یادی از استواری ملت ایران در صفوف نماز جمعه اسفند1363

24esfand

نخستین یادواره شهدای نماز جمعه 24 اسفند 1363 در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) روز گذشته مورخ 24 اسفند 1393 از ساعت 8:30 تا 11:30 مراسمی تحت عنوان یادواره شهدای نماز جمعه سال 1363، با حضور خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران و مقامات ارشد کشوری و لشکری، در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، صلوات خاصه امام رضا(ع) و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، یک کارشناس به بازخوانی فاجعه خونین نماز جمعه پرداخت. وی یکی از حوادث بزرگ تاریخ را پیروزی انقلاب اسلامی ایران دانست و جنایاتهایی همچون بمب گذاری در نماز جمعه را در راستای ضربه زدن به انقلاب شکوهمند اسلامی بیان کرد.

این مقام کارشناس در ادامه بیان کرد: «عاملین بمب گذاری نماز جمعه چهار ماه قبل از حادثه توسط گروهک تروریستی منافقین جذب و به عراق منتقل شدند. در آنجا نزدیک به دو ماه آموزش دیدند و سپس وارد کشور شدند.

هدف این افراد ترور شخص مقام معظم رهبری که در آن زمان مقام ریاست جمهوری را داشتند، بود. عوامل این حادثه فرشی آغشته به مواد منفجره را جایی پهن کردند که بیشترین آسیب را به خطیب نماز جمعه بزنند؛ اما هم دیر وارد دانشگاه شده بودند و هم ترسیده بودند. به همین علت دورتر از جایگاه ایشان فرش 2x1 را که آغشته به مواد منفجره با چاشنی و ساخت فرانسه بود پهن کردند و خودشان با فاصله نشستند، به این امید که شاید برد انفجار به سخنران هم برسد که الحمدالله اینطور نشد.

وی خاطرنشان کرد: «14 شهید و 88 مجروح این حادثه به وضوح نشان می دهد که نوع انفجار و بُرد بمب به چه میزان بوده است. شاید اگر مردم نبودند این انفجار می توانست به خطیب نماز جمعه هم آسیب برساند. بعد آن فاجعه، هر دو جنایت کار دستگیر و به درک واصل شدند.

پس از آن حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی، معاون محترم شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در خصوص اهمیت یاد و خاطره شهدا گفت: «820 پایگاه نماز جمعه در سراسر کشور وجود دارد که هر جمعه در آنها نماز جمعه برگزار می شود. یکی از طرح هایی که در دست اقدام و اجرا قرارد دارد، شناسایی شهدای ستادهای نماز جمعه سراسر کشور است.»

وی در ادامه سخنانش به بخشی از وصیت نامه شهدا در رابطه با توصیه به شرکت در نماز دشمن شکن جمعه پرداخت و گفت: «مقام معظم رهبری فرمودند آن روزی که این حادثه در نماز جمعه رخ داد صفوف نماز جمعه بهم نخورد! و هیچ خللی در نماز جمعه به وجود نیامد.»

در ادامه مراسم، آقای جواد مقصودی رئیس وقت ستاد نماز جمعه تهران و حاج فضل الله فرخ از یادگاران و بازماندگان حادثه تلخ اما عزت آفرین نماز جمعه، به بخشی از خاطرات خود در خصوص بازخوانی حادثه نماز جمعه سال 1363 پرداختند.

آقای مقصودی با بیان این مطلب که مردم آگاهانه در نماز جمعه شرکت کرده بودند، بیان داشت: «صدام اعلام کرده بود که نماز جمعه تهران را بمباران خواهد کرد؛ اما با این حال نماز جمعه هر هفته با شکوه تر برگزار می شد. تا در آن نماز جمعه ای که مقام معظم رهبری خطیبش بود انفجار عظیمی رخ داد.

24esfand2

با شنیدن صدای انفجار به سرعت به سمت جایگاه رفتم تا از سلامت رهبری که در آن زمان مقام ریاست جمهوری را داشتند اطمینان پیدا کنم. من به عنوان مسئول نماز جمعه ترسیدم به ایشان لطمه ای وارد شده باشد. حضرت آقا فرمودند: «چرا اخم کرده ای؟! ناراحتی؟»سپس فرمودند شعار بدهید تا خطبه ها را شروع کنم. ایشان همانند کوهی استوار سرجایشان ماندند و مردم هم به تبعیت از ایشان سر جایشان نشستند و نماز جمعه به بهترین نحو ممکن ادامه پیدا کرد.»

حاج فضل الله فرخ از یادگاران آن حادثه خاطراتش را اینطور بیان کرد: «وقتی در تهران بمباران می شد، مردم از خانه هایشان به مکان های امن و اطراف تهران پناه می بردند. حتی شاید در طول هفته تهران خلوت می شد؛ اما نماز جمعه خیلی باشکوه برگزار می شد. با آنکه تهدید جدی بود و مردم می دانستند که صدام تعارف ندارد و اگر می گوید نماز جمعه را بمب باران می کند واقعا این کار را انجام می دهد و از آن باکی ندارد. در عین حال حتی یک هفته نماز جمعه خلوت نشد و مردم از شهرهای امن و اطراف تهران،کفن پوش می آمدند و در نماز جمعه تهران شرکت می کردندکه مبادا نماز جمعه تهران به خاطر تهدید های صدام خلوت شود. مردم با اطمینان به اینکه این بمباران انجام می شود و با توجه به اینکه احتمال شهادتشان زیاد است، باز هم می آمدند! کجای تاریخ نوشته است که بمبی منفجر شود و 14 نفر شهید و 88 نفر زخمی شوند؛ اما مردم از جایشان تکان نخوردند! خطبه ها و نماز بدون خدشه خوانده شود و حتی یک نفر فرار نکند. این یک حادثه بی نظیر است.

در همین اثنا مداح اهل بیت(ع)، دقایقی را به ذکر مصیبت مادر شهدا، حضرت فاطمه الزهرا(س) پرداخت و بیش از پیش فضای مراسم را شمیم روح ملکوتی شهدا، عطرآگین ساخت.

24esfand3

سپس حجت الاسلام والمسلمین اختری، عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور سخنرانی را ایراد نمود و بیان داشت: «نماز جمعه به تمام جهان درس می دهد زیرا که جایگاه بیان گری و افشاگری است. نماز جمعه است که فرهنگ شهادت و فرهنگ حسینی را ترویج می دهد.»

این عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: «حیات واقعی در پرتو دین است. دین معرفت و معنویت ایجاد می کند. معنویت قدرت ایجاد می کند و قدرت ِ معنویت تمام مظاهر مادی را تحت شعاع قرار می دهد.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «چند سال پیش یکی از سران سازمان سیا از تکنولوژی شان بازدید می کردند، گفت: بله این تکنولوژی ما است؛ اما ولایت فقیه تکنولوژی ما را در مشت اش له کرده است! »

شهیدان نماز جمعه؛ قربانی نماز، حیات، بیدارگری و در نهایت قربانی راه خدا شدند و این چیزی جز آموزه های مکتب حسین(ع) و خاندان آن حضرت نیست. روحشان شاد و یادشان گرامی.»

شایان ذکر است در اختتامیه مراسم از خانواده شهدای نماز جمعه عزت آفرین سال1363، با اهدای تندیس و لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد.

 

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31