واگرایی در ائتلاف عراق یکپارچه کذب محض است

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با تاکید بر ضرورت بنای روابط راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایران را کشوری بزرگ و قدرتمند در خاورمیانه دانست و بازداشت دیپلماتهای ایرانی از سوی آمریکایی ها را غیر قابل توجیه و غیر قانونی خواند .

سیدعبدالعزیز حکیم در گفتگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری مهر درباره طرح امنیتی نوری المالکی نخست وزیر عراق و اینکه حرف و حدیث هایی درباره شکست آن وجود دارد و درباره مراحل پیشرفت این طرح گفت : حجم بالای چالشهای امنیتی که به وسیله گروههای تکفیری و صدامی و حمایت برخی از سازمانهای اطلاعاتی منطقه از تروریسم در عراق و سایر نیروهای تروریستی دیگر درعراق، مشکلاتی را فرا روی دولت آقای "مالکی" قرار می دهد که تنها یک طرح نمی تواند تمام مشکلات مذکور را در آن واحد حل کند و باید طرح های فراشمولی و تدریجی اجرا شود.

حکیم افزود: معتقدم که طرح موجود با در نظر گرفتن عرصه های مختلف امنیتی، نظامی و سیاسی هم اکنون به ثمردهی رسیده و الان می توان گفت که وضعیت امنیتی از گذشته بهتر شده است . موضع واحد و همبستگی ملت عراق نیز در برخورد با تروریست ها بیشتر نمایان شده است، البته این به معنای عدم انجام عملیات انتحاری یا کشتاربیگناهان یا انهدام مراکز دینی و مذهبی یا عدم فتنه گری نیست، اما باید این طرح همچنان با قوت به پیش رود و علاوه برآن باید از پتانسیل و دینامیک بالای مردمی اعم از عشایر و کمیته های مردمی بومی و گروههای سیاسی معتقد به روند سیاسی که در جهت امنیت سازی و ثبات گرایی گام برمی دارند، با هماهنگی دولت استفاده شود .

وی در ادامه پاسخ به سوال فوق گفت : این موضوع برگرفته از تجارب کشورهای مختلف است که در برخورد با چنین چالشهای عمده ای از نیروی مردمی برای مهار آن استفاده می کنند.

حکیم درباره موضع مجلس اعلای اسلامی عراق درباره حضور نیروهای بیگانه درعراق و جدول زمانی برای عقب نشینی آنان خاطر نشان کرد : مجلس اعلای اسلامی عراق مثل سایر قشرهای ملت عراق خواهان حضورنیروهای خارجی در عراق نیست واز اولین گروههایی بوده که همواره برای خروج این نیروها از عراق تلاش کرده است و بر این اساس طرح چند مرحله ای را در این زمینه دنبال نمود و تلاش کرد تا نیروهای اشغالگر را به نیروهای چند ملیتی مبدل کند و حاکمیت ملی و استقلال سیاسی عراق را به آن بازگرداند و در حال حاضر نیز تمام تلاش ما در راستای بازسازماندهی ساختارهای امنیت ملی عراق از جمله ارتش و پلیس و سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی قرار دارد.

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق تاکید کرد: ما در نیروهای عراقی زبدگی و شایستگی و قدرت لازم جهت تحمل مسئولیتهای امنیتی را ملاحظه می کنیم و باید صلاحیتهای نیروهای چند ملیتی در عراق بر طبق توافقنامه با دولت عراق، معین و مشخص شود تا زمینه لازم جهت خروج این نیروها از عراق فراهم شود .

رئیس ائتلاف عراق یکپارچه در پارلمان عراق(بزرگترین فراکسیون) درادامه گفتگو با مهر خاطر نشان کرد: به نظر اینجانب گروههای تروریستی بهترین خدمت را درجهت بقای طولانی مدت نیروهای خارجی در عراق انجام دادند و اگر این فعالیتهای تروریستی نبود این امکان برای دولت قانونی عراق وجود داشت تا از نیروهای چند ملیتی بخواهد که عراق را ترک کنند.

"سید عبدالعزیز حکیم" درپاسخ به این سوال که نیروهای آمریکایی و انگلیسی مدعی دخالت عناصر اطلاعاتی ایران در شهرهای العماره و الناصریه هستند، چرا نیروهای اشغالگرسند و مدرکی دال بر این ادعاهای خود ارائه نمی دهند؟ اظهار داشت: متاسفانه این تهمتها وجود دارد وما نیز همواره این سوال را از این طرفها کردیم و گفتیم اگر دلیل یا سندی دارید به ما نشان دهید؛ امیدواریم این اتهامات پایان پذیرد تا زمینه و محیط مناسب برای ایفای نقش بیشتر وجود داشته باشد.

Almaleki

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق درباره موضوع مسلح کردن عشایر عراق گفت : همانگونه که بیان کردم حجم چالشهای موجود درعراق زیاد است وباید برای حل آن از توان مردمی استفاده شود و باید همه ملت عراق به کمک دولت بشتابند و از دستاوردهایی که برای تحقق آن همچون استقلال ، آزادی ، عدالت ، تعیین سرنوشت و مردم سالاری تلاش و مبارزه کردند، حفاظت کنند، اما باید همه این فعالیتها با هماهنگی کامل با دولت و دستگاههای ذیربط و بر طبق سیاست کارشناسانه و پخته انجام شود.

"عبدالعزیز حکیم" درپاسخ به این سوال که مسئله احداث دیوار حائل در عراق از سوی نیروهای عراقی که با هدف جداسازی شیعیان و اهل تسنن آغاز شده بود، به کجا انجامیده و آیا دولت عراق تاکنون دراین باره اقدامات پیشگیرانه ای انجام داده است یا خیر؟ اظهار داشت : فکر می کنم این موضوع بیش از اندازه در رسانه بزرگ شده است . بسیاری از مناطق بغداد قابلیت تفکیک ندارند،زیرا از دو مذهب سنی و شیعی در آنجا سکونت دارند، اما در برخی از مناطق که از سوی تروریستها همواره مورد حمله قرار می گیرند یا تبدیل به مناطقی امن برای تروریستها شده اند به وسیله موانع فیزیکی محاصره می شوند تا از تجاوزگری تروریستها در امان باشند یا راحت تر بتوان با تروریستها برخورد کنند . البته اینها امور جزیی است که باید از سوی دستگاههای امنیتی ذیربط مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس ائتلاف عراق یکپارچه در پارلمان این کشور درباره ماهیت سفلی ها و تکفیری ها درعراق و اینکه این گروهها از کجا تغذیه می شوند؟ پاسخ داد: اینها در درجه اول تابع گروه القاعده هستند؛ متاسفانه گروهی از علما که بسیاری از آنان در عربستان سعودی مستقر هستند، از این طیف حمایت می کنند و همچنین گروههای فکری در جهان عرب در درجه اول و جهان اسلام در درجه دوم هستند که آنها از فعالیتهای تروریستی آنها پشتیبانی می کنند و جنگ نسل کشی علیه اتباع اهل بیت ( ع ) را جنگی مقدس نامگذاری کردند .

وی درادامه پاسخ به این سوال افزود: اینان به این نیز بسنده نکردند و تلاش کردند تا اعتقادات ضاله و گمراه کننده خود را بر عراقی ها به زورتحمیل کنند؛ این امر را می توان به ویژه در مناطقی که کاملا تحت سیطره دولت نیست مشاهده نمود.

حکیم درباره اخبار مندرج در برخی از مطبوعات جهان عرب درباره ائتلاف کردها با "ایاد علاوی" نخست وزیر اسبق عراق و همچنین درباره آینده روابط ائتلاف عراق یکپارچه با کردها تصریح کرد: بر حسب اطلاعم این اخبار دقیق نیست و ما دارای همپیمانی تاریخی و استراتژیک با برادران کرد هستیم که به این آسانی ها امکان تضعیف و متلاشی شدن آن وجود ندارد.

رئیس فراکسیون اکثریت پارلمان عراق، درباره بروز شایعاتی مبنی بر کناره گیری وی از ریاست مجلس اعلای اسلامی عراق به سبب بیماری و انتخاب جانشین برایش خاطرنشان کرد: این شایعات مبنای درستی ندارد؛ بنده تا کنون بر طبق نظر برادران در شورای مرکزی مجلس اعلا به عنوان رئیس مجلس در خدمت آنان هستم و تمام اختیارات و مسئولیتهای خود را بر طبق اساسنامه مجلس اعلا پیگیری می کنم . بر طبق اساسنامه مجلس اعلا، هیئت عمومی شورای مرکزی را انتخاب و شورای مرکزی نیز به نوبه خود رئیس مجلس را انتخاب می کند. اکنون نیز دلیلی برای انتخاب جانشین وجود ندارد چراکه دو ماه پیش انتخاب رئیس انجام گرفت و امری که لزوم انتخاب مجدد را موجه کند، نیز وجود ندارد.

حکیم درباره شایعاتی مبنی بر بروز اختلاف و چند دستگی در ائتلاف عراق یکپارچه تاکید کرد : درباره ائتلاف، این خبرها نیز عاری از صحت است . هم اکنون ائتلاف یکپارچه، قوی و متحد و برنامه دار است . البته طبیعی است که در محیط مردم سالارانه شاهد اختلاف نظر گروهها و شخصیتها در امور تفصیلی باشیم، اما این به معنای واگرایی و انشعاب نیست و تاکنون ائتلاف پشت سر دولت آقای ایستاده و از آن حمایت می کند و در پارلمان عراق نیز حضوری متقدرانه دارد و همه طرفهای ائتلاف معتقد به لزوم و ضرورت بقای آن هستند.

وی درباره موضوع دیپلمات های ایرانی ربوده شده درعراق و اینکه چرا تاکنون، اقدام موثری از سوی دولت عراق برای آزادی آنها انجام نشده است؟ گفت : از موضوعات دردناک و اسفناک برای ما همین موضوع است. برطبق اطلاعاتی که در دست دارم دولت عراق و همه شخصیتهای سیاسی در این زمینه، تلاشهای بسیاری را برای آزاد سازی این عزیزان انجام دادند و از این حادثه متاثر و متاسفند و همه امیدوارند تا این عزیزان هرچه سریعتر آزاد شوند چراکه دلیلی برای بازداشت آنان وجود ندارد .

رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق درباره روابط دولت عراق و جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت : روابط دو کشور خوب و قوی است و باید در فکر بنای روابط راهبردی و متین بین دو کشور باشیم. روابطی که مبتنی بر منافع مشترک بین دوکشور و پیشرفت دو ملت است و امیدواریم که این پیشرفت روابط را در آینده نزدیک شاهد باشیم. جمهوری اسلامی ایران دولتی بزرگ و قدرتمند است و همسایه عزیز عراق است و همواره در کنار ملت عراق بوده و بهترین کمکها را به ملت ودولت عراق داشته است.

"سید عبدالعزیز"، چالش های پیش روی دولت نوری المالکی را شامل: 1- تروریسم و بازخوردهای منفی آن در ناپایدارسازی محیط امنیتی و سیاسی و اقتصادی و خدماتی عراق 2-نیروهای مهمی در منطقه است که خواهان قبول و پذیرش نظام سیاسی نوین عراق و دولتمردان آن نیستند3-فساد اداری گسترده، عنوان کرد.

رئیس ائتلاف عراق یکپارچه، درباره این موضوع که با توجه به اینکه تقریبا سه سال از سقوط صدام و ورود نیروهای بیگانه به عراق می گذرد، اما هنوز ادعاهای آنان مبنی بربرقراری امنیت و همچنین خدمات رفاهی و بهداشتی دراین کشور محقق نشده است و همچنین هفته گذشته سازمان ملل متحد درگزارشی،عراق را بعد از سودان یکی از ناامن ترین کشورهای جهان دانست، تاکید کرد: این درست که وضعیت امنیتی در برخی از استانها در حد مطلوب نیست؛ وجود نیروهای تکفیری و القاعده و صدامیها و سازمانهای اطلاعاتی جهانی و منطقه ای و عدم وجود نیروهای مسلح عراقی که امکانات و مهارت و آموزش و تسلیحات لازم جهت مبارزه با آنان را داشته باشند همه این امور دست به دست هم داد تا شاهد این وضعیت در عراق باشیم .

"عبدالعزیز حکیم" خاطر نشان کرد : اما قطعا با پشتیبانی مردم و پایگاه میلیونی دولت می توان براین معضلات غلبه کرد و امیدواریم که مواضع مثبت کشورهای منطقه در حل مشکلات عراق مؤثر واقع گردد . قطعا در این زمینه جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی ایفا می کند . ایران دارای روابط خوب و سازنده با تمامی طیفهای ملت عراق است و نیز دارای مرزهای طولانی با عراق است. همچنین خبرگی و مهارت لازم در خنثی سازی توطئه های سازمانهای تروریستی و شناخت لازم نسبت به القاعده و فعالیتهای تروریستی آن دارد که همه اینها، عوامل مؤثر درثبات گرایی عراق است . اگرچه خسارتهایی را هر روز، ملت عراق متحمل می شوند، اما ما با توکل برخدا و اعتماد بر مردم مظلوم عراق شاهد پیروزی و موفقیت خواهیم بود انشاء الله .


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

مطالب پربازدید بخش خبر

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان