قطب‌نمای تروریسم

Hasan Hani Zadeبه دستور آمریکا و عربستان بیش از یک‌صد هزار تن از گروهک‌های تروریستی از ۸۰ کشور مختلف در قالب گروهک‌های داعش، جبهه النصره، جیش الاسلام، لواء التوحید، احرار الشام و انصار الشام سازماندهی شدند.

نگاه دو گانه غرب به پدیده تروریسم و استفاده ابزاری آمریکا از گروهک‌های‌ تروریستی به گسترش موج تروریسم از خاورمیانه به اروپا، افریقا وشرق آسیا منجر شده است. اساساً تروریسم آمریکایی – عربی از اوایل دهه 80 میلادی از قرن گذشته و با هدف تقابل با کشورهای مخالف سیاست‌های آمریکا در منطقه شکل گرفته است. شکل‌گیری القاعده که با نقشه راه آمریکا و کمک مالی عربستان صورت گرفت، صرفاً در راستای تقابل با اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق قابل تجزیه وتحلیل است.
القاعده که نوعاً پدیده کنترل شده آمریکا و عربستان است،  در میانه راه با این دو کشور دچار گسست راهبردی شد و مسیر تقابل با سیاست‌های تحمیلی آمریکا را در پیش گرفت. در حقیقت القاعده که قدرتمند‌ترین سازمان تروریستی دست پرورده آمریکا و عربستان به شمار می‌رود، مسیری مخالف سیاست‌های غرب وآمریکا انتخاب کرد که حادثه 11 سپتامبر 2001 برآیند این اختلاف بود. جنگ 33 روزه 2006 لبنان که منجر به پیروزی درخشان حزب الله بر ارتش اسطوره‌ای رژیم صهیونیستی گردید، آمریکا و عربستان را به اتخاذ ساز و کارهای جدیدی برای سازماندهی گروهک‌های تروریستی وادار ساخت.
در سال 2006 جرج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا، ملک عبدالله پادشاه وقت عربستان را به یک نشست فوری درآمریکا فرا خواند. این نشست در مزرعه خصوصی جرج بوش در تگزاس تشکیل شد که درآن وزیران خارجه وقت آمریکا و مسئولان امنیتی دو کشورشرکت داشتند. جرج بوش در این نشست طی سخنانی نسبت به پیروزی حزب الله و شکست ارتش رژیم صهیونیستی وافزایش محبوبیت حزب الله در میان ملت‌های اسلامی ابراز نگرانی کرد و از شاه عربستان خواست تا راهکارهای عربستان را در این خصوص ارائه دهد. پادشاه عربستان با اشاره به یک ضرب‌المثل قدیمی عربی که می‌گوید «آهن تن‌ها با آهن بریده می‌شود» ضرورت شکل گیری مجموعه‌هایی از تروریست‌هایی در قالب شعارهای تند اسلامی را پیشنهاد کرد. از این رو پادشاه عربستان و رئیس جمهوری آمریکا ماموریت سازماندهی یک گروهک تروریستی را برای تقابل با جریان‌های مقاومت اسلامی و ایجاد امنیت پایدار برای رژیم صهیونیستی به عهده شاهزاده بندربن‌سلطان سفیر سابق عربستان در آمریکا واگذار کردند. بندر بن سلطان که به مدت 22 سال سفیر رژیم عربستان در واشنگتن بود به پدر القاعده معروف است و در سازماندهی این گروهک تروریستی نقش فعالی دارد. وی  بلافاصله از سوی ملک عبدالله بن عبدالعزیز به عنوان رئیس سازمان اطلاعات عربستان منصوب وکار سازماندهی گروهک تروریستی داعش را به عهده گرفت. بن‌ سلطان یک‌صد هزار تن از تروریست‌ها را که قبلاً به جرم ارتکاب جرائم مختلف در زندان‌های آمریکا، اروپا وکشورهای عربی به سر می‌بردند جمع آوری و آنان را سازماندهی کرد.
با شروع بحران سوریه در 15 مارس 2011 میلادی به دستور آمریکا و عربستان بیش از یک‌صد هزار تن از گروهک‌های تروریستی از 80 کشور مختلف در قالب گروهک‌های داعش، جبهه النصره، جیش الاسلام، لواء التوحید، احرار الشام و انصار الشام سازماندهی شدند.  هدف آمریکا، غرب و عربستان از سازماندهی این گروهک‌های تکفیری سرنگونی دولت سوریه، تشکیل یک دولت دست نشانده در دمشق، قطع محور تهران- دمشق –بیروت و حذف مقاومت اسلامی از عرصه مبارزه با رژیم صهیونیستی بود.  اما حضور قدرتمندانه حزب الله ونیروهای مردمی سوریه ولبنان برای تقابل با این گروهک‌ها که آموزش‌های نظامی را در اردن زیر نظر افسران موساد و سازمان سیا طی کرده بودند به شکست طرح‌های عربستان و غرب منجر شد. عربستان و قطر طی 5 سال اخیر بیش از 36 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار داعش، جبهه النصره و جیش الاسلام قرار دادند که این بالا‌ترین رقم کمک مالی به گروهک‌های تروریستی منطقه تلقی می‌شود. پس از گذشت 5 سال از بحران سوریه و نیز ورود نیروهای روسیه برای مقابله با این گروهک‌ها شرایط میدانی به سود دولت و ملت سوریه تغییر کرد و اغلب شهرهای سوریه طی یک سال اخیر از وجود این گروهک‌ها پاکسازی شد. از آنجایی که آمریکا و غرب و نیز برخی کشورهای عربی به دلیل کمک به این گروهک‌ها تحت فشار افکار عمومی قرار گرفتند لذا آمریکا با تشکیل یک ائتلاف ظاهری و شکلی، شیوه کمک به گروهک‌های تروریستی را تغییر داد. این ائتلاف در سپتامبر 2014 تشکیل شد اما عملاً به جای مقابله با گروهک‌های تروریستی به کمک این گروهک‌ها شتافت زیرا آثار شکست طی دو سال اخیر کاملا در میان گروهک‌های داعش، جبهه النصره و جیش الاسلام در سوریه آشکار شد. آمریکا همواره با کمک عربستان، قطر و ترکیه در حفظ بدنه گروهک‌های تروریستی تلاش کرد و ازآنجایی که بیشترین فشار بر داعش در جبهه سوریه بود لذا این گروهک، تاکتیک عملیات تروریستی در کشورهای مختلف را در پیش گرفت. لذا داعش و القاعده با قطب‌نمای آمریکا و عربستان به سمت کشورهای آفریقایی و شرق آسیا متوجه شدند زیرا برخی کشور‌ها حاضر نشدند در ائتلاف اخیر عربستان علیه گروه‌های تروریستی مشارکت کنند.عربستان که در جنگ یمن با بن بست مواجه شده اخیر اعلام کرد که یک ائتلاف علیه تروریست‌ها را تشکیل داده و نام 35 کشور اسلامی را بدون آگاهی این کشور‌ها در لیست ائتلاف ظاهری و شکلی خود قرار داد. از این رو داعش و القاعده به عنوان دو گروهک تروریستی دست پرورده آمریکا، غرب و عربستان عملیات تروریستی خطرناکی را در کشورهای آفریقایی و شرق آسیا انجام دادند.انفجارهای اخیر اندونزی و ترکیه نشان می‌دهد که داعش به تدریج حوزه عملیاتی خود را از غرب آسیا به شرق آسیا تغییر داده و تلاش دارد تا به مرزهای روسیه و چین نیز نزدیک شود. لذا پیش بینی می‌شود داعش و القاعده در آینده کشورهایی مانند تایلند، فیلیپین، روسیه و چین را هدف قرار دهند و در چنین صورتی جهان با پدیده تروریسم سازمان یافته آمریکایی – عربی – غربی مواجه خواهد شد.از این رو آمریکا وغرب همواره پدیده تروریسم را به تروریسم خوب و تروریسم بد تقسیم کرده و با کمک عربستان قصد دارند تغییرات سیاسی را با استفاده از گروهک‌های تروریستی و به شیوه‌های تهاجمی، اعمال کنند.

منبع: روزنامه حمایت

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31