همایش بررسی اوضاع عراق

در دی ماه نشست مشترکی با عشایر استان دیاله عراق برگزار شد و در دومین نشست از سلسله نشست های بررسی اوضاع سیاسی عراق ، تنی چند از اصحاب مطبوعات عراق ، با اجابت دعوت کانون هابیلیان در جلسه مذکور به جهت بحث و تبادل نظر و نیز پرسش و پاسخ با دانشجویان ، شرکت نمودند .

با توجه به سقوط حکومت صدام و انحلال حزب بعث مشاهده می کنیم تهدید آنها کماکان وجود دارد و بسیاری از مردم عراق از این وضعیت خوف دارند . این ترس و ارعاب در سایه عملیات های تروریستی و مخصوصاً بعد از سقوط صدام و اجرای جلسات شورای انتقالی حکومت بیشتر هم شده است .

به نظر می رسد اشغالگران از این وضعیت راضی هستند ، یعنی با توجه به این که اوضاع مبهمی در عراق وجود دارد و نمی توان اقدام حقوقی خاصی انجام داد و در این شرایط هیچ کس مسئولیت هیچ چیزی را به عهده نمی گیرد،راه برای کارهای غیر قانونی باز است.

نشست جاری، در ادامه فعالیتهای کانون و به منظور تحلیل شرایط عراق، برای تنویر افکار عمومی برگزار می شود .

 

1385

آقای سید محمد جواد هاشمی نژاد ،دبیر کل کانون هابیلیان در ابتدای این جلسه گفت: کمال تشکر را دارم از دوستان مطبوعاتی عراق که در اینجا حضور دارند ، ما چندین جلسه مشترک با این عزیزان داشتیم و گفتیم خالی از لطف نیست که با همین بزرگواران جلسه ای نیز در مورد تحولات عراق داشته باشیم و بررسی کنیم که اوضاع عراق چگونه به اینجا رسیده است .

وی در بخشی از سخنان خود افزود : در حال حاضر در آمریکا گروهی از جنگ طلبان و یا نئو محافظه کاران هستند که همه چیز را از چارچوب زور می بینند ، آمریکایی ها با هدف مبارزه با تروریسم به منطقه لشکرکشی کردند و دموکراسی را نیز هدف بزرگ خود نامیدند ، گمان من این است که به عنوان یکی از اهداف خود تصمیم داشتند تا پای تروریست های دیگر مناطق را که عمدتاً در اروپا و آمریکا هستند به عراق باز کنند تا خطر تروریسم کمتر این دو منطقه را تهدید کند .

صرف نظر از اهداف اقتصادی که از اهداف مسلم آمریکایی ها بوده است باید ذکر کنم که آنها در مبارزه با تروریسم از خود صداقت نشان نداده اند ، به نظرم رسید در این جلسه که با حضور دانشجویان و اساتید محترم دانشگاه برگزار می شود بیشتر و بهتر به بررسی این مقوله بپردازیم .

سپس دو تن از میهمانان عراقی به سئوالات حضار پاسخ گفتند که در ادامه توجه شما را به بخشی از این سئوالات که توسط آقایان راضی مطلک کیلان، روزنامه نگار و عضو انجمن حمایت از حقوق روزنامه نگاران عراق و جاسم عوده جبار یکی از روزنامه نگاران قدیمی عراق پاسخ گفته شد جلب می کنیم:

* هر گاه فاجعه تروریستی در عراق به وجود می آید رهبران شیعه مثل آیت الله حکیم گروه های تروریستی و بقایای صدام را عامل جنایت می دانند ، آیا منافقین نیز در این جنایت ها سهیم بوده اند ؟

_ راضی مطلک کیلان: بعد از سقوط صدام این گروهک تروریستی به طور مستقیم در هیچ عملیاتی شرکت نداشته ، ولی اگر بخواهیم ردپای آنها را دنبال کنیم بیشتر نقش اطلاع رسانی و جاسوسی برای تروریستها و نیروهای خارجی را بازی کرده اند و در واقع آمریکا در حال حاضر از سازمان مجاهدین به عنوان برگ بازی استفاده می کند .

* اوضاع نفت در عراق چگونه است و چقدر از عایدات صدور نفت عراق مستقیماً به جیب ملت عراق باز می گردد ؟ و دیگر این که پیش بینی می کنید آمریکا تا چند سال دیگر در عراق بماند ؟

_ جاسم عوده جبار: من مثالی برایتان می آوردم تا مسئله روشن شود ، زمانی که اشغالگران تسلط کامل بر منافع نفت عراق پیدا کردند و زمانی که صدام سرنگون شد همه ساختمان های دولتی در جنگ خراب شده بود و تنها وزارتخانه ای که سالم مانده بود ، وزارتخانه نفت صدام بود که اکنون در دست آمریکاست ، زیرا در واقع بزرگترین هدف آمریکا از اشغال مسائل اقتصادی بود .

_ ابومحمد المطرفی : من هم صحبت های دوستم را کامل کنم که آمریکا به عراق نیامده که برود ، بلکه آمده تا ماندگار شود ، از منافع نفتی هم چیز زیادی عاید مردم عراق نمی شود .

* تا زمان " ایاد علاوی " بحث اخراج منافقین از عراق خیلی مطرح می شد ، حتی از مباحث داغ شورای حکومتی و آقای " حکیم " نیز بود . اما بعد از زمان " ایاد علاوی " به بعد کمتر این مباحث مطرح می شود ، آیا علت این امر مسائل و مشکلات داخلی عراق است یا این که سیاست دولتمردان عراق تغییر کرده است ؟

_ جاسم عوده جبار: سیاست دولت عراق در این زمینه تغییر نکرده است ، در یکی از بندهای دستور دائم دولت عراق که اخیراً تصویب شده است بندی در مورد جنگ و مبارزه با تروریسم وجود دارد ، سازمان منافقین نیز در فهرست سازمان های تروریستی قرار دارند و دیر یا زود باید عراق را ترک کنند و دولت عراق نیز مسلماً در آینده در این خصوص تصمیم خواهد گرفت .

* آیا می توان سندی ارائه کرد که منافقین تحت حمایت " حاذم شعلان " بوده اند ؟ در حال حاضر " حاذم شعلان " کجاست ؟

_ ابومحمد المطرفی : " حاذم شعلان " یکی فتوکپی برابر با اصل صدام حسین بود و در روزهای اول که به سمت وزیر دفاع رسید اقدام به ایجاد جنگ روانی بر ضد ایران نمود و من با نوشتن مقاله ای در روزنامه الولا به این نکته اشاره کردم که " شعلان " قصد ایجاد قادسیه سوم را دارد . وی در حال حاضر به جرم اختلاس تحت تعقیب است .

* ابومحمد اعلام کرد که آمریکا به قصد ماندگاری وارد عراق شده است ، با توجه به این که آمریکا خواسته یا ناخواسته در دولت آینده عراق چه به طور مستقیم و چه غیر مستقیم نفوذ خواهد داشت ، قوانین تصویبی دولت مذکور چنانچه با نظریات دینی مرجع عالیقدری همانند حضرت آیت الله " سیستانی " منافات داشته باشد آیا این تقابل منجر به رو در رو قرار گرفتن مردم و دولت نخواهد شد ؟

_ ابومحمد المطرفی : وقتی من گفتم آمریکا در عراق خواهد ماند نظرم این نبود که در تقابل با آیت الله سیستانی گام بر خواهند داشت ، زیرا خودشان می دانند در کشوری شیعی با مرجعیت شخصی همانند آیت الله سیستانی اگر داعیه مخالفت با نظرات ایشان را داشته باشند ، به ضررشان خواهد بود. بنابراین با احتیاط و سیاست بیشتری گام بر خواهند داشت کما این که مردم عراق نیز در بلند مدت حاکمیت آمریکا را قبول نخواهند کرد ، بنابراین آمریکا سعی خواهد کرد نفوذی نامرئی در قضایا داشته باشد .

* آیا برای رفع مشکلات عراق " ابراهیم جعفری " به گفته خود که حاضر است کناره گیری کند وفادار خواهد ماند ؟

_ ابومحمد المطرفی : ممکن است

* آیا آمادگی دارید نسبت به روشن شدن نظر ارباب جراید در عراق از مواضعی که کانون هابیلیان نسبت به ترورهای منافقین داشته دفاع کنید ؟

_ جاسم عوده جبار: پیشتر هم اشاره کردم که در این راه پیشقدم هستیم ، خود من در راه مبارزه با تروریسم تا کنون 4 نفر از افراد خانواده ام را از دست داده ام و قبل از آمدن به مشهد نیز خودمان برای مبارزه با تروریسم تلاش می کردیم .

فعالیت های ما بر ضد سازمان منافقین نیز به 2 دلیل است : اول این که سرکوب های زیادی در خاک عراق انجام داده اند و دیگر این که به مردم کشور خود نیز بارها خیانت کرده اند و چون ملت ایران و عراق دو ملت دوست و برادر هستند پس درد و رنج مان نیز در این مورد مشترک است ، فتوای علما نیز دال بر این مطلب است که مبارزه با منافقین تکلیف شرعی است .

در ادامه دکتر خاجی کارشناس روابط بین الملل،پیرامون مبانی حقوقی رفتار اشغالگران در عراق ، سخنانی را ایراد کردند که در پی می آید:

_ دکتر خاجی: ملت عراق در چند سال تظلمات فراوانی را متحمل شده اند ، اما از قدرت بالایی در درک پدیده های استعمار برخوردار هستند و در مقایسه با مردم کشور بنگلادش که سالهاست از استعمار جدا شده اند از بیداری بیشتری برخوردارند . در عرض این دو یا سه سال با وجود این که مردم عراق تحت استعمار آمریکا هستند اما به خوبی می دانند که اهداف آمریکا از این اشغال چیست .

قصد دارم مطالبی را در خصوص حکومت اشغال ، حاکمیت و مسائل بین المللی بازگو کنم : چنانچه کشوری مورد اشغال قرار بگیرد ، کشور اشغالگر باید مقررات دقیق بین المللی را در خصوص آن کشور رعایت کند .

البته این مقررات را خود غربی ها وضع کرده اند و محور وضع این قوانین نیز دادگاه نورنبرگ 1946 و قطعنامه های ژنو و کنوانسیون های 1907 ژنو است که از مفاد فوق در حقوق بین الملل برای سرزمین های اشغال شده استفاده می شود .

در محاکمات نورنبرگ برخی مسئولین آلمانی به دلیل این که مقررات آلمان را در شهر سار فرانسه پیاده کردند محاکمه شدند و این تنها یکی از موارد محاکمه بود ، حال باید بررسی کرد که دولت اشغالگر آمریکا در عراق چگونه رفتار کرده است و آیا متناسب با قوانین بین المللی در این زمینه عمل کرده است یا خیر ؟

در ابتدا خدمت حضار گرامی عرض کنم که اصل هجوم آمریکا به عراق با قوانین بین المللی منطبق نبوده است ، زیرا مستند اول آمریکا در هجوم به عراق این بود که دولت عراق در حال تولید سلاح های کشتار جمعی است و مقادیر زیادی سلاح کشتار جمعی در اختیار دارد .

در بحث سلاح های کشتار جمعی بر اساس ماده 39 منشور ملل متحد چون تهدید بر علیه صلح محسوب می شوند نهاد حاکم بر رسیدگی تنها شورای امنیت می باشد و دستور حمله به کشور دارای سلاح های کشتار جمعی را نیز فقط شورای امنیت باید صادر کند .

اما در خصوص حمله به عراق آمریکا بدون اجازه شورای امنیت دست به این اقدام زد ، در اینجا دو خطای بزرگ توسط آمریکا سر زده است ، اول این که در عراق سلاح کشتار جمعی کشف نشد و دیگر این که حمله به عراق بدون مجوز شورای امنیت بوده است .

البته اعضای شورای امنیت به دلیل این که خود را در حمله به عراق و مسائل بعد از اشغال ذی نفع دیدند بعدها حمله آمریکا را پذیرفتند ، اما در هر صورت در عرف بین الملل این عمل خطا بوده است و خلاف .

ولی حالا بر فرض که این تهاجم درست بوده است ، حال باید بررسی کنیم که در موقع هجوم چه عمل غیر قانونی صورت گرفته است ، در تمام مقررات بین المللی مربوط به اشغال یک کشور ، کشور اشغال کننده باید مسائلی را رعایت کند :

1. امنیت را برای مردم تأمین کند ، که البته دوستان عراقی حاضر در این جلسه بهتر می توانند تحلیل کنند که آمریکایی ها چقدر توانسته امنیت را تأمین کند . می دانیم و می بینیم که هفته ای نیست که یک عملیات بر ضد مردم عراق انجام نشود .

2. نظم عمومی کشور اشغال شده را رعایت کند .

3. دولت اشغال کننده به هیچ عنوان حق اشغال مراکز دولتی را ندارد ، حاکمیت " گارنر و برمر " بر عراق هر دو غیر قانونی بود ، حتی اگر آمریکا ضروری می دانست که صدام دستگیر شود بلافاصله باید وی را پس از دستگیری تحویل عراقی ها می داد .

4. بهره برداری از منابع طبیعی کشور اشغال شده نیز بر خلاف مقررات بین المللی است . هنگام اشغال عراق هیچ چیز در وزارت نفت عراق دست نخورد و حتی کامپیوترهای این وزارتخانه نیز سالم بود و این نشان می دهد که منافع اقتصادی هدف اول آمریکا از اشغال بوده است .

در حالی که اگر یک لوله نفتی در عراق آسیب ببیند ظرف چند روز بازسازی می شود ولی می بینیم که برخی مناطق مرکزی عراق از آب آشامیدنی نیز محروم هستند .

از دیگر جرم های آمریکا حفاظت از اعضا سازمان منافقین در عراق می باشد ، زیرا تروریست ها باید در اختیار دولت کشور خود قرار گیرند نه دولت اشغالگر .

اگر این مسائل در مطبوعات مطرح شود آمریکایی ها جوابی برای آن نخواهند داشت و به خاطر همین است که مقامات آمریکایی و انگلیسی در صدد تغییر مقررات حاکم بر کشورهای تحت اشغال هستند .


مطالب پربازدید سایت

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

جدیدترین مطالب

سوم اردیبهشت سالروز ترور شهید سپهبد محمدولی قرنی؛

روایت تنها شاهد اولین ترور

فرزند شهید آقامیری می‌گوید منافقین باید به اشد مجازات محکوم شوند

فرزند شهید ترور: منافقین به اشد مجازات محکوم شوند

مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند

دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین آغاز شد

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار جمعی از جوانان و نوجوانان بهشهری:

حیات رژیم صهیونیستی وابسته به ترور است

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

دادگاه گروهک تروریستی منافقین مستند و مستدل است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان