کشیشی که تروریست‌ها و همجنس‌گراها را دوست دارد!

Keshish

سرویس بین‌الملل بنیاد هابیلیان در ادامه سلسله پرونده‌های خود درباره معرفی هواداران گروهک تروریستی منافقین که با نام «لابی تروریسم» منتشر می‌شود، این بار پرونده کشیش «گایو» را بررسی و در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد؛ کشیش حامی همجنس‌گرایی که به‌شدت مورد احترام منافقین است  و در جلسات آن‌ها حضور می‌یابد.

«ژاک ژان ادموند ژرژ گایو»(1) (متولد 11سپتامبر1935) کشیش جنجالی فرانسوی است که در این کشور با نام «موسیو گایو» یا «کشیش اخراجی» شناخته می‌شود. او از سال 1982 تا 1995اسقف شهر «اورو»(2) در نورماندی فرانسه بود. گایو در سال 1995، به‌خاطر اظهارنظرهای بسیار بحث‌برانگیز و نامتعارفش در موضوعات مذهبی، سیاسی و اجتماعی، با تصمیم پاپ ژان پل دوم، اسقف رم و رهبر وقت کلیسای جهانی کاتولیک، از رده «اسقفی اورو» خلع شد و به اسقف‌نشینی منقرض شده در شمال الجزایر به نام «پارتنیا»(3) منتقل شد.

در پی تنزل رتبه گایو، کلیسای واتیکان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد گایو در ده سال آخر از دوره فعالیتش در کلیسای اورو، «هیچ‌گاه» به توصیه‌های واتیکان عمل نکرده است.(4)

23678620713 E2ce57cbb8

گایو قبل از سال 1995 هم به سبب اظهار نظرهای جنجالی‌اش، خبرساز شده بود. مثلا او در سال 1989 به‌خاطر اظهارات جنجال‌برانگیزی که در جریان نشست سالانه اسقف‌های فرانسه مطرح کرده بود، از سوی هم‌لباسی‌هایش محکوم شده بود. البته، سابقه گایو در اتخاذ مواضع جنجالی، در صدور حکم انضباطی علیه وی بی‌تأثیر نبود. از جمله این مواضع می‌توان به مصاحبه با نشریه «لویی»، نمونه فرانسوی مجله هرزه‌نگار «پلی بوی»، و همچنین مصاحبه با چند مجله شاخص مروج همجسنگرایی نام برد. گایو در این مصاحبه ها، مخالفت کلیسای کاتولیک روم را با همجنسگرایی به باد انتقاد گرفته بود. در این مقطع، گایو استعفای خود را تقدیم پاپ کرد، هرچند، پاپ به هر دلیل آن را نپذیرفت. این کشیش اخراجی همچنین با قانونی اعلام شدن اوتانازی و ازدواج همجنسگرایان در فرانسه، به طور علنی از آن ها حمایت کرد.(5)

در سال 2004 اسقف گایو با مریم رجوی، سرکرده مجاهدین خلق(منافقین)، دیدار کرد. رجوی در این دیدار ضمن تشکر از  گایو به خاطر حمایت هایش از این گروه، عنوان کرد این پشتیبانی ها، در ارتقای انگیزه‌ آنچه که او «مقاومت ایران» می نامید، بسیار موثر بوده است.(6) ژاک گایو تروریست‌ها‌ی کمپ لیبرتی در عراق را برای فعالیت‌های وحشیانه‌شان، کاری که او آن را مبارزه برای «آوردن آزادی و دموکراسی به ایران» می خواند، تحسین نموده است.(7)

مجاهدین خلق(منافقین)، سازمانی تروریستی است، که در کارنامه اش سابقه حملات وحشیانه تروریستی و قتل و جاسوسی علیه دولت و  هزاران تن از مردم ایران، عراق و نیز برخی شهروندان آمریکا دیده می شود. این گروه همچنین برای سرنگونی دولت انقلابی ایران با کمک صدام حسین در طول جنگ ایران و عراق نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

سازمان مجاهدین خلق ایران یا همان منافقین در سال1344توسط جمعی از دانشجویان چپ ایرانی به عنوان جنبشی سیاسی با تلفیقی از اعتقادات اسلامی و مارکسیستی بنا نهاده شد. این سازمان  در قبل از انقلاب تمرکز خود را  بر مبارزه مسلحانه علیه رژیم شاه و سرمایه‌داری و امپریالیسم غربی قرار داده بود. با این حال، بر اساس گزارش‌ «کریستین ساینس مانیتور»، منافقین تنها گروهی بود که در دهه 70 میلادی، یعنی دوره منتهی به انقلاب، با ارتکاب رشته‌ای از ترورها و حملات علیه مقامات نظامی و دیپلماتیک آمریکایی مقیم ایران علیه آمریکایی ها به خشونت متوسل شد.

Image Content General 19312948 20150831204657

در ادامه گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره سابقه تروریستی گروه مجاهدین خلق را مرور می کنیم. این گزارش در سال 2012 تهیه شده است:

«سازمان مجاهدین خلق تلاش می کند به منافع ایران در سراسر جهان ضربه بزند و برای این منظور از پروپاگاندا و تروریسم بهره می گیرد. طی دهه 70 میلادی، سازمان مجاهدین خلق  چند حمله تروریستی در داخل ایران انجام داد و تعدادی از پرسنل آمریکایی نظامی و غیرنظامی را که روی پروژه های دفاعی کار می‌کردند، در تهران کشت.

در سال 1972 سازمان مجاهدین خلق در اعتراض به سفر رئیس جمهور نیکسون به ایران، در چند مورد از اماکن سیاسی و اقتصادی ایالات متحده در تهران، از جمله« دفتر خدمات اطلاعات ایالات متحده که بخشی از سفارت ایالات متحده به شمار می رفت، « انجمن ایران-آمریکا» و همچنین دفاتر چندین شرکت ایالات متحده، اقدام به بمب‌گذاری نمود. در سال 1973، سازمان مجاهدین خلق معاون رئیس هیئت نظامی ایالات متحده در تهران را ترور کرد و در دفاتر چند شرکت تجاری، از جمله کمپانی نفتی شل، بمب‌گذاری نمود.

در سال1974، سازمان مجاهدین خلق در اعتراض به سفر کسینجر، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، در دفاتر شرکت‌های  آمریکا در تهران بمبگذاری  کرد. در سال 1975 مجاهدین دو افسر نظامی  آمریکایی را که از اعضای هیئت مستشاران نظامی ایالات متحده در تهران بودند، به قتل رساندند. در سال 1976، سازمان مجاهدین خلق دو شهروند ایالات متحده را که کارمند شرکت «راکول اینترنشنال» در تهران بودند به قتل رساند. در سال 1979، این گروه مسئولیت قتل یک مدیر اجرایی «تگزاکو» آمریکا را پذیرفت. با وجود تکذیب سازمان مجاهدین خلق، تجزیه و تحلیل گفته‌های شاهدان عینی و اسناد سازمان مجاهدین خلق نشان می‌دهد که نه تنها اعضای این سازمان در اشغال سفارت ایالات متحده در تهران در سال 1979 مشارکت و از آن حمایت کرده‌اند، حتی به آزادی زودهنگام گروگان های آمریکایی نیز معترض بوده‌اند. این سازمان همچنین برای محافظت و دفاع از سایت سفارت ایالات متحده در تهران، پس از اشغال سفارت نیرو تامین کرده است.

در سال 1981، رهبری مجاهدین تلاش کرد رژیم اسلامی نوپا را سرنگون کند؛ به دنبال این حرکت، نیروهای امنیتی ایران سرکوب این گروه را آغاز نمودند. در پاسخ، سازمان مجاهدین خلق اقدام به یک رشته عملیات بمب‌گذاری ازجمله در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و دفتر نخست وزیری نمود. در این حملات 70 نفر از مقامات عالی رتبه ایرانی از جمله رئیس قوه‌ قضائیه آیت الله محمد بهشتی، رئیس جمهور محمد علی رجایی و نخست وزیر محمدجواد باهنر کشته شدند. این حملات منجر به سرکوب گسترده از جانب دولت ایران شد که رهبران سازمان مجاهدین خلق را واداشت به فرانسه فرار کنند.

 به مدت پنج سال، سازمان مجاهدین خلق عملیات تروریستی خود را از دفتر مرکزی‌اش در پاریس تامین مالی می نمود. رهبران سازمان پس از اخراج از فرانسه در سال 1986، برای گرفتن پایگاه، حمایت مالی و آموزش به رژیم صدام حسین روی آوردند در سال های پایانی جنگ ایران و عراق، بغداد سازمان مجاهدین خلق را به تجهیزات نظامی سنگین مسلح ساخت و هزاران نفر از جنگجویان مجاهدین را به حمله‌ای گسترده و بی‌بازگشت علیه نیروهای ایرانی واداشت.

رابطه سازمان مجاهدین خلق با رژیم سابق عراق طی دهه 90 میلادی ادامه داشت. در سال 1991، این گروه بنا بر گزارشات در سرکوب خونین نیروهای شیعه و کرد عراق که علیه رژیم صدام حسین برخاسته بودند، به گارد جمهوری عراق کمک کرده است. در آوریل 1992، سازمان مجاهدین خلق حملاتی تقریباً همزمان به سفارتخانه‌ها و هیئت‌های کنسولی ایران در 13 کشور انجام داد، از جمله در برابر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، که توانایی این گروه در اجرای عملیات در مقیاس وسیع در خارج از کشور را نشان می‌داد.

در ژوئن سال 1998، سازمان مجاهدین خلق در یک سری از بمب گذاری‌ها و حملات خمپاره‌ای در ایران نقش داشت که در این حملات حداقل 15 تن کشته و چندین تن دیگر زخمی شدند. همچنین این سازمان در سال 1998 رئیس سابق زندان‌های ایران را ترور کرد. در آوریل 1999، سازمان مجاهدین خلق افسران نظامی کلیدی ایران را هدف قرار داد و سرتیپ علی صیاد شیرازی معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران را ترور نمود.

در آوریل 2000، سازمان مجاهدین خلق اقدام به ترور فرمانده قرارگاه نصر نمود، هیئتی بین سازمانی در تهران که مسئولیت هماهنگی سیاست‌ها درباره‌ی عراق را بر عهده دارد. شدت عملیات ضد ایرانی با اجرای «عملیات بهمن بزرگ» در فوریه 2000 که در آن چندین عملیات علیه ایران صورت پذیرفت افزایش یافت. یکی از این حملات، حمله‌ای خمپاره‌ای به یک مجتمع در تهران بود که دفاتر رهبر و رئیس جمهور در آن قرار داشت. در این حمله یک نفر کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند.

در مارس 2000، سازمان مجاهدین خلق با خمپاره به منطقه‌ای مسکونی در تهران حمله کرد. در این حمله چهار نفر زخمی شدند و آسیب‌هایی به اموال عمومی رسید. در سال‌های 2000 و 2001، سازمان مجاهدین خلق به طور مداوم حملات خمپاره‌ای و «بزن در رو» علیه نیرو‌های نظامی و انتظامی ایران و همچنین ساختمان‌های دولتی در نزدیکی مرز ایران و عراق انجام می‌داد. پس از اولین بمباران‌های تاسیسات متعلق به سازمان مجاهدین خلق در خاک عراق توسط نیروهای ائتلاف در آغاز عملیات آزادی عراق، رهبری مجاهدین برای آتش بس با نیروهای ائتلاف وارد مذاکره شد و سلاح‌های سنگین خود را به ائتلاف تسلیم کرد. از سال 2003، تقریباً 3400 تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف در عراق ساکن شدند.

در سال 2003، مقامات فرانسوی160 تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق را در پایگاه‌های عملیاتی که آنها معتقد بودند سازمان مجاهدین خلق از آنها برای تامین مالی و هماهنگی حملات تروریستی استفاده می‌کند، دستگیر کردند. پس از دستگیری مریم رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق، اعضای سازمان مجاهدین خلق به خیابان‌های پاریس آمدند و اقدام به خودسوزی نمودند. مقامات فرانسوی سرانجام رجوی را آزاد نمودند.(8)

این گروه در سال 2001 رسماً  اعلام نمود استفاده از خشونت را کنار گذاشته است، اما تحقیق اف بی آی نشان می‌دهد اعضای منافقین تا سال 2004 «به طور فعال درگیر برنامه‌ریزی و اجرای اقدامات تروریستی بودند».(9) در فوریه 2012، ان بی سی نیوز گزارش داد که دولت اسرائیل با گروهک منافقین، برای اجرای یک سری عملیات ترور بر ضد دانشمندان هسته‌ای ایران هماهنگ بوده است. خارج کردن اسم این گروه از لیست سازمان‌های تروریستی می‌تواند درها را برای همکاری‌های آینده با ایالات متحده نیز باز کند.

سه سال پیش، پس از یک لابی‌گری هماهنگ، گروهک منافقین از لیست تروریسم وزارت امور خارجه حذف شد. برخی از برجسته‌ترین سیاستمداران و مقامات ایالات متحده، از جمله جان بولتون، سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل متحد؛ تام ریج، مدیر سابق امنیت داخلی؛ و رودی جولیانی، شهردار سابق شهر نیویورک، در این لابی شرکت داشتند.

Monseigneur Jacques Gaillot 2005 Thomas LOUAPRE CIRIC 0 1400 933

بنابر ادعای اف بی آی، دیده بان حقوق بشر، موسسه رند، و تقریباً هر سازمان دیگری است که این گروه را مورد بررسی قرار داده است، منافقین یک نوع فرقه هستند. آشکار است که چنین سازمانی نباید شاهد و گواه بر افراط‌‌گری اسلامی تلقی شود.

جِرِمی گولکا، نویسنده کتاب «مجاهدین خلق در عراق: معمای سیاسی»، گزارشی که موسسه رند آنرا در سال 2009 منتشر نمود، به پایگاه خبری مینت‌پرس گفت: «در اردوگاه سازمان مجاهدین خلق، مجموعه کاملی از رسوم و قوانینی وجود دارد که بصورت کتاب‌های درسی درباره‌ نظریه فرقه تدوین شده‌اند، رسومی نظیر محرومیت از خواب، پروژه‌های کار اجباری... تجرد اجباری، طلاق اجباری و تفکیک جنسیتی.»

مسعود بنی صدر، عضو سابق این سازمان تروریستی، که به عنوان نماینده این گروه در سازمان ملل متحد و ایالات متحده خدمت کرده بود، تایید کرد که طلاق های اجباری در گروه عادی محسوب می‌شد. بنی صدر به خبرگزاری مینت‌پرس گفت که تمام اعضا مجبور می‌شدند همسران خود را طلاق دهند، و بعد آنها به اجبار فرزندان خود را به کشوری دیگر در اروپا و ایالات متحده می‌فرستادند تا توسط حامیان گروه و یا دیگر اعضای گروه به فرزندی پذیرفته شوند.

دو نفر از اعضای سابق این گروه، آن سینگلتون و مسعود خدابنده، در سپتامبر گذشته کتابی منتشر کردند ودر آن روش‌های قهری مورد استفاده توسط رهبران گروه برای حفظ کنترل و سرکوب مخالفان را تشریح نمودند. گزارش دیده‌بان حقوق بشر نیز به طور مشابه تصویری سوال بر‌انگیز از سازمان در کمپ اشرف نشان داد.

این گروه در حال حاضر دفتری در خیابان پنسیلوانیا در واشنگتن دارد، جایی که آنها در  رابطه با ایران کمپین‌ به راه می‌اندازند، در جلسات استماع کنگره برای قانون‌گذاری درباره ایران شرکت می‌کنند، و برای تحت تاثیر قرار دادن درک عمومی از دولت ایران تلاش می‌کنند.

منابع و پی‌نوشت‍‌ها:

تحقیق و پژوهش: معاونت بین‌الملل بنیاد هابیلیان

  1. Jacques Jean Edmond Georges Gaillot
  2. Évreux
  3. Partenia
  4. ewtn.com/library/ISSUES/DEPOSE.TXT
  5. . Englund, Steven (October 6, 1995). "Provocateur or Prophet? the French Church & Bishop Gaillot". Commonweal
  6. . Secretariat of the National Council of Resistance of Iran. 17 August 2004
  7. . Bishop Gaillot addressed a gathering of hundreds of French supporters of the Iranian Resistance celebrating the New Year on January 10, 2016. National Council of Resistance of Iran. 14 January 2016
  8. . US Department of States, Chapter 6. Foreign Terrorist Organizations, OFFICE OF THE COORDINATOR FOR COUNTERTERRORISM, Country Reports on Terrorism 2011, Report, July 31, 2012
  9. . US Department of Justice, Federal Bureau of Investigation, November 29, 2004, MUJAHEDIN-E KHALQ (MEK) CRIMINAL INVESTIGATION

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29