گروهک تروریستی «جیش العدل»

11011101جيش‌العدل يک گروه شبه‌نظامي تروريستي تندروي وهابي‌مذهب مي‌باشد. اين گروه بعد از نابودي جندالله، شروع به فعاليت و اعلام موجوديت کرد. رهبري اين گروه را عبدالرحيم ملازاده (صلاح‌الدين فاروقي) به‌عهده دارد. اين گروه تروريستي تاکنون مسئوليت چند قتل و ترور در نواحي شرقي استان سيستان‌وبلوچستان را بر عهده گرفته است. گروهک جيش‌العدل، با آموزه‌هاي سلفي و باورهاي وهابي از جمله حاميان تکفيري‌هاي معارض در جنگ سوريه است و يکي از دلايل اقدامات تروريستي خود عليه جمهوري اسلامي را حمايت از تکفيري‌هاي سوري و تروريست‌هاي معارض دولت سوريه اعلام کرده است.

جيش‌العدل سه شاخه نظامي دارد که براي سه منطقه در جنوب شرق ايران توسط اين گروه پيش‌بيني شده است. تمامي اين گروه‌ها در اطراف خط مرزي ايران و پاکستان فعاليت مي‌کنند تا بلافاصله پس از عمليات به خاک پاکستان بگريزند. گروه نظامي با نام عبدالملک ملازاده در محدوده شهرستان سرباز و راسک و گروه نظامي شيخ ضيايي در محدوده سراوان و گروه مولوي نعمت‌الله توحيدي در محدوده ميرجاوه و زاهدان فعاليت مي‌کنند. گروه نعمت‌الله در اولين عمليات‌هاي خود، يکي از اصلي‌ترين اعضايش را به‌نامِ زبير اسماعيل‌زهي از دست داد و تاکنون موفقيت امنيتي خاصي کسب نکرده است. بار اصلي عمليات‌هاي جيش‌العدل بر عهده گروه عبدالملک و شيخ ضيايي در مناطق سراوان و سرباز مي‌باشد که راه‌هاي گريز و صعب‌العبور مرزي دارد. اين دو گروه به‌صورت چريکي عمل مي‌کنند و از روش‌هاي کمين و بمب‌هاي ريموت‌دار، کنترلي و مين‌هاي جاده‌اي استفاده مي‌کنند. اين گروه يک شاخه اطلاعاتي با نام زبير اسماعيل‌زهي نيز راه‌اندازي کرده است که عمده مأموريت آن شناسايي چهره‌هاي اهل‌سنت همراهِ نظام و ترور آن‌ها مي‌باشد و در طرف مقابل حمايت از علماي وهابي و وابسته به سرويس‌هاي اطلاعاتي است. نکته قابل تأمل و بررسي اين است که گروهک جيش‌العدل تاکنون عمليات موفق انتحاري نداشته است.

اقدام‌هاي تروريستي

در  4شهريور1391، جيش‌العدل مدعي شد در يک درگيري مسلحانه ده‌ها تن از اعضاي سپاه پاسداران را به شهادت رسانده است. در 18مهر1391 نيز در اطلاعيه‌اي اعلام کرد که 10 عضو سپاه پاسداران را به شهادت رسانده است.

کشتار مرزبانان ايراني

اعضاي اين گروه در تاريخ 3آبان1392 حمله‌اي غافلگيرکننده به يک گشت مرزباني در منطقه مرزي سراوان نمودند که در پي اين کمين 14 نفر از مرزداران  ايران به شهادت رسيدند و 7 تن ديگر نيز مجروح گشتند. مهاجمان پس از حمله از مرز ايران و پاکستان عبور کرده و در کشور پاکستان مخفي شدند. در بيانيه منتشر شده در وبلاگ رسمي اين گروه، علت اين اقدام تروريستي «دفاع از جوانان بلوچ» و همچنين مداخله ايران در جنگ داخلي سوريه عنوان شد. از ميان 14 پليس مرزبان ايراني، 12 نفر سرباز وظيفه و 2 نفر از پرسنل کادر نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران بودند.

ربودن مرزبانان ايراني

جيش العدل در بهمن 1392 پنج مرزبان ايراني را در نزديکي مرز ايران و پاکستان ربوده و مدتي بعد عکسي از آن‌ها را نيز منتشر ساخت. بعدها گزارش قتل يکي از مرزبانان و تهديدهاي جيش‌العدل مبني بر قتل چهار مرزبان ديگر منتشر شد. جيش‌العدل در مقابل آزادي ربوده‌شدگان، خواستار آزادي پنجاه عضو زنداني اين گروه، دويست نفر از شهروندان سني‌مذهب زنداني در ايران و پنجاه نفر از زنان سني، شده بود که به گفته جيش‌العدل در سوريه در بازداشت سپاه پاسداران بوده‌اند.

19بهمن1392 گروه جيش‌العدل ويدئويي را در توئيتر بارگذاري کرد که در آن تصاويري از 5 نفر مرزبانان ايراني حاضر در مرز ايران و پاکستان را به نمايش گذاشت که توسط افراد اين گروه ربوده شده و به پاکستان برده شده بودند.

در تاريخ 4 فروردين1393 خبر کشته شدن يکي از مرزبانان ربوده‌شده به‌نامِ جمشيد دانايي‌فر منتشر شد؛ اما با پيدا نشدن جسد وي، سرنوشت جمشيد دانايي فر متولد 1366، همچنان در هاله‌اي از ابهام قرار دارد.

جيش‌العدل طي اعلاميه‌اي در تاريخ 15 فروردين 1393، اعلام کرد با پا در مياني علماي اهل سنت مرزبانان گروگان را آزاد کرده است.

همچنين اين گروه مدعي شد در سه عمليات در فروردين 1393 تعدادي از نيروهاي وابسته به سپاه پاسداران و نيروي انتظامي را در مسير ايرانشهرسرباز به شهادت رسانده است و در عملياتي ديگر به يک دستگاه کاميون حامل مواد غذايي در محدوده شهرستان سرباز حمله و دو تن را نيز به شهادت رسانده است.

همچنين در 15 ارديبهشت اين گروهک در عملياتي به بازارچه مرزي کوهک حمله کرد و پست بازرسي بازارچه را مورد هدف قرار داد که به‌ظاهر تلفاتي نداشته است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31