دبیر دومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور گفت: همه گروهکهای متعدد تروریستی با اهداف مختلف، در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای غربی و آمریکا دارای دفاتر رسمی هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی هابیلیان، سید محمد جواد هاشمی نژاد در پیش خطبههای امروز نماز جمعه تهران با تبریک دهه مبارک کرامت، سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر، رئیس جمهور و نخست وزیر را گرامی داشت و گفت: جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با توطئه های بسیار متنوع استکبار مواجه بود. تنوع این توطئه ها به قدری فراوان بود که من تصور نمی کنم دشمن در مورد هیچ کشوری چنین توطئه های عظیم و گسترده ای تدارک دیده باشد اما انقلاب اسلامی چنین حوادث تلخی را از سر گذراند.
وی افزود: موضوع جنگ تحمیلی، بحث ترور و تروریسم، تحریمهای ناجوانمردانه و بسیاری از توطئههای استکباری از مواردی هستند که کشور ما از آن صدمات زیادی دید و اما آنچه که در طول سی و شش سال بعد از انقلاب همواره، هر چند با کم و زیاد و فراز و نشیبش، گام به گام با جمهوری اسلامی ایران همراه بود، موضوع ترور و حوادث تروریستی بود.
هاشمینژاد با اشاره به این که روز بیست و دوم بهمن ماه سال 1357 اولین روز پیروزی انقلاب اسلامی، اولین حادثه تروریستی در کشور ما به وقوع پیوست که تا همین چند روز پیش آخرین مورد در حادثه ای در مرزهای شرقی کشورمان در استان سیستان و بلوچستان، به وقوع پیوست، ادامه داد: این موضوع بسیار پراهمیت است. تصور دشمن این بود که انقلاب اسلامی به وقوع پیوسته و به لحاظ بنیه نظامی ضعیف شده و ساختارهای دولتی آن شکل نگرفته و به گونه ای است که اگر به آن هجمه بیاورند، توان اینکه انقلاب اسلامی را به زانو در بیاورند وجود دارد.
وی تصریح کرد: تصور دشمن این بود که بعد از فروپاشی نظام منحوس شاهنشاهی، ارتش شکل و قوام خود را نگرفته است، سپاه پاسداران هنوز در مراحل اولیه تشکیل است، هنوز نهادهای مختلف کشور استحکام پیدا نکرده اند و هنوز وزارت خانهها شکل مستحکم دولتی به خود نگرفتهاند، بنابراین اگر کشور با توطئههای متعدد مواجه شود، قطعا کشور را به زانو در خواهند آورد.
دبیرکل بنیاد هابیلیان ادامه داد: اما اگر به لحاظ دید مادی و ظاهری بخواهیم به موضوع نگاه کنیم قطعا این محاسبه دشمن وجهی داشت و بیراه هم نبود اما آنچه که در محاسبه دشمن نیامد و آنچه که تصور دشمن در این زمینه به این میزان نبود این بود که ملتی مقتدرانه و یکپارچه از تمامی دستاوردهای خود در انقلاب اسلامی دفاع کند. این موضوع در محاسبه دشمن نبود.
وی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که به کشور ما صدمه زیادی زد و جزو توطئههای ثابت قدم دشمن بوده و هست، موضوع تروریسم است. تصور کنید در کشوری که مسئولان و مردم آن به صورت یکپارچه در تمامی صحنهها همراه با مردم و بدون محافظ حضور دارند، این زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم کرد. در بین شهدای ترور شده کشور ما، همه اقشار مختلف وجود دارند از عالی ترین رتبه های کشور تا مردم عادی و حتی کودکان و زنان.
هاشمینژاد ادامه داد: در هیچ کجای دنیا آن وضعیتی که در مورد کشور ما پیاده شد و توطئههایی که در کشور ما واقع شد، سابقه ندارد. تصورم این است که در تاریخ بشریت یک چنین چیزی واقع نشد. در کشوری در طول یک سال و حتی در طول چند ماه دو رئیس قوه، نخست وزیر، جمع زیادی از وزرا و نمایندگان مردم در کنار آحاد مردم ترور شوند و به شهادت برسند.
وی تاکید کرد: این مردمی بودن انقلاب اسلامی بود که دشمن از آن سوءاستفاده کرد و به بعضی از مراکز نفوذ کرد و وقتی تصمیم به ترورهای جمعی گرفت تمامی مسئولین را مدنظر قرار داده و بسیاری از آنها در کنار مردم عادی کوچه و بازار مورد هدف قرار گرفتند. این حقیقتا در هیچ جای دنیا سابقه ندارد که این تعداد مسئولان رده بالا همراه با مردم عادی کوچه و بازار مورد هدف تروریستی واقع شوند.
دبیردومین کنگره بینالمللی 17000 شهید ترور گفت: از جهتی دیگر هم کشور ما حقیقتا ظلم مضاعفی را تحمل کرد و نسبت به آن نگاه دوگانه و ظلم مضاعفی شد و آن این که تمامی گروه های تروریستی که در کشور ما اقدامات جنایتکارانه انجام دادند، در کشورهای غربی و امریکا دفاتر رسمی هم داشتند. از همان ابتدای شروع جنایت در کشور ما، در کشورهای اروپایی و امریکا دفاتر رسمی زدند و از همان جا و از همان مقرها تمامی این جنایتها را در کشور ما هدایت کردند. واقعا و حقیقتا در هیچ جای دنیا چنین چیزی سابقه ندارد و این اوج کینه استکبار را به ملت ایران میرساند. در کشور ما هفده هزار شهید ترور داریم که این هفده هزار به دست حدود 16 گروه تروریستی به شهادت رسیدند.
وی افزود: تمامی این 16 گروهک و گروهکهای متعدد تروریستی با اهداف مختلف، همه در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای غربی و آمریکا دارای دفاتر رسمی هستند. مدعیان دروغین حقوق بشر و مدعیان دروغین مبارزه با تروریسم، فضای بسیار مناسبی را بعد از انقلاب اسلامی برای گروه های تبهکار و جنایتکار فراهم کردند و تمامی امکانات لجستیکی، مالی و رسانه ای را در اختیار آنها قرار دادند که بتوانند در کشور ما این همه فاجعه ایجاد کنند. در کل کشورهای غربی یک سیستم منسجم و یکپارچه و آزادی برای فعالیت های تروریستی آنها فراهم کردند. سازمانی و گروهکی به نام منافقین شرایط بسیار مساعدی برایش در کشورهای اروپایی فراهم شد که بتوانند از آنجا عملیات جنایتکارانه در داخل کشور ما را فراهم کنند. در طول حدود پانزده سال گذشته گزارشات متعددی از خود کشورهای غربی و به خصوص آمریکایی ها منتشر شده مبنی بر اینکه گروهکهایی که در داخل کشور عمل کردند رسما تروریست بودن آنها را پذیرفتند و قبول دارند که اینها گروه تروریستی هستند.
هاشمینژاد گفت: وزارت خارجه آمریکا در سال 1997 گزارش بسیار مفصل و دقیقی از عملکرد منافقین در طول حیاتش منتشر کرد و در آن صراحتا اعلام کرد که این گروهک در ایران جمع زیادی از مسئولین، نخست وزیر و رئیس جمهور و همچنین هزاران هزار تن از مردم ایران را به تعبیر آنها کشته است. اما در عین حال از این گروه و گروهک و نظایر آنها حمایت رسمی کردند. کشورهای غربی و سیستمهای امنیتی آنها گزارشهای مفصلی راجع به عملکرد گروهک های تروریستی که علیه ملت ما اقدام کردند، منتشر کردند مبنی بر اینکه تمامی سرکردگان اینها رسما در کشورهای اروپایی، مراکز دولتی و پارلمان ها آزادنه رفت و آمد دارند. این نگاه دو گانه غرب است که متاسفانه نگاه گزینشی کشورهای غربی در مورد جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به حادثه 11 سپتامبر بیان کرد: خوب به خاطر داریم که در حوادث بعد از 11 سپتامبر آمریکا، رئیس جمهور این کشور به دنیا اعلام کرد "قصدم مبارزه با تروریسم است" تروریسمی که خود آنها تعریف می کنند و نه تروریسم به صورت یگانه و یکپارچه به این معنا که "هر کسی که با ما همراه نباشد در مقابل ما است". دنیا هیچ گاه تعریف واحد و درست و دقیقی از تروریسم ارائه نداد دلیل آن هم کاملا واضح و آشکار است چرا که اگر تعریف دقیقی از تروریسم وجود داشته باشد، وقتی بحث مبارزه با تروریسم مطرح میشود، همه کشورها موظف هستند آن تعریف دقیق را اجرا کنند . آمریکایی ها هیچ گاه زیر بار چنین موضوعی نخواهند رفت.
دبیرکل بنیاد هابیلیان ادامه داد: در قرن گذشته در سال 1978 و 79 سنای آمریکا طرحی را به سنا برد تا یک تعریف مشخص بنابر تعریفی که خود آنها از موضوع تروریسم دارند، ارائه بدهند و تصویب کنند. هر مفهومی که برای این واژه در نظر گرفته میشود هر تعریفی که میکنند. خود آنها اعلام میکنند با این تعریفی که الان شده، خود ما که آمریکا باشیم، میشویم مصداق بارز همین تعریف. بنابراین این طرح را کلا کنار گذاشتند و با این نگاه دوگانه در طول مدت ها و سالهای گذشته نسبت به دولت هایی که مقابل آنها هستند به خصوص کشورهایی که طالب استقلال هستند، اتهام تروریست بودن را وارد میکنند و متاسفانه با توجه به رسانه ای که در اختیار دارند و گستره رسانه ای که در اختیار دارند، علیه آنها اقدام می کنند.
وی افزود: آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم بیش از 50 بار اقدام نظامی علیه کشورهای مختلف انجام داد و یکی از ابزارهایی که همیشه با خودش همراه داشت، گروه ها و گروهک های تروریستی بود. در منطقه خاورمیانه هم می بینید که تا اینها حضور داشتند و دارند، هرچقدر حضور آنها پررنگ بود، ملت ها به واسطه وجود گروه ها و گروهک های تروریستی که سر در آخور همان کشورها دارند، جنایت بیشتری را انجام دادند نظیر کشورهای عراق، سوریه و کشورهای پیرامونی.
هاشمینژاد گفت: بنابراین ما به عنوان کشوری که بزرگترین و شاید یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم است بایستی در این زمینه اقدامات بیشتری داشته باشیم. به ناحق به خاطر نگاه دوگانه، ما را بارها به حمایت از تروریست متهم کردند آن هم فقط به خاطر اینکه از ملتهای مظلومی که هیچ حامی در دنیا ندارند، حمایت می کنیم اما دنیا در این باره که خود ما چقدر در این حوادث مورد ستم واقع شدیم، سکوت می کند. بنابراین بایستی در این زمینه کار کرد. در اینکه دنیا نگاه دوگانه به ما دارد هیچ بحثی نیست اما اینکه خود ما هم بایستی در این زمینه فعالیت کنیم و چهره مظلوم ملت مان را به دنیا نشان بدهیم این هم مساله بسیار مهمی است.
وی تاکید کرد: در این زمینه حقیقتا آن مقداری که بایستی کار می کردیم، کار انجام نشد. رهبر عزیز و معظم انقلاب اسلامی در دیداری که اخیرا با خانواده های شهدای هفتم تیر داشتند صراحتا اعلام فرموند که "ظرفیت شهدای هفتم تیر ظرفیت بسیار بالایی است" که ما در این زمینه آن مقداری که بایستی کار می کردیم، کار نکردیم. فاصله اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران انجام داده که البته اقدامات متعددی هم انجام شده، با آن چه که می توانیم انجام دهیم، بسیار زیاد است که ما در این راستا به عنوان بازماندگان شهدای ترور تلاش کردیم در طول ده سال گذشته در این زمینه فعالیت هایی داشته باشیم.
هاشمینژاد افزود: دو سال پیش اولین کنگره ملی 17000 شهید ترور را در تهران برگزار کردیم و با توجه به بازتاب بسیار خوبی که داشت انشاءالله امسال به مناسبت سالروز شهادت رییس جمهور و نخست وزیرمان، دومین کنگره بین المللی 17000 شهید ترور با حضور اندیشمندانی از کشورهای مختلف که در حوزه تروریسم تخصص دارند، در روز نهم و دهم برگزار خواهد شد که امیدواریم برگزاری این مراسم سبب شود اقدامات انجام شده، انسجام بیشتری پیدا کند و دایره و وسعت بیشتری یابد و هم چنین بتوانیم از ظرفیت بازماندگان حوادث تروریستی که اسناد زنده این جنایت استکبار هستند، بیش از پیش استفاده کنیم.