7 نکته درباره حمله به سفارت ایران

Sefarathamle

اتفاقاتی که در روزهای اخیر در رابطه با سفارت ایران در لندن افتاد، از چند جهت قابل بررسی است که مهمترین آن، رونمایی از فاز تازه اقدامات ایران‌ستیزانه انگلستان است.

با اینکه تهران سعی کرد تنها در حد واکنشی دیپلماتیک به اقدامات یک گروه تروریستی نسبت به سفارت ایران در لندن واکنش نشان دهد اما اقدام گروهک «خدام‌المهدی» را می‌شود یک نقطه آغاز در ارتباط با افزایش فشارها علیه کشورمان ارزیابی کرد.

  • به‌عقیده بسیاری از تحلیلگران، تعرض به سفارت ایران، نمی‌توانست بدون هماهنگی با پلیس صورت بگیرد. بنابراین ایران باید در قبال این تعرض درخواست غرامت کرده و سعی کند دولت انگلیس را از این حیث بیشتر تحت فشار قرار دهد.
  • لندن به بهانه مسائلی که در ارتباط با سفارتش در ایران به وقوع پیوست، رابطه‌اش را با ایران قطع کرد. این درحالیست که ایران به شیوه ملایم‌تری با مساله‌ای مشابه در خاک بریتانیا برخورد کرد. این موضع می‌توانست با قاطعیتی بیشتر، لندن را متوجه اشتباهش در قبال مساله قطع رابطه کند.
  • انگلیس یک گروهک تروریستی را در دل جای داده و از این بابت باید سرزنش شود. گروهکی که به خود اجازه می‌دهد همه موازین بین‌المللی را زیرپا بگذارد و به سفارت یک کشور تعرض کند، باید به‌طور ریشه‌ای مورد برخورد قرار گرفته و گزارش این رسیدگی حقوقی به ایران ارائه شود. بنابراین نه فقط از حیث دیپلماتیک، بلکه از زاویه حقوق بین‌الملل هم حادثه سفارت ایران باید مورد پیگیری بین‌المللی قرار گیرد.
  • رهبر معظم انقلاب چندی قبل از شیعه انگلیسی نام برده بودند و نسبت به رواج این دست تفکرات هشدار دادند. معنای این بیانات امروز بیشتر مشخص می‌شود چراکه یک گروه لندن‌نشین، با تکیه بر تفکرات انحرافی، به نماد یک کشور توهین کرده و این اقدام را تحت عناوینی انجام می‌دهد که بی‌تردید با تفکرات اصیل شیعه در تضاد است.
  • کشورهای غربی سال‌هاست تحت تاثیر القائات برخی متحدان عربی خود سعی می‌کنند تهران را متهم به شیعه‌گرایی کنند. با این وجود حمله یک گروه مدعی تشیع به سفارت ایران در لندن نشان می‌دهد که به‌رغم همه این سناریوپردازی‌ها، ضدیت با جمهوری اسلامی ایران ربطی به گرایش‌های مذهبی نداشته و بیشتر ناشی از وابستگی به نظام سلطه جهانی است.
  • اینکه حمله به سفارت ایران در لندن را یک گروهک با هویتی متفاوت از منافقین صورت داده است، نشان می‌دهد که گروهک تروریستی منافقین اعتبار خود را در کشورهای غربی از دست داده و دولت‌های اروپایی سعی می‌کنند با فعال کردن گروه‌های دیگری، ضعف منافقین در افول محبوبیت را پوشش دهند.
  • بازخوانی پرونده حمله به سفارت ایران در انگلستان دیگر بار نشان داد که آنچه تحت عنوان برخورد دولت‌های اروپایی با تروریسم مطرح می‌شود تا چه اندازه غیرواقعی است و تروریست‌ها در این کشور به‌راحتی گروه‌هایی افراطی تشکیل داده و به اقدامات مخرب دست می‌زنند.

تجربه حمله به سفارت ایران در لندن نشان داد که تروریسم اشکال مختلفی دارد و نباید آن را محدود به یک گروه کرد. مطالبه ایران از دولت‌های غربی، مبارزه قاطع با همه اشکال تروریسم است اما تازمانی که سیاست‌های یک بام و دوهوا در قبال برخورد با گروهک‌های تروریستی ادامه دارد، همچنان باید منتظر چنین رفتارهایی بود.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29