« بازخوانی پرونده بنی صدر »

Banisadr1اندک اندک شرایط برای مطرح کردن کاندیداتوری وی فرا رسید ، تا این که در مورد احتمال کاندیدا شدن خود برای ریاست جمهوری گفت :

" تا کنون برای ریاست جمهوری به عنوان یک فعالیت سیاسی فکر نکرده ام ، زیرا این مقام مسئولیت دارد و برای این مسئولیت هم باید شرایط آن فراهم شود ، یعنی قانون اساسی طوری باشد که رئیس جمهور امکاناتی برای عمل داشته باشد و حدود و وظایف آن هم معلوم باشد ، نه این که دهها مرکز تصمیم گیری وجود داشته باشد و هر کس بخواهد کار خود را انجام دهد ."

روزنامه کیهان ، 22 مهر 58

چند ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ 20 آبان 58 بنی صدر به عنوان سرپرست وزارت خارجه و مسئول امور اقتصادی و دارایی معرفی شد ، دو پستی که می توانست مانور بنی صدر در مسائل اقتصادی و سیاست خارجی را بیشتر کند .

ولی بلافاصله در یک ژست انقلابی ، پیامی به ملت آمریکا صادر کرد و در همنوایی با ملت و دانشجویان پیرو خط امام از مردم آمریکا خواست ، حکومت خود را تحت فشار قرار دهند تا شاه را به ایران باز گرداند .

در بخشی از پیام بنی صدر به ملت آمریکا آمده بود :

" آمریکاییان ! از روزی که دانشجویان به سفارت آمریکا و بهتر بگویم یکی از مراکز مهم حکومتی و جاسوسی آمریکا در جهان وارد شدند ، دستگاه های تبلیغاتی ، تبلیغات شبانه روزی را برای فریب شما آمریکاییان و مردم جهان به راه انداخته اند که در حکومت اسلامی هیچ قاعده و قانونی محترم شمرده نمی شود و سنتی که قرنها مورد احترام بشریت بوده است ، شکسته می گردد و به سفارتخانه که در حکم جزئی از خاک کشور شما است ، حمله می شود و کسانی را که مصونیت سیاسی دارند به گروگان می گیرند و ......

اما به شما آمریکاییان نمی گویند که سفارتخانه دولت شما در ایران هیچ شباهتی با سفارتخانه ندارد ، با وجود این که پیش از سقوط آخرین دست نشانده خود ، بخش عمده اسناد را از سفارتخانه برده اند و تنها اسناد به جا مانده را نیز ظرف سه ساعت سوزانده و با وجود این که حافظه های دستگاه های کامپیوتر را از بین برده اند ، جای تردید برای احدی نمی گذارد که سفارتخانه مرکز واقعی حکم فرمایی بر ایران در دوره شاه سابق بوده و دربار واقعی ایران سفارتخانه دولت شما در تهران بوده است .

حالا از دولت خود بپرسید آیا به کشورهای دیگر اجازه می دهد سفارتخانه خود را در آمریکا به مرکز حکومت و دخالت در امور جزئی و کلی و جاسوسی بر کشور و منطقه تبدیل کند ؟

از آمریکاییان ! به سود شماست که خود را از دست تبلیغات دروغ سرمایه داری بزرگ و ایادی آن که بر شما حکومت می کنند ، رها سازید ، از دولت خود بپرسید که چرا به خلاف ادعایش سنت دیرپایی را زیر پا گذاشته و سفارتخانه را به مرکز حکومت و جاسوسی بر کشور ما و منطقه تبدیل کرده است .....

ای آمریکاییان ! به شما دروغ می گویند ، نه تنها تحویل شاه مایه سر شکستگی برای شما ملت آمریکا نیست ، بلکه یکی از پیروزی های بزرگ برای شما ملت آمریکا و سنت های آزادی خواهی و عدالت دوستی بشریت است . "

روزنامه کیهان ، 20 آبان 58

بنی صدر با فعال شدن در صحنه سیاست خارجی دو پیشنهاد تازه به آمریکایی ها داد ، وی اظهار داشت : " دو پیشنهاد ما ساده و عملی است : 1 _ پذیرش مجرمیت شاه سابق و نتایج مرتبت بر آن از سوی آمریکا ، 2 _ بازگرداندن اموال و دارایی هایی که شاه و بستگانش به آمریکا منتقل کرده اند ."

روزنامه کیهان ، 22 آبان 58

بنی صدر سپس از سفیران کشورهای خارجی برای استرداد شاه مخلوع به ایران استمداد طلبید ، وی طی اظهاراتی اعلان داشت : " روابط ما با آمریکا خصمانه شده است ."

روزنامه کیهان ، 4 آذر 58

و در اظهار نظر دیگری گفت : " تاریخ تشکیل شورای امنیت را از ایران پنهان داشتند ! "

روزنامه کیهان ، 6 آذر 58

بنی صدر سعی کرد در کنار فعال شدن در صحنه سیاست خارجی و دفاع از موضع ملت ایران و حمله به سیاستمداران آمریکایی در بخش اقتصاد نیز خودش را فعال نشان دهد .

همانگونه که قبلاً متذکر شدیم وی خود را فرشته نجات اقتصاد کشور می دانست و مردم نیز کم کم به این باور رسیده بودند ، در عرض ماههای باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری روزنامه ها حاوی تیترهای جنجالی از اقدام بنی صدر برای به سامان رساند اقتصاد کشور بودند .

وی در یک اظهار نظر دیگر در 25 آذر 58 ، گفت که " بانک مرکزی مأمور چاپ فوری اسکناس شد ." سپس در 30 دی 58 خبر داد که " بهره بانکی حذف و تجارت خارجی ملی شد ." در کنار این تیتر مهم اقتصادی ، تیتر دیگری به چشم می خورد که " بنی صدر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کند ! "

وی در پاسخ به این سؤال که آیا اعلام کاندیداتوری شما از طریق حزب و یا گروه سیاسی نیز خواهد بود ، ژست مردمی به خود گرفت و گفت : " کاندیدای ریاست جمهوری باید معرف همه ملت باشد نه معرف گروه یا دسته خاصی ."

روزنامه کیهان ، 30 دی 58

 

در ششم دی ماه ، نام بنی صدر با چهره ای خندان در کنار چندین کاندیدای دیگر بر صفحه اول روزنامه ها نقش بست و آقای خلخالی نیز که از مدت ها پیش سخن از کاندیداتوری اش می رفت به نفع بنی صدر کنار کشید .

بنی صدر مهمترین برنامه هایش را این چنین اعلام کرد : " وحدت ملی ، بازسازی اقتصاد ، امنیت و معنویت ."

جالب است بدانید که دوره ریاست جمهوری بنی صدر بر وزارت خارج ایران چندان دوامی نداشت و در اوایل دی ماه 58 وی از این سمت کناره گرفت تا زمینه ای مناسب برای ریاست جمهوری خود فراهم سازد .

وی در مصاحبه ای با کیهان در تاریخ 11 دی 58 درباره این کناره گیری گفت : " ماندن من در وزارت خارجه وقت کشی بود ."

و در پاسخ به این سؤال که " اگر کسی نتواند در پست وزارت خارجی و وزارت دارایی دوام بیاورد ، چطور می تواند رئیس جمهور خوبی باشد ؟ " گفت :

" من برنامه ای را قرار داده بودم برای فعالیت های خودم از وقتی که وارد ایران شدم ، این برنامه به اصطلاح تجدید حیات ایران است که تحت عنوان بیانیه رئیس جمهوری اسلامی ایران در همان روزهای اول و دوم در دانشگاه صنعتی طرح کردم .

در سال پنجاه این برنامه را تهیه کرده بودم و هفت سال قبل از انقلاب برای من کاملاً روشن بود که شاه رفتنی است و باید جانشین او بتواند و بداند که وضع چگونه است و چگونه باید از عهده وضع بر آید ، این است که در خارج هم چندین بار در سمینارها این برنامه را طرح کرده بودم ! " روزنامه کیهان ، 11 دی 58

وی در واقع می خواست چنین وانمود کند که من با برنامه ای هفت ساله آمده ام تا رئیس جمهور شما باشم و مهمترین برنامه های من " وحدت ملی ، بازسازی اقتصاد و امنیت و معنویت " خواهد بود .

بنی صدر برای مردمی جلوه دادن خود و اغوای مردم در برابر این پرسش که چگونه فعالیت انتخاباتی خود را آغاز خواهید کرد گفت : " این مسئولیتی است که اگر مردم پذیرفتند من انجام خواهم داد ، اما اگر فکر کند که هر شب و روز دنبال رأی بدوم ، نه این کار را نخواهم کرد ."

روزنامه کیهان ، 6 دی 58

وی طی یادداشتی که در روزنامه انقلاب اسلامی به چاپ رسید ، نوشت :

" در این زمان مسئولیت مقابله با مسائل مهم و تعیین کننده سرنوشت جا برای اندیشیدن به امور دیگر را نمی گذارد ، استقلال ، وحدت و یکپارچگی کشور ، بازسازی اقتصاد کشور ، تأمین امنیت واقعی و بیشتر از همه حفظ و اعتلای معنویت ، معنویتی که انقلاب به ایران باز داده است ، مهمترین و عاجل ترین کار و سنگین ترین مسئولیت هایی است که باید به جد به آنها پرداخت و از عهده بر آمد ."

روزنامه کیهان ، 6 دی 58

بنی صدر آنگاه برای مهم جلوه دادن این انتخابات و نقشی که او به عنوان فرشته نجات می تواند ایفا کند ، انتخابات ریاست جمهوری را زودرس خواند و گفت :

" نظر اینجانب این بود که انجام انتخابات و اجرای قانون اساسی به موقعی واگذار شود که مسائل چهارگانه بالا حل شوند و ایران زندگی عادی پیدا کند ، اما انتخابات ریاست جمهوری انجام می گیرد و باید تصمیم گرفت و آمادگی یا عدم آمادگی برای عهده دار شدن بار مسئولیت سنگین را اظهار کرد ."

روزنامه کیهان ، 6 دی 58

در همین اوضاع و احوال مطبوعات تبلیغ بنی صدر را در دستور کار خود قرار داده بودند، خبرنگار کیهان آن روز از بنی صدر سؤال می کند که " اگر شما رئیس جمهور بودید و محاصره اقتصادی ایران توسط آمریکا از قوه به فعل در می آمد چه می کردید ؟ "

و بنی صدر در پاسخ می گوید : " همین کاری را می کردم که حالا می کنم ، چرا دنبال فعالیت های انتخاباتی نرفتم ، چون خود را مسئول می دانم ، باید باشیم و مملکت مان را تجهیز کنیم برای چنین وقتی ."

روزنامه کیهان ، 12 دی 58


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان