نظرسنجی مریلند؛ خار چشم منافقین و ضدانقلاب

 

Nazarsanji

موسسات غربی جامعه مخاطبین را طوری انتخاب می‌کنند که به نتیجه مد نظرشان نزدیک شوند، اما آمار و ارقام نظرسنجی اخیر مرکز مطالعات بین‌المللی و امنیتی دانشگاه مریلند که توسط مرکز نظرسنجی IranPoll منتشر شده، شوکه کننده است تا جایی که دشمنان ایران هم ترجیح دادند با سكوت از كنار این نظرسنجی بگذرند. از این منظر می‌توان نظرسنجی مریلند را، یك نظرسنجی نامطلوب برای مخالفان جمهوری اسلامی دانست.

اما چرا كسانی كه اغلب حرف غرب برایشان حجت است، این بار این نظرسنجی را دوست نداشتند و سعی كردند اگر ردش نمی‌كنند، اعتنایی هم به آن نكنند؟ خصوصاً كه این نظرسنجی اولین نظرسنجی منتشر شده غربی‌ها بعد از ناآرامی‌های دی ماه است كه گفته می‌شد قرار است نظام جمهوری اسلامی را تغییر دهد! و همین برای مهم بودنش نزد غربگرایان كفایت می‌كرد. شاید بررسی محتوای نظرسنجی منتشرشده بتواند در یافتن پاسخ این چرایی كارگشا باشد.

از درصدهای به دست آمده در نظرسنجی دانشگاه مریلند در مورد ناآرامی‌های اخیر می‌توان به روشنی این نتیجه رسید كه گرچه مردم به گرانی‌ها، به سیاست‌های دولت و به روند و میزان مبارزه با فساد انتقاد و اعتراض دارند، اما در عین حال با توجه به ارقام منتشر شده می‌توان این گونه نتیجه گیری کرد که بیش از 95 درصد مردم با تغییر اساسی نظام سیاسی ایران موافق نیستند. تا همین جا هم این درصد نتیجه جالب توجهی برای مخالفان جمهوری اسلامی نخواهد بود؛ چه آنكه همیشه كوچك ترین انتقاد و اعتراض صنفی مردم ایران را به مخالفت با اصل حكومت و میل مردم برای تغییر نظام ربط می‌دادند و حالا نتیجه این نظرسنجی كه ارتباطی هم با حكومت ایران ندارد، نشان می‌دهد مردم ایران وقتی اعتراض و انتقاد هم دارند، همچنان ترجیح می‌دهند ذیل همین حكومت به خواسته‌های خود برسند.

موضوع سیاست‌های منطقه‌ای ایران و به طور مشخص حمایت همه جانبه از محور مقاومت و نبرد در سوریه و عراق از جمله محورهایی بوده كه اتاق‌های فكر و محافل ضدانقلاب، سلطنت‌طلبان و منافقین همواره تلاش كرده‌اند آن را به مشكلات معیشتی مردم ربط بدهند. آن‌ها همیشه ادعا می‌کنند دولت ایران پول مردم را هزینه حزب‌الله لبنان و دولت بشار اسد و نبرد با داعش در عراق كرده و به همین دلیل مردم دچار مشكلات معیشتی شده‌اند. این گزاره البته خصوصاً در سال‌های اخیر زیاد در ایران تبلیغ شده، اما نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند نشان می‌دهند همچنان اكثریت مردم (بیش از 51 درصد) با گزاره «دولت باید در جاهایی مانند سوریه و عراق كمتر هزینه كند.» مخالف هستند و 7 درصد مردم هم نظری در این مورد ندارند و حدود 55 درصد مردم معتقدند ایران باید حمایتش را از گروه‌هایی كه مشغول مبارزه با گروه‌های تروریستی هستند، افزایش دهد و تنها 10 درصد معتقدند كه این حمایت باید كاهش پیدا كند.همچنین بیش از 56 درصد مردم اعتقاد دارند كه «ایران باید به آزمایش موشك‌های بالستیك ادامه دهد و اصرار كند كه این موضوع قابل مذاكره نیست.»

در بخش دیگری از نظرسنجی، از مردم درباره دنبال کردن اخبار بی.بی.سی و صدای آمریکا سوال می‌شود. براساس نتایج منتشر شده، این دو رسانه از سال 2015 تاکنون با بیشترین ریزش مخاطب مواجه بوده و تنها 22.5 درصد مخاطب داشته اند که نسبت به نظرسنجی قبلی، حدود 9درصد کاهش یافته است. این نظرسنجی، علاوه بر این نشان می‌دهد که سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس ایران کماکان محبوب‌ترین فرد در میان چهره‌های نظام است. براساس این نظرسنجی، وی از حمایت حدود 83 درصد از مردم ایران برخوردار است که در مقایسه با دو سال پیش 10 درصد افزایش داشته است. افزون بر این نظرسنجی مریلند نشان می‌دهد عموم مردم از برخورد مسئولان در ایران در واکنش به اغتشاشات رضایت داشته‌اند. نزدیک به دو سوم مردم واکنش پلیس را بسیار خوب یا تا حدی خوب توصیف کرده‌اند. 64 درصد هم میزان توسل پلیس به زور را مناسب توصیف کرده‌اند.

خلاصه اینکه، نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد اكثریت مردم ایران هوشمندانه حساب سیاست‌های كلی نظام در دو مورد «حمایت از محور مقاومت» و «هزینه‌های دفاعی و موشكی» را از مشكلات اقتصادی خود جدا كرده‌اند و به طریق اولی اعتراضات آنها ذیل حمایت از كلیت نظام جمهوری اسلامی ایران است. روشن است كه با این حساب نظرسنجی مریلند به مثابه فرورفتن خاری در چشم بد خواهان نظام مانند ضد انقلاب، سلطنت طلبان و منافقین به حساب آید.

در پایان خالی از لطف نیست که اشاره به بخشی از یادداشت المانیتور در مورد این نظرسنجی داشته باشیم، آنجایی که نوشته است: «زمانی که اعتراضات در ایران فوران کرد، برخی غربی‌ها گمان کردند انقلابی آغاز شده که می‌تواند به سرنگونی حکومت این کشور بینجامد، اما نظرسنجی جدید دانشگاه مریلند نشان می‌دهد تغییرات در ایران و تمایلات مردم می‌تواند به سمت مسیر دیگری باشد که همان مسیر سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر درقبال غرب است.»


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31