کارشناسان سازمان ملل خواستار پاسخگویی آمریکا و اسرائیل درباره قتل‌عام کودکان میناب شدند

171668795

گروهی از کارشناسان مستقل حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به گذشت پنج ماه از تجاوز نظامی به مدرسه ابتدایی میناب و قتل عام ۱۶۸ کودک، خواستار پاسخگویی آمریکا و رژیم صهیونیستی و انتشار نتایج تحقیقات درباره این جنایت شدند.

به گزارش هابیلیان به نقل از ایرنا، کارشناسان مستقل سازمان ملل روز جمعه با صدور بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که پنج ماه پس از بمباران مدرسه میناب، آمریکا و رژیم صهیونیستی هنوز هیچ یافته‌ای را درباره تحقیقات احتمالی خود منتشر نکرده‌اند و این وضعیت پرسش‌های موجهی را درباره بی‌طرفی، اثربخشی و شفافیت هرگونه تحقیق در حال انجام مطرح می‌کند.

آن‌ها با تأکید بر اینکه «عدالتی که با تأخیر اجرا شود، عدالت انکارشده است»، تصریح کردند که قربانیان این حمله و خانواده‌های آنان حق برخورداری از حقیقت، عدالت و جبران مؤثر خسارت را دارند.

بر اساس این بیانیه، یک مدرسه ابتدایی در میناب روز ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ و در ساعات آموزشی دو بار هدف حمله قرار گرفت که در نتیجه آن ۱۶۸ کودک و چندین معلم جان خود را از دست دادند.

کارشناسان سازمان ملل تأکید کردند که بر اساس اطلاعات دریافتی، این مدرسه به‌وضوح یک مرکز آموزشی غیرنظامی بود و هیچ نشانه‌ای مبنی بر استفاده نظامی از آن وجود نداشت.

آن‌ها حمله به مدرسه میناب را بارزترین نمونه ناکامی گسترده‌تر آمریکا و رژیم صهیونیستی در تضمین حمایت از غیرنظامیان در جریان مخاصمات مسلحانه، به‌ویژه زنان و کودکان، توصیف کردند.

در بیانیه کارشناسان مستقل سازمان ملل آمده است، توصیف مرگ غیرنظامیان به‌عنوان یک «اشتباه»، از تعهدات دولت‌ها بر اساس حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حقوق بین‌الملل حقوق بشر نمی‌کاهد و در صورت وقوع نقض قوانین، مانع از مسئولیت کیفری افراد نخواهد شد.

آنان خواستار انجام تحقیقات فوری، مستقل، بی‌طرفانه و شفاف درباره گزارش‌های مربوط به آسیب‌دیدن غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی، از جمله حمله به مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر اماکن تحت حمایت شدند.

کارشناسان سازمان ملل همچنین با ابراز نگرانی شدید از گزارش‌های مربوط به نقض جدی حقوق بین‌الملل در جریان عملیات نظامی غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران از ۲۸ فوریه ۲۰۲۶، خواستار پایان یافتن جنگ تجاوزکارانه شدند.

در ادامه این بیانیه آمده است، عملیات نظامی غیرقانونی انجام‌شده از ۲۸ فوریه تا اوایل آوریل ۲۰۲۶، دست‌کم سه هزار و ۳۷۵ غیرنظامی، از جمله نزدیک به ۵۰۰ زن را به کام مرگ کشاند و بیش از ۳۳ هزار نفر دیگر را مجروح کرد.

کارشناسان اعلام کردند که گزارش‌های معتبری دریافت کرده‌اند که نشان می‌دهد غیرنظامیان ایرانی ممکن است در معرض مواد خطرناکی قرار گرفته باشند که استفاده از آن‌ها در سطح بین‌المللی ممنوع است و می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی، به‌ویژه زنان، دختران و زنان باردار داشته باشد.

آن‌ها تأکید کردند که حقوق بین‌الملل، تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشور را ممنوع می‌کند و ممنوعیت تهدید یا استفاده از زور، یکی از ارکان بنیادین نظم حقوقی بین‌المللی و از قواعد شناخته‌شده حقوق بین‌الملل عرفی است.

بر اساس این بیانیه، کارشناسان سازمان ملل متحد در خصوص مصادیق نقض حقوق بشر، با ایالات متحده و رژیم اسرائیل مکاتبه کرده‌اند.


مطالب پربازدید سایت

فرماندار میرجاوه خبر داد

امام جمعه اهل سنت میرجاوه ترور شد

پس از سال‌ها صبر در فراق فرزندانش

مادر شهیدان والامقام مظفر به فرزندان شهیدش پیوست

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اقدامات آمریکا یادآور رفتار گروه‌های تروریستی است

جدیدترین مطالب

سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

اروپا از حقوق بشر می‌گوید، اما جنایات علیه ایران را محکوم نمی‌کند

روابط عمومی ارتش پاکستان (ISPR) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:

۲۷ کشته در حمله مرگبار تروریستی به مقر امنیتی در پاکستان

امام جمعه یاسوج در خطبه‌های نماز جمعه این هفته

عملیات مرصاد فرمول ابدی شکست استکبار است

گفت‌وگو با وکیل پرونده تعدادی از قربانیان اقدامات این گروهک‌های تروریستی

جزئیات صدور اعلان قرمز اینترپل برای سران گروه‌های تروریستی کردی

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

آیین بزرگداشت شهدای مدرسه «شجره طیبه» میناب در تجمعات سراسر کشور برگزار می‌شود

مطالب پربازدید بخش خبر

جنایتی دیگر از گروهک‌های تروریستی

شهادت یک پلیس در پی ترور ناجوانمردانه در سیب و سوران

دیدار دبیرکل بنیاد هابیلیان با آیت‌الله العظمی جوادی آملی

غرب ترور و تروریسم را به سلیقۀ خود تعریف می‌کند

با حضور خانواده معظم شهدا و آحاد مردم شهید پرور

مراسم بزرگداشت نخستین استاندار شهید ترور کشور در گیلان برگزار شد

با آتش رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام

تیم پنج نفره گروهک تروریستی دمکرات متلاشی شد

جنایتی دیگر از گروهک‌های تروریستی

جزئیات جدید از حمله تروریستی به ایست‌وبازرسی بانه

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان