گروه فرقان (13)

Forqan 2

رسول گياهي تفسير قرآن را قبول داشت ،‌ولي با ترور مخالف بود ، مجتبي مير طاهري فرقاني بود كه بعدا‌ً‌ از اين مرام برگشت ، برادران عيسي و مرتضي معرفي تا بهمن 1357 فرقاني بودند ، كه آنها نيز برگشتند . (1) محمد حسيني نيز طرفدار سازمان مجاهدين خلق (منافقين) بود .

 

البته پيش از علي حاتمي ، آقايان كاشاني و نصيريان در مسجد خمسه جلسه مذهبي داشتند ، كاشاني براي جوانان و نصيريان براي كوچكتر ها صحبت مي كرد ، وقتي علي حاتمي پاي بچه ها را به مسجد خمسه كشانيد ، روزهاي جمعه تفسير قرآن مي گفت .

سپس بچه ها را در گروه هاي 3 يا 4 نفره تقسيم مي كرد و به آنها موضوعات تحقيقي قرآني مي داد . وقتي كه علي حاتمي كاملاً بچه ها را جذب كرد ، جاي پاي گودرزي را نيز باز گذاشت و او را به مسجد خمسه آورد . گودرزي با تظاهر به برخي از اعمال و رفتارهاي شرعي ، توجه و اعتماد جوانان را جلب كرد .

در اين مرحله نظر خود را مورد افرادي چون :‌ امام ، آيت الله طالقاني و ساير بزرگان به طور صريح اعلام نمي كرد ، زيرا در اين صورت شكاف بزرگي بين او و نيروهاي در حال جذبش پيش مي آمد :

" اين نامرد مي دانست كه بچه ها امام را كه يك انسان كاملاً ضد رژيمي بودند ، در آن موقع قبول داشتند و اگر اين جلاد در همان موقع نظر اصلي اش را گفته بود ، مسلماً 90 درصد بچه ها از دور او پراكنده مي شدند ." (2)

 

اما به تدريج صف روحانيون ديگر را از امام و روحانيون مبارز جدا كرد ،‌ از آن سو اطرافيان اكبر گودرزي چون علي حاتمي و عسگري همواره مي كوشيدند بر محبوبيت وي در ميان جوانان بيفزايند . البته خامي و جواني نيروهاي جذب شده در موفقيت دار و دسته گودرزي نقشي اساسي داشت :

" اين مسئله خيلي مهم است و يك جنايتكار خيلي به راحتي مي تواند فكر جواني مثل من را انحراف بدهد تا كسي كه سني از او گذشته باشد ." (3)

 

افرادي كه در همان ابتداي كار و با شروع بحث هاي گودرزي متوجه انحرافات وي شده و از او جدا شدند ، افراد با تجربه تري بودند . با توجه به جوان بودن نيروهاي جذب شده و رفتارهاي تشكيلاتي علي حاتمي ، در واقع انديشه و رويه فرقان بر افراد تحميل مي شد و اجازه فكر كردن درباره موضوعات متنوع به آنها داده نمي شد .

صرفاً در قالب بحث هاي ارائه شده حق سؤال وجود داشت تا به پختگي بحث در ذهن آنان منتهي شود . حتي در مرحله تثبيت مسائل فكري نامي از فرقان برده نمي شد . كارگردانان منتظر بودند تا بچه ها ابتدا اين انديشه را قبول كنند ، سپس نام فرقان را كه بر اين انديشه نهاده بودند ، به آنها بگويند .

 

« فصل دوم »

اقدامات و فعاليت هاي فرقان پس از پيروزي انقلاب اسلامي

گروه فرقان همچون ديگر گروه هاي سياسي ، پس از پيروزي انقلاب اسلامي بر شدت فعاليت هاي خود افزود . با توجه به كم سابقگي گروه فرقان در قبل از انقلاب ، كه در واقع نوعي بي سابقگي است ، مي توان ادعا كرد فعاليت هاي سياسي قبل و بعد از انقلاب گروه فرقان قابل مقايسه با هم نيستند .

گروه فرقان در چند محور عمده دست به فعاليت كه همگي آنان در صدد تخريب و صدمه زدن به انقلاب اسلامي بود . فرقان در محورهاي زير فعاليت مي كرد :

1. پخش اعلامه 2. چاپ كتاب 3. جذب نيرو

4. اقدامات تروريستي چون حمله به بانك ها و ترور شخصيت ها

5. تشكيل خانه هاي تيمي 6. نفوذ در نهادهاي انقلابي تازه تأسيس .

اقدامات گروه فرقان قبل از انقلاب اسلامي صرفاً به برخي فعاليت هاي فرهنگي محدود شده بود . اين تحركات اغلب در سال 1356 انجام مي گرفت و به دليل دغدغه هاي بسيار اساسي تر و بزرگ تر ساواك ، اساساً مورد توجه نيروهاي ساواك قرار نگرفت .

با توجه به بعد مردمي انقلاب ، كه همه اقشار در آن شركت داشتند ، در به كار گيري اوليه مردم در دفاع از انقلاب هيچگونه سخت گيري به عمل نيامد ، از اين رو افراد غير صالح و حتي نفوذي هاي گروه هاي سياسي به راحتي در نهادهاي تازه تأسيس انقلابي نفوذ كردند .

از گروه فرقان نيز افرادي در كميته ها و زندان ها و ساير نهادهاي مردمي نفوذ كردند ، اين نفوذي ها اطلاعات لازم را در اختيار رده هاي بالاتر قرار مي دادند تا در زمان لازم مورد بهره برداري قرار گيرد . (4)

 

به طور كلي با توجه به فضاي سال هاي اوليه پس از پيروزي انقلاب ، نفوذي ها يكي از مشكلات اساسي نظام جمهوري اسلامي بودند كه ضربه هاي جبران ناپذيري بر پيكر نظام وارد آوردند .

البته گروه هاي با تجربه اي چون حزب توده ، سازمان مجاهدين خلق ايران (منافقين) ، عامدانه تر و با آگاهي بيشتري دست به اين اقدام زدند ، سطح كار توده اي ها و منافقين در مقايسه با گروه هايي چون فرقان قابل مقايسه نيست . در عين حال گروه فرقان با توجه به امكانات خود و اهميت موضوع از اين مسئله غافل نبود و از اين طريق توانست اطلاعاتي از ساختار و نيروهاي نظام به دست آورد .

 

پخش اعلاميه و كتاب :

يكي از كارهاي فرقاني ها ، پخش اعلاميه به مناسبت هاي مختلف بود . فرقان از فضاي كاملاً باز سياسي پس از پيروزي انقلاب در راستاي اهداف خود بهره جست . اين گروه با چاپ اعلاميه هاي متعدد همسو با ديگر گروه هاي ضد انقلابي ، در صدد بود نسبت به اصالت جمهوري اسلامي و رهبران آن خدشه وارد سازد ، هر موضوع كوچكي را بهانه مي ساخت و نسبت به تداوم انقلاب ذهنيت ايجاد مي كرد .

افراد خاصي را براي پخش اعلاميه در نظر مي گرفتند كه در صورت دستگيري نتوانند اطلاعات كليدي در اختيار نيروهاي انقلاب قرار دهند . با اين حال به اعتراف افرادي كه اعلاميه پخش مي كردند ، مردم با ناراحتي و تنفر اعلاميه ها را مي گرفتند و سپس پاره مي كردند . (5) واكنش انقلابي مردم در قبال اعلاميه هاي فرقان باعث شد افراد پخش كننده اعلاميه ها از ادامه اين كار سر باز زنند .

 

كتاب ها و نشريات فرقان هرگز با اقبال عمومي مواجه نشد ، كمتر كسي با وجود افكار منحرف فرقان و عملكرد تروريستي آنها به كتاب ها و نشريات شان مراجعه مي كرد . چون بسياري از كتابفروشي ها با كتب فرقان آشنايي نداشتند ، از پذيرفتن آن خودداري مي كردند.

حسن عزيزي مي گويد :

" كتاب تفسير را بيش از حدود ده عدد نتوانستيم بفروشيم ، آن هم به فروشنده نشريه آرمان مستضعفين ... دو دفعه به آرمان مستضعفين كتاب فروختيم و حدود همان ده الي پانزده عددكتاب همراه با اعلاميه هاي كه داشتيم ." (6)

 

براي نمونه قيمت كتاب عبارت بود از :‌ توحيد و ابعاد گوناگون آن 20 تومان ، كتاب هاي تفسير سوره صافات ، يس و يوسف هر كدام 5 تومان ، فرازي از نهج البلاغه قيمت روي جلد 180 ريال كه به كتابفروشي ها حداكثر 30 % تخفيف مي دادند . البته اگر كساني پول كافي نداشتند و فرقاني ها اطمينان پيدا مي كردند كه قصد مطالعه دارد ، كتاب ها را به طور رايگان در اختيارش قرار مي دادند ، در مجموع فروش چنداني نداشتند : " به غير از فراز كه حدود 100 عدد فروختم و از كتاب هاي ديگر فرقان حدوداً 30 عدد مي شد ." (7)

 

حمله به بانك ها :

فرقان كه براي توسعه فعاليت هاي خويش نيازمند پول بود ،‌ همانند گروه هاي تروريستي به مصادره بانك ها اقدام كرد . در ابتدا دليل اين حركت گسترش كارهاي تكثيري بود :

" بعد از جايگزيني رژيم فعلي به جاي رژيم قبلي ، ما باز هم كارهاي تكثيري را چه در مورد تفاسير و چه در مورد فرقان ادامه مي داديم و در اين وقت به پول احتياج داشتيم."(8)

 

بعد از طرح موضوع ، حمله مسلحانه به بانك ها در دستور كار فرقاني ها قرار گرفت و به بانك هاي زير حمله شد :

بانك سپه در خيابان پاسدار ، بانك صادرات شعبه بخارست ، بانك ملي شعبه قلهك ،‌ بانك صادرات خيابان وليعصر (نافرجام ماند) ، بانك ملي شعبه تجريش ، بانك صادرات خيابان زعفرانيه (نافرجام ماند) ، بانك ملي شعبه عباس آباد ، بانك ملي شعبه طالقاني ،‌ بانك ملي شعبه ستارخان ، بانك بازرگاني شعبه ميرداماد ، بانك صادرات شعبه بيات .

اكبر گودرزي درباره چگونگي استفاده از پول هايي كه از سرقت بانك ها به دست مي آمد ، مي گويد :

" به طور كلي پول هاي مصادره شده در اختيار برادران حميد ، محسن ، سعيد ،‌ بهرام ، علي ، رضا و همچنين در اختيار عباس عسگري و محمد متحدين بوده است و آنها را به طور كلي با من در ميان گذاشته اند . شش نفر اولي صرف دو باغ يكي در كلاك كرج و ديگري در احمدآباد و ماشين و وسايل تكثير كرده اند و عباس و محمد هم از اين پول ها صرف خريد وسايل تكثير و ماشين ، اجاره خانه و ضروريات تبليغات و انتشارات نموده اند .

مقداري هم در اختيار من قرار داده شد كه همانگونه كه در موارد ديگر هم توضيح داده ايم ، از طريق حسن اقرلو و عبدالرضا رضواني به حسن حسيني (قاسم) داده شده است كه مقداري اسلحه تهيه كرده است و مقداري هم به امير هوشنگ فعله نوتاش داده ام كه باغي در نزديكي كرج تهيه نموده است ." (9)

 

پی نوشت:

1. عيسي معرفي بعد از پايان سربازي و دور بودن از محيط مسجد از مرام فرقاني جدا شد .

2. پرونده حميد احمديان ، كد پرونده 18740 ، وي در اين اظهاراتش درباره رويه اكبر گودرزي توضيح مي دهد .

3. همان ، اظهارات حميد احمديان

4. آرشيو مركز اسناد انقلاب اسلامي ، پرونده حميد احمديان ، كد پرونده 18740

5. همان

6. پرونده حسن عزيزي ، 661

7. همان

8. همان ، ص 137

9. آرشيو مركز اسناد انقلاب اسلامي ، پرونده اكبر گودرزي ،‌ شماره بازيابي 774 .

 

 

گروه فرقان (12)


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان