چگونگی شکلگیری گروهک حزم
عادل سويدي و حبيب نبگان از عناصر قومگرا، تجزیهطلب و تروريست عرب خوزستان و مقيم كشورهاي هلند و دانمارك، در راستاي انسجام گروههاي تروریستي تجزیهطلب مقیم خارج از كشور در اوايل سال 2010 ميلادي همزمان با سالروز تولد جمال عبدالناصر در قاهره، طی یک کنفرانس رسانهای تأسيس گروهي به نام سازمان ملی آزادیبخش اهواز (حزم) را اعلام نمودند.
اين گروهک ائتلاف چهار تشکل، سازمان ملی اهواز(عربستان)، مقاومت ملی آزادی بخش اهواز، جبهه العربيه لتحرير الاهواز، حركه النضال العربي لتحرير الاهواز و یکصدوبیست نفر از به اصطلاح مبارزان عرب ديگر ميباشد.
دربارۀ نقطۀ تشکیل این گروهک در بیانیه حزم آمده است:
«سعی داریم براساس معیارهای میثاقنامۀ ملی اهواز تا حدودی به توسعۀ سیاسی و عقیدتی دست یابیم. این میثاقنامه در تاریخ 16سپتامبر2008 (26شهریور1387) میان برخی از احزاب و شخصیتهای فرهیختۀ اهوازی منعقد شد.» اعضای این میثاقنامه به نتایج سیاسی ذیل دست یافتند:
«اعضای میثاقنامه بر این مسأله متفقالقول شدند، که نام میثاقنامه به [سازمان آزادیبخش ملی اهواز (حزم)] تغییر یابد. بنابراین، سازمان حزم نتیجۀ فعالیتهای جنبشهای عضو میثاقنامه ملی اهواز است که در کنار هم برای تأسیس چنین تشکیلاتی بیدریغ تلاش نمودند. در نتیجه حزم یک سازمان یا تشکل جدیدالتأسیس نیست.»
عادل سویدی در پاسخ به این سؤال که هدف این گروهک چه میباشد؟ چنین پاسخ میدهد که:
«هدف جنبش مبارزه با ادامه اشغال سرزمین عربی اهواز است که از سال 1925 به دست اشغالگران فارس افتاد و آنان سعی در گسترش فرهنگ خود در اهواز دارند. تأسیس این سازمان نیز گامی دیگر در راه آزادسازی این سرزمین است. مشکل ما با نظام حاکم در ایران نیست، بلکه با دولتهای ایران است که از سال 1925 تاکنون ملت اهواز را سرکوب نموده و به این ملت اجازه نمیدهد که از حقوق و مطالبات خود دفاع کند.»
حزم با الهام از سازمان آزاديبخش فلسطين در راستاي بينالمللي و رسانهای كردن قضاياي مردم عرب استان خوزستان، جلب توجه، اعتماد، حمایت مادی و غیرمادی سازمانهاي بينالمللي و اتحاديه عرب و تشديد اقدامات تروريستي در داخل کشور بهویژه مناطق عربنشین استان اعلام موجوديت نمود.
برخی از فعالان جریان تجزیهطلبی عرب خوزستان در سایتهای اینترنتی خود از تصمیم حزم مبنی بر قرار دادن مقر دائمی خود در قاهره خبر دادند.
مشی مبارزاتی سازمان حزم
مبارزۀ سازمان ملی آزادیبخش اهواز دارای اشکال متعددی است که از جمله میتوان به مبارزات سیاسی مسالمتآمیز و مقاومت مسلحانه اشاره داشت. مقاومت اعضای سازمان تنها به عملیاتهای مسلحانه محدود نمیشود، بلکه شامل مبارزات فرهنگی نیز میگردد.
عادل سويدی در مصاحبه با سایت اینترنتی الشرقالاوسط در راستای جلب حمایت خارجی به صراحت از کشورهای عربی و غربی میخواهد که در راستای سیاستهای ایرانستیزانه از این جریان حمایت کنند:
«با توجه به موقعیت استراتژیک اهواز و ثروتهای فراوان این اقلیم، بیشک حمایت از ملت عرب اهواز، میتواند مانع مهمی برای مقابله با خطر نفوذ ایران باشد.»
بعد از چند ماه تشكيلات جبهه العربيه لتحرير الاحواز در اطلاعيهاي جدائي خود را از اين تشكيلات اعلام نمود.
تاریخ تاسیس: 1389؛
رهبران: عادل سويدي و حبيب نبگان؛
نوع اقدامات تروریستی: حملات مسلحانه، بمب گذاری، ترور افراد؛
اعتقادات: مذهبی افراطی (وهابیت)، تجزیهطلب؛
منطقه فعالیت: جنوب غربی ایران (خوزستان)؛
سکونتگاه رهبران فعلی: هلند، دانمارک؛
وضعیت فعلی: فعال.