بخش «شهدای‌ ترور» به جشنواره فیلم مقاومت اضافه شد

Kabutarدبیر دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به اضافه شدن بخش شهدای ترور به این جشنواره، گفت: در کشور بالغ بر 17 هزار شهید ترور داریم که هیچ وقت فیلم‌های خوبی در این زمینه ساخته نشده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) به نقل از خبرگزاری فارس، نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت (انقلاب و دفاع مقدس) ظهر امروز با حضور «محمد خزاعی» دبیر جشنواره، «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی جشنواره و حضور اصحاب رسانه و نمایندگان رسانه‌های گروهی در مرکز فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.

در ابتدای این نشست عشیری با اشاره به اهمیت و جایگاه مقوله مقاومت و جایگاه سینمای آن در جهان امروز و کشور گفت: دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت از راه رسیده و قطعاً، این دوره از آن با مشارکت گسترده‌تر اهالی سینمای ایران و جهان وسیع‌تر و باشکوه‌تر به اجرا درمی‌آید.

بر اساس این گزارش، محمد خزاعی با اشاره به جمله‌ای از مرتضی آوینی درباره جنگ مبنی بر اینکه «شاید جنگ خاتم یافته باشد اما مبارزه هرگز پایان نخواهد یافت»، گفت: سینمای دفاع مقدس سینمای عدالت‌خواه و ظلم‌ستیز است و جزو نیازهای امروز دنیاست.

وی ادامه داد: خیلی مهم نیست که بدانیم رزمنده‌ها با چه ابزاری جنگیدند، کجا و چگونه مهم نیست بلکه مهم معرفت، معنا و آرمان و احساسی که داشتند مهم است و باید در فیلم‌ها با موضوع دفاع مقدس جاری و ساری باشد تا فضای آن روزگار تصویر شود.

خزاعی با بیان اینکه سینمای دفاع مقدس باید یکی از گونه‌های جدی، مهم، توجه برانگیز و فعال در میان گونه‌های مختلف سینمایی کشور باشد، خاطر نشان کرد: برای نهادینه کردن مؤلفه‌های فرهنگی سینمای دفاع مقدس مجموعه‌ای از کارها باید سامان پیدا کند و سرمایه‌های معنوی و مادی زیادی باید به کار گرفته شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه باید پذیرفت در بخش‌ها و سازمان‌های مختلف به دلیل نداشتن استراتژی روشن فرهنگی، ظرفیت‌های بسیاری در سینما معطل گذاشته شده و صرفاً به امور روزمره و روزمرگی بسنده شده است. در نتیجه ما از مؤلفه‌ها و شاخص‌های فرهنگی فاصله گرفته و خود را به مسائلی مشغول کرده‌ایم که در باروری فرهنگی هیچ نقشی ندارند.

وی همچنین گفت: آیا باید با ساد‌ه‌انگاری و بی‌توجهی از کنار این گنجینه عظیم فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس که همه پویایی ملی به آن وابسته است بگذریم؟ دیگر ملل چه می‌کنند؟

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اظهار داشت: باید به بهره‌گیری از زبان مشترک سینما به نشر و ترویج ارزش‌های سینمای دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت بپردازیم.

خزاعی با اشاره به این نکته که متاسفانه بسیاری در داخل به امور حاشیه‌ای سرگرم هستند، گفت: سینمای دفاع مقدس باید نگران فرهنگ اصیل، انسانی و نابی باشد که در سال‌ها در میان چرخه باطل عزلت‌ها و ندانم کاری‌ها، خودباختگی‌ها و عافیت‌طلبی‌ها و دنیاگرایی‌ها تا مرز فراموشی پیش رفته است.

وی اضافه کرد: سینمای مقاومت، سرمایه ارجمندی است که با عشق، آزادگی، جوانمردی، ایران‌دوستی و اسلام‌خواهی، انسانیت را در خود جای دارد و مهم‌ترین هدیه‌ای است که ایران امروز می‌تواند به جهان انسانی عرضه کند و سرگشتگی آن‌ها را پایان دهد. این نگرانی‌ها را سینمای اجتماعی دفاع مقدس می‌تواند با آثار ارزشمند و تعهد آفرین خود برطرف کند. سینمای اجتماعی دفاع مقدس باید با شناخت دقیق این فرهنگ و ترجمه روز به روز، آن را به زبان و نیازهای امروز نزدیک‌تر کرده و راه تمدن نوین اسلامی را هموار کند.

خزاعی تاکید کرد: سینمای دفاع مقدس باید فرهنگی را که در طی 8 سال دفاع مقدس بازآفرینی کرده و حیات میهن را براساس آن فرهنگ تضمین نمودند به تصویر درآورد.

وی ادامه داد: یکی از خطرها و ضعف‌های عمومی سینمای امروز ایران ضعف بنیادهای نظری، فلسفی، اجتماعی است و باید تهدیدها را با چشم ‌باز و بینشی ژرف و حکمتی شایسته پذیرا باشیم.

خزاعی در ادامه تصریح کرد: باید باور کنیم که به تعاریف جدیدی از سینمای دفاع مقدس نیاز داریم، این تعاریف باید هم بر انگاره‌های بنیادین دینی و ملی سال‌های مقاومت استوار باشد و هم بر نیازهای جدید و شرایط نوین چشم بگشاید و دیگر اینکه باید دایره سینمای دفاع مقدس را گسترش دهیم.

وی اظهار داشت: سینمای دفاع مقدس ما به یک سامانه فکری و معرفتی جدی و خطیر نیاز دارد؛ سامانه‌ای که بتواند با گردآوری مجموعه‌ای از ایده‌ها و اندیشه‌ها و نیز کاویدن داشته‌ها و کمبودها و همچنین پی‌جویی اکنون و آینده و راه‌های برگردان بنیادهای معرفتی و عاطفی هشت سال دفاع مقدس به زبان امروز در بازسازی و نوسازی نگاه‌ها به سینمای دفاع مقدس مؤثر باشد تا از این رهگذر و از عقب‌ماندگی و تکرار واگویه آنچه نیاز امروز نیست دوری کند و رسالتی را که بسیاری بر آن پای می‌فشارند به انجام رساند.

دبیر جشنواره با اشاره به شرایط تولید سینمای دفاع مقدس افزود: بودجه‌ها کفایت یک فیلم معمولی را هم نمی‌دهد و سازندگان انگیزه‌ای ندارند می‌خواهند زود کار را جمع کنند و شایسته است حمایت هوشمندانه مالی توسط دولت اعمال شود به طوری که این حمایت صرف فیلم‌های بدون پشتوانه‌های مطالعاتی نشود. دولت حمایت‌های لازم مالی را در امر فیلمسازی دفاع مقدس رها کرده است.

وی با تشریح فراخوان جشنواره خاطر نشان کرد: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و با مشارکت و همیاری سازمان سینمایی کشور با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی به منظور تبیین فرهنگ مقاومت و پاسداشت حماسه‌های انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و نگاه به حضور سازنده ایثارگران در مقابل دشمنان، تحریم اقتصادی، دستاوردهای علمی و افتخارات جهانی ، مقاومت و بیداری اسلامی، مقابله با استکبار جهانی، تروریسم و صهیونیسم بین‌الملل دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت را در بخش‌های مسابقه سینمای ایران، مسابقه بین‌الملل ، قلم طلایی، جلوه‌گاه نور، چشم انداز سینمای مقاومت ایران ، نشست‌های تخصصی و بزرگداشت سینماگران انقلاب و دفاع مقدس با حضور فیلمسازان و سینماگران برگزار می‌کند.

 

* اضافه شدن بخش شهدای ترور به این دوره از جشنواره فیلم مقاومت

خزاعی با اشاره به بخش‌های مختلف این رویداد، افزود: دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت در بخش‌هایی چون مسابقه سینمای ایران با عنوان «شیدائی حقیقت»، ببین‌الملل (آفتاب حقیقت)، جلوه‌گاه نور (شهدای ترور) برای نخستین بار در دوره‌های جشنواره و همین‌طور چشم‌انداز سینمای مقاومت ایران و بخش جنبی و نشست‌های تخصصی به اجرا در می‌آید.

وی ادامه داد: ما در کشور بالغ بر 17 هزار شهید ترور داریم که هیچ وقت فیلم‌های خوبی در این زمینه ساخته نشده است. بر این اساس جشنواره مقاومت تصمیم گرفت که وارد تولید آثاری شود که در این راستا، ما قصد داریم فیلم‌های مستند بالای 30 دقیقه که از ابتدای انقلاب تا به حال ساخته شده‌اند را بررسی کنیم و در بخش دیگر نیز جشنواره با نظر مدیر بخش تولید که آقای لشکری‌پور هستند فیلم‌هایی را سفارش خواهیم داد که این فیلم‌ها باید تا 5 مرداد‌ماه به دبیرخانه جشنواره برسد.

وی ادامه داد: بخش مسابقه سینمای ایران؛ شیدائی حقیقت تمامی فیلم‌های سینمایی، سینمایی ویدئویی ، مستند و کوتاه که از سال1389به بعد تولید شده‌اند و در جشنواره دوره قبل شرکت نداشته‌اند می‌توانند در این بخش شرکت نمایند. درضمن فیلم‌های سینمایی 35 میلیمتری که با موضوعات اعلام شده منطبق باشند، فیلم‌های سینمایی داستانی در قالب ویدئویی که با موضوعات جشنواره هم‌سو بوده و زمان آنها حداقل 75 دقیقه باشد می‌توانند در این بخش شرکت فیلم های داستانی کوتاه در قالبهای ویدئویی که زمان آن‌ها حداکثر 30 دقیقه باشد می‌توانند در این بخش شرکت نمایند. فیلم‌های مستند در قالب‌های ویدیوئی می توانند در این بخش شرکت نمایند. است.

 

* حمایت 300 میلیونی از کارگردان بهترین اثر بخش سینمای ایران

خزاعی ادامه داد: از نکات مهم بخش سینمای ایران این است که انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس قول داده است که مبلغ 300 میلیون تومان از فیلم بعدی کارگردانی که فیلمش به عنوان بهترین اثر بخش سینمای ایران انتخاب می‌شود، حمایت کند. همچنین در بخش کوتاه داستانی هم آثاری که حداکثر 30 دقیقه زمان دارند مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به توضیح بخش بین‌الملل این دوره جشنواره پرداخت و گفت: بخش بین‌الملل با عنوان آفتاب حقیقت، فیلم‌هایی را در بر می‌گیرد که با موضوع قربانیان سلاح‌های کشتار جمعی (شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای) ، مقابله با تروریسم و صهیونیسم جهانی، مقاومت و بیداری اسلامی ، حقوق بشر ، جنبش وال‌استریت و 99 درصدی در قالب سینمایی، مستند و داستانی از اول ژانویه 2010 در ایران و کشورهای مختلف تولید شده باشند و شامل آثار سینمایی، فیلم‌های مستند و داستانی می‌شود.

وی با تاکید بخش ویژه عماد مغنیه عنوان کرد: در بخش ویژه عماد مغنیه به بهترین فیلم با موضوع مقاومت مردم مظلوم غزه و لبنان، تندیس جشنواره ،دیپلم افتخار و جایزه (نقدی) اهداء می‌شود. هر 3 بخش رقابتی بین‌الملل توسط یک هیئت داوری پنج نفره شامل سه سینماگر خارجی و دو سینماگر ایرانی مورد قضاوت قرار خواهد گرفت.

خزاعی ادامه داد: در بخش مسابقه فیلمنامه‌نویسی قلم طلایی، فیلمنامه‌نویسان کشور در قالب های طرح فیلمنامه سینمایی و سینمایی ویدئویی به رقابت خواهند پرداخت.

وی اضافه کرد: بخش ویژه جلوه‌گاه نور نیز فیلم‌هایی را در بر می‌گیرد که به موضوع شهدای ترور پرداخته باشند می‌توانند در این بخش شرکت کنند که فراخوان این بخش به طور جداگانه درج شده است.

خزاعی بخش چشم‌انداز سینمای مقاومت ایران را از بخش‌های مهم این دوره جشنواره خواند و افزود: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با مشارکت سازمان ارتباطات اسلامی هفته‌های فیلم با عنوان چشم‌انداز سینمای مقاومت ایران را به منظور معرفی فرهنگ دفاع مقدس و نمایش رشادت‌ها، ایثار و مقاومت مردم در هشت سال دفاع مقدس در 8 کشور برگزار می‌کند.

به گفته وی بخش جنبی دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت (انقلاب و دفاع مقدس) شامل قسمت‌هایی چون برگزاری نشست های تخصصی با حضور سینماگران و متخصصان عرصه سینمای کشور و برگزاری مراسم تجلیل و بزرگداشت سینماگران شاخص سینمای انقلاب و دفاع مقدس است که امیدواریم از دستاوردهای گسترده و مفیدی برخوردار باشد.

دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت (انقلاب و دفاع مقدس) با اشاره به برگزاری این دوره جشنواره در سطح ملی و در گستره استان‌ها و مناطق مختلف کشور عنوان کرد: در نظر داریم با مشارکت استانداری ها و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های اجرایی استان‌ها این رویداد سینمایی را در 8حداقل در استان کشور به صورت همزمان برگزار نماییم.

وی ادامه داد: خوشبختانه، سیاست‌های تولیدی خوبی از سوی بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اتخاذ شده که مطمئنم با این نگاه چشم‌انداز آینده سینمای دفاع مقدس پربارتر و بالنده‌تر خواهد بود.

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اشاره لزوم همکاری و مشارکت جدی مراکز و سازمان‌ها‌ی مختلف در برپایی با شکوه این جشنواره مهم یادآور شد شایسته است از بنیاد فرهنگی روایت، انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، سازمان سینمایی کشور و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشکر کنم که یاری‌گر ما در برگزاری این مهم هستند.

وی همچنین درباره تعداد فیلم‌های بخش سینمای ایران و اینکه آیا فیلم خرمشهر در جشنواره حضور دارد یا خیر؟ بیان کرد: در پنج سالی که جشنواره مقاومت تعطیل شده بود، 25 فیلم دفاع مقدس تولید شده بود اما جالب است بگویم که ما امسال 20 فیلم در بخش سینمای ایران داریم و پنج فیلم دیگر در دست تولید هستند که نمی‌دانم به جشنواره برسند یا خیر. درباره فیلم «یک خانواده محترم» به کارگردانی مسعود بخشی هم باید بگویم ایشان باید فرم را پر کنند و ما فیلم ایشان را ببینیم تا متوجه شویم که در بخش‌های کاری ما قرار می‌گیرد یا خیر.

دبیر دوازدهمین جشنواره فیلم مقاومت در پاسخ به انتقاد اجرایی نشدن برخی قول‌ها مانند خریداری فیلم‌ها از طریق تلویزیون، اذعان داشت: بله قبول دارم. من دو سال قبل خودم قول دادم که فیلم‌های 313 ثانیه‌ای را تلویزیون از ما بخرد. باید بگویم که بخشی از انجام نشدن چنین کاری کم‌کاری من بوده و بخش دیگر هم به این نکته باز می‌گردد که تیم کاری هر جشنواره در جایی ماموریتش تمام می‌شود. اما خوشبختانه امسال دبیرخانه دائمی جشنواره کارش را شروع کرده و کارها را جدی‌تر پیگیری می‌کند.

محمد خزاعی درباره تاریخ دقیق برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: برنامه‌ریزی ما برای برگزاری جشنواره بین دوم تا ششم مهر‌ماه و در هفته دفاع مقدس است. اما اختتامیه جشنواره همزمان با تولد امام رضا(ع) و برگزاری جشنواره‌های فرهنگی امام رضا(ع) خواهد بود که ممکن است به همین دلیل مجبور شویم که کمی تاریخ برگزاری جشنواره مقاومت را جابه جا کنیم.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31