موقعیت حقوقی زنان در ایران

جواب کارشناسانه سفارت ايران در سوئد به سوالي تند در رابطه با حقوق زن در ايران

بیست و هفت سال است که رژیم ایران بدترین رفتارها را با زنان به اجراء گذاشته است بطوری که بعنوان یکی از زن ستیز ترین حکومت های جهان شناخته می شود. حکومتی که مبتنی بر سرکوب حقوق زنان و زیر پا گذاشتن شان وجایگاه آنان است. رژیمی که برای سلطه خود بر زنان از احکام سنگسار، حجاب اجباری، محدودیت در فعالیت و همه نوع نابرابری و بیعدالتی بر علیه زنان خود بهره می برد. تا کی مردم کشور ما بایستی شاهد این ستم در حق زنان کشور خود باشند؟ چرا به این بیعدالتی ها پایان نمی دهید؟

پاسخ

ضمن احترام به دیدگاه و عقائد و حتی برداشت شخصی جنابعالی نسبت به وضعیت زنان در ایران، توجه شما را برای لحظه ای خارج از ادبیات سنتی و قدیمی رایج در بین منتقدین جمهوری اسلامی ایران به واقعیات ذیل جلب می نماییم.

پایداری هر نظام سیاسی پس از 27 سال، علی رغم هجمه تبلیغاتی جهانی از افراطی ترین جناح های راستی تا رادیکال ترین جناح های چپی و سیاه نمائی های بی وقفه، تکراری و همه جانبه، بدون مشارکت فعال سیاسی شهروندان و علاقه مندی آنان اعم از زن و مرد به حضور در صحنه های سیاسی، عقلا و منطقا محال و غیر قابل تحقق می باشد. مشارکت سیاسی در جمهوری اسلامی ایران که در طول 27 سال بطور متوسط هرساله یکبار انتخابات و مراجعه به افکار عمومی داشته است به ویژه در بین زنان کشورمان بسیار چشمگیر و گسترده بوده است. همه شاخص های آماری موجود در کشور حاکی از گسترش نقش زنان در همه زمینه ها می باشد. به عنوان مثال توجه شما را به آمار ذیل جلب می نماییم

 

Natanz1

• جمعيت زنان: 33 ميليون نفر

• نسبت جمعيت زنان به كل جمعيت: 49 درصد

• نسبت معلمان زن از كل آموزگاران: 50.5 درصد

• سهم دانش آموزان دختر از كل: 50 درصد

• سهم دانشجويان زن ورودي به دانشگاه ها: 64 درصد

• تعداد دانشجويان دختر: 435635 نفر

• تعداد كارمندان زن در بخش دولتي: 710233 نفر (22%)

• درصد حضور زنان در بخش دولتي: 9.4 درصد

• تعداد سازمان ها و تشكيلات غير دولتي زنان: 700 سازمان

• تعداد نمايندگان زن در مجلس: 19 نفر

• تعداد ورزشكاران تحت پوشش انجمن هاي ورزشی بانوان: حدوداً يك ميليون نفر. در این رابطه حضور قوی در صحنه ها و میادین ورزشی منجمله فتح قله اورست برای اولین بار توسط بانوان مسلمان کشورمان، حضور در مسابقات بین المللی و منطقه ای و کسب جوایز بزرگ در این زمینه را می توان اشاره نمود.

امروز 2 زن در کابینه ریاست جمهوری و تعداد فراوان زنان نیز در مقام معاونت وزراء، مدیران کل و روسای ادارات می باشند و در عرصه های علمی و پژوهشی، هنری و ورزشی درخشش قابل ملاحظه ای داشته اند بگونه ای که روز به روز روند حضور فعال زنان ایرانی در عرصه های مختلف مسئولیتی گسترش می یابد. همه بانوان شاغل در کشور مراعات حجاب را می نمایند و حتی برای یک لحظه این انبوه زنان چنین احساسی ندارند که مثلا حجاب مانع رشد و یا فعالیت آنان شده باشد. و حتی از وجود چنین احساسی در خارج از کشور که گویا در قضاوت آنان حجاب مانع رشد و تعالی زن می باشد، به شدت متحیر و شگفت زده هستند.

خوشحال می شویم چنانچه شما به عنوان نمونه حتی یک گزارش از گزارشگران بیطرف و مستقل خارجی ذکر بفرمایید که آن ها گفته باشند، برای مثال در ایران زنان حجاب را مانع فعالیت و یا مشارکت خود در عرصه های سیاسی و اجتماعی می دانند. صد البته ممکن است بانوانی باشند اعم از مسلمان و یا غیر مسلمان که اعتقادی به مراعات حجاب نداشته باشند و اصولا حتی حجاب را شرط مسلمانی ندانند ولی به قواعد اجتماعی موجود احترام می گذارند.از نظر بسیاری از زنان ایرانی، حجاب نوعی مصونیت است که ریشه در عقائد و افکار اسلامی و حتی ملی و ایرانی دارد. توجه داشته باشید که حتی بانوان زرتشتی ما نیز دارای پوشش کامل در لباس سنتی خود هستند.

 

Natanz1

بانوان ما معتقدند که رعایت حجاب و ضوابط اسلامی یکی از راه های تحکیم خانواده، گسترش روابط عاطفی و جلوگیری از بد اخلاقی ها و تجاوز و خشونت های جنسی می باشد. هر چند ممکن است استثنائاتی هم نیز برای این قاعده در جامعه وجود داشته باشد. اما بدرفتاری با زنان و ظلم و ستم به آنان، واقعیتی است که متاسفانه در بسیاری از جوامع مردسالار و عقب افتاده وجود دارد و حل این مشکل نیاز به حرکت عظیم جهانی و اعمال فشار همه جانبه بویژه از سوی خود بانوان و مردان آزاده و حق طلب دارد. باید ریشه رفتارهای خشن و غیر انسانی و ظالمانه علیه زنان خشکانده شود و حقوق فردی و اجتماعی آنان تضمین گرددو این همه با شکستن سنت های خرافی و عشیره ای، افزایش آموزش و گسترش سطح اگاهی عمومی و تبلیغات وسیع و دامنه دار امکان پذیر و میسر می باشد و این سوء رفتارها هیچ ارتباطی با تعالیم رهایی بخش اسلامی ندارد.

به عنوان مثال هم کشوری مثل"مالزی" مسلمان است و هم فلان کشور عربی، همزمان بانوان هر دو کشور نیز حجاب را عموما مراعات می نمایند ولی در یک کشور میزان مشارکت سیاسی زنان بسیار اندک و در حد صفر است و در دیگری در حد اعلا و برابر با مردان، این هر دو هیچ ربطی به اسلام ندارد، بلکه به گذشته ها و سنت های قومی و عشیره ای برمی گردد.

اما در خصوص سنگسار که اشاره فرمودید! اولا سنگسار و سایر مجازات های مقرر در فقه اسلامی شامل مردان و زنان مجرم بوده فقط مربوط به زنان نمی باشد. ثانیا این مجازات ریشه در مباحث عمیق فقهی و حقوقی اعم از شیعه و سنی داشته و در کلیه کتب فقهی باب مبسوطی در این خصوص وجود دارد که فلسفه و استثناهای مربوط به خود را دارد. بنابر این مجازات سنگسار مخلوق جمهوری اسلامی ایران نبوده و منحصر به آن نمی باشد. ثالثا در سال های اخیر از اعمال مجازات سنگسار بصورت کامل جلوگیری بعمل آمده و اگر شما حتی یک مورد مستند (نه ادعا) در خصوص اجرای چنین مجازاتی در ایران بطور فرضی در سه سال اخیر دارید، خواهشمندیم مستندا ذکر بفرمایید، مطمئنا ما در همین سایت آن را اعلام و ادعای فوق الذکر را با شهامت کامل پس خواهیم گرفت.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29