به دنبال ورود نيروهای امنیتی عراق به داخل پادگان عراق جدید (اشرف سابق) و کنترل کامل این اردوگاه توسط دولت عراق طی روزهای گذشته ،خبرگزاری فارس اقدام به گفت و گو با چند تن از کارشناسان سیاسی کرده است که از نظر شما می گذرد.
آقای حسين علي نماینده پارلمان عراق در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در بغداد با تأكيد بر ضرورت اخراج گروهك منافقين از خاك عراق اظهار داشت: منافقين يك گروه تروريستي هستند كه براي امنيت منطقه مضر بوده و اخراج آنها از عراق ضروري است.
وي افزود: در عراق تنها بعثيها با اخراج اين گروهك تروريستي مخالف هستند و آن هم به دليل خدمات ارزنده آنها به رژيم بعث است.
عضو پارلمان عراق از دولت "نوري المالكي " خواست اخراج اين گروه تروريستي را در رأس برنامههاي خود قرار داده و زمينه اخراج آنها را فراهم سازد زيرا حضور آنها غيرقانوني است.
حسين علي اقدام اخير نيروهاي امنيتي عراق و تصرف پايگاه اشرف را قانوني خواند و گفت: نيروهاي امنيتي عراق حق تسلط كامل بر خاك خود را دارند و ميتوانند وارد هر مكاني شوند.
از سوی دیگر حشمت الله فلاحت پيشه عضو كميسيون امنيت ملي مجلس با بيان اينكه واكنش آمريكا به موضوع منافقين از سياستهاي مداخلهجويانه اين كشور نشات ميگيرد، گفت: دولت عراق نسبت به اين واكنش بياعتناست.
وی گفت: بخش اعظم موضوع به مسائل داخلي عراق باز ميگردد چرا كه نيروهاي امنيتي عراق در حال حاضر مشغول اجرا كردن قانون اساسي عراق هستند.
وي با بيان اينكه قانون اساسي عراق به دليل حضور نيروهاي آمريكايي تا به حال اجرا نشده بود، اظهار داشت: اولين قانوني كه در شوراي حكم عراق تصويب و در مجلسين عراق مورد تصويب مجدد قرار گرفت قانون اخراج منافقين از عراق بود.
نماينده اسلام آباد غرب با ذكر اينكه بخش عمدهاي از شاكيان منافقين كردها و اعراب عراقي بودند كه در مناطق كردي و يا مناطق خالص عربي در عملياتهاي مشترك با صدام بودند، افزود: خانوادههاي بازماندگان نيز همواره در مقابل ساختمانهاي دولتي عراق تجمع كرده و خواستار مجازات و اخراج منافقين بودهاند چراكه صدام علاوه بر اينكه دست منافقين را براي اقدام عليه ايران بازگذاشته بود از آنها جهت سركوبهاي داخلي نيز استفاده ميكرد.
عضو كميسيون امنيت ملي بيانيه رئيس پليس دياله و مهلت يك ماهه به منافقين را نشان دهنده مصر بودن عراق در اجراي اين قانون دانست و اظهار داشت: تاكيد بر فاصله گرفتن منافقين از مرزهاي ايران نشانگر توجه به حساسيت ايران نسبت به اين موضوع است.
سعدالله زارعي كارشناس مسائل خاورميانه نیز با بيان اينكه گروهك تروريستي منافقين در بين ملت عراق منفور هستند، گفت: عراقيها به هيچ وجه از حضور منافقين در خاك خود استقبال نميكنند.
وی اظهار داشت: اين پادگان براساس عرف و حقوق بينالملل بخشي از خاك عراق به حساب ميآيد و نميتواند خارج از مقررات و ضوابط دولت عراق فعاليت كند.
وي افزود: در مردادماه سال گذشته پس از امضاي توافقنامه امنيتي بين بغداد و واشنگتن، نيروهاي آمريكايي مناطق شهري و روستايي را ترك و به داخل پادگانها رفتند و دولت عراق براساس اين توافقنامه امنيت اين مناطق را بر عهده گرفت به همين دليل زماني آمريكاييها ناچار شدند اطراف پادگان اشرف را تخليه كنند دولت عراق در آن مناطق مستقر شد و در چارچوب حقوق قانوني اعلام كرد كه به منظور اشراف بر اوضاع، نقطهاي را براي استقرار نيروهاي نظامي و امنيتي در اين پادگان ايجاد ميكند كه اين موضوع با مخالفت منافقين مواجه شد.
زارعي خاطرنشان كرد: آمريكاييها كه در طول 6 سال گذشته و از زمان آغاز اشغال عراق از منافقين به عنوان يك مجموعه تحت امر و به منظور اعمال فشار بر جمهوري اسلامي ايران و شيعيان استفاده ميكردند، نسبت به كنترل اين مركز توسط دولت عراق اعتراض كردند كه اين اعتراض قانوني نبود و به همين دليل خانم كلينتون از دولت عراق خواست كه در مواجهه با اين گروه خويشتنداري كند.
وي با بيان اينكه اين گروهك به واسطه جناياتي كه مرتكب شدند در نزد ملت ايران منفور هستند، گفت: علاوه بر اين گروهك تروريستي منافقين در نزد ملت عراق نيز منفورند و جنايات زيادي را عليه اين ملت مرتكب شدند به همين دليل عراقيها اعم از دولت و ملت اين كشور به هيچ وجه از حضور منافقين در خاكشان استقبال نميكنند و گزينهاي به جز تسليم اين افراد به ايران و يا رفتن آنها به كشورهاي مختلف وجود ندارد.
يك كارشناس دیگر مسائل بينالملل نیز با اشاره به حاكميت عراق بر اردوگاه اشرف گفت: گروهك تروريستي منافقين در آستانه فروپاشي است.
رضا گرمابدري كارشناس مسائل بينالملل در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس در خصوص تسلط نيروهاي امنيتي عراق بر اردوگاه اشرف گفت: اين اقدام يك حركت كاملاً به حق بود، اگر چه بايد مدتها قبل صورت ميگرفت.
وي با بيان اينكه حضور منافقين در اردوگاه اشرف به معناي اشغال بخشي از خاك عراق بود، اظهار داشت: اين درحالي است كه اردوگاه اشرف جزو خاك عراق و حق قانوني دولت عراق است تا حاكميت خود را بر اين منطقه همچون ساير مناطق اعمال كند.
اين كارشناس مسائل بينالملل با اشاره به دو معضل اساسي منافقين گفت: آنها يك گروه تروريستي هستند كه اقداماتشان در سالهاي گذشته و اقدام عليه امنيت ايران كه همسايه عراق است از چشم مسئولين عراقي دور نمانده است.
گرمابدري مشاركت اين عوامل تروريستي با صدام در قتل عام مردم عراق را مسئله ديگر اين گروهك خواند و افزود: واكنش منافقين در اروپا و سر و صداهاي آنها به اين دليل است كه چهره آنها بسيار منفور شده و هيچ كشوري اين گروهك را به طور كامل پناه نميدهد.
وي سازمان منافقين را در آستانه فروپاشي دانست و درخصوص واكنش وزارت خارجه آمريكا نسبت به اقدام دولت عراق گفت: آمريكا از اعمال حاكميت عراق بر اين اردوگاه و بيتوجهي به خواست اين كشور مبني بر عدم برخورد با منافقين ناراحت است.
اين كارشناس مسائل بينالملل با بيان اينكه آمريكا نگران تحويل برخي از اعضاي گروهك منافقين به ايران است، اظهار داشت: منافقين اگر تحويل داده شوند حرفهايي براي گفتن دارند كه حتماً عليه آمريكاست و اين موضوع آمريكا را به شدت نگران كرده است.
گرمابدري فرصت يك ماهه رئيس پليس استان دياله به اعضاي منافقين مبني بر ترك عراق يا زندگي در نقاط دوردست از ايران را يك اقدام اشتباه دانست و افزود: نيروهاي عراق دست به يك كار بزرگ زدهاند و بايد آن را به پايان رسانده و ريشه عوامل تروريستي را در عراق بخشكانند.
وي در پايان با بيان اينكه با انتقال منافقين به نقاط دور دست احتمال تجديد حيات منافقين وجود دارد، تصريح كرد: بايد اين غائله پايان يابد و اجازه باقي ماندن ريشههاي منافقين در عراق داده نشود.