ایران؛ قربانی بزرگ اما مصمم مبارزه با تروریسم

 280211 485 1 792

ایران در سال‌های اخیر موضوع مبارزه با تروریسم را به شکلی ویژه در سیاست خود گنجانده و پرچمدار مبارزه با تروریسم در منطقه شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هابیلیان، تروریسم یکی از بزرگ‌ترین و جدی‌ترین تهدید‌ها برای صلح، امنیت و ثبات جهانی است؛ این پدیده در دهه‌های اخیر به شکلی قابل توجه از سوی کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر به ابزاری برای دستیابی به اهداف و منافع نامشروع تبدیل شده است.

 

در عین حال، مواجهه و آسیب دیدن ایران از تروریسم موضوع جدیدی نیست؛ مردم ایران طی دهه‌های اخیر با گوشت و پوست و استخوان خود تروریسم را درک کرده و از آن رنج بردند.

 

ایران در چهار دهه گذشته همزمان با تلاش‌های گسترده خود برای مبارزه با تروریسم، یکی از بزرگ‌ترین قربانی این پدیده مرگ‌بار در جهان بوده است، اما تکرار رویداد‌های تروریستی ذره‌ای در عزم ایران برای مبارزه با تروریسم خلل وارد نکرد.

 

روایت اول؛ ایران از بزرگ‌ترین قربانیان تروریسم در جهان

نگاهی به تاریخ رنج ایران از تروریسم، نه تنها نشان‌دهنده حقایقی از نقش کشور‌های مدعی مبارزه با تروریسم در رقم خوردن بدترین فجایع تروریستی در کشورمان است، بلکه تاییدکننده عمق جدیت ایران در مبارزه با این پدیده شوم و غیرانسانی است.

 

سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۱ از خونین‌ترین سال‌ها برای ایران از نظر تعداد ترور شخصیت‌ها و بیش از آن شهروندان ایرانی بود.

 

البته رنج مردم ایران از تروریسم به آن سال‌ها محدود نماند و تروریسم در بازه‌های زمانی مختلف با دست مدعیان مبارزه با این پدیده از آستین‌های مختلفی بیرون آمد؛ ترور دانشمندان هسته‌ای در دهه ۱۳۸۰ را می‌توان پروژه‌های صهیونیستی دانست که اسناد مستدلی نیز برای آن وجود دارد.

 

تحریم‌های آمریکا و متحدانش علیه ایران نیز نوعی تروریسم محسوب می‌شود که مرگ شهروندان ایرانی را به‌ویژه به دلایل پزشکی رقم زد.

 

از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تاکنون بیش از ۲۳ هزار شهروند ایرانی قربانی اقدام‌های تروریستی ۳۵ گروهک شده‌اند.

 

در جدیدترین حادثه تروریستی علیه شهروندان ایرانی در کرمان ده‌ها شهروند ایرانی جان خود را از دست دادند.

 

روایت دوم؛ مبارزه بی‌وقفه ایران با تروریسم

موضوع مبارزه با تروریسم برای کشورمان چنان اهمیتی یافته که ایران در سال‌های اخیر این موضوع را به شکلی ویژه در سیاست خارجی خود گنجانده است و پرچمدار مبارزه با تروریسم در منطقه شده است.

 

مبارزه جدی ایران با تروریسم از اوایل دهه ۲۰۰۰ شکل جدی‌تر و گسترده‌تری به خود گرفت؛ یعنی از زمانی که آمریکا و متحدانش با ادعای مبارزه با تروریسم به تقویت گروه‌های تروریستی در منطقه و نجات آن‌ها از تیغ تیز مبارزه با تروریسم در منطقه مشغول بودند.

 

ادعای مبارزه با تروریسم آمریکا و متحدان و شرکایش در حالی مطرح می‌شود که این کشور‌ها به میزبانان و حامیان مالی گروه‌های ترویستی به‌ویژه ضد ایرانی تبدیل شده‌اند؛ در عین حال، سکوت این کشور‌ها در برابر جنایت‌های گسترده تروریستی علیه ایران، ادعا‌های حقوق بشری این کشور‌های غربی را زیر سوال برده است؛ از این رو طرح ادعای مبارزه با تروریسم از سوی این کشور‌ها بسیار مضحک است.

 

برچسب‌زنی‌ها به ایران در زمینه تروریسم به‌ویژه از سوی آمریکا به‌عنوان یکی از مدعیان مبارزه با تروریسم هم نتوانست حتی ذره‌ای خلل در عزم راسخ ایران برای مبارزه با تروریسم به وجود بیاورد.

 

البته ایران فقط قربانی تروریسم به شکل حملات انتحاری، تیراندازی‌های کور، ... از سوی گروه‌های تروریستی نیست؛ کشورمان همزمان از تروریسم دولتی آمریکا و تروریسم سازمان‌یافته رژیم صهیونیستی رنج برده و قربانی داده است.

 

روایت سوم؛ رشد تروریسم زیر چتر حمایت مدعیان غربی حقوق بشر

تروریسم چالشی بزرگ برای صلح و امنیت جهان است و عزمی جدی برای ریشه‌کنی آن ضروری به نظر می‌رسد؛ از این رو، همه کشور‌های جهان باید در این مبارزه باهم همکاری کنند.

 

در حالی که جامعه بین‌المللی باید اقدام‌های تکنیکی و پیشگیرانه خود را برای مبارزه با گروه‌های تروریستی هماهنگ کنند، بزرگ‌ترین و پر مدعاترین کشور‌های مدعی مبارزه با تروریسم برای دستیابی به اهداف خود همچنان به حمایت از تروریسم ادامه می‌دهند.

 

از این رو، تروریسم همچنان زیر سایه این کشور‌ها رشد می‌کند و قربانی می‌گیرد.

 

منبع: خبرگزاری میزان


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31