انتخابات عراق تکليف تروريست ها را يکسره مي کند

Attar01

جواد العطار کارشناس سياسي و عضو سابق پارلمان عراق است که در سال 1968 به جنبش اسلامي عراق پيوست و در سال 1973 بازداشت شد و دو سال و نيم در زندان الفضيله روزگار گذراند.وي در جريان حملات شيميايي صدام به مردم عراق در سال 1988 آسيب ديد.

عطار از سال 1991 تا کنون مدير مسئول روزنامه العمل الاسلامي کردستان عراق است. او در سال 2003 عضو کميته ارشد پيگيري کنفرانس اپوزسيون عراق در لندن بود و در سال 2004 نيز به عضويت پارلمان عراق در آمد. در سال 2007 مرکز مطالعات توسعه اي را تاسيس کرد. او موسس و رييس شوراي مديريت نشريه العمل،‌ وابسته به سازمان عمل اسلامي عراق است. در حال حاضر نيز وي کانديداي انتخابات پارلمان عراق از سوي حزب ائتلاف ملي اين کشوربه رهبري عمار حکيم است.

گفتگوي هابيليان با وي پيرامون مباحث متعددي است که مي خوانيد.

 

*آقاي عطار!‌نظر خودتان را در مورد تصميم دولت عراق پيرامون انتقال گروهک منافقين به جنوب عراق بفرماييد.

**اخراج منافقين از عراق نيازمند اجماع کلي در عراق است زيرا سازمان مجاهدين خلق در دوران انتفاضه ملت عراق موضعي ضد مردمي داشتند و من فکر مي کنم حضور اين سازمان در عراق وضعيت غير عادي براي عراق ايجاد کرده است، به ويژه آنکه اين گروه با جريان معاند با فرايند سياسي عراق هم سو هستند و نظر کلي درعراق اين است که نيروهاي معاند و تروريست همانند اين سازمان در امور داخلي عراق دخالت مي کنند. با در نظر گرفتن تمام اين موارد مي توان گفت اخراج اين سازمان نيازمند اجماع و موضع واحدي است و اين اجماع به طور قطع و يقين اجازه نخواهد داد اين گروه در خاک عراق مستقر شوند يا از خاک عراق آسيبي به کشورهاي همسايه برسانند.اين سازمان پرونده قطوری در قتل عام ملت عراق و همکاري با صدام دارد،‌ بنابراي در هيچ جا از عراق جايي براي پذيرش آن وجود ندارد.

 

*با اين تفاسير،‌ آيا اين(جابجایی منافقین) تصميم دولت عراق نشان دهنده يک اجماع ملي نيست؟

**خير، اصل تصميم دولت عراق براي جابه جايي اين گروهک از مکاني درعراق به مکاني ديگر نشان دهنده فقدان اين اجماع و موضع ملي واحد است. همانگونه که شما هم مي دانيد اکثر چهره هاي پارلمان عراق خواهان اخراج اين گروه از عراق هستند و با پرونده تروريستي آنها و همکاري شان با صدام آشنايي کامل دارند.

 

*به نظر شما چرا دولت عراق بعد از مخالفت اين گروهک در 15 دسامبر با تخليه پادگان اشرف، موضع واحد و قاطعي در مورد‌ آنها اتخاذ نکرد؟

**در اين مورد بايد بگويم دولت عراق تحت فشارها و دخالت هاي آمريکا و بيگانگان است و دليل ديگري در اين مورد متصور نيست.

 

*فکر مي کنيد دولت شما بتواند موضع واحدي در مورد اين فرقه اتخاذ کند؟

**همانگونه که قبل تر گفتم، حکومت در تصميم گيري هاي خود بايد نظر پارلمان را هم جويا شود. در اين مورد هم اگر نگويم تمام پارلمان، مي توانم به جرات بگويم اکثريت پارلمان عراق تمايل به اخراج اين گروهک تروريست از عراق دارند و همه از پرونده سياه آنها در کشتار کردهاي شمال عراق و شيعيان در جريان انتفاضه سال 1991 عراق کاملا خبر دارند و اين در حالي است که حضور اين سازمان در عراق تاثير سويي در روابط ما با کشور همسايه – ايران – دارد و اين طبيعي است زيرا آنها يک گروه تروريستي هستند و از خشونت و سلاح براي رسيدن به اهدافشان استفاده مي کنند.

 

*حکومت جديد عراق از زمان شوراي انتقالي تا به امروز خواهان اخراج اين سازمان از عراق بوده است. به نظر شما تنها عامل عدم اخراج اين گروهک از عراق دخالت ها و خواست اشغالگران بوده يا اينکه جريانات داخلي منطقه اي و حتي بين المللي بر اين تصمين گيري تاثير داشته اند؟

**برخي جريانات و گروه هاي داخلي نيز با اين سازمان ارتباط نزديکي دارند اما معتقدم اين جريانات نمي توانند بر تصميمات داخلي دولت عراق تاثير بگذارند. علي رغم مواضع شوراي انتقالي و پارلمان عراق در مورد اخراج اين گروهک، بزرگ ترين موانع اخراج اين گروهک از عراق فشارهاي خارج و به ويژه فشارهاي دولت آمريکا است. طبيعتا به واسطه نوع رابطه ايران و آمريکا،‌دولتمردان آمريکايي از اين گروهک براي فشار عليه ايران استفاده مي کنند و اين مسئله خودعامل فشاري است بر دولت عراق که نتواند مواضع خود را در مورد اين گروهک اجرا کند.

 

 

Attar02

 

*تاثير مخالفت برخي از نمايندگان عراق براي عدم اخراج منافقين را چگونه ارزيابي مي کنيد؟ آيا اين مخالفت ها هم در عدم موفقيت دولت عراق براي اخراج منافقين تاثيري داشته است؟

**نه، از نظر من نيروهاي داخلي که با سازمان مجاهدين خلق در ارتباط هستند،‌تاثير چنداني در اين مسئله ندارند.

 

*حتي نمايندگاني مثل صالح المطلک و ضافر العاني؟

**آنها هيچ تاثيري در اين امر ندارند،‌ چرا که با خواست و اراده ملت و به وسيله قوانين هيئت عدالت و بازخواست از انتخابات حذف شدند. تجربه نشان داده آنها ضعيف تر از آن هستند که بخواهند در تثبيت اين سازمان در عراق ايفاي نقش کنند.

 

*آقاي عطار! آينده اين سازمان را، به ويژه بعد از انتخابات پيش رو در عراق چگونه ارزيابي مي کنيد؟

**آينده اين سازمان هم مانند هر سازمان تروريستي ديگر از جمله القاعده و تکفيري ها و وهابيت است. جريان هايي که از خشونت بر عليه انسان ها استفاده مي کنند چيزي جز شکست پايان راه آنها نيست و کسي هم از نابودي آنها تاسف نخواهد خورد. دنياي امروز هم دنياي گفتگو و تفاهم است و عمر اين سازمان ها کوتاه است و ادامه نخواهد داشت.

 

*فکر مي کنيد بعد از تشکيل دولت جديد مکانيسم هاي قانوني براي اخراج اين گروهک از عراق ادامه خواهد يافت يا اينکه فشارهاي خارجي و بعضا داخلي همچنان مانع از اخراج آنها خواهد شد؟

**بي ترديد فشارها کمتر خواهد شد چرا که عراق به دنبال بسط تماميت ارضي خود است. از سال آينده يعني از تابستان سال 2011 نيز نيروهاي بيگانه در عراق حضور نخواهند داشت. پارلمان عراق نيز ماموريت مهم تلاش براي اخراج منافقین از عراق را ذيل بند هفتم سازمان ملل خواهد داشت. از اين رو دولت عراق خواهد توانست حرف خود را به راحتی بزند و اجماع خوبي در پارلمان براي اخراج گروه هاي تروريستي از جمله مجاهدين خلق از عراق ايجاد خواهد شد.

 

*صالح المطلک چندي پيش اعلام کرده بود هيچ مدرکي در مورد جنايت هاي منافقين در عراق وجود ندارد و آنها هيچ جنايتي در اين کشور مرتکب نشده اند. نظر شما در مورد اين ادعا چيست؟

**همه عراقي ها شهادت مي دهند که منافقين در کشتار و سرکوب انتفاضه به ويژه در کردستان عراق نقش داشته اند و شاهدان حاضر اين ماجرا نيز بزرگ ترين سند اين گفته ها است و شاهدان عيني در اين مورد طبق نظر دادگاه راي و نظرشان قابل پذيرش است.

 

*فکر مي کنيد نمايندگان پارلمان عراق امکان به سرانجام رساندن پرونده منافقين را دارند؟

**همه عراقي ها مصمم هستند از کشورشان به عنوان مأمني براي آسيب رساندن به يکي از کشورهاي همسايه استفاده نشود. مردم و نمايندگان عراق به دنبال اين هستند که مسئله تروريست ها درعراق به گونه اي حل و فصل شود، چه تروريست هايي که در فرايند سياسي دخالت دارند و چه تروريست هايي که تاريخ سراسرتاریکی در سرکوب ملت عراق و همکاري با رژيم صدام دارند. حال اين افراد از بعثي هاي جنايتکار باشند يا از سازمان مجاهدين خلق و با ميليشياهاي بعثي يا تکفيري ها. آنچه مسلم است اينکه تروريسم بايد از عراق برچيده شود،‌از هر رنگ و شکل و مليتي که باشند تفاوتي نمي کند.

*تشکر مي کنم از شما به واسطه فرصتي که براي اين گفتگو در اختيار ما قرار داديد.

** من هم از شما متشکرم.


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

دادگاه گروهک تروریستی منافقین مستند و مستدل است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان