ساعت شکسته ای که جنگ طلبان آن را کوک می کنند

جان ولف‎استال؛

عضو مرکز مطالعات بین‎المللی و استراتژیک آمریکا (‎سی‎اس‎آی‎اس)، دانش‎آموخته دانشگاه‎های «اموری» و «جورج واشنگتن» و بنیانگذار «تحلیلگران جدید در امنیت بین‎المللی» است.

ولف استال، قبل از فعالیت در سی‎اس‎آی‎اس، شش سال معاون مدیر عدم تکثیر در «موقوفه کارنگی برای صلح بین‎المللی» بود و قبل از آن در پست‎های مختلف در وزارت انرژی ایالات متحده کار می‎کرده و دستیار مخصوص معاون وزیر برای امنیت بین‎المللی و عدم تکثیر بوده است.

در طول پنج سال فعالیت در وزارت انرژی، مشاغل وی عبارت بودند از: ناظر محلی در مجموعه «یونگ بیون» کره شمالی، فعال برای بهبود امنیت در تاسیسات اتمی روسیه، و ناظر بر چندین برنامه به منظور حذف تجارت مواد هسته‎ای قابل کاربرد در تسلیحات.

وی کارشناس عدم تکثیر سلاح‎های کشتار جمعی، کارشناس پرونده‎های هسته‎ای ایران و کره شمالی و کنترل تخصص و مواد هسته‎ای در شوروی سابق و مولف مشترک «سلاح‎های مرگبار: تهدیدهای هسته‎ای، شیمیایی، و بیولوژیکی» می باشد.

مقالات وی در نشریات معتبر بسیاری منتشر می‎شوند: از جمله «سروایول»، «کارنت هیستوری»، «آرمز کنترل تودی»، «بولیتن آو اتمیک ساینتیستس»، «اینترنشنال هرالد تریبون»، «لس آنجلس تایمز»، و «کریستین ساینس مانیتور».

جان ولف استال ،برای شرکت در کنفرانس بین المللی "برنامه انرژی هسته ای ایران ، سیاست ها و چشم اندازها " به تهران سفر نمود و ملاقاتی با آقای سید جواد هاشمی نژاد ،دبیر کل کانون هابیلیان داشت . در حاشیه این دیدار ،خبرنگار هابیلیان مصاحبه ای را با وی انجام داد که از نظر خوانندگان گرامی می گذرد:

هابیلیان: فضایی که در دوسال اخیر در آمریکا شکل گرفت دقیقاً مشابه فضایی بود که قبل از حمله به عراق وجود داشت و نقشی که اپوزیسیون در این چند سال در آمریکا انجام داد دقیقاً مشابه نقشی که اپوزیسیون عراق انجام داد و دروغهایی که راجع به سلاحهای کشتار جمعی منتشر نمودند.علیرضا جعفرزاده که نماینده و سخنگوی سازمان مجاهدین در واشنگتن بود، بلافاصله بعنوان کارشناس مسائل خاورمیانه درشبکه فاکس ظاهر می شود و می گوید ایران بمب اتم می سازد.با این اوصاف ، استنباط شما از اتهاماتی که آمریکا به ایران وارد می کند ناشی چیست ،آیا مربوط به انگیزه هایش برای تغییر رژیم است یا نگرانی از فعالیتهای هسته ای ایران دارد؟و نقش اپوزیسیون ایران و بخصوص مجاهدین خلق چیست؟

ولف استال: بعضی ها در آمریکا به دنبال بحث های هسته ای هستند و به دنبال دغدغه ها و نگرانی های امنیتی. بعضی ها هم صرفاً به دنبال تغییر رژیم هستند. منتها یک اجماعی وجود دارد بر سر این مسئله که ایران، عراق نیست و ایران هم از نظر اندازه بزرگتر است و هم از نظر نظامی مشکل تر است. و برای همین هم آنها الان به اشغال ایران فکر نمی کنند. از سوی دیگر اینها درعراق درگیر هستند و بنابراین آن نیروی لازم را برای یک چنین مقابله نظامی ندارند. رئیس جمهور فعلی آمریکا یعنی جرج بوش در واقع در انتخاب بین این دو گزینه تردید دارد و بنابراین تصمیم گرفته است که هر دو را پیشه کند،منتها موضوع تغییر رژیم را به صورت یک کاردراز مدت نگاه می کند و برای همین هم سرمایه گذاری های دراز مدتی روی اپوزیسیون ها و ایرانی هایی که در آمریکا هستند انجام می دهد ، اما نه بر روی مجاهدین خلق که در عراق پایگاه دارند. ما ممکن است که خیلی از گزینه های دیگر وجود داشته باشد که آنها را به جمهوری اسلامی ترجیح بدهیم ولی مجاهدین خلق مطلقاً نه.

هابیلیان: اما آنها کماکان در رسانه ای آمریکایی حضور دارند. مرتباً جلساتی می گذارند و بخصوص در مواقعی که آژانس می خواهد اجلاسی در مورد ایران بگذارد یا مقابل سازمان ملل تظاهرات دارند. باتوجه به این که آمریکا اینها را در لیست تروریستی گذاشته و حتی کالین پاول دفاتر شورای ملی مقاومت را بست، چرا هیچ اقدامی نمی شود؟ آیا این یک رویکرد سیاسی است یا آمریکا کشوری بدون ضابطه است؟

ولف استال: اولا که فاکس نیوز که شما اشاره کردید نماینده افکار عمومی آمریکا نیست. و یک مسئله ای که هست آمریکا هم مانند ایران از گروه ها و نظریات و تفکرات مختلف تشکیل شده است و ممکن است که یک سری از گروه ها به قول معروف هنوز مجاهدین خلق را به عنوان یک گزینه به حساب بیاورند. ولی سیاست کلی این نیست. یک موضوع دیگر که وجود دارد این حس در واقع گناهی است که آمریکا در برابر آن گروههایی که در ویتنام بر علیه ملت خودشان و دوشادوش آمریکایی ها جنگیدند دارد، چرا که در نهایت آمریکایی ها آنها را رها کردند و اینها کشته شدند . اینها می خواهند این مسئله در مورد مجاهدین خلق تکرار نشود. چون که مجاهدین را هم پیمان خودشان می دانستد در مقاطعی و حالا درست است که خلع سلاح شدند و تحت محاصره هستند در عراق ،لیکن نمی خواهند که اینها را رها بکند چون مطمئن هستند که اینها یا کشته می شوند و به جزای خودشان می رسند.

هابیلیان: من جهت اطلاع بگویم که رفتار ایران نشان داده است که اصلاً دنبال قتل عام اینها نیست. یک عفو عمومی دولت ایران اعلام کرد و سال گذشته هم سیصد نفر از اینها برگشتند. الان هم دولت ایران اعلام کرده است که پنجاه یا شصت نفر از آن اشخاصی که نفرات اصلی اند ما نمی پذیریم. سایرین بیایند بروند دنبال زندگی شان. یعنی آمریکا خودش مطمئن است. ژنرال میلر که مسئول اردوگا ههای اینها در عراق است اطمینان دارد که بهترین گزینه برایشان ایران است. در نتیجه این نگرانی و عذاب وجدان ویتنامی دچارش هم وجود ندارد.

ولف استال: در یکی دو روز اقامتم در ایران متوجه شدم که ایرانی ها آمریکا را خیلی باهوش تر و مدبرتر از آنچه هست فرض می کنند و در واقع فکر می کنند که آمریکایی ها برای همه چیز طرح های دراز مدت دارند و محاسبات دقیقی دارند. نه . این موضوع مجاهدین خلق ممکن است یک بحث بسیارساده و در واقع بوروکراتیک باشد و یک گروه کوچک یا یک سازمان کوچک که ذی نفع هست در مسئله مجاهدین خلق در تصمیمات تأثیر گذار باشد. بنابراین اینها تصمیمات دراز مدت نیست و قابل تغییر است. به عراق نگاه کنید. به توفان کاترینا نگاه کنید. ما به قول معروف قادر مطلق نیستیم و نقاط ضعف بسیاری داریم.

هابیلیان: ارزیابی شما از اطلاعاتی که هر چند وقت یکبار مجاهدین خلق در آمریکا اعلام می کند چیست؟

Volfestal1

ولف استال: بگذارید یک مثالی بزنم. یک ساعت شکسته حداقل دوبار در روز ساعت را درست نشان می دهد. درست است که مجاهدین خلق در موارد بسیار زیادی اشتباه کرده اند ولی در مواردی هم منجمله همین افشاگری ای که کردند در واقع اطلاعاتی بوده که دولت ایران نمی خواسته دراختیار آژانس بگذارد و بخاطر این دولت آمریکا حاضر است این ریسک را بپذیرد که اینها ممکن است اشتباه هم بکنند،اما همچنان اجازه دارند کار خود را بکنند.

هابیلیان: پیش از این و در طول بیست و خرده ای سال قبل بخاطر این که مجاهدین خلق تحت حمایت صدام بودند امکان رسیدگی حقوقی به این پرونده نبود ، صحبتهایی هم که شما کردید مفهومش این است که دوازده هزار کشته شده بدست مجاهدین و مسائل حقوق بشری حول آن فدای این التهابات سیاسی شده و بحث حقوق بشر پایمال شده است.

ولف استال: ما قبل از این که وارد عراق بشویم شناخت خوبی از آنجا نداشتیم و اطلاعاتمان نقص های زیادی داشت و فکر می کردیم که وارد عراق می شویم و صدام را از بین می بریم و حکومت تغییر می کند و دموکراسی به پا می شود.اما هیچ کدام از اینها محقق نشد و در واقع اعتراف می کنم که آمریکا این نقایص بزرگ را داشته و در مورد مجاهدین خلق هم اصلاً نقشه ای نداشته قبل از این که واردعراق بشود و نمی دانسته که با اینها باید چه بکند. امروز هم دارد به صورت تاکتیکی از اینها استفاده می کند. ما امیدواریم که بتوانیم اینها را با برنامه اتمی ایران معامله بکنیم!

هابیلیان: علت این که چنین تشکیلاتی را بوجود آوردیم و خانواده های قربانیان ترور جمع شدند ،دقیقاً علتش همین است که دولت ایران این گروه را به حساب نمی آورد و بحث این گروه در کشور ما یک بحث مرده ای است و وجود یا عدم وجوداینها درعراق برایش اهمیتی ندارد. آمریکا هم که گفتید چطور دارد به این قضیه نگاه می کند. به خاطر همین به نظرمان رسید که حرف خودمان را بزنیم. بعنوان یک گروهی که بیشترین صدمات را در این قضیه دیدیم.

ولف استال: البته ما حرکات دولت آمریکا را متوجه می شویم و بعضی ها هستند که اینقدر زودباور هستند که فکر می کنند که این گروه در نهایت می توانند به این اهداف برسند. اما من امیدوارم که بالاخره ان جی او شما جای خودش را باز کند.

هابیلیان: اعتقاد ما این است که بودجه 75 میلیون دلاری که خانم رایس درخواست کرد یا خیلی خیلی بیشتر از آن کاری پیش نخواهد برد. نه به این دلیل که پول کاری پیش نمی برد، به دلیل اینکه در اپوزیسیون ایران گزینه دموکراتیکی پیدا نخواهند کرد. آیا در این مورد با ما موافقید؟

ولف استال: ما می دانیم که هر کسی از ما پول می گیرد آدم درستی نیست. بوش می خواهد رژیم را تغییر بدهد و می گوید که یک مقدار پول خرج کنیم. ولی فکر نمی کنم که اصلاً آن پول را خرج این کار کند و در جاهای دیگر صرف خواهد شد.

هابیلیان: با تشکر

ولف استال:موفق باشید


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش گفتگو

رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی

ماهیت فرقه منافقین با اسلام در تضاد است

علی بابایی کارنامه نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی

منافقین باید تاوان جنایات خود را به اندازه شأن ملت ایران پرداخت کنند

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس:

دادگاه گروهک تروریستی منافقین مستند و مستدل است

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان