مبارزه آمريكا با تروريسم؛ گاهي به نعل گاهي به ميخ

به بهانه قرار دادن نام گروهك جندالله در فهرست گروه‌هاي تروريستي آمريكا؛

وزارت خارجه آمريكا در حالي گروهك تروريستي «جندالله»‌ را در فهرست ملي گروه‌هاي تروريستي اين كشور قرار داده كه شخص ريگي خود به ارتباطش با آمريكايي‌ها اعتراف كرده بود و اين جاست كه مقامات آمريكايي بايد پاسخگوي اين تناقضات در شعار تا عمل باشند.

Rigimaryam

به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، وزارت امور خارجه آمريكا ديروز (چهارشنبه) با صدور بيانيه‌اي گروهك تروريستي «جندالله» را در فهرست گروه‌هاي تروريستي ملي قرار داد. اين اقدام آمريكا در حالي صورت مي‌گيرد كه روز جمعه قرار است وضعيت حقوق بشر آمريكا در نشست شوراي حقوق بشر مورد بررسي قرار گيرد.

در اين بيانيه آمده است: از سال 2003 ميلادي اعضاي گروه جندالله در حمله‌هاي متعددي سبب كشته و مجروح شدن تعداد زيادي از شهروندان ايراني و مقامات دولتي اين كشور به ويژه در استان سيستان و بلوچستان شده‌اند.

استفاده اين گروهك از شيوه‌هاي تروريستي از جمله حملات انتحاري، شبيخون، آدم ربايي و ترور از جمله مواردي است كه در بيانيه وزارت خارجه آمريكا آمده است.

در همين زمينه رامين مهمان‌پرست سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در واكنش به درج نام گروه تروريستي ريگي در فهرست ملي گروه‌هاي تروريستي ايالات متحده آمريكا، گفت: مبارزه با تروريسم مسئوليت عام همه ملت‌هاست و جمهوري اسلامي ايران در اين چارچوب، درج نام گروه تروريستي ريگي در فهرست ملي گروه‌هاي تروريستي ايالات متحده آمريكا را اقدامي در جهت صحيح تلقي مي‌كند.

وي افزود: جمهوري اسلامي ايران تغيير در سياست آمريكا نسبت به حمايت از گروه‌هاي تروريستي مانند جندالله، تندر و پژاك را در صحنه عمل مورد ارزيابي قرار خواهد داد.

اين اقدام آمريكا در قرار دادن نام گروهك تروريستي جندالله در فهرست گروه‌هاي تروريستي اين كشور، در حالي صورت مي‌گيرد كه عبدالمالك ريگي پس از ملاقات‌هاي مكرر با مقامات امنيتي آمريكا در منطقه و در آستانه ملاقات با يك مقام ارشد سياسي آمريكا، بازداشت و به حمايت همه جانبه دولت آمريكا از اين گروه تروريستي اعتراف كرد و يكي از اتهامات وي ارتباط با عناصر سرويس‌هاي اطلاعاتي بيگانه از جمله افسران اطلاعاتي آمريكا و رژيم صهيونيستي در پوشش ناتو بود.

البته بايد به فعاليت‌هاي رسانه‌اي CNN و صداي آمريكا كه به كرات به عنوان صداي اين گروهك تروريستي عمل مي‌كردند، نيز اشاره كرد.

قرار دادن گروهك جندالله در فهرست گروه‌هاي تروريستي آمريكا نبايد حمايت‌هاي ديگر اين كشور از گروه‌هاي تروريستي از جمله گروه تروريستي «تندر» را كه به صورت علني در حال فعاليت در آمريكاست را تحت الشعاع قرار دهد. اين گروهك عمليات تروريستي متعددي از جمله انفجار حسينيه شهداي شيراز را از اين كشور (آمريكا) هدايت كرده و جمهوري اسلامي ايران به كرات با احضار سفير سوئيس در تهران به عنوان حافظ منافع آمريكا و تسليم يادداشت‌هاي اعتراضي نسبت به حمايت آمريكا از اين گروه تروريستي اعتراضات خود را اعلام و خواستار پايان دادن به اين گونه حمايت‌ها شده است.

از ديگر سو گروهك تروريستي منافقين كه جنايات آنها در حق ملت‌هاي ايران و عراق هيچ گاه فراموش نخواهد شد، علي‌رغم اينكه به مدت سه دهه است در فهرست گروه‌هاي تروريستي آمريكا قرار دارد ولي همچون گروه تروريستي تندر آزادانه در آمريكا فعاليت مي‌كند.

عبدالمالك ريگي سركرده تروريست‌هاي شرق كشور 30 خرداد 1389 به اتهام 79 اقدام جنايتكارانه با حضور جمعي از خانواده‌هاي شهداي اقدامات تروريستي‌ خود، به دار مجازات آويخته شد.

در پي برگزاري جلسه محاكمه عبدالمجيد (عبدالمالك) ريگي در يكي از شعب دادگاه انقلاب اسلامي تهران‌ نامبرده به اتهام 79 مورد اقدامات جنايتكارانه،‌ به استناد مواد 190 ، 191 ،‌ 186 ، 185 و 183 قانون مجازات اسلامي به اعدام از طريق آويختن از چوبه دار با حضور مجروحان و خانواده‌هاي جانباختگان و شهداي جنايات محكوم شده بود.

ريگي با تشكيل گروهك مسلحانه خود اقدام به راهزني، ‌سرقت مسلحانه،‌ بمب‌گذاري در اماكن عمومي، ‌حمله مسلحانه به نيروهاي نظامي و انتظامي و مردم بي دفاع، قتل و جرح، اخاذي، ايجاد رعب و وحشت و هراس و سلب امنيت مردم، آدم ربايي و گروگان‌گيري، همكاري با بيگانگان و اخذ كمك‌هاي مالي و اطلاعاتي از آنان كرده بود.

بخشي از اعمال مجرمانه ارتكابي عبدالمالك ريگي به شرح ذيل است:

1- تشكيل و اداره دسته و گروهك تروريستي موسوم به جنبش مردمي جندالله به قصد مقابله با نظام جمهوري اسلامي ايران و ايجاد ناامني در منطقه و كشور.

2- مباشرت و آمريت در 15 فقره آدم بايي مسلحانه.

3 - حمل و نگهداري سلاح و مهمات به صورت عمده و قاچاق سلاح و مهمات به داخل كشور.

4 - به وجود آوردن شش فقره راهبندان مسلحانه و ايجاد رعب و وحشت در جاده‌ها و بين مردم.

5 - اقرار صريح به مباشرت در سه فقره قتل عمدي.

6 - آمريت در قتل عمدي ده‌ها نفر از شهروندان و مسئولين نظامي، ‌انتظامي و ... از طريق بمبگذاري و اقدام مسلحانه.

7 - سرقت مسلحانه سلاح ،‌ مهمات و خودرو به دفعات به شرح موجود در پرونده.

8 - تحصيل مال نامشروع از طرق مختلف از قبيل آدم ربايي، گروگانگيري، ‌سرقت از بيت المال، ‌اخذ دلار از سرويس‌هاي اطلاعاتي بيگانه، ‌اخذ وجه از قاچاقچيان مواد مخدر.

9 - فعاليت تبليغي عليه نظام جمهوري اسلامي ايران از طريق مصاحبه‌هاي متعدد با شبكه‌هاي معاند و ضد انقلاب.

10- ارتباط با عناصر سرويس‌هاي اطلاعاتي بيگانه از جمله افسران اطلاعاتي آمريكا و رژيم صهيونيستي در پوشش ناتو،‌ برخي افسران اطلاعاتي بعضي كشورهاي عربي و گروهك هاي ضدانقلاب خارج از كشور مانند گروهك منافقين.

11- ورود و خروج غير مجاز از خاك جمهوري اسلامي ايران.

لازم به ذكر است گروهك تروريستي تحت هدايت محكوم عبدالمجيد ريگي از سال 82 اقدام به 35 مورد گروگانگيري از اتباع داخلي و خارجي ،‌ 25 مورد اخاذي و بيش از 40 فقره عمليات راهبندي مسلحانه توام با انفجار كرده كه در نتيجه اين اقدامات شرورانه، 154 نفر از نيروهاي انتظامي و مردم بيگناه به دست وي و عوامل اين گروهك شهيد و تعداد 320 نفر نيز مجروح شده‌اند.

برخي از اقدامات تروريستي اين گروهك به شرح زير است.

گروگانگيري در شهرستان سرباز به تاريخ هفت دي ماه 84 كه در طي آن 9 مرزبان ايراني به گروگان گرفته شدند. ماجراي تاسوكي در 25 اسفند 84 كه بر اثر آن 21 نفر كشته و پنج نفر هم زخمي شدند. جنايت دارزين در 23 ارديبهشت 85 كه در طي آن 12 نفر از هموطنان شهيد شدند. گروگان گيري سراوان در سال 87 كه 16 نفر از كاركنان ناجا را در اطراف سراوان، به گروگان گرفته و آنان را به كشور پاكستان انتقال دادند و همه را به شهادت رساندند. بمب‌گذاري در مسجد علي ابن ابي طالب (ع) زاهدان در خرداد 88 كه در طي آن 21 نفر شهيد و 182 نفر ديگر مجروح شدند.

آخرين اقدام تروريستي اين گروهك كه مسئوليت آن را نيز برعهده گرفت به شهادت رساندن جمعي از فرماندهان سپاه از جمله سردار شوشتري در تاريخ 26 مهرماه 1388 بود.

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29