یک استاد دانشگاه تاکید کرد: پس از یازده سپتامبر قدرتهای بزرگ باوجود صرف هزینههای میلیاردی و جنگ افروزیها نتوانستهاند تروریسم را ریشهکن کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رحمت حاجیمینه، استاد دانشگاه در همایش «صلح و روابط بینالملل: رویکرد ایرانی – اسلامی» که صبح دوشنبه در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، درباره رویکردهای متفاوت برای تبیین صلح و امنیت در حوزه تروریسم گفت: تروریسم بعد از حملات یازده سپتامبر در ایالات متحده تحت عنوان جنگ علیه ترور به یک مفهوم اصلی در روابط بینالملل تبدیل شد و بدین شکل شاهد تحولاتی در نظریههای روابط بینالملل بودیم.
وی ادامه داد: پس از این حادثه جنگهایی در عراق و افغانستان روی داد و منازعات قدرتهای بزرگ گسترش یافت و میلیاردها دلار صرف مبارزه با تروریسم شد تا بدین شکل تروریسم ریشهکن شود اما هیچ یک از قدرتهای بزرگ تاکنون نتوانستهاند مساله تروریسم را حل کنند. این در حالی است که در حوزه تئوریک ما شاهد افقهای جدید در مساله تروریسم هستیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به مولفههای نظریه انتقادی افزود: براساس این نظریه تروریسم یک واقعیت اجتماعی است و ماهیت آن به شرایط، قصد، نیت و فرآیند اجتماعی بستگی دارد و یک مفهوم ثابت نمیتواند داشته باشد.
وی در ادامه اظهاراتش با تشریح مولفههای نظریههای سنتی، مساله تروریسم را مورد بررسی قرار داد.