نکته‌هایی از بيانيه دولت آمريكا درباره منافقين(1)

Hamdastanآنچه در ادامه می‌آید گزارشی است از سوی وزارت خارجه آمریکا درباره منافقین که بنا به درخواست كنگره این کشور آماده شده است.

این گزارش مفصل درباره ساختار، فعاليتهاي كنوني، حمايت خارجي و تاريخچه منافقین است که در سال 1997(1376) منتشر شده است و همانطور که در مقدمه این گزارش اشاره شده است براي تهيه اين گزارش، با طيف وسيعي از گروه‌های اپوزيسيون ايران و كارشناسان ايراني، طرفداران منافقین، جداشده‌هایی از این گروه، متخصصان مشهور آمريكايي پيرامون ايران و خاورميانه، كارشناسان سازمان‌هاي غيردولتي و مؤسسات تحقيقاتي دیدار و مشورت شده است. همچنین مجموعه حجيمي از انتشارات و برنامه‌هاي راديويي مجاهدين كه در برگيرنده دهه 1960(1340 شمسي) تا اكتبر 1994(مهر1373) است، بررسی شده است.

اهمیت این گزارش از آنجاست که بارها به «التقاطی‌بودن»، «خشونت‌طلب‌بودن»، «تروریست‌بودن» و بی‌اعتباری منافقین اشاره شده است. برشی از این گزارش بلند در چند شماره تقدیم می‌شود.

منافقین ایدئولوژی التقاطی دارند

اصول انقلابي مجاهدين بر اساس ايدئولوژي التقاطي متشكل از تفسير شخصي از تئوري اسلام شيعه و عقايد ماركسيستي شكل گرفته و اشاعه يافت.

منافقین خشونت‌طلب هستند

اكنون مجاهدين از استراتژي دوجانبه مبارزه مسلحانه و استفاده از تبليغات جهت دستيابي به اهداف سياسي خويش حمايت ميكنند. ...آنان همه تلاش خود را در مبارزه مسلحانه و استفاده از حربه تبليغات عليه دولت جديد ايران، به كار بستند و سيكلي از حمله و انتقامجويي خشونت بار و ستيزه جويانه را به راه انداختند.

«شورای ملی مقاومت» پوششی برای افراد و گروه‌های تابع سازمان است

در سال 1981(1360) رهبري مجاهدين به فرانسه گريخت و به همراه ديگر جنبشهاي اپوزيسيون ايران، شوراي ملي مقاومت را شكل داد. با اين وجود ظرف چند سال، به دليل سلطه مجاهدين، شوراي ملي مقاومت صرفاً به پوشش افراد و گروههاي تابع سازمان مبدل گشت.

گروه رجوی در خدمت صدام بود

رجوي پس از اخراج از فرانسه، در بغدادِ عراق مستقر شد و به حمايت صدام حسين گردن نهاد. در سال 1998(1377) رجوي تشكيل ارتش آزاديبخش ملي را اعلام كرد. بازوي نظامي مجاهدين حملاتي در سالهاي آخر جنگ هشت ساله ايران و عراق به داخل ايران صورت داد.

منافقین در سرکوب شورش کردها در سال 91 نقش داشت

... تهاجم عمده ارتش آزاديبخش ملي در سال 1991(1370) عليه كردهاي عراق بوده است و اين در زماني است كه اين ارتش در سركوبي وحشيانه شورش كردها به صدام حسين پيوست.

منافقین مسئول حمله‌های خشونت‌بار به شهروندان عادی هستند

علاوه بر اقدامات خرابكارانه گاه به گاه، مجاهدين مسئول حملات خشونتباري هستند كه قربانيان آن، شهروندان عادي ميباشند. آنان همچنين در خشونت عليه اهداف متعلق به دولت ايران در كشورهاي غربي دخالت دارند.

منافقین در میان جامعه ایرانیان بی‌اعتبار است

مجاهدين با سوءِاستفاده از سرزنش غرب نسبت به رفتار و عملكرد دولت فعلي ايران، خود را به عنوان آلترناتيو مطرح ميسازد. براي دستيابي به اين هدف، آنان مدعي برخورداري از حمايت اكثريت مردم ايران هستند. اين ادعا مورد ترديد بسياري از آكادميسينها و ديگر متخصصان امور ايران ميباشد كه اظهار ميدارند مجاهدين خلق در واقع از حمايت اندكي در ميان مردم ايران برخوردارند. آنان استدلال ميكنند كه فعاليتهاي مجاهدين از زمان فرار رهبري آن از ايران در سال 1981(1360) و به خصوص اتحاد آنان با عراق و سركوب درون گروهي، آنان را در ميان جامعه ايران بي اعتبار ساخته است.

منافقین تشکیلات خود را مستبدانه اداره و ناراضیان را سرکوب می‌کنند

عليرغم اظهارات مجاهدين مبني بر اينكه اين گروه ايدئولوژي انقلابي خود را كنار گذاشته و اكنون از دمكراسي ليبرالي جانبداري ميكند ولي هيچ نوشته يا سند علني پيرامون مباحث يا مذاكرات در مورد چرخشهاي چشمگير در مواضع اعلام شده مجاهدين وجود ندارد. به علاوه، سابقه 29 ساله از عملكرد و رفتار مجاهدين، ظرفيت يا نيت دمكراتيك آن را به اثبات نميرساند. مجاهدين در درون خويش، تشكيلات را مستبدانه اداره كرده، ناراضيان را سركوب نموده و تحمل نقطه نظرات مخالف را ندارد.

رجوی برای خود کیش شخصیت ایجاد کرده است

رجوي كه بازوهاي سياسي و نظامي مجاهدين را رهبري ميكند، پيرامون خود يك كيش شخصيت ايجاد نموده است. اين ويژگيها باعث شده تا اكثر ايرانيان متخصص از آنان رانده شوند... .

رژیم صدام حامی مالی و سیاسی منافقین بود

تنها دولتي كه در جهان به لحاظ سياسي و مالي از مجاهدين حمايت ميكند، رژيم توتاليتر صدام حسين ميباشد.

منافقین جایگزین معتبری نیستند

با دوري گزيدن اكثر ايرانيان از مجاهدين و غيردمكراتيك بودن عميق آنان، مجاهدين خلق جانشين معتبري براي دولت كنوني تهران محسوب نميشوند.

تاریخچه منافقین از تاسیس تاکنون بر استراتژی مسلحانه استوار بوده است

بنيانگذاران مجاهدين... سازماني متعهد به مبارزه مسلحانه تأسيس كردند. همانگونه كه آنان در مقاله نشريه خويش در سال 1974(1353) شرح ميدهند، «ما مجبور شديم از خود سئوال كنيم، چه بايد كرد؟ پاسخ ما روشن و واضح بود، مبارزه مسلحانه.» پايبندي به اين اصل استراتژيك مشخص كننده تاريخچه مجاهدين از زمان تأسيس رسمي آن در سال 1965(1344) تاكنون بوده است.

ادعای مبارزه با امپریالیسم را داشتند!

پذيرش عقايد ماركسيستي، مجاهدين را از ساير جنبشهاي اپوزيسيون ايران متمايز ميسازد. مجاهدين استدلال ميكردند كه مبارزه آنان عليه شاه بخشي از مبارزه گسترده‌تر آنان عليه امپرياليسم به سركردكي آمريكاي «جهانخوار» ميباشد.

نظر كلي و مداوم مجاهدين در سياست خارجي، در اظهارات علني رهبر فعلي گروه، مسعود رجوي انعكاس يافته است. به طور نمونه، رجوي در اظهارات خود در طول محاكمات سال 1972(1371) استدلال نمود كه اكثر مشكلات جهان از امپرياليسم ناشي شده است و اينكه «اكنون هدف اصلي، آزادسازي ايران از چنگ امپرياليسم آمريكا است».

منافقین به اسرائیل حکومت «نژادپرست» می‌گفتند

پس از انقلاب 1979(1357) و تحت رهبري رجوي، سازمان مجاهدين خلق سازماندهي مجدد شد و نشريه هفتگي «مجاهد» را منتشر كرد. در فوريه سال 1979، اين گروه برنامه مفصل چهارده ماده اي را تحت عنوان «حداقل انتظارات ما» منتشر ساخت. در كنار ساير اقدامات، اين برنامه توصيه مينمود كه ايران همه توافقات خويش را با حكومت «نژادپرست» اسرائيل را ملغي سازد.(13)

منافقین در ابتدای پیروزی انقلاب سلاح جمع‌آوری کردند

وقتي در فوريه 1979(اسفند1357)، ارتش شاه از هم گسيخته شد، سازمانهاي چريكي مجاهدين نقش حساسي را در نبرد با بقاياي رژيم پهلوي ايفا نمودند و در همين فرايند به جمع‌آوري سلاحهاي دولت پرداختند.

منافقین دفتر حزب جمهوری اسلامی را منفجر کردند

اگر چه رجوي و بني صدر در ژوئيه سال 1981 به پاريس گريختند، اما مجاهدين استراتژي مبارزه مسلحانه خويش را در داخل كشور از سر گرفتند. مجاهدين موجي از بمبگذاري و ترور را عليه حکومت [آيت الله] خميني آغاز نمودند. شاخصترين حمله در تاريخ 28ژوئن1981(7تير1360) رخ داد و اين اولين زماني بود كه دو بمب مركز حزب جمهوري اسلامي را از هم متلاشي كرد و به كشته شدن 74 تن از رهبران ارشد نظام از جمله آيت الله بهشتي رهبر حزب جمهوري اسلامي، 14 وزير، 27 نماينده مجلس، منجر گشت.

انفجار دفتر نخست‌وزیری اقدام منافقین بود

در تاريخ 30 اوت(8شهريور60)، طبق گزارشات مجاهدين در جلسه شوراي امنيت ملي نظام بمب‌گذاري نمود كه منجر به كشته شدن رئيس‌جمهور جديد، علي رجائي و نخست‌وزير جديد وي محمدجواد باهنر گرديد.

منافقین ترورهای گسترده‌ای را انجام داده‌اند

طي چند سال بعدي، مجاهدين، كانديداها و اعضاء مجلس، روحانيون، قضات و افراد ديگري را كه دشمن تلقي ميكردند، ترور نمودند. اين گروه همچنين بمبهايي را در تهران و در سراسر كشور منفجر ساخت. ... بسياري از سران فعلي از جمله [حجت‌الاسلام]رفسنجاني و [آيت‌الله]خامنه‌اي در اين حملات مجروح گشتند.

...يادآوري اين مسأله مهم است كه مجاهدين، به‌خصوص در اوايل دهه 1980، هم تمايل و هم توان انجام مقاصد خشونت‌بار خويش را داشتند.

به‌علاوه، از سال 1981(1360) تاكنون، سازمان مجاهدين خلق، خود مسئوليت به قتل رساندن هزاران ايراني كه آنان را «عوامل رژيم» توصيف ميكنند، بر عهده گرفته‌اند.

ادامه دارد...


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31