درحالي كه مقامهاي عراقي همواره خواهان اخراج گروهك منافقين از عراق هستند، دولت آمريكا به بهانههاي واهي مانع از اخراج آنان از عراق ميشود.
دولت عراق ۱۲بهمن ماه جاري از منافقين خواست هرچه زودتر خاك اين كشور را ترك كنند، "علي دباغ" سخنگوي دولت عراق گفت: به گروهك منافقين فرصت داده شد تا هر چه سريعتر خاك اين كشور را ترك كنند و به ايران بازگردند و يا به كشور ديگري منتقل شوند.
وي روز پنجشنبه در يك كنفرانس مطبوعاتي در بغداد افزود: ما به آنان (منافقين)آزادي تصميم گرفتن ميدهيم كه به كشورشان بازگردند و يا به كشور ديگري بروند.
سخنگوي دولت عراق اضافه كرد: ما بهاندازه كافي گرفتار اوضاع نابسامان هستيم و توانايي پناه دادن به آنان را نداريم.
وي با اشاره به حضور غيرقانوني اعضاي اين گروهك در عراق گفت: منافقين در امور داخلي عراق دخالت ميكنند و براي خاتمه دادن به حضور عوامل اين گروهك، دولت عراق در تيرماه گذشته يك كميته ويژه تشكيل داد.
وي يادآور شد كه منافقين يك گروه تروريستي شناخته شده هستند و افزود:
قانون اساسي عراق اجازه پناه دادن به اعضاي يك گروه تروريستي را نميدهد و ما به اين گروه هشدار داديم كه به قوانين عراق احترام بگذارند و به آنان فرصت داده شد تا كشور ديگري را براي اقامت انتخاب كنند.

گروهك منافقين (سازمان مجاهدين خلق ) قبل از پيروزي انقلاب اسلامي تشكيل شد و مشي مبارزه مسلحانه را براي سرنگوني رژيم شاه برگزيد.
گروهك منافقين پس از پيروزي انقلاب اسلامي با سوء استفاده از فضاي سياسي بوجود آمده، سريعا شروع به سازماندهي كرد و با سهم خواهي از انقلاب در مقابل نظام نوپاي اسلامي قرار گرفت و در سال ۶۰جنگ مسلحانه را عليه دولت انقلابي آغاز كرد و عمليات متعدد تروريستي را عليه مقامهاي سياسي كشور و شهروندان عادي طراحي و اجرا كرد.
انفجار دفتر حزب جمهوري اسلامي در ۷تير ۱۳۶۰و شهادت دكتر "سيد محمد بهشتي " و ۷۲تن از ياران انقلاب و نيز انفجار دفتر نخست وزيري در ۸ شهريور ۶۰و شهادت "محمد علي رجايي " رئيسجمهوري و "محمدجواد باهنر" نخست وزير وقت از جمله اقدامات تروريستي گروهك منافقين است.
پس از تجاوز دولت بعثي عراق به خاك ايران در سال ۱۳۵۹گروهك منافقين به خدمت رژيم "صدام حسين " درآمد و بسياري از اعضاي آن براي ضربه زدن به ايران به تدريج در عراق مستقر شدند و در پي آن شرق عراق را به پايگاهي مسلحانه براي حمله به منافع ايران تبديل كردند.
منافقين در طول جنگ ۸ساله عراق عليه ايران همواره به صورت ستون پنجم دشمن عليه ايران اقدام به جاسوسي و عمليات خرابكارانه كردند.
اين گروهك تروريستي در سال ۱۳۶۷و پس از پذيرش قطعنامه ۵۹۸سازمان ملل متحد توسط ايران، با حمايت و كمك تسليحاتي و لجستيكي دولت عراق در عملياتي تحت عنوان "فروغ جاويدان" و در توهم فتح يك شبه تهران به قلمرو ايران حمله كردند.
اما رزمندگان اسلام با فراخوان "آيتالله خامنهاي " رهبر معظم انقلاب اسلامي(رييس جمهوري وقت) كه خود ايشان بلافاصله براي تقويت روحيه رزمندگان عازم منطقه شده بودند، در عمليات "مرصاد" حماسهاي جاويدان را آفريدند و مزدوران اين گروهك را كه از سراسر اروپا و آمريكا با وعده و وعيدهاي سركردگان گروهك يادشده عازم عراق شده بودند، در نزديكي "اسلامآباد غرب" تارومار كردند.
در زمان حكومت حزب بعث تا هنگام واژگوني حكومت سابق عراق، عوامل اين گروهك با اشاره و دستور شخص صدام بسياري از ناراضيان عراقي از قشرهاي مختلف مردم اين كشور همچنين شخصيتهاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي عراقي را در نقاط مختلف به انحاء گوناگون ترور كردند.
اين گروهك همچنين در سركوب قيام مردم عراق پس از جنگ اول خليج فارس در سال ۱۹۹۱نقش مهمي ايفاكرد.
رژيم عراق در زمان حكومت صدام حسين همواره درخواستهاي ايران مبني بر تحويل گروهك منافقين به ايران يا اخراج آنان از اين كشور سرباز ميزد و در واقع ميخواست از گروهك منافقين به عنوان اهرم فشار عليه جمهوري اسلامي ايران استفاده كند.
اما در پي سقوط حكومت صدام و اشغال عراق بهدست آمريكا و متحدانش در سال ،۱۳۸۲گروهي از اعضايمنافقين از عراق خارج شدند و بازمانده اعضاي آن در يكي از پايگاههاي سازمان به نام "اشرف" واقع در شرق عراق متمركز شدند.
با سقوط صدام به عنوان مهمترين پشتوانه سياسي و حامي مالي منافقين و اراده دولت جديد عراق براي پايان دادن به حضور اين گروهك هر روز تعداد بيشتري از عناصر سرخورده سازمان به فكر جدايي از آن افتادند، كه علاوه بر سران اين گروه تروريستي با ممانعت اشغالگران آمريكايي در عراق نيز مواجه شدهاند. منافقين با داير كردن زندان براي عناصر بريده و شكنجه آنان شرايط غير انساني بسيار دشواري براي آنان به وجود آوردهاند تا انگيزه جدايي از گروهك ياد شده را از ميان بردارند. با اين وجود تا كنون بيش از سيصد تن از آنان توانستند به ايران بازگردند.
برخي از آنان از اردوگاه فرار كردند و برخي نيز به كمك سازمان صليب سرخ جهاني موفق به جدايي از گروه و بازگشت به ايران شدند. تعداد ديگري از عناصري كه موفق به فرار از اردوگاه اشرف شدند نيز به برخي كشورهاي اروپايي پناه بردهاند.
"شوراي حكومتي عراق " دهم دسامبر ۲۰۰۳به سبب تروريستي بودن گروهك منافقين به اتفاق آرا راي به اخراج آنان از عراق داد، اما آمريكا با اين امر مخالفت كرد و آنها را "پناهندگاني " دانست كه حق دارند در عراق باقي بمانند.
آمريكائيها از زمان اشغال عراق در ۲..۳ميلادي مدعياند كه اعضاي مجاهدين خلق منافقين را در قرارگاه "اشرف" تحت كنترل خود دارند، اما به رغم اينكه واشنگتن اين گروهك را در فهرست گروههاي تروريستي قرار داده ولي پس از نزديك به ۴سال، نه قرارگاه اين گروه را منحل و نه آنها را خلع سلاح كرده است.
بنظر ميرسد دولت آمريكا نيز همانند صدامحسين ميخواهد از منافقين به صورت ابزاري عليه ايران استفاده كند و عليرغم خواست دولت عراق از اخراج آنان از عراق جلوگيري ميكند. آمريكاييها مانند صدام به منافقين به عنوان يكي از مهمترين بازوهاي جاسوسي خود از ايران نگاه ميكنند.
منافقين همچنين به اشاره آمريكاييها زمينه فضاسازيهاي تبليغاتي عليه برنامه هستهاي ايران را بوجودآوردهاند، به گونهاي كه تقريبا هربار بحث درباره پرونده هستهاي ايران جدي شده است معمولا سخنگوي منافقين اقدام به مصاحبه و به اصطلاح افشاگري عليه برنامههاي هستهاي ايران ميكند.
گروهك منافقين هم چنين براي حضور خود در عراق و دخالت در امور داخلي اين كشور از استدلال آمريكاييها استفاده ميكند.
روزنامه "الحيات" ۱۵بهمن در پايگاه اينترنتي خود نوشت: سازمان مجاهدين خلق(منافقين) در بيانيهاي اعلام كرد، اعضاي اين سازمان براساس توافق نامه چهارم ژنو و قوانين بينالمللي پناهنده عراق به شمارميآيند.
اين در حالي است كه مقامهاي عراقي از سال ۲۰۰۳بارها اخراج منافقين از عراق را خواستار شدهاند، مهمتر از آن، حفظ سلاح و تجهيزات يادگاري صدام و ادامه اقدامات دشمنانه با ملت و نظام جمهوري اسلامي به كلي با ادعاي پناهنده بودن منافقين در تعارض است.
هم چنانكه گفته شد مقامهاي عراقي به مناسبتهاي مختلف مخالفت خود را با حضور اين افراد در عراق اعلام كردهاند.
"سيد عبدالعزيز حكيم" رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق ۱۴بهمن در ديدار با "آيتالله هاشميرفسنجاني " رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، عمر حضور منافقين در اين كشور را پايان يافته عنوان كرد و گفت: اعضاي اين گروه هيچ جايگاهي در اين كشور ندارند و بايد عراق را به سرعت ترك كنند.
برخي ديگر از مقامهاي عراقي نيز منافقين را به دخالت در امور عراق متهم كرده و بطور رسمي خواستار خروج آنان از عراق شدهاند كه نمونه بارز آن در سخنان ۱۲بهمن سخنگوي دولت عراق ذكر شد.
"بهاءالاعرجي" رئيس كميسيون حقوقي پارلمان عراق نيز ۱۴بهمن ماه جاري منافقين را " وصلهاي عجيب در جامعه عراق " توصيف كرد.
به گزارش شبكه تلويزيوني "العربيه" الاعرجي در مصاحبه با اين شبكه گفت:
رژيم سابق عراق در زمان جنگ با ايران از سازمان مجاهدين خلق( منافقين) بهره برداري سياسي ميكرد و نيروهاي اين سازمان در كنار ارتش عراق عليه نيروهاي ايراني جنگيدند بعد از آن سازمان مجاهدين (منافقين) وارد جنگ رو در رو با ملت عراق شد و به ويژه اين مسئله در زمان انتفاضه سال ۱۹۹۱مردم عراق مشهود است.
وي افزود: شواهد زيادي وجود دارد كه نشان ميدهد مجاهدين خلق (منافقين) در كنار نظام سابق عراق در سركوب اين انتفاضه مشاركت داشتند.
الاعرجي در ادامه گفت: پس از آنكه آمريكاييها عراق را اشغال كردند شوراي حكومتي عراق تصميم گرفت به فعاليت سازمان مجاهدين خلق (منافقين) در عراق پايان دهد و آنها را از عراق اخراج كند، حتي مجمع ملي سابق عراق كه مجمعي منتخب بود در تصميمي روشن و آشكار از مجاهدين (منافقين) خواست از خاك عراق خارج شوند ولي نيروهاي آمريكايي مانع از اجراي تصميم دولت عراق و مجلس نمايندگان عراق شدند.
الاعرجي افزود: اخيرا مدارك ديگري به دست آمده است مبني بر اين كه سازمان مجاهدين خلق (منافقين) شبكههايي براي همكاري با سازمان القاعده و تكفيريها و صداميها دارد. اطلاعاتي كه در اين رابطه وجود دارد همگي دقيق و موثق است از اين رو دولت عراق در اقدامي شجاعانه تصميم گرفت مصوبه مجمع ملي سابق عراق را اجرا كند و نيروهاي مجاهدين (منافقين ) را اخراج كند. آمريكا و نماينده اين كشور در عراق بايد به تصميم دولت عراق احترام بگذارند.
براين اساس دولت عراق و اغلب مقامات رسمي اين كشور خواهان اخراج منافقين از عراق هستند و سخنگوي دولت عراق نيز اخيرا در يك كنفرانس مطبوعاتي در بغداد از منافقين خواست هرچه سريعتر خاك آن كشور را ترك كنند.
اگرچه بر اساس "اصل حاكميت " دولت عراق حق تصميمگيري در اين مورد را دارد، اما عملا دولت آمريكا تاكنون مانع از اجراي تصميم دولت عراق در اين مورد شده است، اين در حالي است كه آمريكا مدعي است براي صدور دموكراسي عراق را اشغال كرده است، اما اجازه نميدهد تصميم دولت قانوني عراق كه با انتخابات مردمي روي كار آمدهاست براي اخراج مشتي تروريست تحقق يابد.حال آنكه آمريكاييها خود به بهانه مبارزه با تروريسم به منطقه و عراق لشكر كشيدهاند.
گروهك منافقين خود را پناهنده در عراق ميداند، اما عملا وضعيت پناهنده را ندارد و در امور داخلي اين كشور دخالت ميكند.
مردم عراق نيز خاطرات بدي از حضور منافقين در اين كشور دارند، در سال ۱۹۹۱بعد از شكست عراق به دست نيروهاي ائتلاف، نيروهاي "مسعود رجوي" سركرده منافقين به صدام حسين كمك كردند تا شورش كردها در شمال عراق را سركوب كند. به گروهك منافقين دستور داده شد، روستاهاي كردنشين را منهدم كنند و بر روي غيرنظاميان در آن مناطق آتش بگشايند.ديدبان حقوق بشر بعدها گزارشي دراينباره صادر كرد و نقش گروهك منافقين را محكوم كرد.
درخواست تازه دولت عراق مبني بر ضرورت خروج فوري گروهك منافقين از خاك آن كشور نشان ميدهد دولت و مردم عراق ديگر حاضر نيستند حضور اين گروهك تروريستي را در خاك خود تحمل كنند و دولت آمريكا نيز دير يا زود ملزم خواهد شد تصميم دولت عراق در اخراج منافقين از عراق را بپذيرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا