابل کتمان نیستند.
شناساندن این ۱۰۴نفر از جنایتکاران، به عنوان فرماندهان اصلی در جنایات تروریستی، کاری بسیار مهم و ضروری است. این تروریست‌ها در حق هموطنان خود ظلم فاحشی مرتکب شدند که رسانه در معرفی و بررسی عملکرد و بازتاب زمینه‌های انحرافی این گروه‌ها و رویکرد فرقه‌گرایانه آن‌ها نقش بسیار مهمی دارد؛ بی‌تردید اگر رسانه‌ها در بازتاب این جنایات فعال نباشند شناساندن جنایاتشان به نسل جدید ما اتفاق نخواهد افتاد.

احکام چه زمانی صادر می‌شود؟
حکم پس از سیر مباحث حقوقی و دادگاهی صادر خواهد شد که حتی ممکن است فرایند صدور احکام ۵۰جلسه به طول بینجامد و محاکمه به درازا بکشد.

قابلیت پیگیری این احکام در محافل بین‌المللی چه میزان است؟
بی‌شک اگر احکام صادر شود قابلیت پیگیری حقوقی در محاکم بین‌المللی وجود دارد و می‌توان از این محاکم و حتی از کشورهای میزبان این جنایتکاران را مسترد و محاکمه کرد.
اگر جمهوری اسلامی بخواهد اقدامات حقوقی را در حوزه بین‌الملل پیگیری قضایی کند پیش از آن باید روند تکمیل دادرسی‌ها طی شود و جلسات مختلف تشکیل و احکام نهایی صادر شود که این احکام از طریق مجامع بین‌المللی قابلیت پیگرد قانونی دارد.

مطالب پربازدید سایت

تاریخ‌نگار گلستانی تشریح کرد:

سایه شوم تروریسم بر شهر گرگان در تابستان ۱۳۶۰

یادداشت مرکز مطالعات اوراسیا و مدیترانه در ایتالیا، ترجمه بنیاد هابیلیان

تظاهرات در نیویورک یا عملیات سالانه؟ روایت پنهان پشت تابلوهای رنگارنگ

در عملیات پاک‌سازی یک خانه تیمی در سراوان

شهادت 3 پاسدار در درگیری با اعضای جیش العدل

دکتر رضا جهانفر*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

شبه‌علم در میدان جنگ شناختی

بیانیه بنیاد هابیلیان در پی ترور مولوی گرگیج

شهدا جان دادند و قامت خم کردند تا قامت ما خم نشود

جدیدترین مطالب

بیانیه بنیاد هابیلیان در پی ترور مولوی گرگیج

شهدا جان دادند و قامت خم کردند تا قامت ما خم نشود

در عملیات پاک‌سازی یک خانه تیمی در سراوان

شهادت 3 پاسدار در درگیری با اعضای جیش العدل

دکتر رضا جهانفر*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

شبه‌علم در میدان جنگ شناختی

یادداشت مرکز مطالعات اوراسیا و مدیترانه در ایتالیا، ترجمه بنیاد هابیلیان

تظاهرات در نیویورک یا عملیات سالانه؟ روایت پنهان پشت تابلوهای رنگارنگ

تاریخ‌نگار گلستانی تشریح کرد:

سایه شوم تروریسم بر شهر گرگان در تابستان ۱۳۶۰

دکتر سیدمحسن اصغری نکاح*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

ترور کودکان، ترور آینده است

سالروز عملیات آزادسازی ارتفاعات «جاسوسان» در شهرستان سردشت

حماسه شهید «جعفرخانی» و ۱۲ تن از یارانش که منجر به هزیمت پژاک شد

دکتر محمدرضا حسنی*، یادداشتی از بنیاد هابیلیان

هویت‌یابی دیجیتال و آسیب‌پذیری در برابر خشونت و تروریسم

مطالب پربازدید بخش گفتگو

در گفت‌وگوی هابیلیان با پدر شهیدان آبیز

یک لحظه صحنه کربلا را با چشمان خودم دیدم

گفت‌وگو با وکیل پرونده تعدادی از قربانیان اقدامات این گروهک‌های تروریستی

جزئیات صدور اعلان قرمز اینترپل برای سران گروه‌های تروریستی کردی

«رابرت فانتینا» نویسنده و تحلیلگر آمریکایی - کانادایی

ترور رهبر ایران اشتباه محاسباتی بود و غرب را شرمسار کرد

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان