ابتکار عمل شهید محراب آیت‌الله اشرفی اصفهانی در وحدت شیعه و سنی

آیت‌الله اشرفی اصفهانی در راستای وحدت بین شیعه سنی سفرهای به شهرهای سنی نشین استان کرمانشاه داشتند علی اکبر رحمانی ، استاندار سابق کرمانشاه در این باره می‌گوید:«ایشان سالی دو سه بار به پاوه سر می‌زدند و در مسجد جامع آن شهر حضور پیدا می‌کردند به نوسود می‌رفتند آنجا برای مردم صحبت می‌کردند و می‌فرمودند ما از برادران اهل سنت‌مان هیچ بدی ندیده‌ایم...».

استان کرمانشاه به خاطر تنوع ویژگی‌های مذهبی و نیز قومی غرب کشور از دیرباز یکی از نقاط مهم کشور بوده است.آیت‌الله اشرفی اصفهانی در رابطه با وحدت بین دو قشر شیعه و سنی، زحمات فراوان را متحمل شدند و برای به ثمر رساندن وحدت، مسافرت‌های متعددی به شهرهای پاوه و جوانرود و روانسر نموده و در طول امامت جمعه، سمینارهای متعددی، مرکب از ائمه جمعه سنی و شیعه در مرکز استان و شهرهای اهل سنت این استان تشکیل دادند. ایشان روحانیون اهل سنت را همیشه در آغوش خود می‌گرفتند، از این جهت، آیت‌الله اشرفی اصفهانی منحصر به فرد بود.

 

آیت الله اشرفی اصفهانی

 

پس از تشکیل سمینار ائمه جمعه، آیت‌الله اشرفی جهت تحکیم وحدت بین کلیه اقشار مردم استان کرمانشاه ، هر دو ماه یک بار، سمیناری مرکب از امام جمعه سنی و شیعه در شهرهای مختلف این استان تشکیل دادند. در بعضی از سمینارها، از شخصیت‌هایی همچون: آیت‌الله صدوقی و آیت‌الله طاهری امام جمعه اصفهان و آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه تهران، دعوت به عمل آوردند. این شخصیت‌ها، با حضور و سخنرانی در این سمینارها، بهای دیگری ( هم از جهت سیاسی و هم مذهبی )، به این سمینارها دادند. آخرین سمینار ائمه جمعه و جماعات سنی و شیعه، دو ماه قبل از شهادت آیت‌الله اشرفی در کرمانشاه تشکیل شد، که در حدود سیصد تن از ائمه جمعه و جماعات دو قشر شیعه و سنی با حضور نمایندگان امام، در سازمان اوقاف و سرپرست کل اوقاف ، تشکیل شد. در این سمینار، مسائل مختلفی پیرامون انقلاب و وظیفه روحانیت در این برهه از زمان، همچنین مسائل مختلف سیاسی و اقتصادی و در رأس آنها ، مسائل جنگ تحمیلی عنوان شد، مسئولیت اداره امور روحانیت اهل تسنن استان کرمانشاه ، از سوی امام خمینی بر عهده آیت‌الله اشرفی گذارده شده بود و پس از شهادت ایشان ، بر عهده محمد اشرفی فرزند ایشان قرار گرفت.

در مجموع مراسم برگزاری هفته وحدت اثرات بسیار مطلوبی در این رابطه داشته و استقبال بی‌نظیری از سوی برادران اهل سنت در این استان به عمل آمده است. در زمان حیات آیت‌الله اشرفی اصفهانی، ستادی با مسئولیت محمد اشرفی جهت بزرگداشت هفته وحدت در استان کرمانشاه تشکیل شد، که به مدت یک هفته مجالس متعددی در شهرها و بخش‌های مختلف این استان، همچنین کردستان، برگزار شد و در آخرین روز برگزاری هفته وحدت نیز، کاروان‌هایی از برادران اهل سنت از شهرهای مختلف ، همچنین هفتصد  نفر از مردم کامیاران، پیاده به کرمانشاه آمدند و در مراسم هفته وحدت با حضور آیت‌الله اشرفی اصفهانی و کلیه ائمه جمعه و جماعات سنی و شیعه و شخصیت‌ها و مقامات استان تشکیل شد، که از جهت کیفیت و کمیت بی‌سابقه بود. آیت الله اشرفی اصفهانی ، عالمی ژرف اندیش واقع بین بود و به خوبی می دانست که اختلافات و گرفتاری مسلمانان، ناشی از توطئه خصمانه دشمنان اسلام است. در مناطق غربی کشور ایران بویژه منطقه کرمانشاه و اطراف آن ، شیعه و سنی در کنار هم زندگی می‌کنند. دشمنان اسلام در این منطقه بیشتر سرمایه گذاری می‌کنند تا بتوانند بین این دو برادر اختلاف و جدایی بیندازند.

 

آیت الله اشرفی اصفهانی

 

ایشان که در سال 1335 شمسی از سوی آیت‌الله بروجردی، به آن استان اعزام شد می‌دانست که مهم ترین وظیفه‌اش، حفظ وحدت و ایجاد برادری و صمیمیت در بین مردم آن سامان است . تا آخر هم به این موضوع بسیار توجه می‌کرد، به طوری که بعد از انقلاب اسلامی و آغاز فتنه‌های دشمنان ضد انقلاب، که سعی کردند به سلاح زنگ زده اختلاف شیعه و سنی چنگ بزنند و آشوب به پا کنند، ایشان با تدبیر و درایت خاص خود و با چنگ زدن به آیات وحدت بخش قرآن کریم «انما المؤ منون اخوة» «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا» شیعه و سنی را برادروار در یک صف نشانید و توطئه­های بدخواهان و دشمنان شیطان سیرت و تفرقه افکن پست را خنثی و ناکام گردانید.او می‌گفت: «یکی از توطئه‌های بزرگ دشمن این است که می‌خواهد بین اقشار مختلف، اختلاف بیندازد، بین شیعه و اهل سنت و دیگر فرق مسلمین تفرقه بیندازد… ما بدون وحدت نمی­توانیم جامعه و انقلاب اسلامی را به پیش ببریم… امروز مساله مهم ، مساله اتحاد و اتفاق بین برادران شیعه وبرادران اهل سنت است».

حاج ملا محمد محمدی امام جمعه اهل سنت کرمانشاه در این باره می‌گوید:«شهید محراب شاگرد حضرت امام بود و امام نیز وحدت را خیلی دوست داشت. حضرت امام مسئولیت سنگینی به ایشان محول فرمود که آن هم اداره امور اهل سنت در استان بود. در آن مقطع خاص و آن نابسامانی‌هایی که ما مشاهده می‌کردیم جلسات ائمه جمعه را در مناطق مختلف بر پا می‌کردند. با وجود این که دشمنان زیادی وجود داشتند قدم اساسی که برای وحدت برداشته بودند این بود که دفتر روحانیت اهل سنت را در کنار حوزه علمیه حضرت امام خمینی در مسجد آیت‌الله بروجردی قرار داده بودند. هر کس که به این جا وارد می‌شد طبعاً سری هم به تشکیلات اهل سنت می‌زد و این خود به خود پایه‌ای اساسی برای وحدت امت اسلامی در استان بود.

شهید اشرفی در برنامه ریزی‌اش خیلی استاد بود. شاهد بود و می‌دید که دشمنان دارند بین مردم تفرقه می‌اندازند آمد و آن دفتر را در کنار دفتر حوزه علمیه امام خمینی قرار داد. هر روز صبح که بلند می‌شد بعد از تدریس چند دقیقه­‌ای می‌آمدند در دفتر که آن زمان مسئولیتش به عهده من بود می‌نشست و راجع به برنامه‌ها و مشکلات اهل سنت صحبت می‌کرد. در جلسات مختلفی که ما هم می‌رفتیم آن آیه و احادیثی را که در مورد وحدت کارساز بود بیان می‌کرد و نه آن مطالبی را که خدای ناکرده ممکن است باعث بروز تنش شود. در ایراد بیانات در خصوص وحدت خیلی دقیق بود بدون حب و بغض و لله کار می‌کرد. قلب همه اهل سنت را پاک کرده بود طبعاً چیزی بین فریقین به وجود می‌آید. ولی تردد ایشان در مناطق سنی نشین باعث شده بود تا گرد اختلاف پرچیده شود و وجود خارجی نداشته باشد.

سمینار ائمه جمعه اهل سنت و اهل شیعه در اسلام آباد غرب گذاشته بودند. سمینارهای مختلفی بر پا می‌کردند آن زمان رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور بودند ایشان هم در سمینار ائمه جمعه و جماعات حضور داشتند بسیاری از مراجع شهید صدوقی، ائمه جمعه منطقه، مراجع مختلف و مقام معظم رهبری هم در آن جلسه شرکت کرده بودند. امام جمعه اهل سنت از دیدگاه خودش مطلب را ارائه می­کرد امام جمعه شیعه نیز هم چنین. هیچ گونه بوی اختلافی از آن جلسه به مشام نمی‌رسید...»

وقتی بین علمای اهل سنت مشکلی به وجود می‌آمد که البته این اختلافات طبیعی بود جمع می‌شدند و نزد آقای اشرفی اصفهانی طرح مسئله می‌کردند و با وساطت و پادر میانی ایشان مشکل بر طرف می‌شد و سرانجام نیز مثل دوست و رفیق از منزل ایشات خارج می‌شدند. طبیعی است که میان علمای منطقه گاه دیدگاه های متفاوتی بروز می کرد که آقای اشرفی مثل یک پدر اختلافات را بر طرف می‌کردند.».

 

آیت الله اشرفی اصفهانی

 

آیت‌الله اشرفی اصفهانی در راستای وحدت بین شیعه سنی سفرهای به شهرهای سنی نشین استان کرمانشاه داشتند علی اکبر رحمانی ، استاندار سابق کرمانشاه در این باره می‌گوید:«ایشان سالی دو سه بار به پاوه سر می‌زدند و در مسجد جامع آن شهر حضور پیدا می‌کردند به نوسود می‌رفتند آنجا برای مردم صحبت می‌کردند و می‌فرمودند ما از برادران اهل سنت‌مان هیچ بدی ندیده‌ایم. آنها هم متقابلاً همین را می‌گفتند بنابراین رابطه حسنه ما از قبل بوده انقلاب و امام آمد و این رابطه را تقویت کردند ما چه داعیه­ای داریم که از رابطه خودمان یک تفسیر تنگ نظرانه‌ای ارائه دهیم .»

حاج ملا عبدالقادر قادری امام جمعه پاوه از حمایت‌های آیت‌الله اشرفی از مردم پاوه می‌گوید: «در مرداد ماه سال 1358 گروهک­های مخالف نظام جمهوری اسلامی پاوه را محاصره کرده بودند و می‌خواستند مردم پاوه و نیز نیروهای وابسته به نظام را سرکوب کنند. مردم نیز چنان مقاومتی کردند که در تاریخ مشهور است آنها به شهر حمله کردند و پاوه هفت روز در آتش جنگ و درگیری می­سوخت در آن ایام سخت علمای کرمانشاه از جمله شهید اشرفی اصفهانی حقیقتاً از ما حمایت کردند. دوستان و علمای منطقه به همراه استاندار وقت کرمانشاه به پاوه آمدند این حضور از نظر ما فراموش نشدنی است...» رفتار وحدت گرایانه، رسیدگی مالی و رفت و آمدهای وی با برادران اهل سنت باعث شده بود که ارتباط میان شیعیان و سنیان در کرمانشاه بسیار حسنه شود.

 

منبع: زندگی و مبارزات آیت‌الله اشرفی اصفهانی، مرکز اسناد انقلاب اسللامی


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

مروری بر جنایات گروهک تروریستی منافقین؛

ترور شهید عشرت اسکندری بر سر سفره صبحانه

فرزند شهید آستانه پرست در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان خواستار شد:

باید انتقام خون شهدای ترور از منافقین سفاک گرفته شود

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان