گزارش« RAND»از اشتباهات واشنگتن در برخورد با منافقین

Rand Logo

«انستيتوي تحقيقات دفاع ملي» آمريکا در گزارشي مشروح درباره سازمان تروريستي مجاهدين خلق (منافقين)، اشتباهات آمريکا را متذکر شد و توصيه هايي را در تعامل با اين گروه و جلوگيري از اشتباهات مطرح کرد.

 

به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پرس تي وي، سازمان غير انتفاعي آمريکايي انستيتوي تحقيقات دفاع ملي (RAND) در گزارشي تحقيقاتي براي وزارت دفاع آمريکا، نيروهاي چند مليتي در عراق و نيروي ضربت 134 (عمليات اسير گيري TF-134)، به ايدئولوژي خشونت آميز، سياست فريب، تطميع و تنبيه گروهک تروريستي منافقين پرداخت، اشتباهات آمريکا را در تعامل با گروه تروريستي مجاهدين خلق برشمرد و توصيه هايي را براي جلوگيري از تکرار اين گونه اشتباهات مطرح کرد.

 

انستيتوي تحقيقات دفاع ملي آمريکا در گزارش تحقيقاتي خود، جذب 70 درصد از نيروهاي منافقين را «غيرداوطلبانه» و با فريب، تطميع دروغين و تهديد عنوان و تصريح کرده است: اين سازمان تروريستي با وعده هاي دروغ از جمله وعده کار همراه با حقوق، اعطاي زمين، کمک در دريافت پناهندگي، ديدار آزاد با خانواده، امکانات بهداشت و درمان عمومي و حتي ازدواج، نيرو جذب کرده و عضوگيري اين سازمان از سال 1986 دواطلبانه نبوده است.

 

در اين گزارش آمده است: گروهک تروريستي منافقين با مصادره مدارک هويتي و اجتناب از قانوني نمودن حضور اعضا در عراق در زمان صدام، آن ها را تحت اجبار در اردوگاه هاي سازمان در عراق نگه مي داشت و آنان را تهديد مي کرد درصورت خروج از اردوگاه دستگير شده و براي ورود غير قانوني به عراق محاکمه و مجازات خواهند شد.

 

تلاش هاي غيرقانوني منافقين در جمع آوري کمک مالي، فعاليت هاي پولشويي در آمريکا، انگليس و آلمان، کلاهبرداري براي جمع آوري کمک مالي براي يتيم خانه ها و انجمن هاي خيريه فرضي و سپس مصرف پول هاي جمع آوري شده براي تهيه سلاح و تجهيزات مخابراتي از جمله ديگر مواردي است که در گزارش اين سازمان تحقيقاتي به آن اشاره شده است.

 

در اين گزارش به اظهارات مريم رجوي مبني بر حمله تانک ها به کردها و نيز اعطاي مدال نظامي ارتش رژيم بعث عراق به مسعود رجوي اشاره شده و آمده است: بسياري از مردم عراق اعتقاد دارند که سازمان مجاهدين خلق از جانب صدام دست به خشونت عليه شيعيان و کردها زده است.

 

در گزارش RAND با اشاره به «انقلاب ايدئولوژيک» سازمان آمده است: گرايش فرقه اي، تجرد و طلاق اجباري، قطع ارتباط با دوستان و خانواده و انزواي کامل عاطفي، عشق به رجوي ها به جاي عشق به همسر و خانواده، افزايش مطالعات اجباري، ترتيبات زندگي جمعي جبري، اعمال کنترل بر اعضاي گروه در تبعيد در سراسر اروپا، حذف اعضاي کم تعهد، اجازه فرمانده براي هر گونه ارتباط از جمله عقايد و سياست هاي اين گروه تروريستي بوده است.

 

انستيتوي تحقيقات دفاع ملي آمريکا در گزارش مشروح خود به رهبري مادام العمر رجوي و شعار سازمان مجاهدين خلق مبني بر «ايران- رجوي، رجوي- ايران» اشاره نموده و رهبري خودکامه و کاريزماتيک را از ديگر خصوصيات اين گروه تروريستي عنوان کرده است.

 

اين سازمان تحقيقاتي در گزارش خود همچنين درباره خصوصيت «استثمار ايدئولوژيکي شديد و ايزولاسيون» منافقین تصريح کرده است: رهبري سازمان مجاهدين خلق از اعضا مي خواهد تا ايدئولوژي سازمان را مورد مطالعه قرار دهند و در جلسات تلقين ذهني، که از خصوصيت آن استفاده از ترکيب روش هاي تبليغي و تهديدي است، شرکت نمايند. اعضا فقط مجاز هستند گزارش ها و بولتن هاي داخلي، مانند نشريه مجاهد و ساير متون تأييد شده را مطالعه کنند.

 

بر اساس اين گزارش، کساني که اين دستور را نقض کنند تنبيه مي شوند و اعضايي که تمايل به تماشاي تلويزيون يا خواندن کتاب بر خلاف نظر و تأیید رهبري گروه نشان بدهند، اغلب به عنوان «مسئله دار» معرفي مي گردند.

 

در گزارش RAND در توضيح خصوصيت «فشار جمع به صورت شديد و تحقير کننده» در سازمان مجاهدين خلق (منافقين) آمده است: در اين سازمان «نشست»هاي روزانه، هفتگي، و ماهانه برگزار مي شود که در آن اعضاي سازمان مجاهدين خلق موظفند افکار و حتي خواب شبانه، به ویژه افکار و تمايلات جنسي خود، همچنین مشاهدات در خصوص ساير اعضا را به طور روزانه ثبت نمايند و آن ها را در قالب گزارش های کتبي به مسئولان خود بدهند.

 

بر اساس اين گزارش، منافقين همچنين با استفاده از کار اجباري و طولاني مدت و محروميت از خواب به عنوان روشي براي خسته کردن اعضا و جلوگيري از انحراف افکار آن ها به اهدافي غير از اهداف سازمان استفاده کرده اند.

 

در اين گزارش به نقل از اعضاي سابق منافقین آمده است: طبق قوانين اين گروه تروريستي، هرگونه ابراز يا القاي مخالفت با استراتژي سياسي و نظامي منافقين، گوش دادن به راديوهاي خارجي، اعلام نظرات سياسي فردي به ساير اعضا، شرکت نکردن در نشست هاي اجباري، انجام تماس تلفني فردي، اجتناب از شرکت در تمرينات نظامي، اجتناب از شرکت در «طلاق ايدئولوژيک» اجباري، داشتن افکار جنسي، برقراري ارتباط با دوستان و خانواده، کشيدن سيگار و درخواست خروج از سازمان، عدم وفاداري تلقي شده و مجازات، شکنجه و حبس انفرادي طولاني مدت را در پي داشته است.

 

انستيتوي تحقيقات دفاع ملي (RAND) در گزارش تحقيقات خود که از اکتبر 2007 تا ژانويه 2009، هم در عراق و هم در امريکا انجام شده است، افزون بر تشريح خصوصيات و سياست هاي منافقین، به تعامل و اشتباهات امريکا در برخورد با اين گروه تروريستي در عراق پرداخته است.

 

بر اساس يافته هاي مؤسسه RAND، نيروهاي ائتلافي تحت فرمان آمريکا پس از جنگ عراق با وجودي که ايران به اعضاي سازمان درباره پي گرد قانوني عفو داده بود، اعضاي اين گروه را تحت حفاظت خود قرار داد تا از اعزام اين گروه به ايران جلوگيري کند.

 

در اين گزارش تصميم نيروهاي ائتلاف براي اعطاي حفاظت به يک سازمان تروريست خارجي، بسيار بحث برانگيز عنوان شده و آمده است: واشنگتن که پيش از اين مجاهدين خلق را سازماني تروريستي اعلام کرده بود، در پي اتخاذ اين سياست با اتهام سياست دوگانه در جنگ با تروريسم مواجه شد.

 

انستيتوي تحقيقات دفاع ملي همچنين درباره توافق آتش بس بين نيروهاي ائتلاف با منافقین تصريح کرد: افسران نيروهاي مخصوص اطلاعاتي درباره خصوصيات گروه نداشتند و بر اساس ادعاهاي منافقین که مشخص شد دروغ بوده است، با درخواست سازمان براي آتش بس و با شرط سازمان که سلاح هاي خود را نگاه دارد، موافقت کردند.

 

بر اساس اين گزارش، «دونالد رامسفلد» وزير دفاع آمريکا در ماه ژوئن 2004 ميلادي، در تعيين وضعيت قانوني سازمان مجاهدين، آنان را غير نظامي حفاظت شده تحت کنوانسيون چهارم ژنو معرفي کرد، درحالي که اعضاي این سازمان بيشتر نظامي تلقي مي شوند.

 

مؤسسه RAND در ادامه حرکت رامسفلد مبني بر تعميم اين تصميم به همه افراد اين گروه و نفي هرگونه رسيدگي قضايي را بحث برانگيز و برخلاف توصيه هاي کميته بين اللملي صليب سرخ و دفتر کميسارياي عالي ملل متحد براي پناهندگان عنوان کرد.

 

انستيتوي تحقيقات دفاع ملي در گزارش تحقيقاتي خود، چالش هاي اصلي نيروهاي خارجي در برخورد با منافقین را برشمرد و تصريح کرد: طراحان جنگ عراق و نيروهاي ائتلافي با وجودي که اين سازمان در فهرست سازمان هاي تروريست خارجي وزارت خارجه آمريکا بود، هيچ هدف و خواسته نظامي در خصوص اين گروه نداشتند به جز اين که خواهان تسليم آنان شوند که آن هم محقق نشد.

 

در اين گزارش، کوتاهي نيروهاي ائتلافي در تسلط کامل بر اردوگاه اشرف، محدوديت در آزادي و نظارت کم بر جا به جايي اعضاي مجاهدين، اجازه به اين سازمان براي تسلط بر اعضاي خود در مقري فرقه اي، جدا نکردن رهبران از بدنه گروه، عدم رفتار با منافقین به عنوان يک سازمان تروريستي و ناتواني در کنترل اين گروه، چالش هاي اصلي پس از جنگ عراق عنوان شده است.

 

در گزارش RAND با طرح توصيه هايي براي آينده، آمده است: اين فرصت وجود دارد تا نيروهاي چند مليتي در نحوه برخورد عراق با منافقین تأثير بگذارند. دولت عراق بايد ترغيب شود اعضای سازمان را ترجيحاً از طريق صليب سرخ جهاني به ايران بازگرداند.

 

بر اساس اين گزارش، نيروي ضربت بين سازماني (JIATF) که توسط نيروهاي ائتلافي براي جمع آوري اطلاعات درباره منافقین در اردوگاه اشرف تشکيل شد، معتقد است بسياري از اعضاي سازمان اگر از تحت سلطه رهبري سازمان و عملکردهاي فرقه اي خلاص شوند داوطلبانه به ايران بازخواهند گشت.

 

در اين گزارش تحقيقاتي تصريح شده است: افرادي از کنگره آمريکا که به منافقين با ديد مثبت مي نگرند در واقع مخالفان سرسخت جمهوري اسلامي ايران هستند؛ يا تعداد قابل ملاحظه اي ايراني-آمريکايي در حوزه خود دارند و يا اطلاعات غلط دريافت کرده اند.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان